Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)

• Hokej
    • Rozpoczęto 22.06.2005 o 01:51
      Ostatnia aktywność 3 dni temu o 10:58
      602253 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 20.09.2012 o 08:50
      Post #862960 20.09.2012 08:50
    Mówiłem, że robi zamęt bo klubu szuka...
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 20.09.2012 o 09:26
      Post #862966 20.09.2012 09:26
    Sebastian1906KSC Napisał(a): ------------------------------------------------------- > A może by tak do nas? > http://eurosport.onet.pl/zimowe/hokej/nhl/wojtek-w > olski-trafi-do-ciarko-pbs-sanok,1,5251965,wiadomos > c.html jasne...ale ty go namowisz zeby gral za frytki.
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • 20.09.2012 o 09:48
      Post #862968 20.09.2012 09:48
    Niech gra będzie ciekawiej. Może przyciągnie więcej kibiców na nasz mecz z Sanokiem :)
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 20.09.2012 o 10:20
      Post #862978 20.09.2012 10:20
    [b]Kaczka dziennikarska:[/b] Wojtka Wolskiego zamierza sprowadzić ... Sanok ! :D :D :D http://sport.wp.pl/kat,1819,title,Wojtek-Wolski-ma-grac-w-polskiej-lidze,wid,14940688,wiadomosc.html
    • ernisnk

7
      0
    • 20.09.2012 o 12:22
      Post #863000 20.09.2012 12:22
    Zapraszam do Lektury . http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120920/SPORT09/120929972
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 20.09.2012 o 12:33
      Post #863002 20.09.2012 12:33
    No i luz, macie hajs, będziecie mieć znanego grojka na 3 miesiące. Jednakże wszelkie zapowiedzi sanockich działaczy (zwłaszcza Krysiaka) należy traktować z przymrużeniem oka do czasu podpisania kontraktu. Jeżeli dojdzie to do skutku do pomijając wszystkie inne aspekty marketingowo świetny ruch.
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 20.09.2012 o 12:59
      Post #863006 20.09.2012 12:59
    Mnie bardziej ciekawi czy jest sens wywalać 100 koła na gościa, który z góry wiadomo, że play-offu nie doczeka. Zresztą nawet finału PP zapewne też nie. Ale to dobry ruch marketingowo. Jedyne co może jednak uzasadnić sportowo jego zatrudnienie to awans w PK, jak z Wolskim w składzie odpadną z PK, to Wojtek zaliczy porażkę na całego... Inna sprawa, że zastanawiam się czy Czesi i Sanok płacą aż tak dobrze, że warto? Bo jeśli ta kasa byłaby znikoma w porównaniu do NHL to raczej w Katowicach powinien się znaleźć, ale ten gość na każdym kroku udowadnia, że jego wypowiedzi tak do końca serio to brać nie można, bo składają się głównie z ułożonych pod publiczkę i aktualne trendy bzdur...
    • ernisnk

7
      0
    • 20.09.2012 o 13:26
      Post #863009 20.09.2012 13:26
    Podbija sobie kontrakt w innym klubie. Takie jest moje zdanie.
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 20.09.2012 o 13:43
      Post #863010 20.09.2012 13:43
    Zgadzam się, ale i tak go nie rozumiem. Wszystkie racjonalne przesłanki mówią za Katowicami, naprawdę, nawet gdyby mu dali minimalną krajową. W Capitalsach to on gwiazdą nie będzie raczej, więc trzeba zadbać o rytm gry, styl i formę meczową - tam jest teraz sporo gości z USA i Kanady - oni znają taką grę i dzięki temu jak NHL ruszy jego gra i pozycja w Waszyngtonie byłaby chyba lepsza, to raz i o tym powinien myśleć przede wszystkim. Dwa to że sam pochodzi ze Śląska, robi z siebie wielkiego kibica Górnika, więc (o ile to nie jest kolejny jego wybryk medialny) powrót w rodzinne strony na moment i do tego do klubu z którym (o ile mi wiadomo) ten jego Górnik ma sztamę (w sensie piłkarskim) byłby bardzo trafionym zagraniem wizerunkowo. W NHLu ile zarabia, tyle zarabia, ale to na pewno spora kasa, a w porównaniu do tego co może mu dać PLH nawet astronomiczna (nie aż tak astronomiczna, żeby lokaut był "o pensję Wolskiego", ale na pewno różnica jest duża). To czy warto szarpać się o przysłowiowe "waciki", sam fakt, że musi szukać w PLH, a nie bije się o niego nikt z DEL, KHL, EBEL czy Czech (Szwecja o ile mi wiadomo dała blokadę - jak ktoś chce przyjść musi na cały rok) świadczy o tym jaką naprawdę jest "gwiazdą" - brawa dla redaktorów...
