Dla palaczy nastały ciężkie czasy - kolejne kraje wprowadzają zakazy palenia w miejscach publicznych, a ostrzeżenie "palenie szkodzi zdrowiu" na paczkach papierosów jest coraz większe.
Kłopoty mają także firmy tytoniowe, które muszą płacić gigantyczne odszkodowania tym, którzy przez lata palili i teraz mają problemy ze zdrowiem. Z kolei zakłady pracy są pozywane do sądu przez tzw. biernych palaczy, którzy ucierpieli, bo palili inni.
Resorty zdrowia wielu krajów oraz organizacje europejskie prześcigają się tymczasem w organizowaniu akcji i kampanii, mówiących o szkodliwości palenia. Świetną okazją jest przypadający dzisiaj Światowy Dzień bez Tytoniu. Organizuje go od 1988 roku Światowa Organizacja Zdrowia.
Światowy Dzień bez Tytoniu
Uczestniczy w nim także Polska. Co roku, 31 maja, miliony palaczy na całym świecie powstrzymują się od palenia tytoniu. Jest to także świetna okazja do całkowitego rozstania się z nałogiem.
[url=http://www.cracovia.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=325]Więcej tutaj!![/url]
-
-
DZIŚ DZIEŃ BEZ PAPIEROSA!!
Wlasnie otwieram okno i mam zamiar zapalic PALLMALLA, ale wczesniej odswierzam forum i co widze?? temat zalozony przez Boole. Mam dylemat, moge oszukac i zapalic bo nikt nie widzi, ale czy w ten sposob nie oszukuje rowniez siebie? ZRESZTA mam to w dupie nikotyna rulezzzz, hehe dzien bez szluga, ludzie chyba powariowali;)
kurnaaaaaa nie zdązyłem pierwsze zapaliłem a pozniej włączyłem forum;]
no ja też już po 3 dymach...
paczka papierosow powinna kosztowac tak z 20 zl.. ciekawe czy byscie wtedy tak palili!!
poiwnien byc calkowity zakaz palenia w pubach itp.. bo sie zygac chce juz od tego waszego syfu...!!! smrud i nic wiecej!!
jebac papierosy... jebac nikotyne...
Kojo - gdyby kiepy kosztowały 20 zł to wzrosła by drobna kradziez w Polsce;)
Kojo paczka papierosów 20 zł ???? to bochenek chleba 100 zł
zróbcie sobie dzień bez żarcia a papierosy w spokoju zostawcie...
To ja dla jaj dziś zapalę, bo jestem w ogóle niepalący.
Geopijatzk
ja osobiście nie palę. Wolę wypić piwko:D
Panowie, panowie zamało k...., K....!!
dajcie spokój ...na coś trzeba umrzeć ;)
ja dzisiaj symbolicznie jednego zeby nie bylo ze tego dnia nie obchodze :)
to już nie to ze mozna si enabawic raka czy cos tegez ze zdrowiem..
samo to ze sie smierdzi jak skur***yn to juz jest porażka.. ale jak ktos lubi to prosze bardzo
Boola - niewielka cena za dotleniania raka, rak tez człowiek no nie, niech se pooddycha;)
JeyJey - symbolicznie:D nalogowo palisz, a nie, ze symbolicznie;)
ja pierdole...hehehe...bez kitu zajebiste teksty ("rak tez czlowiek)hehe...Viceroy Light - to jest to!
hehe nie da się zyc bez papierosa:) kto nie lubi zapalic bo sytym najedzeniu się albo do piwka:) albo jak sie rano wstanie albo na kiblu hehehe nie da sie zyc bez niego:)
Ludzie zyja a jakos nie pala wiec nie pier*ol :) A wlasnie przez niego mozna krocej zyc...
Alkohol tak, papierosy nie. Precz z tym dymem co głowa od niego bardziej boli niż po alkoholu.Fe
palenie szkodzi:P trzeba sie odzwyczaić
Dowcip na dziś:
Podchodzi facet do kiosku Ruchu i prosi o paczkę fajek.
Kioskarka mu podaje. On patrzy, czyta:
,,UWAGA!PALENIE TYTONIU POWODUJE IMPOTENCJE".
Facet oddaje fajki i mówi:
- Pani mi da takie z "rakiem"
Elwood (niepalaący) lecz tolerancyjny :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)