"Użyliśmy broni gładkolufowej na gumowe pociski. Funk-cjonariusze oddali salwę w powietrze. Na naszym filmie wideo widać, że chwilę po tym, jak padł pierwszy strzał, w sektor gdzie trwała zadyma, kibice wprowadzili mężczyznę na wózku. Po to pewnie, by zarzucić nam później strzelanie do niepełnospraw-nych - wyjaśniano w zespole prasowym świętokrzyskiej ko-mendy policji."
No to już poprostu przechodzi ludzkie pojecie. Maja czelnosc mowic ze ktos wprowadził inwalide pod kule !!! Był tam chłopak na wozku którego zaczeto wyprowadzac na chwile przed strzałami, ktos od nas tez mu pomagał ! I tak poleciały kule w ta strone !
Widac wszystko da sie przeinaczyc bo masa ludzi i tak w to uwierzy !
-
-
KORONA-LEGIA
Wspóczuję inwalidztwa-----------------------------umysłowego policjantom!
"Użyliśmy broni gładkolufowej na gumowe pociski. Funk-cjonariusze oddali salwę w powietrze. Na naszym filmie wideo widać, że chwilę po tym, jak padł pierwszy strzał, w sektor gdzie trwała zadyma, kibice wprowadzili mężczyznę na wózku. Po to pewnie, by zarzucić nam później strzelanie do niepełnospraw-nych - wyjaśniano w zespole prasowym świętokrzyskiej ko-mendy policji."
przeciez to jest najwieksze skurwy........ w historii polskiej milicji nie licząc kopalni Wujek , rozpedzania strajkujacych pielegniarek itp.Czy w tym jeba..... kraju ktos wkońcu zaprowadzi jakis porzadek
Tekst naprawdę rzuca na kolana. Tak samo jak fantazja albo "zrobiona na zlecenie" relacja sprzedajnego pismaka.:((((((((((
- Po godzinie 9 około 600 warszawskich kibiców wyruszyło na to spotkanie do Kielc specjalnie podstawionym pociągiem.
- Kilkanaście minut po godzinie 11 z pociągu z Krakowa wysiadło około 20 kibiców tamtejszej "Cracovii".
- Właśnie wtedy sie-dząca na trybunach z prawej strony grupa młodzieńców w bar-wach "Cracovii" wszczęła burdy, chcąc przedostać się do "klatki" zajmowanej przez fanów "Legii". Pseudokibice z Krakowa wyłamali ogrodzenie.
- Cała akcja pseudokibiców z Krakowa, którzy żyją w przyjaźni z fanami "Korony", najwyraźniej została zaplanowana. Specjalnie zajęli oni miejsca z prawej strony trybuny na wale, by mieć jak najbliżej do "legionistów". Szkoda, że zamiarów młodych wandali nie rozszyfrowali wcześniej policja lub kierownictwo klubu.
- Wylegitymowaliśmy kilku 17-20-latków ubranych w barwy krakowskiego klubu. Niewykluczone, że to oni wszczęli awanturę. Dokładnie będzie można to stwierdzić po analizie nagranych przez nas filmów - informowali policjanci.
20 przeciw 600 Boszsze Ty widzisz i nie grzmisz!!!
Nie moge,
TO JEST @!#$ PRZEGIECIE PALY!
Sora...ponioslo mnie,ale to juz przesada co odpi...... "obiektywna prasa".
a to tekst z forum Kolportera:
Właśnie oglądałem na regionalnej fragment zapisu z policyjnej kamery. Widać jak na dłoni kilku chuliganów w białoczerwonych pasach ciskających kamieniami i forsujących ogrodzenie. Także, skończcie te dywagację, że pseudokibice z Krakowa tylko odmawiali na sektorze różaniec, a cała afera ma podtekst polityczny. Co do durni w żółtoczerwonych szalikach, którzy także uwieczni są na taśmie – hańba. Nie jesteście kibicami Korony!!! Działacze klubu stwierdzili, że zdewastowany sektor będzie na razie wyłączony z użytkowania – straty ocenili na 10 tysięcy złotych. Formalnie PZPN może jeszcze dorzucić karę 5 tysięcy za rasistowskie okrzyki, do 100 tys. za burdy i zamknąć stadion. Korona rozgrywałaby swoje mecze na obiekcie oddalonym o co najmniej 100 km od Kielc.
No chyba, że przyjmiemy tezę, iż burdy wywołali kibice Lecha Czaplinek i Kmity Zabierzów przystrojeni w emblematy Cracovii i Kolportera.
Czyli brał ktos udział z naszych czy nie?
NIE MIEJCIE ZADNYCH PRETENSJI DO KIBICOWKORONY..TO ICH @!#$ PIKNIKI..NAS OSKARZAJA...KAZDY WIE JAK BYLO...POZDOR KORONA
Nie brał !!!
Ktos gada głupoty !!!
Nie zwracajcie uwagi na głupiego spikera i gazety. My kibice trzymajmy sie razem a tych wszystkich "działaczy" jeb.ć!!! Nie przejmujcie sie wpisami na naszym forum tych netowych napinaczy. Nie nasza wina że pojeb..y spiker tak mówił.
KORONA@CRACOVIA
Jeszcze jedno - ten spiker to redaktor Radia Kielce - Włodzimierz Rezner
A oto jeszcze fajny post z forum Kolportera:
Człowieku! Kto oglądał, ten widział piękną scenę jak wybiegacie zza ogrodzenia (pierwszy na planie koleś w białoczerwonym pasiaku)! Ja wiem, że to był kibic Realu Madryt, a przy tym mieszkaniec Katowic. Póżniej pokazywali akcję jak kładą kilku gości w białoczerwonych koszulkach na glębę, rewidują i pakują do radiowozu. Ja wiem, że oni byli z Koszalina - broń Boże z Krakowa. Potem wypowiadała się prawdopodobnie Rzeczniczka Policji, że podczas burd zatrzymano kilku kibiców z Krakowa. Wszystkie agencje prasowe i gazety podają, że braliście czynny udział w zajściach. Ale nie! Bo to spisek masonów :) Ociemniali to wy jesteście. Miśki. To wasz człowiek załatwił Ligę Mistrzów, nie nasz.
Z tymi miśkami i ligą mistrzów koleś przeszedł samego siebie:)))
NO TO JEST NOBEL ROKU !!!!!!!!!!!!!!!
w kategorii największy debil ...
w milionerach odpada frajer przy pierwszym pytaniu. Pieprzyć ich. Walczymy o swoje!
Nie mam czasu czytac wszystkich postow, ale powiem jedno: kibice Cracovii, chodzcie i jezdzijcie na mecze Cracovii, nie wdawajcie sie w zabawy przedszkolakow typu "zgody" - "kosy", to naprawde niedojrzale, (a dla postronnego ucha brzmi co najmniej infantylnie).
Na dobra sprawe w obecnej sytuacji powaznie bym sie zastanawial nad sensem wyjazdow zorganizowanych grup, szczegolnie np. do Szczecina.
Ciekawe, ile trzeba jeszcze nauczek, zeby zaczac wyciagac jakies wnioski, a nie oburzac sie na wszystkich dookola? Jesli raz kogos nasmarowano smołą, to sie pozniej wszystko do niego przylepia. Po co wiec wsadzanie glowy pod topor? Po co jechac w koszulkach Cracovii do Kielc? Kochacie Korone i chcecie jej kibicowac, to ubierzcie jej koszulki. Mnie interesuje Cracovia i jej dobro.
Na meczu nie byłem, bo pracowałem :) ale o 17:50 pokazali na TKK fragmenty filmu kręconego przez niebieskich. Kurczę, jakby nie patrzeć pierwszy leciał z jakimś prętem czy deską facet w białoczerwonych barwach. Jak było? Ktoś z was tam był.
Przykro mi to mówić, bo barwy biało-czerwone są dla mnie święte, ale wydarzenia w Kielcach winny być dla nas nauczką, by na mecze naszych zgód jeździć bez afiszowania. Tak postąpili kibice z Mielca,Jasła itp.,więc najprościej spikerowi było zwalić winę na Cracovię. Zresztą moim zdaniem wystąpienie spikera na meczu winno znalęźć swój epilog w sądzie.
Myślę, że kibice Korony winni na najbliższym meczu dać wyraz temu co sądzą o spikerze zawodów. A kibice Cracovii winni się zastanowić czy jest sens wspomagania w dopingu naszną "zgodę"po takim podziękowaniu.
Jesteście super załogą! Dzięki za doping! Kurcze, wszystkie gazety łącznie z Wyborczą robią wam koło d... Myślę, że robić takie numery przy tylu kamerach i pełnym stadionie to było samobójstwo. Zapomniałem dodać, że walczyło dużo polonistów ( w czarnych szalikach). Wy rzeczywiście przez te koszulki byliście najlepiej widoczni. Na meczu nie byłem ( we wtorek o 14:30 robić mecz), ale jak czytam gazety to włos się jeży. Byle nie zamkneli stadionu. Ojej, ojej, ale się k... narobiło. Sztama z Wami.
W związku z obietnicą, z wczoraj z forum Korony... dotrzymuje słowa.
Po zapoznaniu się z faktami, wygląda na to, ze to nie kibice Crakovii byli głównymi sprawcami "akcji" na meczu w Kielcach.
Wobec tego przepraszam za moje posądzenia, że to jedynie Wasza wina.
Wtedy tak to wygladało i poprostu byłam w błędzie.
ps
Ja natoniest czekam na rewanż ze strony:
Vasago, Mr Right & Mr Wrong, oraz Bandolero(wiadomo o kogo chodzi), którzy normalnie potraktowali mnie jak niepowiem co...i uważają, że wszystko jest ok...dla nich nie ma sprawy w temacie "deptania ludzi i mieszania ich z błotem"
Meg: poprosimy to Twoje oświadczenie w nowym temcie (np.Przepraszam że Was nie słusznie pomówiła i oczerniłam!!!) - [b]WYBOLDOWANE!!![/b]
Ci których wymieniłaś nie potraktowalki Cię meg jak ....
Widzę, że masz wielkie problemy z obiektywną oceną wypowiedzi innych (o faktach nie wspomnę)
Ale ja się więcej nie wypowiadam, bo młody ze mnie craxiak i nie chcę zamieszać :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)