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 20.09.2012 o 14:41
      Post #863019 20.09.2012 14:41
    żółta kaczka To jest jak mówisz świetny ruch marketingowy-pomyśl ile było by w mediach o jego grze w Polsce ilu kibiców przyszło by go zobaczyć. Chciałbym by zagrał w naszej lidze w obojętnie którym klubie.
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 20.09.2012 o 14:58
      Post #863020 20.09.2012 14:58
    zubereg Napisał(a): ------------------------------------------------------- Chciałbym by zagrał w naszej lidze [b]w > obojętnie którym klubie.[/b] Jak to obojętnie ? Jak już, to tylko w Cracovii, w żadnym innym klubie go widzeć nie chcę, bo i po co ? :D
    • reborndragon

1.2K
      16
    • 20.09.2012 o 15:24
      Post #863028 20.09.2012 15:24
    [img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/09/7d7ead4e1eccdec6fcc78892f74aaf72.png?1348060229[/img] :D
    • kane

98
      0
    • 21.09.2012 o 11:58
      Post #863191 21.09.2012 11:58
    W Sanoku (co było do przewidzenia) przeliczyli się nieco z finansami i mają teraz problem z wypłacaniem zawodnikom kasy.Wobec tego przyjście Wolskiego jest delikatnie mówiąc mało prawdopodobne ;)
    • mrówka

568
      83
    • 21.09.2012 o 12:10
      Post #863192 21.09.2012 12:10
    Jak dla mnie ruch wyłącznie marketingowy, Na dłuższy czas i tak nie zostanie.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 21.09.2012 o 12:52
      Post #863201 21.09.2012 12:52
    Ja bym go chciał choćby na dwa miesiące, parę meczy by nam wygrał;)
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 21.09.2012 o 17:02
      Post #863237 21.09.2012 17:02
    nawet jeden mecz.....choćby dla fotki zaprosiło by się go na trening dzieciaków....kurde ale by mieli frajdę
    5 dni później
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 27.09.2012 o 08:15
      Post #864468 27.09.2012 08:15
    [quote="Włodzimierz Sowiński - Dziennik Sport"] Hokeiści GKS Tychy po I rundzie sezonu zasadniczego zgromadzili 14 pkt, ale mają na koncie dwie porażki - z Ciarko PBS Sanok (u siebie 0:2) i Cracovią (1:2 na wyjeździe). Zwycięstwa, poza pierwszym z Jastrzębiem (5:1), wcale tyszanom nie przychodziły łatwo, a okupione były wielkim wysiłkiem. GKS Tychy, choć pięć razy wygrał i zajmuje czwarte miejsce, nie zachwyca przede wszystkim stylem gry. W tej chwili to nie jest zespół, który uchodziłby za głównego kandydata do finału. Ba, sprawia wrażenie rozbitego, a może skonfliktowanego (?) i to najbardziej powinno martwić kibiców oraz działaczy. Dziwna sytuacja Po niedzielnym spotkaniu z Aksam Unią trener Jan Vodila poproszony o komentarz do zaistniałej sytuacji, wykpił się wymówką, że śpieszy się do domu, na Słowację, bo poniedziałek drużyna miała wolny. - Z mojej strony nie będzie żadnych komentarzy - stwierdził stanowczo kierownik sekcji hokejowej, Karol Pawlik. Trener Vodila już przed meczem zadziwił ustawieniem poszczególnych piątek, gdzie np. Mikołaj Łopuski oraz Teddy da Costa wylądowali w IV formacji. Z kolei z Adrianem Parzyszkiem oraz Milanem Baranykiem wystąpił 37-letni Radoslav Kropacz, który przed piątkową potyczką z Cracovią podpisał próbny kontrakt. Po II tercji, gdy tyszanie przegrywali z Unią 3:4, szkoleniowiec znów przewrócił ustawienie do góry nogami. W boksie pozostali Martin Przygodzki, Kropacz i Parzyszek. Nieobecność na lodzie kapitana zespołu można uznać