Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)

• Hokej
    • Rozpoczęto 22.06.2005 o 01:51
      Ostatnia aktywność 4 dni temu o 10:58
      602290 wyświetleń
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 26.07.2012 o 07:34
      Post #851351 26.07.2012 07:34
    mimo wieku to jednak duze wzmocnienie moze byc. Czekaja nas ciekawe mecze w tym sezonie :) o ile zamrożą lód ;)
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 26.07.2012 o 09:17
      Post #851358 26.07.2012 09:17
    Ciekawe??? Sezon będzie nudny ja flaki z olejem, przynajmniej jeśli chodzi o walkę o złoto. Sanok nie patrząc na konkurencje zbroi się, czyżby chciał zawalczyć w PK?
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • 26.07.2012 o 09:56
      Post #851363 26.07.2012 09:56
    Zgadza się. Sanok poza wszelką konkurencją. Reszta może walczyć o możliwość zagrania w finale.
    • Ascalon

118
      0
    • 26.07.2012 o 11:41
      Post #851374 26.07.2012 11:41
    Tak właściwie to na chilę obecną owszem, to wydaje się być jednoznaczne, ale nie do końca jestem przekonany że na pewno tak będzie. Po pierwsze okno transferowe jest w tym roku u nas tak jak w całej Europie - do 31 stycznia i to może dużo namieszać. Będą do wzięcia zawodnicy klasy do tej pory nieosiągalnej, bo w grudniu nie byliby jeszcze do wzięcia, ponadto koszt takiego zawodnika będzie mniejszy o jednomiesięczną wypłatę. Możliwe więc, że ktoś w styczniu wysupła jakieś zaskórniaki i przy 6 stranierich dopuszczonych ściągnie jakichś 3-4 zawodników wysokiej klasy i mocno namiesza w play-offie (nie mówię, że na pewno my, choć chciałoby się, ale np. Jastrzębie z państwowej kasy i przy dobrych kontaktach w Czechach może się o coś spokojnie postarać, zresztą tu dobre ruchy może zrobić każdy kto znajdzie trochę gotówki). Po drugie nie wiadomo jak zagra paka z Katowic, to jest wielki znak zapytania i ich może być stać na wszystko. Trzecie to Tychy - tu też jest pytajnik, bo może gościom siadł zeszły sezon na ambicji, jeśli trener wyzwoli z nich wszystko co najlepsze tą drużynę też należy liczyć w walce o mistrzostwo. Czwarte i ostatnie to nie wiadomo jak w Sanoku będzie z atmosferą i jak będzie wyglądała praca trenera i jego zgrywanie zespołu oraz pogodzenie indywidualnych ambicji wszystkich gwiazd. Nie piszę, że coś źle im się zapowiada, ale ewentualne tarcia w tym obszarze, jeśliby się pojawiły, potrafią zaszkodzić każdemu zespołowi, nawet lokalnemu "drem-teamowi".
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 26.07.2012 o 13:05
      Post #851384 26.07.2012 13:05
    Sterby - im lepsze drużyny przyjadą na Siedleckiego tym będzie ciekawiej. Strasznie ciekawią mnie Katowice.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 26.07.2012 o 14:21
      Post #851390 26.07.2012 14:21
    U nas brak lodu i ludzi a w Tychach http://www.sportowefakty.pl/hokej/300043/gks-tychy-zagra-z-mistrzem-bialorusi
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 26.07.2012 o 21:29
      Post #851454 26.07.2012 21:29
    Mam podobnie jak Marcin i również najbardziej ciekawią mnie pojedynki z Katowicami. Ciekaw jestem jakie cele postawili sobie do zrealizowania katowiccy sternicy. Według mnie powalczą o medale. Nadchodzący sezon na pewno będzie ciekawy, nawet gdybyśmy dostawali baty, to będzie można podziwiać z pewnością dobry hokej.
