Z tym paleniem to jest wiecie , ta społeczna rola Cracovii ;)
Choć dalej będę twierdził że o wiele szkodliwsza niż ceny karnetów , jest metoda ich dystrybucji.
-
-
Kogo z Was stać na zakup karnetu w tych cenach ?????
Ja już mam karnecik na A1 i czekam na pierwszy mecz.Licze na piękną i skuteczną gre naszych asiorów!!!
Ja ide kupic w najblizszym czasie razem z kumplem dobrze ze dorwalismy robote na wakacje.
Craco Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z tym paleniem to jest wiecie , ta społeczna rola
> Cracovii
>
> Choć dalej będę twierdził że o wiele szkodliwsza
> niż ceny karnetów , jest metoda ich dystrybucji.
zgadzam się
Jak będą tak grać to niech grają przy małej widowni....
W ramach oszczędzania na karnet poszedłem do biura telewizji kablowej i kazałem sobie odłączyć to cholerstwo. Uff, ale spokój się zrobił. Precz z kretyńskimi serialami i reklamami dla półmózgów. Pół roku przerwy dobrze mi zrobi. Pewnie włączę przed Mistrzostwami Świata...
A ja właśnie zarobiłem w Toto Mixie reszte dokladaja rodzice i dzisiaj jeszcze jade po karnecik :D:D
No i mowilem ze sie da ja coprawda mam 35 zł na ten tydzien ale ch.uj bede jadł chleb z sola iwode z kranu pil a 25 lipca bedzie wyplata , ale karnecik kupiony i to jest najwazniejsze :)
Łysenko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pewnie włączę
> przed Mistrzostwami Świata...
>
A może nawet nie...
Coś mi się zdaje, że obiecali, że będą je transmitować w normalnej telewizji
- chyba że się mylę?
Powiem Wam Panowie tak, ceny sa beee ale sektor A od dolu do gory pelny z chyba 4i5 rzedem pustym jak narazie.
15 dni później
no ja kupilem karnet co mialem zrobic
Ja jeszcze nie kupiłem. Stać mnie na to, ale solidaryzuje się z tymi, którzy nie mają pieniędzy. Pozatym daleko mam na wielicką i nie będe ganiał co meczyk żeby bilet kupić. Klub mnie olewa to ja go też.
wazuuup, zastanów się kogo tak naprawdę olewasz i dla kogo tak naprawdę chodzisz na stadion....
pasiak_ksc - pewnie i tak nie wytrzymam i kupie kranecik/bilecik na mecz z Legia ale powiem Ci, że znam troche starszych osób (np. mój tata) które nie będą specjalnie lecieć na Wielicką po bilecik. Są to prawdziwi kibice Cracovii od lat, ale jednak mają ważniejsze sprawy na głowie niż uganianie się za wejściówką (a stać ich na nią)
wniosek? Kasy otworzyć....
Dla mnie cena ktora moglbym zaplacic bez zalu za karnet na C wynosi 500 zl - fakt ze musialbym trzy spozywczaki wczesniej obrobic, ale i tak bym skolowal taka kwote.
Dinthailon - nie podpowiadaj. Niektorzy decyzyjni czytaja to forum :]
szybkilopez: ale ponoc jestesmy profesjonalistami i znamy prawa popytu podazy :)
Powinniśmy podziękować za ten syf kilku gówniarzom. o tym nie pamiętamy, co działo się w zeszłym sezonie. jakoś dyskusje poszły w niebyt.
ale z drugiej strony, jak czytam, że na mecz najstarszego klubu w Polsce nie mogą się dostać turyści, którzzy pewnie przeczytali o Cracovii w przewodnikach i przyszli z ciekawości, to też mnie ch..j strzela.
teraz doszło do mnie, jak przed meczem z Pogonią siedzieliśmy w miastoprojekcie , podszedł do nas gość i spytał się, gdzie może kupić bilety. powiedzieliśmy, że na wielickiej, tylko, że wtedy była 17.30. a kasa na wielickiej czynna była do 17-stej. gość powiedział, że przebył 150 km, bo chciał zobaczyć Cracovię, a dostępu do netu pewnie nie miał.
Panie profesorze. sam od siedmiu lat przebywam - prawie na każdy mecz - 300 kilometrowy odcinek. jestem związany z Pasami od prawie 30-stu lat. rozumiem Pana postępowanie i dziękuję, że dzięki Panu mogę spowrotem oglądać moją ukochaną Cracovię w ekstraklasie i nie mam zamiaru Pana obrażać. ale niech pan zrozumie, że Cracovia to w pewnym sensie zabytek. najstarszy klub piłkarski w obecnej Polsce, jest o tym napisane w wielu przewodnikach i dlatego fani piłki odwiedzający Kraków są ciekawi jej meczów. to tak jakby ktoś chciał odwiedzić muzeum Czartoryskich, a bilety musiałby kupić w Nowej Hucie. przecież to absurd. Panie profesorze, jest Pan światowym człowiekiem, a chce Pan doprowadzić do tego, żeby cały świat się z Pana śmiał?
Rozumiem walkę z chuligaństwem, a przede wszystkim z gównarzerią mieniącą się kibicami Cracovii.ich pewnie ceny biletów odstraszyły. sam po meczu z Legią zwróciłem uwagę gówniarzom przestawiającym kiosk przy hotelu Cracovia. spytałem
-po co to robicie
odpowiedź brzmiała:
-żeby była awantura.
Tylko, że od awantur na ulicy jest Policja, która powinna klubowi przekazać dane osób, które do końca życia nie powinny mieć wstępu na nasz stadion. od tego jest także monitoring, na który podobno poszedł milion. pytam po co, skoro awanturników podobno nie da się zidentyfikować. czyli kolejny wymóg PZPN-u, który jest martwym przepisem?
Smiem powiedzieć; że jako inteligent z pochodzenia, wykształcenia i człowiek - z racji wykonywanego zawodu - należący do tzw. elity narodowej (nie jestem dziennikarzem:)) - twierdze, że, każdy człowiek powinien mieć prawo do kupienia biletu przed meczem.
w jakimś wywiadzie wyczytałem, że dąży Pan do tego, aby na trybunach zasiadali ludźie dobrze sytuowani. tacy wypełnią Pańskim zdaniem 15-sto tysięczny, nowy stadion? otóż nie.
niech Pan zrozumie, że kibicami tego klubu są ludzie normalni. tu od wielu lat chodzą robotnicy, którzy z pokolenia na pokolenie dziedziczą miłość do Cracovii. chodzą emeryci, którzy stanowią dość pokaźną grupę, chodzą studenci,przede wszystkim intelektualiści, a też wiele osób z całej Polski, dla których nawet cena nie gra roli. Cracovia zachowała swoich kibiców tylko dzięki temu, że od pokoleń mieszkają tu autochtoni. proszę spojrzeć na Warszawę, co tam się dzieje. tam są, dzięki komunie, kiice sukcesu . Profesorze! Cracovia ma kibiców wszędzie! dlatego proszę nie zabraniać im obejrzenia meczu swej od let ukochanej drużyny.
skąd w Krakowie biorą się kibice Wisły? ano stąd, że są to ludzie przyjezdni - podobnie jak kibice Legii w Warszawie (niestey też studenci, którzy są zauroczeni sukcesami Wisły). do takich należy np. ich spiker, którego znam i który do Krakowa przyjechał na studia z miasta gdzie są dwa kluby. i na dodatek jeden z nich mieni się "najstarszym".
Czy ś.p. Jana Pawła II-go, też by Pan odesłał na wielicką, ewentualnie teraz na Plac Mariański? czy innych wielkich kibiców, czyli np.:G Holoubka, J. Pilcha itp. wywaliłby Pan ze stadionu, ewentualnie go nie wpuścił?
w Krakowie mieszka tylko milion osób i są dwa kluby.nigdy nie będzie jak w Szczecine, Poznaniu, a nawet, niestety jak w Warszawie (o Polonię mi chodzi).
proszę o otworzenie kas. wtedy, jak nasza drużyna dobrze zagra, to splendor pójdzie na całą Europę. szczególknie w wakacje, jak zjeżdżają się turyści :)
a chuliganów i bezsensownych rozrabiaczy monitoring za "milijon" powinien wychwycić. tak sobie poradzono z tym w Anglii. pan JT był tam chyba? tylko, że przywiózł metodę na likwidowanie skutków, a nie przyczyn.
odwracając::: ciekawe, czemu niektórzy chwalą się, że chodzili na trzecią ligę (tych najmłodszych to tyczy) i tych co zaczeli chodzić od drugiej ligi na Cracovię wyzywają od niewiernych i kibiców sukcesu, a teraz krzyczą, że stadion pusty. pusty, chyba dlatego, że ci kibice sukcesu nie chodzą. powinniście się cieszyć, a NIE WYZYWAĆ fILIPIAKA.
a ja myslałem że najmądrzejszym ze zwierząt jest sowa a nie bosuk, czytajcie i uczcie się...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)