za sensację, bo to sytuacja niebywała od 8 lat! Roszady przyniosły skutek i tyszanie po niecodziennym widowisku odnieśli zwycięstwo. - Musiałem zmienić formacje, bo mecz wymknął się nam spod kontroli - tłumaczył potem Vodila. - Nadal szukam optymalnego ustawienia i powoli się ono krystalizuje. Chwała trenerowi, że szuka, ale co robił z zespołem w okresie przygotowawczym? Łopuski w meczach kontrolnych występował z Grzegorzem Pasiutem, Jakubem Witeckim i zapomnianym przez trenerów Pawłem Banachewiczem. W sezonie dołączył da Costa, a z Unią pojawił się też Baranyk. Potencjał - to nudne Tyszanie dobrze zaprezentowali się na inaugurację sezonu w Jastrzębiu, gdzie odnieśli przekonywającą wygraną. Potem było zdecydowanie gorzej drużyna prezentowała się miernie, a trener podczas konferencji prasowych powtarzał, że grała w dobrym stylu i stwarzała wiele groźnych sytuacji. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - porzekadło to potwierdza słowacki szkoleniowiec. Z wysokości trybun widać, że zespół nie ma stylu, gra słabo i nie jest monolitem. Drużyna ma potencjał - ileż to razy słyszeliśmy z ust działaczy, szkoleniowców i samych zawodników. Może i ma, ale niech pokaże to na lodzie! - W Jastrzębiu gra nam się fajnie ułożyła, strzeliliśmy szybko gole, Arek Sobecki bronił bez zarzutu i zachowaliśmy długo czyste konto - mówi Mikołaj Łopuski. - To był nasz najlepszy mecz, a potem graliśmy słabo, ale ze szczęściem, tak jak z Zagłębiem czy Katowicami u siebie. Z dwoma potentatami, z Sanokiem oraz Krakowem, przegraliśmy, zdobywając jednego gola. To kiepsko o nas świadczy. Sam do siebie mam pretensje, że jeszcze nie wkomponowałem się w zespół. Za mało przebywam na lodzie i nie mogę uzyskać właściwego rytmu. Pierwszej rundy tego sezonu na pewno nie zapiszę po stronie plusów. Jedno jest pewne - indywidualności mogą zadecydować o jednej czy drugiej wygranej, ale nie zapewnią nam mistrzostwa Polski, a my mamy przecież taki cel. Kiepska atmosfera Działacze, trenerzy oraz zawodnicy powinni stworzyć jedną ekipę, chcąc walczyć o złoto mistrzostw Polski. A tymczasem atmosfera wokół GKS daleka jest od ideału i różne głosy można usłyszeć wokół lodowiska. Może szatnia nie jest jeszcze podzielona, ale takie, a nie inne decyzje trenera, mogą sprawić, że będzie jazgot. Wystarczy być uważnym obserwatorem i śledzić zachowanie szkoleniowców. W tej grupie również powstały różnice zdań, bo po zakończeniu meczu na ich twarzach nie było widać entuzjazmu. A to dziwne, wszak Vodila przybył ze swoim dobrym kumplem, Peterem Krzemenem, a mają za sobą lata współpracy. Kuracja wstrząsowa potrzebna jest od zaraz, bo w przeciwnym razie może być tylko gorzej. Trenerzy i zawodnicy powinni usiąść w szatni i tak długo w niej siedzieć aż nie wywalą wszystkich żali. W przeciwnym razie będzie można oglądać na lodzie hokeistów sfrustrowanych i męczących się w każdej potyczce. [/quote]
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 27.09.2012 o 15:18
      Post #864551 27.09.2012 15:18
    Tak sobie pomyślałem, że skoro Katowice uważane są za czarnego konia i do tego pierwsza runda została uznana za "udaną w ich wykonaniu" - a takie przeświadczenie większość chyba odnosi - i i tak się do 4 nie łapią (nawet pomimo punktów na Sanoku, a taka gratka co rundę im się nie trafi!) to wcale tacy mocni oni mogą nie być w ostatecznym rozrachunku. Zwróćcie uwagę, że myknęły je Tychy, które z kolei ocenia się jako grające na razie sporo poniżej możliwości. Ergo z Tychami Katowice o awans nie powalczą. Z Sanokiem i Jastrzębiem też raczej nie. Zostaje im walka z nami i Unią, pod warunkiem, że ta wyjaśni sobie problemy w szatni, zacznie grać i nowy bramkarz będzie w miarę na poziomie. Jeśli w drugiej rundzie Unia z nowym bramkarzem nie odpali jakoś cudownie a Katowice nie przyleją kilku mocniejszym zespołom, w tym nam, na dobrą sprawę z sezonu, który się zapowiadał na bardzo wyrównany i liczny, jeśli chodzi o zespoły walczące o awans do play-off, od listopada możemy mieć walkę o rozstawienie i nic więcej. Ja wiem, że to pierwsza runda dopiero przeszła, ale jakieś wnioski można snuć... Spora szansa dla nas się rysuje. Bardzo ważny będzie pierwszy tydzień października - 2 (Katowice) - 5 (Oświęcim) - 7 (Jastrzębie u nas). Zdobyć w tym trio 8-9 pkt i do tego nie pogubić głupio punktów w Toruniu i z Sosnowcem to według mnie klucz do drugier rundy. Ustawiłoby nas to dużo lepiej niż można się było spodziewać. Ja wiem, że to trudne zadanie, zwłaszcza ta pierwsza część. Ale wtedy mamy komfort potraktowania Tychów (mimo wszystko uważam, że łatwiej będzie szukać punktów z JKH u siebie niż w Tychach) i Sanoka na luzie - uda się, to się uda, nie to nie. Play-off naprawdę jest na wyciągnięcie ręki już w połowie sezonu zasadniczego...Okoliczności wydają się mocno sprzyjać jak do tej pory. Oby!
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.09.2012 o 15:32
      Post #864554 27.09.2012 15:32
    Jak na razie obstawiam tak na koniec sezonu(wiadomo ze moze się jeszcze sporo zmienić czas jest do 31 stycznia 2013) 1 Sanok 2.Tychy 3-5-Jasztrzębie ,Cracovia,Unia(i kolejność nie przypadkowa i zależy kogo My sprowadzimy ?ale jak na razie nie widzę medalu sad smiley 6.Katowice 7.Sosnowiec-przecież oni już mają kłopoty finansowe 8 Toruń tak obstawiałem 27 lipca i jak na razie pierwsza i ostatnia wchodzi :P a tak na serio Sanok ,Jastrzębie ,Katowice ,Sosnowiec, Toruń oraz Cracovia grają co oczekiwałem choć Cracovia i Jasztrzębie bardziej nawet na plus na Minus dla mnie Tychy i Unia -tu się znacznie wiecej spodziewałem !
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 27.09.2012 o 15:49
      Post #864565 27.09.2012 15:49
    Pełna zgoda Revenatorze. Skoro Tychy grając na minus łapią się do czwórki, a Katowice grając na plus są poza to sugeruje, że wielkiego wyniku ci drudzy mieć nie powinni (nie powinni to nie znaczy, że nie będą mieli). Poza tym wychodzi ewidentny "problem 1 ligi" - w Katowicach graę robią ściągnięci zza oceanu, natomiast zawodnicy, którzy wywalczyli awans, na poziomie ekstrklasy nie wybijają się jak na razie. W końcu inni rozpracują tą formację zza wielkiej wody a i przewag nie dadzą rady ciągnąć solo cały sezon i będzie klops. Nie wspominając o tym, że Płachta wielkim treneiro raczej nie jest i to może w końcu znaleźć odzwierciedlenie w grze i wynikach. Dowodził tego wielokrotnie - np. dwa lata temu właśnie w Katowicach, albo rok temu w Tychach (o tej porze to lidze jeszcze przewodził, a potem wyleciał z takim przytupem, że hej...). Unia to osobna kwestia, kontuzja im pół rundy położyła. Tak swoją drogą, może i Unia gra lipę na razie straszną, ale popatrzcie na te "lipne" statystyki Rózaka... Co pewna firma, to jednak pewna firma.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie