[Dzień dobry, ponieważ wątki nowe o Wojtku powstają jak grzyby po deszczu uznaliśmy ,już dość wszyscy mają wielokrotnego powtarzania podobnych myśli i przyklejamy temat]
Czytając wczorajszy PS dochodzę do takiej prostej konstatacji: Stawowy się nie sprawdza, zawodzi i odejdzie jeśli nie zdobędzie miejsca premiowanego pucharami. Z takimi warunkami finansowymi każdy trener zdobędzie miejsce w środku tabeli. A on ciągle tylko Nowak, Giza i błędy indywidualne... To śmieszne.
Pożegnania czas nadszedł. Zgadzam się z narzekaniami na niego. Co sądzicie?
JD
Ps. do Icka: Kneblować to my, ale nie nas.
-
-
Trener Stawowy , Treningi , Sparingi, Forma i Taktyka drużyny (temat zbiorczy)
co sadzimy... boze ludze.. my wyszlismy niedwno z 3 ligi a wy juz uefa chcecie?? bez jaj! stawowy odpierdziela dobra robote... na poacztku sezonu nikt slowem nie mowil o UEFA
Szacunek dla trenera za to co zrobil do tej pory...
Wierze w jego dalsze sukcesy...
Zawsze wierzylem i zawsze bede wierzyl...
Stawowy musi zostac!
(Moje zdanie)
Niestety ja słyszałem na własne uszy i czytałem w prasie, że to jest cel Cracovii dość jasno nakreślony. Przykro mi panowie: tona szczęścia, budżet ok. 11 mln i nawet tylko średnio trafne decyzje personalne to 4 miejsce w lidze. Dla mnie Stawowy nie umie słuchać rad, faworyzuje swoich chłopców i traktuje wszyskich kolegów tzn. Mikulskiego, Kasperczaka czy Smudę jako wrogów. Nawet jeśli podpowiadają właściwe rozwiązania. Jeśli nie UEFA to do widzenia. Powtarzam: każdy średnio zdolny trener z budżetem Cracovii ma środek tabeli i 6-9 miejsce. A na takie się zanosi.
Żegnaj Wojtek.
Trener Stawowy jest bardzo dobry,a ludziom nigdy się nie dogodzi.Zawsze będzie im żle.Może co niektórzy by już w tej chwili chcieli Lige Mistrzów i finał z Barceloną.A jakby Pasy przegrały to by śię domagali zmiany całego kierownictwa z treneram na czele.Wielka Cracovia Pany !!!
dello: to jest cel ale na przyszly sezon!
Powiem wam tak.....HEJ HEJ STA-WO-WY HEJ HEJ STA-WO-WY!!!!!!!!!!!!!Kojo masz racje,co my sobie wobrażamy 3 lige pomiętam jak dziś(bo to stosunkowo nie dawno było) a wszyscy już myślą o uefa???sam bym chciał żeby Pasy grały w pucharach ale jeśli im się nie uda to jeszcze niejest powód żeby żegnać się ze STAWOWYM.....niewiem co to będzie jak go zabraknie w Pasach!!!!!!
WOJCIECH STAWOWY===>>100% SZACUNKU DLA NIEGO ZA TO CO ZROBIŁ I ROBI!!!!!!!!!!!!
Walnijcie sie w czoło.Odrazu kazcie mu zdoby puchar Ligi Mistrzów.
Pozdrawiam normalnych
Cracovia Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!
ee sorry.. ale zaglebie ma wyzszy budzet i jest niezej od nas.. to raz.. a dwa.. znajdz lepszegO trenera?? kto?? Kasperczyk?? moze i dobry.. ale przeplacony!! i pozatym zajety!! wiec pytam sie Ciebie KTO???!!!
Kojo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ee sorry.. ale zaglebie ma wyzszy budzet i jest
> niezej od nas.. to raz.. a dwa.. znajdz lepszegO
> trenera?? kto?? Kasperczyk?? moze i dobry.. ale
> przeplacony!! i pozatym zajety!! wiec pytam sie
> Ciebie KTO???!!!
Moze zalozyciel tematu ;)
Kojo: prawde mowiac to tutaj na forum by sie kilku kandydatow znalazlo ;)
Do dello i jemu podobnych - a kogo widzicie w miejsce Stawowego?
hehehe a pucharach beda domagac sie pucharu bo jak nie to stawowy niedh odejdzie bo z takim budzetem nie zdoby pucharu?????
Kazdy orzecietniak to potrafi
napawają mnie śmiechem czkawkowym slogany typu Wojtek musi zostać i jakoby co niektórym sie poprzewracało bo gdzie to nie byliśmy ponad 2 lata temu. Otóż kochani wielbiciele talentu WS - cele mierzy się na możliwości, a oczywistym wydaje się, że z tym co mamy można więcej. Problemem Stawowego jest jego upór godny lepszej sprawy i zacietrzewienie pomieszane z bufonadą. Chęć udowodnienia czego to on nie naosiąga grając swoimi zawodnikami i gnojąc obcych - układziki wszechobecne.
Nie znam bliżej kulisów, ale sądzę, że dni geniusza są policzone. Osobiście mam nadzieję, że nastąpi to przed następnym sezonem.
I jeszcze zdanie na koniec - drogi Panie Stawowy Pańskie zasługi Pańskie są niewątpliwe, ale bez przesady - wypromował Pan kilku zawodników i siebie - o co Panu przecież przede wszystkim chodziło. Nie powie Pan chyba, że w każdym meczu gra Pan najlepszymi dostępnymi zawodnikami. Wypowiedziami typu, że oglądał Pan 3 razy derby i nadal twierdzi, że byliśmy lepsi naraża się Pan po prostu na śmieszność.
I na koniec - miły Panie na Cracovię osobiście chodzę tylko z potrzeby serca i atmosfery najniezwyklejszej pod słońcem, którą są w stanie wytworzyć nasi kibice. Gry Pańskich ludzi nie mogę oglądać.
Wierzę, że Prezes widzi co się dzieje i podejmie stosowne decyzje.
Stawowy moze irytowac. To fakt. Jest przekonany o swojej nieomylnosci i niezachwianej pozycji w klubie.
No ale kto na jego miejsce??
100 razy wole Wojtka niz jakiegos dziada z grona "polskich trenerow pierwszoligowych".
Za taka kase jak zarabia Stawowy to my nikogo nie sciagniemy...
A on dostanie lepsza kase w kilku innych klubach.
Z tymze tam bedzie musiał pracować juz bez swoich wychowanków. Bo oni maja Kontrakty z Cracovia.
Ja bym sie go nie pozbywał, bo obecnie nie widze lepszego zastepstwa na jego miejsce.
hmmm,
sądzę, że każdy dobry Boss rozważa na dzień dobry "co by było gdyby.." i tutaj wpisać "trzeba było wymienić trenera". Zakładam, że są jakieś koncepcje i wierzę w strategiczną mądrość Profesora.
Pogdybajmy jednak trochę, na ten przykład:
- na pewno wśród polskich trenerów to jest mizeria okropna i zdecydowanie unikałbym tego kierunku, czy nie możnaby jednak poszukać np. w Niemczech - ilu jest absolwentów dobrej szkoły Kolońskiej solidnie przygotowanych teoretycznie, którzy są jeszcze "na",lub bez żadnego dorobku praktycznego. Gdyby "daj Boże" taki osiągnął jakiś sukces to 2 lub 1 Bundesliga byłaby dla niego bardziej realna. Sądzę, że dla nich byłoby to interesujące a i zgodne z polityką Klubu i Comarchu: brać fachowców na dorobku za rozsądne pieniądze.
- rozwiązanie tymczasowe: jest człowiek, który zna drużynę i realia, nie jest nowy w branży. A gdyby przyszedł sukces - no to szczęść Boże.
- Stawowego to widzę, ale nie w dorosłej piłce.
A może Kazek Wegrzyn zostanie trenerem... :)
To ja chce byc trenerem, pensja od jakiej moge zaczac negocjacje to 600,000 euro rocznie i słuzbowe auto, choc na razie to skuter bo jestem nieletni. Ponad to rzadam, aby Cracovie ubierało UMBRO albo REEBOK bo to podniesie naszym morale. Comarh moze zostac na koszulce, ale dobrze by było jeszcze Microsoft i Sony. Chce naturalnie jeszcze wille z basenem, sauna i duzym Jakuzzi. Chce jeszcze 5 procent udziałów w Comarchu.
Belex Napisał(a):
> A może Kazek Wegrzyn zostanie trenerem...
Taaa, w Legii właśnie próbują ten wariant, zapytaj się ich jak im się podoba :)
manfred netzermann Napisał(a):
> - rozwiązanie tymczasowe: jest człowiek, który zna
> drużynę i realia, nie jest nowy w branży. A gdyby
> przyszedł sukces - no to szczęść Boże.
Jeśli zupełnie poważnie proponujesz Mikulskiego na trenera, to znaczy, że masz mierne pojęcie o piłce, a już na pewno nie siedzisz "w branży", bo tam znają prawdę o tym cżłowieku...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)