    • Baudolino

5
      0
    • 27.07.2012 o 10:32
      Post #851513 27.07.2012 10:32
    CHT Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ciekaw jestem jakie cele postawili sobie do zrealizowania > katowiccy sternicy. Cel jest jeden i niezmienny - utrzymanie w PLH. To mój pierwszy post na Forum Cracovii więc dziękuję za możliwość rejestracji i życzę sportowego szczęścia.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.07.2012 o 12:32
      Post #851528 27.07.2012 12:32
    Katowice na rynku Polskim nie zrobili szału, jesli chodzi o zakupy (osobisćie chcialbym tylko Drzewieckiego do nas )ale sprowadzili całą armię za oceanu i jesli w s ród nich (chyba 6 zawodników) trafi im się ktoś taki jak nam Kostuch to spokojnie się utrzymają .Moim zdaniem mają tez chyba problemy z bramkarzem? ,ale kibice chyba powinni być zadowoleni ,bo ruch w interesie spory Jak na razie obstawiam tak na koniec sezonu(wiadomo ze moze się jeszcze sporo zmienić czas jest do 31 stycznia 2013) 1 Sanok 2.Tychy 3-5-Jasztrzębie ,Cracovia,Unia(i kolejność nie przypadkowa i zależy kogo My sprowadzimy ?ale jak na razie nie widzę medalu :( 6.Katowice 7.Sosnowiec-przecież oni już mają kłopoty finansowe 8 Toruń
    • Ascalon

118
      0
    • 27.07.2012 o 12:35
      Post #851529 27.07.2012 12:35
    To cel oficjalny, oczywistym jest, że nie odpowiada on rzeczywistym ambicjom klubu i kibiców. Nie wierzę, że 6 czy 7 miejsce nie spotkałoby się z rozczarowaniem. Play off to jest ewidentny cel minimum dla GKS, może nawet medal. Polecam stronę internetową - jest naprawdę jedą z lepszych wśród wszystkich klubów plastikowej, ciekawa i co najważniejsze stale uaktualniana (!), zwłaszcza polecam zakładkę Klub -> druga podzakładka od góry (nie piszę jaka - sami sprawdźcie). I to jest beniaminek!!!! Porównując ilościowo do naszej części strony temu poświęconej 15:9 dla Katowic (tylko doliczyć trzeba, że u nas 80% tego jest tylko związane z piłką, a więc zupełna deklasacja), czyli da się? Ano da się...Jedyny minus GKS to hala - 1182 osoby pojemności to jednak mało, nawet jak na plastikową...
    • wanek

379
      0
    • 30.07.2012 o 13:54
      Post #851966 30.07.2012 13:54
    Słów kilka o katowicach [url=http://www.sport.pl/sport-slask/1,121859,12218911,Desant_amerykanskich_hokeistow_na_Katowice_trwa_w.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport_Slask]>>KLIK<<[/url]
    8 dni później
    • Hrabia

5.6K
      2.1K
    • 08.08.2012 o 10:16
      Post #853453 08.08.2012 10:16
    Czeski obrońca Angel Nikolov w Unii Oświęcim: http://hokej.net/pl/news,artykul,5,28803,nikolov-wzmocni-oswiecimska-obrone.html
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 08.08.2012 o 22:09
      Post #853542 08.08.2012 22:09
    info adresowane do naszych sterników ze się po prostu da!!! jeśli się chce ,Oswięcim co by nie mówić trochę jest mniejszy :) info ze strony Oswięcimia Poza wzmocnieniami kadrowymi naszej drużyny mamy kolejną miłą informację. Firma Aksam pozostanie sponsorem tytularnym oświęcimskich hokeistów w sezonie 2012/2013! Taką decyzję podjął dzisiaj prezes przedsiębiorstwa Pan Adam Klęczar. To z pewnością bardzo dobra informacja zarówno dla klubu, jak i kibiców. Na decyzję Pana Prezesa wpływ miało kilka czynników. ?Coraz lepiej układa się współpraca klubu z miastem, a podczas podpisywania nowej umowy, usłyszałem od Pana prezydenta Janusza Chwieruta wiele obietnic i zapewnień. Znam Pana prezydenta osobiście i wiem, że jest on człowiekiem honoru dlatego też ufam, że to co zostało przyrzeczone będzie spełnione. Dzięki temu doszedłem do wniosku, że wspólnymi siłami możemy odnieść sukces? - zaznaczył właściciel firmy Aksam. [b]Kolejną pozytywną informacją jest fakt pozyskania nowych sponsorów oraz przedłużenia umów z już wspierającymi nasz klub firmami. Nadal trwają rozmowy z potencjalnymi sponsorami, a o nowych firmach wspierających oświęcimski hokej będziemy informować na bieżąco.[/b]
