ja wiem ze nie chodzi o o zeby brac to na powaznie, pokazalem tylko jak jakis mlody czlowiek malo myslacy jeszcze moze to zinterpretowac.
-
-
Doping na DERBACH
Wiem, że tak nie myślałeś. Ja też w tym momencie, gdy mi uświadomiłeś nietrafność mojego pomysłu pomyślałem o małolatach ciężko myślących. Będą się upajać słowami a w końcu któremuś coś odbije i weźmie te słowa zbyt poważnie i może dojść do tragedii.
Hrabia, nie ma co grzebać
w tej pieśni bardziej męczace jest jej nieprawe pochodzenie
niz słowa o białej gwieździe
a to "w serce wroga..." to nie wymyśliłes, bo tak jes w oryginalnej gwardyjskiej wersji!!
A ja jestem za żeby na nich jechać ile wlezie,od tego są derby a nie majówka przy kawce na trawce!!!
Nie śpiewam na nich jak gramy z Zagłębiem czy innym zespołem naszej ligi ale jak zagramy z nimi to trzeba im pokazać że nie piejemy w ich kierunku i ze nie są tu mile widziani!!!
Śpiewaliśmy na nich tyle lat w tzreciej lidze a tu przyszedł czas ich przywitać to trzeba jechać ile wlezie zmieszać ich zbłotem!!!
To jest moje zdanie wcale nikomu to się nie musi podobać ale ja na nich nie będe oszczędzać gardła!!!
Śpiewając tylko na wisłę okażemy prowincjonalność i kompleksy i na pewno nie pomożemy naszym piłkarzom. Ale jestem za zaśpiewaniem parę razy, tylko żeby to były bardziej zmyślne piosenki i więcej w nich godzące teksty niż "Wisła to stara..."
[b]Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki jest klub
komuchom sie zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da sie zmienic
gwiazda czerwona jest[/b]
EPT wszystko pięknie, tylko kiedy nauczysz kibiców tej piosenki, 10 minut przed derbami:)???? Nową pieśń trza wprowadzac minimum pare meczy wcześniej.
ale ta piesń mysle ze wiele zna osob
juz długo sie wałęsa po tym forum :)
Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki jest klub
komuchom sie zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da sie zmienic
gwiazda czerwona jest
EPT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale ta piesń mysle ze wiele zna osob
> juz długo sie wałęsa po tym forum
>
> Wisła to miasta hańba
> Wisła to jest nasz wróg
> wisły nie szanujemy
> bo to ubecki jest klub
>
> komuchom sie zaprzedali
> skalali barwy swe
> historii nie da sie zmienic
> gwiazda czerwona jest
>
Wydaje mi się, że jest jeden mankament, który sprawia, że piosenka jeszcze nie hula po stadionie, a na razie tylko wałęsa się po forum. Tekst jest dobry, ambitniejszy od niesławnej pieśni, ale próbowaliście to zaśpiewać w kilka, kilkanaście osób? Niestety nie wychodzi to tak rewelacyjnie - druga zwrotka nie trzyma się linii melodycznej "tamtej" pieśni - rytm "łamie" się zwłaszcza na "skalali". Wydaje mi się przede wszystkim, że pierwsze słowo 2,3,4 wersu powinno być dwusylabowe, bo - zgodnie z podstawową zasadą języka polskiego - akcent powinien padać na przedostatnią sylabę.
Może powinno być tak: (autora przepraszam za ingerencję - Twój tekst na pewno był lepszy, ale wydaje mi się, że to poniższe mimo wszystko łatwiej zaśpiewać, powtórzenie liter w nawiasie oznacza przedłużony śpiew samogłoski).
Wi(iii)sła - to miasta hańba
Wi(iii)sła - to jest nasz wróg
Wi(iii)sły nie szanujemy
Wi(iii)sła - ubecki klub!
Komu(uuu)chom się zaprzedali
Ba(aaa)rwy skalali swe
Pra(aaa)wdy nie da się ukryć
Gwia(aaa)zda czerwoną jest!
Pozdrowionka dla wszystkich Pasiaków i Areczki
K.
--------
A.C.A.B.
a może na dwie strony...co drugą linijkę tekstu...zaczyna np.B odpowiada C....
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
ian , nie glupi pomysl , w ten sposob wszyscy szybko by sie nauczyli ,a poszloby dobrze , moze za trzecim razie juz wszyscy by znali tekst i by miazdzylo :)
ciekaw jestem czy Paweł też by ją zagłuszał
np informacjami ze bmw nierówno zaparkowano :)
Derby to nie jest odpowiedni mecz do nauki piosenek !!
A ja jestem za tym zeby bylo standardowo Wisla to stara k****. Po to sa derby...
To teraz przynajmniej wiemy po co są derby :D
Wi(iii)sła - to miasta hańba
Wi(iii)sła - to jest nasz wróg
Wi(iii)sły nie szanujemy
Wi(iii)sła - ubecki klub!
Komu(uuu)chom się zaprzedali
Ba(aaa)rwy skalali swe
Pra(aaa)wdy nie da się ukryć
Gwia(aaa)zda czerwoną jest!
TAK! TAK! TAK!
Madrzejsze slowa!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
wszystkim wszystko nagle przeszkadza...
już nawet najpiękniejsza flaga"BÓG WYBACZA CRACOVIA NIGDY" godzi w uczucia kapelana ? Surmy.
co tu się dzieje ??
ludzie wyście powariowali czy co ?
nauczcie się kurwa śpiewaćpiosenki które sięśpiewa od lat a nie nagle jakieś covery wymyślacie..
niedługo trzeba będzie zamalować napis Cracovia Pany bo będzie to dyskryminacja sąsiadki z czarne wsi.
100% poparcia dla Marcina:)
Jezeli wam piosenki wisla TO stara k.u.r.w.a nie pasuje spiewac na derbach to chyba wam sie cos w glowach poj...ebalo
to moze zaproscie psiarnie do nas na sektor i dajcie im za darmo bilety?
wisla TO STARA K u r w a i tyle w temacie z mojej strony
to wam siue cos poje..alo bo spiewacie wciaz ta samoa jedna bezsensowna piosenke ktora swiadzczy o waszym prymitywiżmie a nie jest uzasadnieniem niecheci do wisły
wislacy smieja sie zapewne z tej piosenki a jakby usłyszeli "wisła to miasta hańba" to by ich wgieło
i co mogliby nam wtedy odśpiewać (odpowiedzieć??!!)
NIC!!
a takto to sie pośmieją że mamay "kompleksy"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)