...tak, ja wiem, przegraliśmy w Płocku. Bardzo ważny mecz. I to przegraliśmy 0:3 a to jest niemiłe. Tak wysoko w tym sezonie jeszcze nie przegraliśmy.
Ale...
Gdyby mi rok temu ktoś powiedział, że dwie kolejki przed końcem rozgrywek my będziemy wciąż z szansami na miejsce do Pucharu UEFA, to bym kupił "w ciemno". Mamy na pewno - przy najgorszych możliwych układach - miejsce w pierwszej siódemce, a niemal na pewno w pierwszej szóstce. No i całkiem realne szanse na miejsce czwarte (bo na trzecie już raczej nie... :-( )
Przy tym dwie pozostałe drużyny, które weszły z II ligi, wciąż są (teoretycznie) zagrożone spadkiem - bo praktycznie to jednak mało prawdopodobne.
I to wszystko w zasadzie tym samym składem, który walczył w II lidze - bo ci, co doszli, choć dobrzy, jednak do podstawowego składu się nie przebili (może wyjątek - Moskała, ale on doszedł dopiero w zimie, i też w tej chwili nie gra).
A gdyby ktoś mi to powiedział dwa lata temu, tobym mu się pewnie w nos roześmiał.
A gdyby mi ktoś to powiedział trzy lata temu, tobym to uznał za wytwór jakże wybujałej fantazji.
Parę lat temu (pewnie niektórzy pamiętają) w "Teraz Pasy" był "wizjonerski" artykuł o pierwszm naszym meczu w I lidze po powrocie. Podany skład (z Rząsą, Głowackim...) I - kiedy, zdaniem tego optymisty miał się odbyć ten mecz "na dzień dobry"? O Ile pamiętam, to nie w tym sezonie...
Tak, że ja wiem, przegraliśmy, to niemiłe, były szanse na więcej.
Ale to, co zostało zrobione, jest naprawdę wspaniałe.
I nie zepsujmy przesadnymi pretensjami szansy tego, że to może ładnie iść dalej w górę.
-
-
Dla rozładowania atmosfery...
Nie przesadzaj, optymisto!
Agnan - dlaczego naspiasłeś tylko o II lidze, przezcież 2 lata temu byliśmy w III lidze itp. nie bede pisał co zawsze zawierają tego typu posty...
a z drugiej strony czy mamy byc minimalistami ?
Wszystko ok ale trochę mnie już denerwuje że cały czas ktoś usprawiedliwia nasze porażki tym że jeszcze 2 lata temu graliśmy w III lidze.
Kto pierwszy złapie psa... no kto... CRACOVIA!
Ale tak sobie właśnie to tłumaczymy wielka głupota najgorsze jest to że tak samo cały czas powtarza Stawowy Ludzie jest rok 2005 gramy od 10miesięcy w I lidze są zmiany jest wieksza kasa dla piłkarzy dlatego musimy mieć większe wymagania!!!CRACOVIA TO NIE JEST TAKI SOBIE KLUB TYLKO CRACOVIA TO CRACOVIA NAJSTARSZA I MUSI BYĆ NAJLEPSZA!!!
ZGADZAM SIE Z LDZ !!! PASY MUSZĄ BYĆ WIELKIE NAPEWNO LEPSZE OD Takich wsi jak amica groclin czy płock !!!
nie Żyjmy przeszłością patrz na to co jest teraz !!!
Fajnie ale piłka nożna to sport tu nie da się wszystkiego załatwic za pomocą pieniędzy ile jest przykładów drużyn z samymi gwiazdami a grają kiche uważam że trener Stawowy zasłużył sobie na pewien kredyt zaufania, fakt drużyna gra w ostatnim okresie słabiej ale Stwowego w tym głowa żeby to poprawic ja jestem za tym żeby dac mu spokuj przynajmniej do końca sezonu. Ja w każdym razie jestem optymistą bo na puchary z 4tego miejsca wciąż mamy bardzo duże szanse i mam nadzieje że Stawowy poradzi sobie z kryzysem
nieżle nas obśmieją jak powodem zwolnienia beniaminka co zajął 4-6 miejsce będą słabe wyniki drużyny;)
Tak, właśnie...
Cracovia to nie jest taki sobie klub.
Ale pamiętajmy, że ten "nie taki sobie klub" tułał się przez lata (długie) po jakichś peryferyjnych ligach.
Ja akurat pamiętam nawet czwartą ligę.
I tu nie chodzi o "usprawiedliwianie porażek" ale raczej o "ostudzenie gorących głów", ktore chciałyby jak najszybciej pucharów, mistrzostwa, Ligi Mistrzów... ewentualnie zmiany trenera, kupna serii klasowych napastników...
(szczerze mówiąc, ja wolę może trochę słabszych, a sercem związanych z Cracovią - to może przynieść lepszy efekt)
Jasne, wiele rzeczy można zrobić lepiej. Ale inni też chcą wygrać, mają więklsze doświadczenie pierwszoligowe, nieraz większą kasę, a czasem też układy. Cracovię parę razy "układy" spuszczały do niższej ligi. Może teraz zrobią jakąś czystkę (oj, marzyciel ze mnie) i bardziej będzie się liczyła autentyczna gra...
Cieszmy się z tego, co mamy, i starajmy się o więcej.
Bo nie byłoby dobrze zepsuć tego, co się z takim trudem udało osiągnąć.
A zepsuć mogą też kibice (nmoże umiejętnie sprowokowani przez tych, którym nie wsmak mocna Cracovia) - jeszcze kilka akcji, pobić, notorycznego śpiewania "hymnu bandytów" -
i sponsor może mieć dość, zawodnicy też...
Spokojnie, przyjaciele! Jakkolwiek skończy się ten sezon, odnieśliśmy olbrzymi sukces.
Pokażcie mi, ile drużyn po graniu w III lidze zajęło dwa lata później miejsce w górnej połówce tabeli I ligi.
Ja jestem zadowolony z postawy drużyny i powiem że sprawili mi tyle przyjemności w tym sezonie ile nigdy nie zaznałem na Świętej Ziemi. Ogrywając Groclin i Legię pokazali że mają spore umiejętności i w naszsej drużynie tkwi wielki potencjał. A przegrać to ludzka rzecz. Jestem zadowolony i to nawet bardzo z wyników osiągniętych przez ostatnie dwa lata. BRAVO CRACOVIA!!!
Ludzie po 20 latach tułaczki jesteśmy w pierwszej lidze i to na 4 miejscu... Jest to wielka tragedia......Powinien być mistrz Polski i to z 20 punktami przewagi.K.urwa
OPAMIĘTAJCIE SIĘ...MYślę że to co teraz mamy doceniają ludzie którzy dobrze pamiętaja 3 ligowe czasy.
Niektórym to się w głowie od nadmiaru larum zagotowało - jesteśmy beniaminkiem, większośc naszych graczy jeszcze dwa lata temu grała w 3 lidze. Umiaru wszytskim życzę.
Wg. mnie nie chodzi o zadne halo! tylko o to że zepolowi mającemu aspiracje do gry w eurpoejskich pucharach nie wypada przejśc obok spotkania z przeciwnikiem o podobnych umiejętnościach ( jak miało miejsce w Plocku)
Dałeś chłopie popis poprawnej polszczyzny...
Pola, jak nie chcesz zostać dysortografem, to po prostu natychmiast wyloguj się z tego forum :)
gtx o mnie się nie martw...:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)