Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.05.2005 o 01:58
      Ostatnia aktywność 21.12.2010 o 13:19
      104102 wyświetleń
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 26.11.2005 o 21:57
      Post #262763 26.11.2005 21:57
    dla dobra samego Marcina: w następnych dwóch meczach powinien bronić Sławek Olszewski.
    • gtx

2.3K
      532
    • 26.11.2005 o 22:01
      Post #262765 26.11.2005 22:01
    Reprezentacja??? Chyba w szachach heksagonalnych. Wąski poproś o ławkę, bo jak Cię znowu Bilski ośmieszy, to możesz się już nie pozbierać.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 26.11.2005 o 22:20
      Post #262772 26.11.2005 22:20
    Marcin Cabaj: Trudno mi na gorąco oceniać ten mecz. Przy każdej ze straconych bramek ponoszę odpowiedzialność. Źle się czułem na tej nawierzchni, jeździłem w tych butach. Jest mi bardzo przykro. Dopóki graliśmy z Tomkiem Wackiem mecz był wyrównany, a później ciężko było grać w osłabieniu. Trzecie miejsce to sukces, ale sukces z niedosytem. Ale ten mecz nam całkowicie nie wyszedł. Skandal, że graliśmy na takim boisku. Chyba czas, aby wprowadzić wymóg, że powinny być podgrzewane płyty. Zagłębie miało możliwość przez cały tydzień przygotować się do tych warunków i tym nas przewyższali. Widać, że nas wyprzedzali, a nie są szybsi. Byli lepiej przygotowani do tych warunków. Przykro mi, że trak wysoki wynik i ja jestem w dużej mierze odpowiedzialny za to. Każdy jest tak dobry jak jego ostatni mecz. Przez tydzień tak się będę czuć. Byłem bodajże najsłabszym zawodnikiem na boisku. Kibice wiedzą, że jestem krytyczny wobec siebie i mogę tylko przeprosić naszych kibiców. Źródło: surovy
    • szwaya

609
      0
    • 26.11.2005 o 22:21
      Post #262774 26.11.2005 22:21
    dlaczego na ławkę? Ja bym mu dał szansę w ataku. świetnie drybluje ma fantazje, dobre warunki fizyczne, wyskakany - swietny kandydat do pierwszej lini
    • Pavele

736
      0
    • 26.11.2005 o 23:32
      Post #262786 26.11.2005 23:32
    a mi to słow w tym wątku brak. Są wzloty i są upadki. Im wyżej wleziesz tym bardziej dupsko boli jak spadniesz. Takie tam truizmy...
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 26.11.2005 o 23:35
      Post #262789 26.11.2005 23:35
    Marcin trzymaj sie. Prawdziwi kibice Pasow sa z Toba.
    • Pavele

736
      0
    • 26.11.2005 o 23:42
      Post #262790 26.11.2005 23:42
    raf - albo sie jest kibicem albo nie. Nie ma prawdziwych i nieprawdziwych kibiców. Nieprawdziwi po prostu nie są kibicami. I oczywiście kibice Pasów są z Marcinem. A ze nam sie qurewsko dzisiejsza gra Wąskiego nie podobała to już inna sprawa.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 27.11.2005 o 05:01
      Post #262824 27.11.2005 05:01
    Pamiętam taki obrazek sprzed kilku sezonów.... Niejaki Jerzy Dudek puszcza w bramce Licerpool-u farfocla(czy jak ktoś woli "babola") za farfoclem i to w ogromnie ważnych meczach. Pomimo to 40 tysięcy "angoli" śpiewa mu "You'll Never Walk Alone" i podtrzymuje na duchu. Mam teraz obrazek taki: Niejaki Cabaj kiepsko występuje w derbach i ewidentnie fatalnie w Lubinie. Wczesniej bardzo dobre występy i bardzo dobry poprzedni sezon. Natychmiast pojawiają się tu na forum żądania "głowy Cabaja". Oby Baniowy zagrał z Koroną to jego będą na Cypr trybuny wysyłać...bo jak nie to gotów Cabaj usłyszeć "Wąski do Podbeskidzia" albo coś podobnego:( A ja na przekór tym obyczajom z którymi się nie zgadzam i których NIGDY nie zaakceptuje": WĄSKI - trzymam za Ciebie kciuki - You'll Never Walk Alone
    • Albert

1K
      16
    • 27.11.2005 o 07:45
      Post #262826 27.11.2005 07:45
    Marcinowi ostatnio nie idzie gra co daje się przełożyć na większą grę jego nerwów.Dla rykoszetów,fałszywych piłek za duży refleks nie jest dobry.Pierwsza bramka to typowy przykład.Marcin poprzez żucie gumy stara się skoncentrować i uspokoić ale to czasem za mało.Może mocniejszy przedmeczowy wycisk dałby by na meczu był spokojniejszy?
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 27.11.2005 o 09:53
      Post #262842 27.11.2005 09:53
    Toczyłem wiele sporów nt. Marcina, zawsze go broniłem, sprzyjałem. Uważałem go za bardzo dobrego bramkarza. I nadal takie jest moje zdanie. Powołanie do kadry, szum medialny wokół niego zaszkodziły mu (tak jak kilku innym - wcześniej i później - młodym bramkarzom). Ale pozbierał się. Przypomnę też, że choćby w ocenach na tym forum oraz w sondażu TP został uznany za (mimo wszystko) najlepszego naszego zawodnika na derbach. Ale nadal uważam, że w najbliższych meczach powinien bronić Sławek Olszewski. Tu nie chodzi o formę sportową... on po prostu powinien trochę odpocząć psychicznie po wpuszczeniu sześciu goli w dwóch meczach (i to w jakim jednym meczu a w drugim zagranym fatalnie). Wiosną pewnie znowu wróci do wysokiej formy, pozbiera się psychicznie i będzie jego gra nas wszystkich bardzo satysfakcjonować.
    • Robinksc

5K
      149
    • 27.11.2005 o 11:04
      Post #262859 27.11.2005 11:04
    Cabaj musi sobie odpocząć ! Nie tacy Bramkarze byli sadzani na ławke i dobrze im to robiło. Po to mamy Olszewskiego. Niestety ale bramkarzom nie daje się szansy na przełamanie jak w siatkówce atakującym.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.11.2005 o 14:52
      Post #262914 27.11.2005 14:52
    "Skandal, że graliśmy na takim boisku. Chyba czas, aby wprowadzić wymóg, że powinny być podgrzewane płyty. Zagłębie miało możliwość przez cały tydzień przygotować się do tych warunków i tym nas przewyższali." co ma piernik do wiatraka? wszystkie bramkowe piłki szły nad ziemią, dobrze, że rozumie, iż nawalił
    • Belex

794
      0
    • 27.11.2005 o 15:39
      Post #262934 27.11.2005 15:39
    Wiem, że nie ten temat, ale dodam, że w Krakowie na Wielickiej murawa była podobna do tej w Lubinie i gdyby Treneiro miał troche rozumu, to zamiast (oprócz) siłowni to "chłopaki" powinni sie byli oswajać z warunkami w jakich przyjdzie im grać.
    • Andrzej_CRAC

333
      0
    • 27.11.2005 o 23:49
      Post #263036 27.11.2005 23:49
    Marcin Cabaj z "GW": - To skandal, że dopuszcza się do gry boiska w takim stanie. Nie było ładnej gry - mówi bramkarz Cracovii Marcin Cabaj. Puścił trzy bramki. Waldemar Kordyl: Co Pan czuje po takim meczu? Marcin Cabaj: Ponoszę odpowiedzialność za każdą straconą bramkę. Nie uchroniłem zespołu przed utratą goli. Puściłem je, bo niezbyt pewnie czułem się na nogach i jeździłem na butach. Ciężko było nie tylko złapać piłkę, ale także kopnąć ją do mocno do przodu. Jest mi przykro, że zawiodłem trenera i chłopaków. Nie zagraliście z taką agresywnością jak gospodarze. - Nie zgadzam się z tym. Dopóki mieliśmy Tomka Wacka, mecz wyglądał normalnie. Ciężko grać w dziesięciu przeciwko jedenastu. Mimo porażki Cracovia i tak jest trzecia po zakończeniu rundy jesiennej. - Można tak do tego podejść. Szkoda tylko straconych punktów z Zagłębiem. Chcielibyście już skończyć rozgrywki w tym roku? - To skandal, że dopuszcza się do gry boiska w takim stanie. Nie było ładnej gry. Może była ładna gra Zagłębia, gdy zszedł Tomek, a my musieliśmy łatać dziury, jak tylko potrafiliśmy. Powinien być wymóg posiadania podgrzewanej płyty. Co mam zrobić? Wyjść w śniegowcach albo w gumiakach? Zagłębiacy trenowali i przygotowali się cały tydzień na tym boisku. Tym górowali nad nami: dobrą przyczepnością na lodzie [śmiech]. Wyprzedzali nas, ale czy byli szybsi? Nie sądzę. Pamiętam ich sprzed trzech miesięcy - to my byliśmy od nich szybsi. Porażka z Zagłębiem potwierdziła opinię, że nie wiedzie się wam na wyjazdach. - Jedyny mecz, jaki zawaliliśmy, to mecz z Lechem. Przegraliśmy z Górnikiem, gdy był w sztosie, z Groclinem, który był przed meczem pucharowym w niesamowitym gazie, z wkurzoną Wisłą, która chciała zmazać plamę po Arce. Kiedy ostatni raz kibice widzieli Wisłę tak jeżdżącą na dupach? Podczas spotkania z Wisłą nie popełnił Pan tylu błędów. - Każdy jest tak dobry jak jego ostatni mecz. Tu byłem najsłabszym z 22 zawodników biegających na boisku. Jestem samokrytyczny i mogę tylko przeprosić kibiców, w szczególności tych, którzy przyjechali tutaj na mecz. Rozmawiał: wak No tak, teraz to już wszystko wiemy: my jesteśmy najlepsi, tylko "Górnik w sztosie, Groclin w gazie, Zagłębie ma większą przyczepność na lodzie, murawa w Lubinie niedopuszczalna, na Reymonta pewnie za dobra, a Wisła jeździła na dupach..." Marcin, jak Cię lubię, dość wymówek tylko powinniście też jeździć na d... w tych 2 ostatnich meczach (szczególnie niektórzy jak na przykład kapitan B.)
    • fleischmann

98
      23
    • 28.11.2005 o 00:10
      Post #263039 28.11.2005 00:10
    Najsłabszy mecz Marcina od Zabrza... Ale Wąski jeszcze nie raz wyciągnie nas z opresji.
    • Monday

1.1K
      0
    • 28.11.2005 o 08:45
      Post #263063 28.11.2005 08:45
    Gdy Cracovia chce być klasowym zespołem, musi znaleźć klasowego bramkarza. Lubię Marcina, ale sentymenty muszą iść na bok. Liczy się jedynie cel nadrzędny - dobro Klubu. Może kiedyś Wąski będzie bramkarzem wielkiego formatu, ale obecnie jest zupełnie bez formy. Ponadto zawsze wykręca jakies numery, a to nie przystoi bramkarzowi pierwszoligowemu. Na domiar złego te nawyki wyniesione z piłki ręcznej są szkodliwe. I jeszcze jedno - psychika. Nadmierna pobudliwość Marcina powoduje nerwowość i niepewność w szeregach defensywy. Obrońcy nigdy nie są pewni czy Marcin stoi w bramce, czy też pobiegł na środek boiska. Tymczasem bramkarz powinien wprowadzać spokój i równowagę.
    • Trapez

2.6K
      2K
    • 28.11.2005 o 13:14
      Post #263122 28.11.2005 13:14
    Kto kazał Marcinkowi grać w takich warunkach? - to skandal !!! Po wyjsciu od kosmetyczki ze zrobionym : PEDICURE MANICURE OSZYSZCZANIE CERY FRYZJER ZABIEGI ODŻYWCZE MASAŻ TWARZY, SZYI I DEKOLTU ;-) ... ... I co miał wpaść do blotka za piłką ??? A ci zawodnicy Zagłębia, to dopiero okropni..trafiali tą brudną piłką ,w światło bramki..;-)
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 30.11.2005 o 22:22
      Post #263593 30.11.2005 22:22
    Jacek Kazimierski - trener bramkarzy w kadrze: - Na mundial pojedzie trzech bramkarzy z piątki: Artur Boruc, Wojciech Kowalewski, Jerzy Dudek, Łukasz Fabiański i Tomasz Kuszczak. Nie wykluczam, że jeśli Dudek nie zacznie regularnie grać w swojej drużynie, obejrzy mistrzostwa przed telewizorem. Na pewno musi zmienić klub. Musi być znów w branży. Najlepszym potwierdzeniem klasy Fabiańskiego jest fakt, że broni w Legii, a tam nie ma miejsca dla gamoni. Sam tam przecież kiedyś broniłem. Źródło: Nowy Dzień Kuszczak przechodzi dziś wieczór intensywny test. Jego zespół WBA gra na Old Trafford w czwartej rundzie Pucharu Ligi. W tej chwili jest 5 min. do końca i Kuszczak ma na koncie 3 bramki. Strzelili mu Cristiano Ronaldo, Saha i O´Shea.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 30.11.2005 o 22:26
      Post #263594 30.11.2005 22:26
    Jeszcze niedawno mówiło się, że trzecim wśród bramkarzy kadry może być Sebastian Przyrowski. Towarzyski turniej na Ukrainie w sierpniu tego roku obnażył jednak wszystkie braki golkipera Groclinu. 24-letni Przyrowski chyba nie dojrzał też mentalnie do gry w reprezentacji. W jego otoczeniu mówi się, że po powołaniu do kadry tak poprzewracało mu się w głowie, że niektórym znajomym kazał mówić do siebie per "pan". Na mundial Przyrowski nie ma chyba szans, choć i on dostał powołanie na mecz ze Szkocją. Jednak trener kadry B Edward Klejndinst chyba nie miał już specjalnie kogo powołać. Szkoda, bo Przyrowski ubiegłej wiosny bronił jak natchniony, i potrafił niemal w pojedynkę zatrzymać warszawską Legię. Źródło: Nowy Dzień
    • Agnan

4.4K
      96
    • 30.11.2005 o 23:50
      Post #263608 30.11.2005 23:50
    Blady Niko Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jacek Kazimierski - trener bramkarzy w kadrze: > > - Na mundial pojedzie trzech bramkarzy z piątki: > Artur Boruc, Wojciech Kowalewski, Jerzy Dudek, > Łukasz Fabiański i Tomasz Kuszczak. Nie wykluczam, > że jeśli Dudek nie zacznie regularnie grać w > swojej drużynie, obejrzy mistrzostwa przed > telewizorem. Na pewno musi zmienić klub. Musi być > znów w branży. Najlepszym potwierdzeniem klasy > Fabiańskiego jest fakt, że broni w Legii, a tam > nie ma miejsca dla gamoni. Sam tam przecież kiedyś > broniłem. > > > Źródło: Nowy Dzień > > Kuszczak przechodzi dziś wieczór intensywny test. > Jego zespół WBA gra na Old Trafford w czwartej > rundzie Pucharu Ligi. W tej chwili jest 5 min. do > końca i Kuszczak ma na koncie 3 bramki. Strzelili > mu Cristiano Ronaldo, Saha i O´Shea. > > > > > Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2005-11-30 22:50 przez > Blady Niko. Sądzę, że jeśli nie jakaś kontuzja, to nienmal na pewno pojadą Boruc, Dudek i Kowlaewski. Janas nie lubi eksperymentów, a w bramce niedoświadczony zawodnik to ryzyko... Pytanie tylko czy "pierwszym" będzie Dudek czy Boruc. A przed Cabajem jeszcze przyszłość. Z wypowiediz Kazimierskiego wyłazi natomiast "kumoterstwo". O ile pamietam, Tomaszewski zaczął być klasowym bramkarzem właśnie po tym, gdy wyszedł z Legii... I z tych naszych najlepszych słynnych bramkarzy z ostatnich lat (Szymkowiak, Kostka, Tomaszewski, Młynarczyk, Dudek) -żaden nie był z Legii... :D

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie