nieznosnalekkoscbytu. czy jak cie tam zwa jak ci niepasuje towarzystwo malolatow z CRACOVII to wyp..... co z ciebie za baran widze ze masz sie za lepszego chcesz siedziec ze "swojimi" to na reymonta idz jak ci niepasuja nasi malolaci tylko pamietaj ze tez kiedys byles mlody tym wpisem tylko potwierdziles ze jestes zerem najchetniej bym ci naplul w twarz idz do "swoich" a zapamietaj ze ci mlodzi to nasza przyszłosc.
-
-
Do Pana Profesora Filipiaka - derby
rex1906
na 100% nie zmieni zdania w dniu meczu. jesli zmieni to najpóźniej do wtorku
wtedy bedzie czas (dwa dni) na sprzedanie biletów
nie [b]łudzę[/b] sie, po prostu pytam, bo mam problemy ze zrozumieniem a chciąłbym otrzymać prostą odpowiedź.
jesli dym to tylko ze szkodą dla Cracovii (juz to rozpisał z podziałem na role rmszar), a policjanci bedą mieli premie.
Do Maniex. Ja rozumie i nie rozumie jednoczesnie. Mnie nie obchodzi to że profesor trzeesie portkami przed własnymi kibicami i zmniejsza sztucznie pojemnosc stadionu.
Tylko że prof. nie wziął jednego pod uwagę. Przepisy PZPN i UEFA mówią o 5% pojemnosci stadionu. A pokjemnosc waszego stadionu na który dostaliscie licencje wynosi te (+-)10000 i mnie nie obchodzi w ogóle to że was przyjdzie tylko 6500. Nie obchodzi mnie tez z jakiego powodu przyjdzie was 6500 skoro może 10000. Jezeli klub wydrukuje tylko 6500 biletów to tez mnie nie obchodzi bo nic nie stoi na przeszkodzie zeby was przyszło 10000.
Rozumiemy sie?
Do KZK-KSC
Na tym forum jestem dłuzej niz ty, a przeglądam je chyba od samego początku. Nigdy nikogo nie obraziłem wiec za przeproszeniem odpier*** sie odemnie.
jesli prof. nie wziął pod uwagę tego co piszesz to rozumiem ze będzie miał problem
;-)
cóż, zostawmy to jego prawnikom
zasadniczo mi chodziło o to, ze jednak w obu przypadkach jest mowa o 5 procentach, a nie "szal za szal"
wiec rozepnij sie z łaski swojej
a tak poza tym:
co ja mogę (i inni forumowicze też);
byłem na ostatnich derbach u nas,
było was od groma
i pod tym względem było git
Ja sie podpisuje obiema rekami pod tym apelem G100 i Kola sympatykow.
Prosimy profesorze!!!
TAK BEDZIE LEPIEJ DLA NAS,DLA KLUBU,DLA BEZPIECZENSTWA NO I DLA PANA!!!
Zarząd przyjął wpuszczenie 6500 kibiców przyjmując, że tyle będzie miejsc siedzących i nie będzie kibiców na koronie i w przejściach. Dlaczego więc mają zostać wolne miejsca siedzące? Przecież to JG robił zadymy na Zagłębiu i to na C i A1 a na D, niezależnie od ilości kibiców i tak będą śpiewać wiadomo co. W końcu są derby. Więc prośba o sprzedaż biletów na D może jest do spełnienia
Ceero napisał:
> Do KZK-KSC
> Na tym forum jestem dłuzej niz ty, a przeglądam je
> chyba od samego początku. Nigdy nikogo nie
> obraziłem wiec za przeproszeniem odpier*** sie
> odemnie.
>
To sobie przeglądaj dalej w spokoju. Jeżeli ludzie rozmawiają - pies - póki leży - nie przeszkadza, jak zaczyna skomleć, wręcz poszczekuje - to się go wyprowadza na dwór lub odsyła do budy. Ceero - tobie już dziękujemy.
Forum ma być biało-czerwone!
Pozdrowienia dla Pasiaków i Areczki.
K.
--------
A.C.A.B.
O co Wam ludzie chodzi?
Może byście się tak przyznali, że Wam szkoda pół stówy na bilet?
Nie pieprzcie o 2 tys. głodnych widowiska pod stadionem, którzy nie wejdą bo nie będzie miejsca.
Oni nie wejdą bo im się dupy nie chce ruszyć na Wielicką a 50 zeta wolą wydać na świeże powietrze!
.urwa!
Dziś musiałem skłamać wiślakowi, że bilety się rozeszły jak ciepłe bułeczki, bo by jeszcze sobie id wyrobił by kupić bilet :/
(banned)
ceero, nie rozumiem, czemu miałbys większe/mniejsze prawa od KZK-KSC tylko dlatego, że dłużej przeglądasz to forum?! To dopiero rozmywanie... Forum, jest CRACOVIA-ckie, więc wracaj do swojego szamba spod znaku białej gwiazdy i tam się wypłacz albo poskarż długoletnim niebieskim patronom klubu (zgodnie z tradycją - wisła zawsze z milicją).
Jestem za tym, by 10000 pasiastych gardeł wykrzyczało po wygranych derbach: NIGDY NIE ZEJDĘ NA PSY! CRACOVIA i JEJ BARWY DWIE! CRACOVIO - PO PROSTU KOCHAM CiĘ!
to już ostatni marny wpis - pozostaną twoje, ambitne - nie chce mi się z tobą gadać.
K.
-------
A.C.A.B.
rex1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nieznosnalekkoscbytu. czy jak cie tam zwa jak ci
> niepasuje towarzystwo malolatow z CRACOVII to
> wyp..... co z ciebie za baran widze ze masz sie
> za lepszego chcesz siedziec ze "swojimi" to na
> reymonta idz jak ci niepasuja nasi malolaci tylko
> pamietaj ze tez kiedys byles mlody tym wpisem
> tylko potwierdziles ze jestes zerem najchetniej
> bym ci naplul w twarz idz do "swoich" a
> zapamietaj ze ci mlodzi to nasza przyszłosc.
no i następny od "wypierdalać na Reymonta".
Człowieku przeczytaj na spokoju zanim zaczniesz się ciskać.
Małolaty to nasza przyszłość to raz.
Oby było ich jak najwięcej i wszyscy weszli na derby to dwa.
Młyn powinien mieć swój sektor to trzy.
Ten sektor powinien być najtańszy to cztery.
Tak jest wszędzie, normalna sprawa i Kluby bardzo o to dbają
bo obyczaje "młynowe" to jednak duży "hardcore" dla starszych ludzi...
Tak jak nie idą pić do knajpy młodzieżowej tak i nie chodzą do "młyna".
Czy tak trudno rex to zrozumieć zamiast od razu zarzucać złe intencje
i w "pysk plunąć i na Reymonta wyp...ić";) ???????????
do ceero:
dluzej to ty sie moze wpisujesz na tym forum, ale jakbys umial czytac to napisalem ze po raz pierwszy otworzylem nowy temet!!! Przeczytaj jeszcze raz. A o swoje prawa do sie dopominaj w gts-ie a nie na tym forum, bo nikt z Cracovii was tutaj nie zapasza !!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
do Ceero zgodnie z wytycznymi nie trzeba nawet wpuszczac 5 % , tak zrobiła z nami Legia sprzedając tylko 300 biletów a pozniej dodatkowo nie wpuszczając.Zatem mysle ze smród brudnej i wyliniałej psiej sierści bedzie sie rozchodził w ilości własnie 300 a i tak sądze ze Policja i tak was nie wpusci. Amen
DO MODA
Dlaczego mnie skasowano.
gratuluje dobrego samopoczucia
CRACOVIA to my wszyscy,a NIE TY.
Organizator odpowiada za przebieg widowiska
i ponosi wszelkie konsekwencje ewentualnych wydarzen.
W obliczu zadymy PZPN napewno dowali klubowi masywne kary finansowe
plus jakies zakazy do zamkniecia stadionu wlacznie.
Majac doswiadczenia z meczu z Legią
,tego co dzialo sie miedzy nami na meczu z Lubinem
oraz tak czesto wyrazanej niecheci co Wisly
profesor dziala po prostu racjonalnie
i dziala w interesie Cracovii,
ktora jest wartoscia wykraczajaca ponad jeden czy drugi mecz
Jak sie raz i drugi nasralo na dywan to nie mozecie sie dziwic
ze zapewnienia jednych czy drugich, ze "teraz juz bede grzeczny"
brzmia podejrzanie...
