Tytulem wstepu:
[quote]uż w środę kolejny mecz rozgrywać będzie ekstraklasowa drużyna pilkarska Cracovii. Mecz ma duże znaczenie dla obu drużyn, które co prawda zapewniły sobie już utrzymanie w lidze, ale nadal walczą o puchary europejskie. Dla płockiej Wisły jest to w zasadzie mecz ostatniej szansy, Cracovia musi szukać punktów wszędzie, biorąc pod uwagę najwyraźniej rosnącą formę Legii, a także oddech na plecach Amici i właśnie środowego rywala.
Dokładniejszą analizę piłkarską obydwu drużyn przeprowadzi ktoś bardziej w tych sprawach ode mnie kompetentny, ja natomiast skupiłbym się na innym aspekcie tego meczu, otóż tak dziwnie się dzieje że mecze naszych przeciwników w tym sezonie dają dużo materiału do analizy panu Witowi Żelasko, występującemu w jakże ciekawym programie Liga+ emitowanym w Canale Plus, a dokładniej w części zatytułowanej "kontrowersje". Myślę że kibicom nie należy przypominać że show ten dotyczy kontrowersyjnych decyzji sędziów podczas ligowego weekendu i jakoś tak się składa że mecze Wisły Płock często były omawiane w ramach tego programu.
[/quote]
[url]http://www.cracovia.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2536&Itemid=167[/url]
-
-
Przed meczem: Wisła Płock - Cracovia
Patrzac na ostatnie wydarzenia w "polskiej pilce" mozna wnioskowac ze sedziowanie musi byc jutro czyste....a my MUSIMY wygrac!!Mam nadzieje ze Baran zagra...
Artykuł na pierwszej stronie naszego nie ocenionego RINCEWIND'a po ostatniej kolejce wydaje się "lekko" nie na miejscu. dwa ewidentne karne Cabaja. mam wrażenie że sędzia na siłę chciał pokazać iż ostatnie rewelacje / 100.000 za wygranie gieksy z nami/ jego nie dotyczą -jest czysty. my kibice w całej Polsce tak do końca nie wiemy kto tu miesza i jeżeli Listek dalej będzie ukrywał/przykrywał/ te wszystkie afery to Polska pi lka będzie się staczać i o mistrzostwach świata czy europy będziemy mogli tylko pomarzyć nie mówiąc już o piłce klubowej bo będzie decydować tylko lewa kasa a nie umiejętności
Piłkarze już w drodze do Płocka.
Po krótkim treningu na boisku przy ul. Wielickiej i obiedzie piłkarze Cracovii wyjechali o godz. 13.00 do Płocka. Jutro o 18. 30 rozegrają mecz z tamtejszą Wisłą.
Do Płocka pojechało 20 piłkarzy. W kadrze na mecz z Wisłą nie znaleźli się tylko Jacek Wiśniewski, a także leczący kontuzje Michał Świstak i Tomasz Moskała. Z drużyną pojechali Arkadiusz Baran i Łukasz Skrzyński, którzy odnieśli urazy w meczu z Polonią Warszawa. Decyzja o ich występie zapadnie jutro. Zarówno piłkarze, jak i kadra szkoleniowa zapowiadają walkę o zwycięstwo.
Źródło:
Już jutro piłkarze Cracovii zagrają mecz o sześć punktów z zespołem Wisły Płock. Do kadry ,,Pasów” powrócił Arkadiusz Baran, który już nie może doczekać się spotkania. Zabraknie za to innych...
Arkadiusz Baran nie zagrał w ostatnim meczu ligowym z GKS-em Katowice (2:0) ze względu na siedem żółtych kartek i uraz mięśnia. Defensywny pomocnik karę już odbył, kontuzję wyleczył i pali się do gry przeciwko Płocczanom. - Arek na pewno zagra w Płocku. - deklaruje trener Wojciech Stawowy.
W środowym spotkaniu z pewnością nie wystąpią: Tomasz Moskała i Michał Świstak. Ten pierwszy narzeka na kontuzję mięśnia, natomiast drugi ma problemy z kręgosłupem (w odcinku szyjnym).
Niepewny jest też występ Łukasza Skrzyńskiego, który wciąż narzeka na kontuzję. Jego miejsce na środku defensywy zajmie najprawdopodobniej Witold Wawrzyczek, który zagrał u boku Kazimierza Węgrzyna w meczu z Katowicami, a jego występ trener Stawowy określił, jako pozytywny
[url]http://www.sportowefakty.pl/[/url]
Czy ktos wie ile osob zapisało sie na ten mecz?
PIŁKA NOŻNA Najważniejszy mecz sezonu
Środa, 25 maja 2005r.
Zawsze unikałem takich stwierdzeń, ale to jest dla nas najważniejszy mecz sezonu - mówi bez ogródek przed konfrontacją w Płocku trener Cracovii Wojciech Stawowy. Co się stało, że akurat to spotkanie otrzymało nadzwyczajną rangę? - Po prostu jeżeli pokonamy Wisłę, to praktycznie mamy zagwarantowane czwarte miejsce, udział w europejskich pucharach i zatrzymujemy szansę na walkę o prestiżową, trzecią pozycję - wykładał argumenty szkoleniowiec. Marcin Bojarski nadstawił ucho, przerwał na chwilę podpisywanie koszulki i wtrącił szybko: - To mecz o wszystko. Autograf wyszedł trochę koślawo, ale "Bojar" nie stracił rezonu. Uśmiechnął się szeroko, zarzucił na plecy torbę ze sprzętem i pewnym krokiem ruszył do autokaru. - Jedziemy po zwycięstwo - zadeklarował jasno. Ekipa "Pasów" wyjechała do Płocka wczoraj zaraz po treningu iobiedzie. Wkadrze zabrakło kontuzjowanych: Tomasza Moskały, Michała Świstaka i Karola Piątka, znalazło się za to miejsce dla rekonwalescenta Łukasza Skrzyńskiego, którego występ jednak - jak przyznaje trener - stoi pod dużym znakiem zapytania.
REKLAMA
- Rokowania są niezłe - tłumaczy Stawowy - ale niczego nie przesądzajmy. Zawsze może wystąpić Witek Wawrzyczek, a przy okazji chciałbym zdementować plotki, że mi nie zależy na tym zawodniku. Rozmawialiśmy ostatnio i Witek wie, że widzę go wzespole. Podobnych zapewnień nie potrzebuje wracający do składu Arkadiusz Baran, bo opiekun "Pasów" komplementuje go na każdym kroku. - Bardzo się cieszę, że Arek może już grać, bo jest wyjątkowo ważnym ogniwem drużyny.
- Jestem przygotowany na sto procent, nic mnie nie boli - zapewniał Arek, choć trenował z opatrunkiem na udzie. - Profilaktyka. Na pewno nie powtórzy się sytuacja z meczu z Polonią, gdy musiałem wcześniej zejść z boiska. W Płocku nie odstawię nogi. A może uda się strzelić gola? Na razie mam w ekstraklasie półtorej bramki, bo drugie pół ma obrońca Polonii - żartował pomocnik, wracając pamięcią do potyczki w stolicy. Chwilę później podkreślał, przy głośnym poparciu Marcina Cabaja, że "brak w składzie Wisły Jelenia jest dla nas korzystny". Kontuzja reprezentacyjnego napastnika nie uspokaja jednak trenera Stawowego. - Wisła jest na tyle ułożoną i bogatą w indywidualności drużyną, że trener Jabłoński znajdzie dobre zastępstwo.
PRZEMYSŁAW FRANCZAK - Gazeta Krakowska
Veni! Vidi! Vici!
Przybedziemy! Zobaczymy! Zwyciezymy!
Do boooju i do Plocka CRACOVIA!;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)