kurde kolejna mocna druzyna sie szykuje? Zagębie
a o SLUSARA bym powalczył ,pod Rohaczkiem chyba by odnalazl wysoka forme
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Jarosław Dołęga jest bliski porozumienia z gdańskim Stoczniowcem. Tomasz Proszkiewicz i Milan Furo otrzymali korzystne oferty z tyskiego GKS. Comarch/Cracovia chce, aby jej drużynę reprezentował Daniel Laszkiewicz. TKH straci też Aleksandra Myszkę, który w maju wyjeżdża do Anglii.
Zmiana klubów przez najlepszych zawodników torunian jest bardzo realne. Najbardziej kusi ich Gdańsk. Hokeistów znad morza w przyszłym sezonie ma wspierać firma Lotos, a to oznacza znaczne powiększenie budżetu klubu. Takich możliwości finansowych nie ma TKH. Gdańszczanom szczególnie zależy na Jarosławie Dołędze. Według nieoficjalnych informacji napastnik TKH jest już bliski podpisania kontraktu. Dołęga nie zaprzecza i nie potwierdza. - Najpierw czekam, jak rozwinie się sytuacja w Toruniu - mówi.
Daniel Laszkiewicz rozważa możliwość wspólnych występów z bratem Leszkiem. A to oznacza przenosiny do Krakowa. Torunianin już kilka tygodni temu twierdził, że w TKH może zostać tylko, jeśli prezesem nadal będzie Andrzej Kończalski.Ten już zrezygnował ze stanowiska, co oznacza, że szanse na zatrzymanie Laszkiewicza są minimalne.
Toruń prawdopodobnie opuszczą też Proszkiewicz i Furo - obaj otrzymali dobre oferty z GKS Tychy. Pierwszy jeszcze się waha, drugi jest już zdecydowany, ale czeka na propozycję od działaczy TKH.
Myszka, który był jednym ze skuteczniejszych zawodników w ubiegłym sezonie na początku maja wyjeżdża do Anglii. Nie wiadomo jak na osłabianie zespołu zareaguje najlepszy bramkarz Tomasz Wawrzkiewicz. - Wiem, że koledzy rozmawiają z różnymi klubami. Ja chciałbym zostać w Toruniu, ale swoją decyzję uzależniam od tego, jak będzie wyglądała sytuacja w TKH - powiedział.
FŁ - Gazeta Wyborcza
D.J.Cat- tak samo ktos moze powiedziec ze MY na chama zdobylismy mistrzostwo! Maja kase to sie wzmacniaja i tyle :/
Misiopasie drogi. Toż zacytowałem tylko prezesa Bernata, który powiedział kiedyś do prasy o Cracovii że "na chama" chce zdobyć mistrzostwo. Cudzysłów i śmieszek na końcu!!!
Zagłębie Sosnowiec i GKS Tychy szukają wzmocnień w Oświęcimiu
Mariusz Jakubik, hokeista Unii Oświęcim, może zagrać w przyszłym sezonie w GKS-ie Tychy. - Rozmowy trwają - potwierdza Andrzej Skowroński. Przed prezesem wicemistrzów Polski cały czas rozmowa z Arturem Ślusarczykiem, który nie ukrywa, że chce się pożegnać z klubem (ma propozycję gry m.in. z Cracovii, Podhala i Zagłębia). Prawdopodobnie nic nie wyjdzie z transferu Teddy'ego Da Costy (Zagłębie). - Jeżeli chcemy mieć Teddy'ego musimy też podpisać kontrakt z jego bratem Gabrielem, a takim rozwiązaniem nie jesteśmy zainteresowani - przyznaje Artur Jastrzębski, wiceprezes klubu. Wzmocnień szukają też działacze Zagłębia. W Sosnowcu ma grać w nowym sezonie Robert Grobarczyk (Stoczniowiec). Rozmowy są prowadzone m.in. z Łukaszem Zachariaszem (Stoczniowiec), Rafałem Twardym (Cracovia), a nawet Tomaszem Jaworskim i Mariuszem Puzio (obaj Unia). Wiceprezes Adam Bernat podkreśla, że coraz bliżej podpisania kontraktu z klubem jest trener Jarosław Morawiecki (ostatnio TKH Toruń
Info G,w.
Dzisiaj w Katowicach Janowie doszło do uroczystego zawarcia umowy sponsorskiej pomiędzy Naprzodem Janów a polskim przedstawicielstwem kanadyjskiej firmy Akuna. Umowa ma obowiązywać przez rok i ma na celu wesprzeć klub Naprzodu Janów w walce o awans do Ekstraligi.
Akuna jest firmą zajmującą się produkcją i dystrybucją własnych suplementów żywności - dietetycznych środków spożywczych w 100% pochodzenia roślinnego. Ich wiodącym produktem jest ziołowy preparat Alveo. Wiadomo już, że ten produkt będzie stanowił jeden z elementów diety hokeistów Naprzodu w przyszłym sezonie. Wpływy uzyskane od nowego sponsora mają stanowić do około 40% budżetu klubu. Resztę mają zagwarantować liczni, mniejsi sponsorzy. Prowadzimy rozmowy, bądź jesteśmy bliscy podpisania umów z innymi sponsorami. Liczba firm, która wesprze klub będzie wynosić około trzydziestu. Cieszy fakt, że nie wycofali się sponsorzy z poprzedniego sezonu - powiedział dzisiaj prezes Naprzodu Janów Janusz Grycner. Na konferencji została także poruszona kwestia wzmocnień personalnych w klubie. Prawdopodobnie do Naprzodu zostanie sprowadzony trener z Czech, który miałby stworzyć duet z Krzysztofem Kulawikiem, a także trójka czeskich zawodników (dwóch obrońców, oraz napastnik). Rozmawiał ze mną na ten temat prezes Janusz Grycner. Nie wiem jeszcze kto będzie drugim szkoleniowcem, ale myślę, że to będzie dobry trener, bo wiadomo przecież, że najważniejsze jest dobro klubu - powiedział Krzysztof Kulawik. W związku z wejściem do klubu nowego sponsora jego nazwa ulegnie nieco modyfikacji, tak więc klub z Janowa od nowego sezonu wystartuje jako MUKS Akuna Naprzód Janów. Działania firmy Akuna nie będą ograniczać się jedynie do drużyny seniorów, ale także do zespołów młodzieżowych, oraz dziecięcych. Klub Naprzodu Janów wraz z nowym sponsorem ma zamiar zorganizować w nowym sezonie co najmniej 5-6 turniejów mini-hokeja dla drużyn złożonych z siedmiolatków oraz ośmiolatków. Szefowie Akuny podkreślali, że to co robią ma na celu podniesienie poziomu sportu w Polsce, zapewnienie lepszych warunków młodzieży, a w konsekwencji też pomóc Reprezentacji Polski. Prezes Janusz Grycner poinformował także, że wczoraj umowę na nowy sezon podpisał bramkarz Naprzodu Jacek Zając, a w przeciągi kilku dni będą odbywać się rozmowy z innymi zawodnikami.
www.hokej.net
5 dni później
Prawdopodobnie Firma Chemiczna Dwory Unia nie przedłuży z Unią Oświęcim umowy, która obowiązuje do 31 maja i kończy dofinansowywanie klubu. Tym samym zawodnicy Unii dostali wypowiedzenie. Z naszych informacji wynika, że do dymisji podał się prezes, Kazimierz Woźnicki.
Właściciel Dworów zapowiedział, że nie zamierza sponsorować już hokeja w Oświęcimiu, także nie wiadomo jaka jest przyszłość klubu który w ostatnich latach panował w Polsce.
Źródło: Hokej.Net
----------------------------------------------------------------------------------------
TO NAPEWNO NIEDOBRA WIADOMOSC DLA HOKEJA ,ALE CZY WOBEC TEGO TERAZ ZAWODNICY KTORZY DOSTALI WYPOWIEDZENIA SA WOLNYMI ZAWODNIKAMI??????
Jak informuje oficjalny komunikat Zarządu Firmy Chemicznej Dwory S.A., Spółka nie zamierza dalej sponsorować drużyny hokejowej Unii Oświęcim, wielokrotnego Mistrza Polski i 15 krotnego finalistę z rzędu rozgrywek o Mistrzostwo kraju.
W dniu 27 kwietnia 2006 r. odbyło się posiedzenie Rady Nadzorczej Firmy Chemicznej Dwory S.A. W trakcie obrad, RN nie wyraziła zgody na korektę budżetu 2006. W związku z powyższym Zarząd Firmy nie widzi możliwości dalszego sponsorowania drużyny hokejowej. W obliczu faktu przeprowadzanej restrukturyzacji kosztowej oraz związanych z nią zwolnień grupowych, Firmy nie stać obecnie na dalsze finansowanie sportu.
Zarząd Firmy Chemicznej DWORY S.A.
To już chyba rzeczywiście koniec wielkiego hokeja w Oświęcimiu.Mam jednak nadzieję,że sekcja będzie dalej funkcjonować ,bo szkoda byłoby tej zdolnej młodzieży,która trenuje w tym klubie.
To jest bardzo zła wiadomość dla rozwoju tej dyscypliny w Polsce.
Jarosław Morawiecki i Krzysztof Podsiadło - nowy trenerski duet hokejowego Zagłębia - ma już za sobą pierwsze spotkanie z drużyną. W Sosnowcu pojawili się też pierwsi nowi zawodnicy. W spotkaniu wzięli udział Tomasz Jaworski i Mariusz Puzio (ostatnio Unia Oświęcim) i Robert Grobarczyk (Stoczniowiec). Miał też być Tomasz Wołkowicz (Unia), ale wyjechał na długi weekend.
Rozmowy są jeszcze prowadzone z Łukaszem Zachariaszem (Stoczniowiec), Rafałem Twardym (Cracovia). Adam Bernat, wiceprezes klubu, ma nadzieję, że na powrót do Sosnowca zdecydują się też Jarosław Kuc i Rafał Cychowski, wychowankowie klubu, którzy grali ostatnio w Tychach.
Działacze i trenerzy liczą również na transfery kolejnych zawodników Unii, w szczególności obrońców.
Mówi się też o zainteresowaniu Danielem Laszkiewiczem (TKH Toruń), a nawet (w to już trudno uwierzyć!) jego bratem Leszkiem (Cracovia) - najlepszym zawodnikiem polskiej ekstraligi, który w ramach kontraktu miałby też dostać w Sosnowcu mieszkanie.
tod - Gazeta Wyborcza
Czytano: 143
----------------------------------------------------------------------------------------
PRZECIERZ PRIMA APRILIS BYL JUZ DAWNO
O Kucu i Cycku to Zaglebie moze pomazyc:)!!! Oni chca grac nadal w GKS. Boze co ten Bernat wygaduje?! Za co oni chca sciagnac Laszkiewicza i reszte????????? jestem na 100% pewny, ze jedyne wzmocnienia jakie bedzie mialo Zaglebie to beda to ludzie z oswiecimia. na innych ich poprostu nie stac!!!
ciekawe skąd pajac Bernat weźmie na to pieniądze. Z jego zapowiedzi znalezienia sponsora nic nie wyszło
TYSMEN Napisał:
-------------------------------------------------------
> browary TYSKIE w tym sezonie daja na transfery 3
> miliony zlotych. Do tego dochodzi pol miliona z
> FIATA i Danona. W sumie 4 miliony na transfery
> maja tyscy dzialacze
Za 4 mln. zł można wykupić całą reprezentację Polski w hokeju.... Coś mi to brzmi niewiarygodnie.... Mając budżet w wysokości 3 mln. zł można spokojnie walczyc o mistrza Polski, tymczasem nagle znajduje się ktoś, kto wydaje tak astronomiczną kwotę na same transfery???
Inna sprawa to kwestia Oliwy.... Fajnie by było gdyby zagrał w Tychach.... To byłaby bardzo dobra promocja dla polskiego hokeja....
te informacje o 4mln i Oliwie ukazaly sie w tyskiej prasie UWAGA... 1 kwietnia !!!
My juz dzialamy:)
Transferowa karuzela rozkręciła się na dobre. Jeszcze kilka dni temu jedną nogą był w Sosnowcu, kontrakt czekał tylko na jego podpis, ale się nie doczekał. Tomasz Wołkowicz po rozmowach z tyskimi działaczami postanowił zasilić szeregi GKSu.
Ma 27 lat, 80 kg przy 187 cm wzrostu. W poprzednim sezonie reprezentował barwy Unii Oświęcim. W 49 spotkaniach zdobył 12 bramek, przy 5 asystował, natomiast na ławce kar spędził 67 minut.
- Tomek to dobry zawodnik, jest doświadczony i z pewnością przyda się drużynie - powiedział nam wiceprezes klubu Artur Jastrzębski.
Mam nadzieje, ze i Jaros z Jakubikiem beda grac w GKS Tychy.
Urodził się 13 lutego 1973 roku, od kilku lat występuje w lidze francuskiej. W ostatnim sezonie zdobył 10 bramek i przy 14 asystował. Mowa o Michale Garboczu, zawodniku, który wzmocni tyski GKS.
Brzmi to dość nieprawdopodobnie, ale jak udało nam się dowiedzieć w klubie, informacja ta jest prawdziwa. Jest tylko jedno małe "ale", a mianowicie - rozmawialiśmy z Michałem odnośnie jego przejścia do naszego klubu. Doszliśmy do porozumienia i uzgodniliśmy, że ten rok pogra jeszcze we Francji, a od następnego sezonu będzie reprezentował barwy naszego klubu - powiedział nam Karol Pawlik.
No to dzialacze zaszaleli:)
zaszaleli zwłaszcza że Garbocz jeśli wogóle zagra w Tychach to od sezonu 2007/08
ziomkom z Tychów gratulujemy Jakubika. Teraz będziecie śpiewać "a Jakubik oba jaja ma"?
natomiast Maliniak i Wołek się Wam przydadzą
Tak jak pisalem wczesniej w odpowiedzi na post Karvina, Jakubik mowil, ze u nas nigdy nie zagra, mial na pienku z kibicami - teraz wykonal pierwszy krok zeby to zlagodzic, mysle ze wszystko jest na dobrej drodze zeby nie bylo tak jak z Kaczorowskim w Legii.
Z Garboczem faktycznie dziwna sprawa, ale licze po cichu, ze moze juz od tego sezonu do nas trafi.
Hokeiści Stoczniowca rozpoczęli pierwszy etap przygotowań do kolejnego sezonu. Treningi wznowili podstawowi zawodnicy drużyny w roku ubiegłym. Na czele z Łukaszem Zachariaszem, Filipem Drzewieckim czy Przemkiem Odrobnym. Zabrakło jedynie obcokrajowców.
- Pracujemy naprawdę w dobrych warunkach - cieszy się trener Henryk Zabrocki. - Teraz skoncentrujemy się na zajęciach na siłowni, basenie, pobiegamy po lasach. W trakcie są również rozmowy z zawodnikami, którzy mogliby ewentualnie wzmocnić zespół. Szczegółów na razie jednak nie ma - skończył trener.
Rozmowy na pewno były prowadzone z Adamem Bagińskim i Rafałem Cychowskim. Mniej prawdopodobne jest przyjście do Gdańska tego pierwszego. Działacze klubu są również po rozmowach telefonicznych z DAMIANEM SŁABONIEM, Grzegorzem Piekarskim i Jarosławem Dołęgą.
Po pierwszych treningach gdańskich hokeistów rozmawialiśmy z Łukaszem Zachariaszem.
- Mocno zaczęliśmy - komentował zawodnik. - Ale to dobrze, bo im lepiej przepracujemy lato tym lepsza forma będzie w sezonie. Mamy naprawdę świetne warunki. Wszystko jest zorganizowane i urozmaicone. Słyszałem nawet, że będziemy ćwiczyć judo. Czekamy również z chłopakami na wzmocnienia. Ja osobiście mam dość walki o utrzymanie i czas zagrać o coś poważniejszego - skończył hokeista.
Źródło: Dziennik Bałtycki
Nie mogę się doczekać oficjalnej wiadomości na Cracovia.pl.
5 dni później
Wczoraj zarząd klubu Orlik Opole zgłosił drużynę do rozgrywek I ligi seniorów. O reaktywowaniu zespołu seniorów myślano w klubie od dłuższego czasu. Orlik szkolił zawodników, którzy później albo zasilali inne zespoły, albo kończyli grę. Na decyzję wpłynęła frekwencja i zachowanie opolskich kibiców w kwietniowym towarzyskim meczu wychowanków Orlika z Jastrzębiem.
każdy klub hokejowy w Polsce jest na wagę złota , może w Lublinie kogoś zgłoszą bo po coś porządne lodowisko zbudowali
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)