Kupienie karnetu i kibicowanie godnie Cracovii
zawsze daje gwarancje wstepu na stadion przy ulicy Józefa Kałuży.
Zważcie to sobie Panowie krytykanci
i przemyślcie swoje decuzje zakupowe przed kolejnym sezonem.
Panie Profesorze życze wytrwałości
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Profesorze - żal, smutek z powodu tak małej ilości kibiców na I-ligowych derbach na Kałuży... Jednocześnie zrozumienie i wymuszona akceptacja. Podejrzewam, że te decyzje wcale nie są dla Pana proste. Nie zaprasza Pan "gości", bo obawia się o ich bezpieczeństwo - to wcale nie oznacza, że jest Pan niegościnny! Z trudem przyznaję, że jest to odpowiedzialna, przemyślana decyzja. Pomijam oczywisty aspekt finansowy. Inaczej to sobie wszyscy wyobrażaliśmy... Ale też do niedawna i inne rzeczy były nie do pomyślenia na Kałuży...
NIE BYŁOBY I-LIGOWYCH DERBÓW GDYBY NIE NASZ PREZES!!! Niech każdy o tym pamięta!!! Parę lat temu zastanawialiśmy się z przyjacielem czy dożyjemy powrotu Cracovii do extraklasy. A mamy dziś po 25 lat... Aż tu objawił się Misior, Stawowy, Filipiak...
"... Dawno jednak przestało się dla mnie liczyć piękno sportu (...) Przez ostatni miesiąc zamiast oglądać mecze Pasów patrzę, co dzieje się na trybunach, zwracam uwagę nawet na najdrobniejsze ogniska zapalne. Moim zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa odwiedzającym stadion i wykorzenienie chuligaństwa z Cracovii. Dopiero wtedy sport nabierze dla mnie właściwych rumieńców". Kibic Pasów z przykrością czyta te słowa... Nie można mieć jednak pretensji do Pana, jest w tym wszystkim mądrość, troska o ludzi... Sami jesteśmy sobie winni... A w styczniu było tak pięknie...
Bardzo żałuję, że nie zabiera Pan głosu w dyskusjach na forum... Przynajmniej ja nic o tym nie wiem... Miło się czyta Pana wypowiedzi, bo przy pomocy jasnych argumentów umie Pan przedstawić swoje racje. Im więcej wiemy, tym bardziej rozumiemy - popieramy...
Witam.
A mnie się działania Profesora nie podobają. Może i uderzają w bandziorów, którzy na meczu szukają okazji do zadymy, ale uderzają również w zwykłych kibiców... i to znacząco mocniej.
Jedni nie będą mogli usiąść koło znajomych, drudzy nie będą znów mogli zabrać dziecka na mecz, bo musiałoby siedzieć ileś tam rzędów dalej, a jeszcze inni nie będą mieli czasu, żeby nabyć wcześniej bilet...
Rozumiem, że Comarch sponsoruje Pasy i chwała mu za to. Bez Comarchu tkwilibyśmy zapewne nadal w trzeciej lidze. Ale pieniądze to nie wszystko...
I jeszcze jedno; bardzo już subiektywne zdanie. Czy to z powodu obaw, o to co się będzie działo, czy też z jakiegoś innego powodu, ale w wypowiedziach Pana Profesora wyczuwam jakąś niemiłą nutkę arogancji wobec kibiców. Może i sami jesteśmy temu winni, ale czy wszyscy...?
Pozdrawiam: Leesior
PS. Pojednanie, pojednanie... Było miło... czyżby się już skończyło..? Czytając niektóre wypowiedzi, to chyba tak.
Przemyślcie to sobie wszyscy, którzy krytykujecie Profesora:
CO FILIPIAKOWI BY SIĘ STAŁO GDYBY POZWOLIŁ WEJŚĆ NA DERBY 10 000 OSÓB LUB WIĘCEJ??
Nic. Cracovia zarobiłaby na biletach więcej kasy. Sam mógłby otoczyć się liczniejszą ochroną. Kibiców mógłby zostawić samym sobie. I albo obeszło by się bez większych awantur (kto w to wierzy??) albo doszło do większej zadymy. I to grubo większej niż ta z Rucham... Ludzie byliby zdani sami na siebie. Prawdopodobnie po Wiślakach nasze "hordy" przeszłyby jak Pizarro po Inkach... Policja użyłaby broni... Stadion pewnie zamknięty by został... Mecz może przerwany... Sam Profesor raczej by nie ucierpiał. Co najwyżej zniechęciłby się do inwestowania w Pasy... Tego nie chcemy! Tego nie chce żaden prawdziwy kibic Cracovii!!! Co powiecie Wy, którzy dziś krytykujecie Profesora, że nie wpuszcza 10 000 - jak wejdzie 10 000, dojdzie do burd i poniesiemy później tego opłakane konsekwencje???
Wisła (wredni jej kibice) może prowokować - w razie czego to nam zamkną stadion!!! Wisła może atakować Filipiaka, może go obrażać, "szczuć" nas na niego, podrzegać - jak opuści nasze szeregi i Cracovia spadnie - onie wygrają...
Chcemy kolejnych derbów I ligowych w kolejnych sezonach! Chcemy tych derbów z większą ilością kibiców, na nowym, bezpiecznym, pojemniejszym stadionie!!
Cracovio!!! Profesorze!!! Jesteśmy z Tobą!!!
do Ludojad i wszystkich innych:
Popieram Cie w Twoich wypowedziach!!! Dla Pana Profesora WOELKI (!!!) SZACUNEK. ja zakładjąc ten temat nie miałem nigdy na mysli krytykowania profesora tylko zeby wszyscy mogli podac jak z tej patwej stuacji wybrnac. Bo chyba kazdy by wolal zeby na derbach bylo 10000 Pasów i extra atmosfera. Ale za bezpieczeństwo odpowiada zarzad klubu z Prezesem Filipiakiem na czele!!! I pytanie do wszystkich: czy bedac w tej chwili Prezesm Cracovii wzialby ktorys z nas odpowiedzialnosc za to co moze sie wydarzy na stadionie bez wprowadzenia tych czy innych ograniczen?! Przeciez Profesor Filipiak wystąpił do wojewody, prezydenta miasta i komendanta policji o pomoc i wspolorganizacje tego widowiska... i co???? Zaden madry oficjel miejski z komendantem (pewnie notabene siersciuchem) na czele nie przylozy reki do zabezpieczenie tego mimo wszystkiego niebezpiecznego widowiska!!!! Takich tez mamy miejksich rajcow ktorzy najczesciej woleli gts!!! Nawet jezeli nie uda sie zwiekszyc ilosci widzow ja bede popieral w 100% Pana Profesora, gdyz On jako prezes glownie odpowiada za bezpieczenstwo na stadionie!!!
Ale do zmiany decyzji sa potrzebne madre wypowiedzi i moze jak je wszystkie profesor przeczyta to moze i bedzie duzy mlyn na D i wiecej ludzi!!! Ale my tez nie mozemy wiecej powtorzyc ("my" czytaj jako do tych co sie tak zachowali) zachowania z meczu z Zaglebiem!!!! Miedzy nami musi byc jednosc bo inacze ulegniemy samozniszczeniu!!!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
Obawiam sie ze zmierza to wszystko w nieprzyjemnym dla nas kierunku!
Jesli Profesora Filipiaka nie jest w stanie cieszyc juz mecz naszej Cracovii tylko ze strachem w oczach spoglada na trybuny i zapewne zastanawial sie juz nad tym "Po co mi to bylo?" To juz jest bardzo zle! On ze swoim "COMARCH" wszedl w sponsorowanie Pasów pelen nadziei i entuzjazmu! Widac niestety jak to wszystko teraz z Niego opada i entuzjazm gasnie! Mowiac szczerze wcale Mu sie nie dziwie! Teraz nalezy sie raczej martwic o to aby starczylo Mu wytrwalosci i samozaparcia i zeby sie nie zalamal tym wszystkim i nie wycofal ze sponsorowania naszej Cracovii bo to dopiero bylaby prawdziwa tragedia a nie to ze na derby wejdzie iles tam kibiców mniej!
Zastanówmy sie wszyscy nad tym powaznie bo jestesmy jak mi sie wydaje na bardzo ostrym i nieprzyjemnym zakrecie! I obysmy z niego wyszli jak najpredzej calo i bez szwanku wszyscy!!!
I mam cicha nadzieje ze tak sie stanie!
CRACOVIA PANY!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)