przepraszam czy ktos sie orientuje czy Citki kara za czerwona kartke zostala anulowana i czy Citko bedzie mogl zagrac w derby krakowa
-
-
Czy Citko zagra w derby
cos mi sie wydaje ze Cracovia nawet (jeszcze) nie zlozyla wniosku o cofnięcie kary... :|
Citko - sam powinieneś wiedzieć, co się nas pytasz ;)
Marek moze jakiegos lobika ustrzelisz??? ;)
Proszę nie piszcie w derby. To słowo zostało spolszczone dawno temu i nie ma sensu wracać do oryginału z j. angielskiego. Przez dziesięciolecia już to funkcjonuj i niech tak pozostanie. Czyli czy Marek Citko zagra w derbach?
Sądzę, że nie, ale strata to chyba niezbyt wielka przy jego obecnej dyspozycji. Na taki mecz zresztą to chyba lepsi są goście pokroju Wiśni.
w dzisiejszym Dzienniku jest jakas wzmianka ze Filipiak bedzie sie odwoływac
Cracovia pisze do PZPN w sprawie Citki
Cracovia wysyła pismo do Wydziału Dyscypliny PZPN z prośbą o przeglądniecie zapisu wideo z meczu z Groclinem. Chodzi o przeanalizowanie sytuacji, w której czerwoną kartką ukarany został Marek Citko za rzekome celowe uderzenie ręką Kumbeva.
- Chcemy, aby PZPN na spokojnie przeanalizował te kontrowersyjną sytuację, naszym zdaniem, Marek nie uderzył celowo Kumbeva - powiedział nam prezes Janusz Filipiak.
Źródło: Dziennik Polski
Z dziesiejszej gw.
Każdy popełnia błędy, nasze umiejętnie wykorzystał Groclin. Nie oznacza to, że takie same popełnimy z Wisłą - zapewnia trener Wojciech Stawowy. Cracovia nie odwołała się od decyzji sędziego Roberta Małka, który w Grodzisku ukarał Citkę czerwoną kartką za rzekome uderzenie Pance Kumbeva. Nasz zawodnik został zawieszony na dwa mecze.
To ja już niw wiem czy się odwolujemy czy nie......
Boola, a czemu nie chcesz tutaj o tym dyskutowac?
Boola.
Mnie nie interesuje filmik o czerwonej kartce ani dyskusja o niej.
Mnie i nie tylko mnie interesuje dlaczego klub się wypiął na tą sprawę, nie skorzystał z precedensu jakim była BARDZO SZYBKA reakcja klubu z drugiej strony Błoń na bardzo podobny incydent z udziałem pięknego Mauro.
Citko jest traktowany po macoszemu, to wiem, daje mu sie grać ogony, jeszcze pierwsza kropla potu nie spadnie mu za koszule i juz mecz się kończy.
Tyle sie mówi o tzw. profesjonaliźmie działaczy. A tu aż pachnie / śmierdzi / - niepotrzebne skreślić - amatorszczyzną.
Komuś sie nie chciało ?
Nie wierzono w skuteczność interwencji ?
Najgorsze jak się nie walczy o swoje.
Gdyby to było w KAŻDYM innym klubie to nazajutrz po meczu kaseta z wyjasnieniem byłaby w odpowiedniej komórce Wydziału Gier.
A nie posyłając wyjaśnienia utwierdzono opinię społeczna w przekonaniu o " słuszności " pokazanej kartki a z Marka Citki zrobiono brutala.
Tak klub troszczy się o dobre imie swoich zawodników.
Karolo nie napisalem ze chce dyskutowac tam tylko ze tam mozna obejrzec filmik z dyskusja o tym ;-)
Kordyl pisze, cytując Wojciecha Stawowego:
[i]Cracovia nie odwołała się od decyzji sędziego Roberta Małka, który w Grodzisku ukarał Citkę czerwoną kartką za rzekome uderzenie Pance Kumbeva. Nasz zawodnik został zawieszony na dwa mecze.[/i]
Zakładając, że to prawda, podzielam opinię AjKota, że w tej sprawie aż cuchnie z naszego klubu amatorszczyzną. Nie odwołując się od decyzji sędziego utwierdzono opinię publiczną w przekonaniu o "słuszności" chamskiej prowokacji Kumbewa i pokazanej Citce czerwonej kartki. Z grającego zawsze fair Marka Citki zrobiono brutala. Wstyd panowie działacze!
"Dziennik Polski" napisał, nie wiem jednak czy zgodnie z prawdą, że się odwoływali. Jeżeli się nie odwoływali to rzeczywiście amatorszczyzna i wstyd.
Przypominam naiwne rozegranie sprawy z Pogonią w II lidze u nas:
1. Niesłuszna żółta dla Bojarskiego
2. Podniesiona noga bramkarza do głowy atakującego Bani (powinna być czerwona)
Zamiast wysłać film z żądaniem przeanalizowania w PZPN, Misior gonił sędziego po boisku, a Filipiak plótł byle co do mikrofonu, później musiał przepraszać.
I tak kilka razy: publiczne krytykowanie sędziego, ostrzeżenie od Listkiewicza, kara finansowa - zamiast wykorzystania legalnej drogi odwoławczej.
Może by skończyć z frajerstwem i zacząć zachowywać się profesjonalnie? Czy w klubie nie ma porządnego prawnika?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)