    7 dni później
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 16.08.2012 o 15:11
      Post #854738 16.08.2012 15:11
    13:26 Nowy Targ. W miejscowej hali lodowej doszło do wycieku amoniaku. W tej chwili trwa akcja ewakuacyjna - donosi nasz nowotarski korespondent. info z hokej net
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 16.08.2012 o 16:14
      Post #854743 16.08.2012 16:14
    Zależy jak duży ten wyciek, ale wygląda na to, że masakra...Biednemu wiatr w oczy. Współczucia dla Górali i życzenia, żeby jakoś to uratowali (zarówno halę jak i sezon). Oby to nie był przysłowiowy gwóźdź do trumny, bo takiego pecha jaki ich się trzyma to mało kto by wytrzymał. Jak zamkną lodo na jakiś czas to wtedy kłopot wielki, bo gdzie grać? Najbliżej chyba u nas, ale to i tak 90 kilosów, nie wiem jak wygląda obiekt COSu w Zakopcu, ale to by mógł być ratunek, tylko czy tam się da grać? Ktoś wie? Słowacja chyba by odpadała, Poprad to i tak 70 km, a nikt z pierwszoligowców i tak pewnie się nie zgodzi tam dojeżdżać. O jakości przygotowań Podhala do sezonu i późniejszych treningach w tym trudnym czasie to już pewniej w ogóle lepiej nie wspominać. Pamiętam jak Legia miała pożar, to parę klubów (w tym my jako ówczesny mistrz chyba nawet) za free tam potem pojechało i zagrało, żeby zrobić im wpływ z biletów i uratować sekcję. Może jeśli hala w NT ruszy warto byłoby tak samo pojechać i zagrać tam jakieś sparingi / mecze pokazowe. Zobaczymy, może ich nowy zarząd będzie jakoś sprawnie działał i jak się zgłosi z taką prośbą, to pewnie parę klubów PLH, pomimo kryzysu, by zagrało za friko. Mam nadzieję, że my też. Istnienie Podhala - i to istnienie w jak najlepszej formie - jest w interesie nas wszystkich, poza tym to jest jeden z flagowych okrętów polskiego hokeja. EDIT: ze strony MMKSU: Z informacji jakie mamy awaria jest opanowana i nie powinna mieć wpływu na proces mrożenia tafli, wszystkie treningi w najbliższym czasie powinny odbywać się bez przeszkód. O wszystkim poinformujemy Państwa na naszej stronie .... http://www.mmks-podhale.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=717:lodowisko-awaria&Itemid=1
    5 dni później
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 22.08.2012 o 11:55
      Post #855803 22.08.2012 11:55
    http://legionisci.com/hokej/news/49577_Hokejowa_Legia_nie_wystartuje_w_rozgrywkach.html Wygląda na to że Legia dogorywa. Pada kolejny klub - i to klub o tyle ważny (w sumie przy tej ilości co teraz jest to każdy na wagę złota...), że z ewentualnym rozwojem w stolicy wielu liczyło na zwiększenie znaczenia hokeja jako sportu w Polsce. Panie Hałasik - szansa na wykazanie się nr 1 - do dzieła!
    • Islander

862
      514
    • 22.08.2012 o 15:16
      Post #855833 22.08.2012 15:16
    jeśli to p. Hałasik przekonał trenera Zacharkina do objęcia naszej tzw. reprezentacji to uznałbym to za wykazanie się nr 1.
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 22.08.2012 o 15:41
      Post #855838 22.08.2012 15:41
    Kaczka, a co ma prezes do upadającego klubu ??? ma im sponsora znaleźć ?
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 23.08.2012 o 12:05
      Post #856163 23.08.2012 12:05
    marcin_ksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kaczka, a co ma prezes do upadającego klubu ??? > ma im sponsora znaleźć ? A już tłumaczę kolego. Oczywiście w realiach sportu zawodowego jakie panują na całym świecie nie ma nic lub prawie nic. Jednakże daleki byłbym od patrzenia na sprawy naszego hokeja, zwłaszcza pierwszoligowego przez pryzmat ogólnoświatowych standardów zawodowych, więc według mnie tu ma, a przynajmniej mieć powinien. Rzecz jasna nie chodzi tu o to, że "ma im sponsora znaleźć", choć gdyby mu się udało, to źle by nie zrobił, ale: 1. PZHL jest organem tworzącym ligę - tak jest,oczywiście wciąż zapowiadają, że przekażą to na zewnątrz, ale jakoś im nie wychodzi. Klub ma problem ze znalezieniem sponsora, który poprzez ten nośnik będzie chciał się reklamować - może Prezes mógłby pomóc tu organizacyjnie i podczas negocjacji. Zgaduję, że Legia nie ma bogatych ani wielce doświadczonych struktur w tym względzie, a jeśli doliczyć do tego siłę przebicia ich działączy w dyskusji z potencjalnym inwestorem, która jak sądzę wielka by nie była - wsparcie merytoryczne i wizerunkowe prezesa federacji znacząco by ich sytuację, a także wizerunek wzmacniało. 2. Legia licencję dostała. Skoro rok temu Naprzód nie dostał (na 1 ligę, choć twierdził, że daliby radę - szczegółów, budżetów, ani uzasadnień nie znam, sorry), bo podobno wg PZHL by nie wytrzymał finansowo, a teraz Legia wg PZHL miała budżet ok, a teraz twierdzi, że nie ma - no to ja bym się na miejscu prezesa przejął w jaki sposób ta decyzja została podjęta. Poniekąd trochę ona idzie na konto PZHL. 3. Formalnie klub nazywa się UHKS Mazowsze / Legia Warszawa, czyli Uczniowski Hokejowy Klub Sportowy. Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, ale z definicji Legia deklaruje poprzez to głowne nastawienie na szkolenie młodzieży. To więc nie tylko prywatna inicjatywa, która nic nikogo nie powinna obchodzić, ale największe (jedyne? jedyne cokolwiek znaczące? nawet jeśli nie, to jedno z niewielu) centrum szkolenia adeptów hokeja na Mazowszu. Nie znam detali, ale podejrzewam, że skład w jakiejś znaczącej (jakiej?) części opiera się na wychowankach, lub quasi-wychowankach (chłopakach, którzy przyjechali do Wawy np w dzieciństwie, bo rodzice pracę dostali, wcześniej gdzieś coś ćwiczyli i chcieli spróbować dalej). Jeśli tak nie jest to znaczy, że tu jest błąd i to szkolenie należy przeprogramować na nowo. Otóż więc w szkolenie młodzieży PZHL powinien ingerować. Ja wiem, szkolenie powinno odbywać się w klubach i to one powinny o to dbać, a kołem zamachowym powinna być rywalizacja i ekonomia - wyszkolisz dobrze, będziesz mieć zawodnika i nie będziesz go musiał kupować. Że tak nie jest wszyscy nad tym bolejemy i tu właśnie powinno mieć miejsce wsparcie związku. 4. Legia jest jedynym klubem w stolicy kraju. W ogóle jak wygląda sytuacja na północ od linii Śląsk-Małopolska-Podkarpacie każdy wie. Przez to wszystko co znajduje się na północ od tej linii powinno być w sposób szczególny chronione, bo jest to ogólnie pojęte dobro Polskiego hokeja, a nie tylko prywatna inicjatywa paru zapeleńców, która jeśli padnie, to nic się nie stanie. Zwłaszcza nadmienić trzeba, że jest ogólne oczekiwanie, iż w sytuacji istnienia mocnego klubu w stolicy ewentualne rozmowy na temat relacji TV byłyby dla organizacji tworzącej rozgrywki (czyli w tym momencie PZHL) znacząco łatwiejsze. 5. Na stronie Legii w dziale "Partnerzy" znaleźć można: Miasto Warszawa, COS i PGNiG. Suma jakiej Legia potrzebuje porażająca nie jest, natomiast działacze UHKS/Legii (hokejowi, bez wsparcia piłkarskich) podejrzewam, że są jakimiś "płotkami" na Warszawskich salonach i wśród, nazwijmy to, elity. Może więc prezes związku spróbowałby razem lub w porozumieniu z działaczami klubowymi w ich imieniu podjąć jakieś rozmowy z władzami miasta, zarządem PGNiG lub COSem (tu jako szef federacji olimpijskiego sportu drużynowego powinien mieć o wiele, wiele większą siłę przebicia). Mógłby również spróbować skontaktować się z ITI, czy która tam inna spółka formalnie jest teraz właścicielem piłkarskiej Legii. 150-250 tys. zł to kropla w budżecie kopaczy, jak sponsor by zobaczył, że ta ledwo dysząca przybudówka ma wsparcie federacji, że jest jedyną ostoją szkolenia w stolicy, że nie jest zapomniana jak bezpański pies przywiązany do drzewa w lesie, że przy porównywalnie śladowych nakładach można sporo osiągnąć - może, może zgodziliby się coś uszczknąć. Cokolwiek - to już by było wiele. Takie coś go nic nie kosztuje a już tyle by mogło wystarczyć. 6. PZHL, a więc prezes w szczególności, powinien dbać o zrównoważony rozwój hokeja w Polsce. Ja wiem, nie jest winą Hałasika, że poprzednicy zostawili mu organizację dyscypliny, która w Polsce występuje regionalnia, a często wręcz punktowo. Warto zapytać jednak - kiedy kadra ostatni raz zagrała w stolicy? To tworzy atmosferę wokół dyscypliny. Może jakby kadra zagrała podczas jego kadencji w Wawie, Siedlcach, Bydgoszczy, Poznaniu, Szczecinie, Lublinie itd. to na koniec kadencji okazałoby się, że gdzieś trafiło ta na podatny grunt. Albo zorganizować gdzieś tam na nautralnym terenie finał PP, zamiast nagabywać finalistów "kto mi zapłaci 200 koła, to mu dam zagrać u siebie". Potrzebna jest dobra wola, ot i tyle. 7. Hałasik jest świeżo wybranym prezesem, od wyborów nie było jeszcze ani jeszcze jednego meczu ligowego, a tu już pada kolejny klub. W ten sposób może nie być tak jak głosił, ani najkrócej ani najdłużej urzędującym prezesem, ale po prostu ostatnim urzędującym prezesem PZHL. Jak ja bym był sternikiem federacji liczącej zaledwie już kilkunastu członków, z czego kilku stojących na mocnych nogach i reszty dogorywającej pod jakimiś respiratorami, to bym się raczej zainteresował gdyby kolejny klub znikał, choćby tylko po to, żebym potem miał komu prezesować. 8. Hałasik nie miał żadnego wyraźnego i dokładnego planu zarządzania, jego kampania tak naprawdę opierała się na odsunięciu Ingielewicza. Z tych niewielkich strzępków konkretów jakie zapowiedział podczas kampanii oraz udzielonych przez niego wywiadów, wyciągam jednak co następuje: - "Chcę pomóc dźwignąć się hokejowi. Sprawić, by wróciły czasy, gdy hokej był po piłce nożnej dyscypliną numer dwa w naszym kraju. Nie będę prezesem tylko menedżerem" - "Zosta­łem popro­szony przez środo­wi­sko jako mena­dżer, abym ?wycią­gnął? pol­ski hokej." - utrzymanie isntiejącego status quo, w kwestii niewielkiej ilości klubów, zdecydowanie jest warunkiem koniecznym i niezbędnym do "wyciągnięcia polskiego hokeja" - zmniejszanie się ilości klubów oznacza zapadania się ciąg dalszy. - "Po drugie: zorganizować zawodową Polską Ligę Hokeja. Po trzecie: inwestować w szkolenie młodzieży." - dodałbym tutaj, że aby stworzyć ligę musi ktoś w niej grać, więc jak chce zostawić innej organizacji rzetlny, porządny produkt, a nie wydmuszkę to przetrwanie każdego klubu zawiera się w jego planie. - "Będę regularnie jeździł po Polsce i odbywał spotkania w hokejowych ośrodkach." - jak ośrodki znikną, to nie będzie gdzie jeździć, to chyba oczywiste. - Hałasik zapewnił, że nie będzie - wzorem innych związków sportowych - przenosił siedziby PZHL-u z Warszawy na południe Polski. "Nie jestem typem salonowca, ale w Warszawie sobie poradzę." - no to proszę jest Warszawa, jest zadanie - proszę sobie poradzić. No chyba, że warto być prezesem związku, który w mieście gdzie ma siedzibę nie ma żadnego członka. 9. Czy ktoś chce, czy nie Legia jest ważnym i zasłużonym klubem dla Polskiego hokeja. Oprócz tego, że jako jedyna w stolicy, to jest także 13-krotny Mistrz Polski, 7-krotny srebrny medalista i 2-krotny brązowy medalista, razem 22 medale MP (liczyłem na szybko, może być +/- 1, może też któryś medal być dyskusyjny - nie wiem, ale wielkiego znaczenia dla tej sprawy to nie ma). Patrząc na listę Mistrzów Polski, którzy już nie istnieją mamy tam AZSy z Warszawy i Poznania (gdzie hokej zawodowy już nie istnieje), Czarnych i Pogoń Lwów (sprawa oczywista) i Górnika Katowice. Bliscy a nawet bardzo bliscy dołączenia do tej listy są Zagłębie Sosnowiec, KTH Krynica i Podhale Nowy Targ (istnienie MMKSu ich uratowało, ale jak długo pociągną taką prowizorkę? Oby się odkuli...), nie tak dawno temu na krawędzi były GKS Katowice (czyli także Dąb Katowice, który włączył się do GKSu), Polonia Bytom i Unia Oświęcim, również my przez wiele, wiele lat balansowaliśmy na krawędzi. Toż to kompletna prawie lista wszyskich złotych medalistów, barkuje tylko GKS Tychy , którego historia sprzed mistrzostwa utkana jest różnymi upadkami i przeobrażeniami oraz Ciarko Sanok, ale to świeżo upieczony Mistrz, po raz pierwszy, zresztą oni też problemy mieli, tylko wcześniej. Pozwolenie na upadek kolejnej takiej ikony byłoby samobójstwem, no bo co - potem następny i następny... 10. Jest też kwestia wizerunku personalnego - za Hajdugi prawie padła Polnia Bytom i Unia (oficjalnie to chyba nawet padła i została stworzona nowa, ale liczmy, że nie upadła, że udało się przetrwać). Kadencja Ingielewicza to dogorywanie KTH oraz niekończąca się saga wyprowadzki Wiesia W. do Lublina/Opola i nie pamiętam czy gdzieś jeszcze, zakończona spektakularną klapą. Klub istnieje dlatego, że miasto prowadziło własny MMKS, który zajął miejsce Wojasa-Podhala. Jakby Hałasik już w trzecim miesiącu urzędowania zaliczył pierwszy upadek byłego MP, i to upadek całkowity (zaznaczam, że zarówno w Bytomiu, Oświęcimiu, Nowym Targu i Krynicy hokej istnieje i kluby działają - lepiej lub gorzej ale są i grają w lidze) to cały jego wizerunek super menedżera idzie w p!zdu na dzień dobry - nawet Ingielewiczowi to zajęło więcej czasu! Ja nie mówię, że prezes powinien zrobić za działaczy Legii wszystko od A do Z, albo dać im do łapy dinero i powiedzieć "załatwiłem, macie wszystko, możecie sobie grać". Jednak realia są takie, że nie tylko powinien, ale wręcz konieczne jest, aby zrobił wszystko, naprawdę wszystko co w jego mocy, żeby Legii pomóc się utrzymać i egzystować, jako jedynemu klubowi w liczącej ponad 1,5 miliona mieszkańców stolicy ponad 35-milionowego kraju (liczba płynna, emigrantów można odrzucić, etc... - proszę o nie łapanie mnie za słówka z tym ponad 35-milionowym krajem). Jak gość będzie biernie patrzył kiedy łamią się kolejne nogi jego fotela, to w końcu, prędzej czy później okaże się, że żadnego fotela już nie ma, tylko siedzi d*pą na gołej ziemi. To jest w dużej mierze także kwestia podejścia do problemu, jeśli będzie rzeczywiście patrzyła na to w ten sposób, że najpierw pomyśli "to nie moja sprawa, niech sobie radzą", to rzeczywiście nic nie da się zrobić. Ale rzeczywistość jest taka, że jest to problem nas wszystkich - całego środowiska, klubów, działaczy i kibiców także, tutaj trzeba myśleć jak wspólnie rozwiązywać problemy i pomagać sobie, fedaracja jest w trudnym położeniu, ale musi to robić i musi chcieć to robić. Hałasik przed wyborami roztaczał wokól siebie wizję pt "Może i na hokeju się nie znam, ale za to jestem świetnym menedżerem i mam więcej kontaktów niż elektrownia". No to proszę, wybory wygrane i przyszedł czas na sprawdzenie - jest potrzeba zdobyć dostęp do jednego z tych kontaktów i przydałoby się, żeby po włączeniu tam wtyczki był tam prąd. Do dzieła Panie Hałasik. Na koniec - racja kolego Islander, masz rację i napisałem to w sposób nieprzemyślany - sprawa Legii to szansa na wykazanie się nr 2. Przepraszam.
    • Islander

862
      514
    • 23.08.2012 o 15:06
      Post #856199 23.08.2012 15:06
    chyba pobiłeś rekord treściowy tego forum kol. Żółta kaczko :)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie