Dlaczego trener mając tyle czasu wolnego nie wystawił Moskałę do meczu rezerw.Ostatecznie Citko znacznie bardziej znany piłkarz kornie grał wiedząc,że musi znaleźć formę.Może strzelając w rezerwach Moskała przłamałby barierę nieporadności.Wystawia Radwańskiego który raczej nie musi niczego udawadniać a koło Moskały chodzi i cmoka.Niech go da na boczną obronę i nikt nie będzie pytał o zdobyte gole.
-
-
Trener Stawowy , Treningi , Sparingi, Forma i Taktyka drużyny (temat zbiorczy)
Bo pewnie Moskała w rezerwach by bramki nie strzelił (nie ma się co śmiać, w końcu Szczoczarzowi się to chyba nigdy nie udało), no i by się zablokował na amen :D
Jeszcze kontuzje by Moskit złapał i co by było...;)
Szczotka strzelal juz bramki w rezerwach. A Fafel gra, bo mu mecze w okresie przygotowawczym przepadly.
Gdyby jednak zapowiadany Brazylijczyk też nie znalazł się w drużynie, trener "Pasów" nie będzie robić z tego problemu. - Piotrek Bania wie, jak się strzela bramki, z tego samego powody sprowadziliśmy też Tomka Moskałę. Dodatkowo do składu wrócił Łukasz Szczoczarz - wymienia Stawowy.
Głównym punktem jubileuszu Polonii Bytom ma być mecz Polonii z Cracovią. 8 października
Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdyby jednak zapowiadany Brazylijczyk też nie
> znalazł się w drużynie, trener "Pasów" nie będzie
> robić z tego problemu. - Piotrek Bania wie, jak
> się strzela bramki, z tego samego powody
> sprowadziliśmy też Tomka Moskałę. Dodatkowo do
> składu wrócił Łukasz Szczoczarz - wymienia
> Stawowy.
>
:S
co proszę?
Miś Napisał(a):
> Gdyby jednak zapowiadany Brazylijczyk też nie
> znalazł się w drużynie, trener "Pasów" nie będzie
> robić z tego problemu. - Piotrek Bania wie, jak
> się strzela bramki, z tego samego powody
> sprowadziliśmy też Tomka Moskałę. Dodatkowo do
> składu wrócił Łukasz Szczoczarz - wymienia
> Stawowy.
>
no rzeczywiście dobry jest ten fragment, jakoś tak się dziwnie roześmiałem jak go przeczytałem ;)
Soprano Napisał(a):
> Miś Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Gdyby jednak zapowiadany Brazylijczyk też
> nie
> > znalazł się w drużynie, trener "Pasów" nie
> będzie
> > robić z tego problemu. - Piotrek Bania wie,
> jak
> > się strzela bramki, z tego samego powody
> > sprowadziliśmy też Tomka Moskałę. Dodatkowo
> do
> > składu wrócił Łukasz Szczoczarz - wymienia
> > Stawowy.
> >
>
> no rzeczywiście dobry jest ten fragment, jakoś tak
> się dziwnie roześmiałem jak go przeczytałem
>
>
Zgłaszam kandydaturę do postu miesiąca. Pierwsze miejsce gwarantowane.
dzieki :D
wracając do 4-3-3 to dla mnie wzorem tej taktyki jest PSV. tyle że tam, obok paru szybkich, zwrotnych skrzydłowych/napastników mają "obrotowego" Jana Vennegora of Hesselinka (największe nazwisko światowego futbolu). u nas Bania takiej roli już nie będzie spełniał, bo jest za gruby, a Szczota za łatwo się przewraca, bo tu trzeba chłopa, co się zastawi, nie da przepchnąć, odegra, wygra główkę, a jak trzeba to przypier.doli (w bramkę, nie w rywala). o Moskicie nie mówię...
no więc sprawa "szpicy" do tego systemu u nas leży. tak sobie myślę, że Kubica byłby niezły w te klocki, ale tematu nie ma, bo i być nie może.
co do "skrzydłowych" - Bojar się nadaje, jak mało kto. a na drugą stronę? Baster - nie widzę go zmieniającego pozycje, kręcącego się w środku pola. on jest bardziej przywiązany do linii bocznej (wiem, że był napastnikiem, ale trudno mi go sobie teraz w tej roli wyobrazić). dlatego w tym systemie tracimi potencjalnie świetnego lewoskrzydłowego. Nowak? od biedy. Pawlusiński - nie wypowiadam się jeszcze. ale i tak sprawa rozbija się o brak dużego napadziora.
za nimi trójka środkowych pomocników - Baran, Giza, Drumlak? wydaje mi się, że tu raczej dwójka defensywnych by się przydała (PSV: Cocu, Vogel, no i był van Bommel), względnie Baranowi dodać kogoś takiego jak Przytuła (ale kontuzja...).
w 4-4-2 możnaby wykorzystać potencjał Bastera, a dwójka na szpicy może sobie pomagać, odciągać rywali, rozgrywać. ale i tak żaden system przy naszej obecnej skuteczności nie pomoże.
[i]Bania takiej roli już nie będzie spełniał, bo jest za gruby[/i]
:D
ten cały Edi z Pogoni jest jeszcze grubszy, a jakoś gra...
...bo bania to warzywo. Wegetuje i nic więcej.
knur dobrzepiszesz, ale coś nie widzę w pobliżu Pasów, choćby Beasleya albo De Jonga, gdyby chociaż Bogelunda i Vonlanthena nam odtąpili. Albo jeszcze Lee i Alexa, można pomarzyć. Pocieszające jest to, że są takie drużyny jak PSV, bo im przede wszystkim się chce grać i trenować, takie to proste...
Wg mnie w systemie 4-3-3 nie da sie grać stylem Cracovii tzw krakowską piłkę.4-3-3 polega na szybkim pójściu skrzydłami i najcześciej centra na środkowego.U nas rozgrywa się piłkę długo na srodku i skrzydłowi byliby już dobrze pokryci.
Ciekawostka-granie w ostatnich derbach Londynu trochę przypominało grę Cracovii.Duża ilość podań w środku pola i to niekoniecznie do przodu.Czyżby Maurinho podglądał naszego trenera?
Był ktoś dzisiaj na treningu ?
Jak tam Brazylijczyk, Jak się prezentuję ? Czy pasuje mentalnie ?
Pisać, opowiadać bo jak nie to nowy temat założę !!!
Czy wie ktoś może, o której jutro jest trening jeśli wogóle nasi trenują codziennie, bo ostatnio często bywam na wielickiej, a ich nie za bardzo widać.
Być może mają teraz treningi mentalne ;), jak tak dalej pójdzie to w sferze mentalności będziemy mistrzami świata.
Mam nadzieję, że brazylijczyk będzie jakąś tajną bronią Craxy w najbliższym czasie.
Wszystko owiane tajemnicą, czyżby wypożyczyli Robinho ?
4 dni później
za te dzisiejsze zmiany, za bzdury wygadywane do gazet, za mydlenie oczu testowanymi zawodnikami ...
... ode mnie zółta kartka i drastyczny spadek zaufania!
Jeszcze jeden, dwa takie mecze i powieziemy cie na taczkach razem z twoimi kolegami!
Piotr Bania
kapitan druzyny
i wciaz nasz najlepszy napastnik...
nawet jak gra slabo to w wyniku polityki transferowej
wciaz pozostaje naszym najlepszym napastnikiem
Jak bedziecie go tak yebac na meczu to gosc sie spali do konca jak Ana
i wtedy sie okaze ze spelniacie role 12 zawodnika
tylko ze duzyny przeciwnej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)