Wspaniała pozycja w lidze i szansa na I lige. Aby tak dalej wreszcie nasza Piłka klubowa będzie ekscytująca i pełna wielkich klubów. Cracovio marsz doekstraklasy.
-
-
Gratulacje wielka wygrana
No stary zadziwiasz mnie...
DZIEKI. WZRUSZYLEM SIE
PaulBart - WASZE 4:1 Z GTS - sem TO BYŁ MIÓD NA MOJE SERCE - pzdr
Eno wystarczy tego słodzidła, ale musze przyznać, że Międzymiastówka Wielkich Klubów to inna rasa.
Nasze kosy i zgody to inna bajka, nasze tłumy na meczach to nie to samo co w jakichś Pałkowicach czy Nowych Otworach itd.
Optymalna I liga na przyszły sezon:
spadają (za samą liczbę mieszkańców):
Polkowice - 21869
Groclin - 13464
Wronki - 11730
zostają (kolejność według liczby mieszk):
Legia
Polonia
Widzew
GTS
Lech 578886
Dupsel 327222
Zabrze 195293
Płock
Wodzisław - niestety (tylko 49784 mieszk)
Nowotwór - niestety (tylko 27361)
Łęczna - niestety (tylko 22166)
wchodzą:
KSC
Pogoń
Arka
No, taka liga byłaby już bliższa ideałom.
pominąłem celowo:
Polara (fakt z dużego grodu, jednak totalnie bez zainteresowania lokalnej ludności)
a także Białystok oraz ŁKS - wiecie, Arka ma jednak wśród klubów z dużych aglomeracji pierwszeństwo :)))))))) .
Dzięki i szacunek. nawiązując do 4:1, zawsze uważałem, że Legia to drużyna z charakterem, a gts - zbiorowiskiem teoretycznie najlepszych w Polsce kopaczy.
Ralfrulez dzięki za gratki ja też tam byłem i swoją cegiełkę do naszej wygranej dołożyłem, w pracy zebrałem gratulacje od Arkowca którego lubię i szanuję . Karlos ja też chciałbym by i arka była w I lidze ale tabela mówi co innego , wejdą Pogoń Jaga i Pasy a spadnie z I ligi Polonia (szkoda kibiców klub został zarżnięty a na ambicji długo nie da się grać) i Polkowice a trzeci kandydat to niestety nasza nowa zgoda Świt Nowy Dwór Maz.
Jaga nie wejdzie - wystarczyło przeczytać wywiad z Łatką....
wejdzie pewnie Zagłebie Lubin...
Nie ważne co kto mówi, nie mam nic do kibiców, nawet paru znam i są wporzo, ale nigdy nie zcierpie legii, to jest poprostu nie do przejścia!
"a spadnie z I ligi Polonia (szkoda kibiców klub został zarżnięty..."
I to mówi kibic Legii, no proszę...
Obstawiam dwa pierwsze miejsca dla Pogoni i Cracovii. Miejsce w barazach wedlug mnie wywalczy Belchatow, albo Ruch. Zaglebie z taka kopanina jaka teraz gra nie ma czego szukac w gornej polowce tabeli.
Wg mnie o awans mogą walczyć TYLKO Pogoń, Cracovia, Bełchatów i może Zagłębie (ze względu na kasę). Ruch nie ma szans - za słaba drużyna i z kasą też nie różowo.
niezpaominajcie o groznej szczakowiance ona tez moze powalczyc jesli jej oddadza 10 punktow... wtedy bedzie czolowka ciekawie wygladac..
a teraz wygląda nieciekawie? i tak już jest wystarczająco gęsto...
Witam
IMHO Szczakowiance punktow juz nie dadza.
Jakby to mieli zrobic,to by juz dawno temu zrobili.
Rex
Decyzja jeszcze nie zapadła więc nie bądź taki pewien.
Poki co 2 liga na kolejny sezon jak nie spadna zadne wioski tylko np. Lech i Polonia zapowiada sie ciekawiej niz 1 nawet jakby weszly Pogon i Cracovia. Bo z 3 wejda Korona, Zaglebie S., Slask, Radomiak plus to co jest teraz plus spadki bedzie paka w 2 lidze a w 1 wsie. Moze by tak nie awansowac i wtedy ze powtorze w 2 gralyby:
Lks
Widzew
Lech
Arka
Cracovia
Pogon
Zaglebie S.
Slask
Ruch
Polonia
Korona
Cracovia mialaby 4 mecze przyjazni ;D
W przyszlym sezonie silna rywalizacji o spadek z 1 ligi by byla ;D
moze by tak rozwiazac 1 lige bo jest nudna i nikogo nie obchodzi (jak dla mnie poza wynikami Legii).
Oddanie Szczakowiance punktów to chyba = oczyszczenie z zarzutów a wtedy to chyba do I ligi, a zresztą poczekajmy. Chyba nie oddadzą im 10 punktów i nie zostawią w drugiaj lidze. No albo winni, albo niewinni.
Itsme ,moze i 2 liga byłaby ciekawsza,ale trzeba walczyć o awans , byle do przodu:).
Paweł7
Mam takie same odczucia.
Ale organizacyjnie jest nie do przeskoczenia aby Szczakowa teraz powróciła do I ligi, a w jakimś wywiadzie czytałem o plotkach dotyczących przywrócenia im 10 pkt.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)