Sosnowiec Zdrój :) - ta nazwa mi się podoba. Jak sobie o tym tworze pomyślę, to mi nawet niechęć do Sanoka przechodzi :)
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miał grać w NHL trafił do GKS-u Tychy. To
> będzie postrach ligi?-http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121859,14174095,Mial_grac_w_NHL_trafil_do_GKS_u_Tychy__To_bedzie_postrach.html
Masowe zakupy od naszych południowych sąsiadów. Sanok pozyskał Vladimíra Urbana, my Milana Kostourka, a tyszanie Miroslava Duraka. Mam nadzieję, że będziemy cisnąć równo PZHL-owski twór, w okół którego niemały hałasik.:)
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sosnowiec Zdrój :) - ta nazwa mi się podoba. Jak
> sobie o tym tworze pomyślę, to mi nawet
> niechęć do Sanoka przechodzi :)
Proponuję na trybunach podczas meczu z tym tworem zaśpiewać refren tej piosenki
VETO - Kasa może many
http://www.youtube.com/watch?v=vcdSdKi9NxU
http://sport.interia.pl/plh/news-prezes-mmks-podhala-agata-michalska-nie-mozemy-ranic-kibicow,nId,989197
Z jednej strony trzeba pamiętać, że pozycja Podhala to w tym momencie rola petenta, z pistoletem przystawionym do skroni, ale z drugiej całkiem rzeczowy ten wywiad... Jedyna moja uwaga, to taka, że numer tylko będzie, jeśli pani Michalska zgodnie z zpowiedzią zacznie negocjować dziką kartę i faktycznie utarguje kilkadziesiąt tysięcy rabatu, a potem znów na jakimś zjeździe wszyscy będą zdziwieni, że Podhale nieaktywne, nie udziela się w dyskusji i jakoś tak dziwnie głosuje, bo w kółko są "za" i nawet w najbardziej skrajnych przypadkach nie widzą lewizny...
O KH Sanok raz jeszcze, tym razem Krzysztof Zapała - [url=http://www.youtube.com/watch?v=D0uj0w3f59I]KLIK! [youtube.pl][/url]
To jeszcze raz o Sanoku.
Nazbierali już 3 piątki:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130704/SPORT27/130709824
Mistrz świata zagra w Sanoku!
Dodano: 4 lipca 2013, 17:00 Autor: mawa
Czech Martin Richter 10. nowym zawodnikiem Ciarko PBS Banku. 59-krotny reprezentant kraju i dwukrotny medalista podpisał z sanockim klubem roczną umowę
Skład Ciarko PBS Banku na sezon 2013/14
Bramkarze:
Michał Luba
John Murray*
Mateusz Skrabalak
Obrońcy:
Kamil Dolny
Bartłomiej Pociecha
Rory Rawlyk
Bogusław Rąpała
Martin Richter*
Jeff Terminesi*
Vladimir Urban*
Napastnicy:
Tobiasz Bernat
Marcin Biały
Justin Chwedoruk
Hubert Demkowicz
Robert Kostecki
Maciej Mermer
Wojciech Milan
Petr Sinagl*
Marek Strzyżowski
Martin Vozdecky*
* oznaczyliśmy zawodników liczonych jako zagranicznych.
Ciekawe ilu potencjalnych zawodników Sosnowca-Zdroju wie, że przyjdzie im odwalać młóckę na przemian z Katowicami i Bytomiem. A jak się któryś z tych klubów (albo oba) wycofa, to będzie mecz i rewanż, mecz i rewanż, albo i koniec sezonu.
Z pewnością takie "ogranie" zaowocuje na Litwie.
15-ty za parę dni, jakoś nie wierzę, że ten twór ruszy.
sytuacja się zagęszcza
[url=http://www.hokejliga.pl/hokejliga/aktualnosci/idn:59.html]Krynica chce "dzikiej karty"[/url]
Dlaczego miałaby się zagęszczać? Sosnowiec ma ponad 3 mln zł zadłużenia i nikt tam nie wejdzie. Wiedzą to ludzie śledzący temat.
Za to znowu nic prezes Hałasik nie ma wspólnego z DT. Przypadkowo był kiedyś w Krynicy. Przypadkowo załatwiał lodowisko dla Sosnowca. I teraz przypadkowo DT zagra pod auspicjami Krynicy. A on nic... Nic nie wie, o niczym nie słyszał, nie działa nic w tym temacie.
Najlepsze jest to, że podobno prawie 40% z tych 3 milionów urosło od kwietnia, czyli podczas martwego sezonu. Jak to się mogło stać?
A prezes, wiesz... nic wie widział, nic nie słyszał i nic nie mówił... jak te trzy małpki
pobrał prowizje 25% ;) 15% to pewnie opłaty plus procent z długu, na dziś dzień Krynica nic nie zgłosiła wg tego co twierdzi prezes wątpię by się wyrobili w czasie a za wiele go nie mają, a chyba nie są tak naiwni by wpłacić te 200tyś i modlić się czy sponsor w ogóle się pojawi, zresztą o czym ja piszę fantastyka to nie ten dział
a jednak złożyli wniosek,no cóż papier przyjmie wszystko mam nadzieje że nie opierają budowy zespołu na tajemniczym sponsorze
10 dni później
Nie podoba mi się ta idea.
Nie podoba mi się co Ci Ruscy trenerzy robią z Polskim hokejem.
Nie podoba mi się to jak ma wyglądać przyszły sezon.
Nie podoba mi się to co dzieje się w PZHL.
Nie podoba mi się działalność Prezesa Polskiego Związku Hokeja na Lodzie.
Nie podoba mi się dziłaność Pana z gumowym zegarkiem.
Nie podoba mi się wszystko co zwizane z BH Steel Energia.
Nie podoba mi się sponsor Wołodia, bo wiem, że nic dobrego z tego nie wyniknie.
Nie podoba mi się, że musimy brać w tym wszystkim udział (bo co mamy zrobić - zagrać w lidze amatorskiej?)
...
Cracovio! Uciekajmy stąd!
Qsss, racja w 100 %, wszystkim nam się to nie podoba !
Za granicę, po wyższy poziom sportowy, po wyższe sukcesy, które mają być solą naszego hokeja !
Jurassic no proszę Cię, jak Cię lubię, co Ty piszesz? Naprawdę myślisz, że Płachta nauczy 30-latków od nowa grać w hokej? Żadne zagranice i żadne porządne ligi nic tu nie zmienią, to jest stracone pokolenie i już. Ja też ich lubię i to też są moi idole, ale nie można być ślepym na rzeczywistość i permamentnie żyć w oparach absurdu. To znaczy to jest bardzo wygodne i daje zadowolenie, ja się zgadzam, ale to nie ma absolutnie żadnego pokrycia w rzeczywistości. Powiedzmy sobie jasno: nie ma takiej ligi na świecie w której roczne, dwuletnie, albo nawet i trzyletnie granie takiego sztucznego tworu podniesie poziom kadry i pora to sobie w końcu uzmysłowić! Poza tym skoro tam już jest Besch i do tego, pozwól że posłużę się cytatem z Nicolasa, "wkrótce dojdą kolejni zawodnicy zza granicy", to o czym my w ogóle rozmawiamy, co to za kadra?
Żółta Kaczko, no jak Cię lubię, przecież miałem na myśli to co napisał Qsss - czyli Cracovio - uciekajmy stąd !
Aaaa, no bo już myślałem, że Ci słońce za mocno świeciło na tych wakacjach... :D
Sorry ! napisze sprostowanie jak wytrzeżwieje .
Staram się ogarnąć temat "naszych rywali" w ... hm powiedzmy zbliżającym się sezonie,
Sosnowca nie będzie ?
bo niby jak ? z 3mln długu ? do tego doszły przekształcenia własnościowe, które miasto zaczęło robić pod kontem Wołodii,
jak to wygląda na dziś ? mają jakiś status prawny ?
KTH 1928 Krynica ?
rozumiem, że będą dwie drużyny - KTH 1928 DT Krynica grające w najwyższej klasie i KTH 1928 II Krynica - grające w 1 lidze,
jeżeli tak, to która drużyna będzie korzystała z obecnych obiektów, a która z "lodowiska treningowego pod namiotem i kontenerowych szatni" ?
to odnośnie dzisiejszej wiadomości na stronie Kryniczan - [url=http://kth.i24.pl/kth/index.html][b]Dream team trenuje[/b][/url]
Wiesz, może oprócz Wołodii w deal packu Sosnowiec odstępuje niedoszłego dyrektora, czy tam prezesa na trzeciej posadzie (bo jeszcze i radny i asystent prawie-społecznie, qrva ależ nam obrodziło w multi-utalentowanych jegomości...) a także całe środkowoeuropejskie centrum szkolenia hokejowego, wraz z hotelem i spa, które jak powszechnie wiadomo są w procesie szkolenia elementami niezbędnymi, oraz nową halą na 4 tafle, bo ostatnio o tylu była mowa, chociaż w grudniu jeszcze Wielki Bajarz o raptem 2 bredził... W sumie to cholera wie czy teraz już na przykład to nie będzie kompleks na 8 tafli, bo ta liczba chyba się rozmnaża przez pączkowanie.
Osobiście bym ten Dream team tolerował na takich zasadach tylko pod jednym warunkiem ,ze byłby w mieście które nie ma drużyny w rozgrywkach ekstraklasy czy pierwszej ligi (n.p Poznań czy Lublin)chodzi o rozruszanie hokeja w nowym osrodku !!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)