szanse na wygranie meczu są spore....zwrócę uwagę na jeszcze jedno osłabienie Groclinu...tj.wyjazd zawodników na mecz kadry....u nas-Cabaj,Giza.....w Groclinie-Ślusarski,Zając....niby po dwóch piłkarzy ale....Cabaj jest bramkarzem który po takiej dalekiej podróży szybciej się zregeneruje,natomiast Giza jest w slabszej dyspozycji-ale ma zmienników......trzeba pamiętać o zmianie czasu,mecz będzie rozgrywany w nocy,o godz 3.30 w czwartek nad ranem ,naszego czasu.....jestem przekonany,że to będzie miało wpływ na grę zawodników już w poniedziałek.....
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
-
-
[mecz] Przed meczem z Groclinem...
Ważne pytanie:
Czy będzie transmisja "Pod Gruszką"?
Dzisiaj kontuzji w meczy z Meksykiem doznal Marcin Zajac - kontuzja stawu skokowego.
Ślusarski grał prawie cały mecz, Giza 10 minut, Cabaj - 0. W reprezentantach jesteśmy zdecydowanie do przodu :-)
Ślusarski dobrze grał....
a z Groclinem wygramy i nie ma to tamto.
Obejrzalem wreszcie wczoraj na ITVN mecz Cracovii z Lechem i niestety nie mam zbyt dobrych wrazen... Jesli to byl naprawde najlepszy nasz mecz wiosna (ogladalem jeszcze tylko spotkanie z Leczna), to I'm so sorry... Oczywiscie mecz byl zdecydowanie lepszy niz np. Amica-Wisla, ale wg mnie Lech wygladal lepiej (szczegolnie w srodku pola), byl tylko niemilosiernie nieskuteczny.
Sam Bania w ataku nie wystarczy (pomimo jego ogromnych staran), a jesli nie strzela sie z takich "patelni" jak mial Przytula (kiedy zle trafil w pilke) to trudno sie spodziewac efektownych wynikow. Na szczescie bramkarz, obrona plus Baran spisuja sie znakomicie. Tylko, zeby wygrywac, trzeba zdobywac bramki, czyli wykorzystywac stworzone sytuacje - a z tym raczej problem...
Mimo wszystko przed meczem z Groclinem jestem dobrej mysli! :)
Marcin Zając (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.) doznał poważnej kontuzji, zerwania ścięgna Achillesa, w trakcie towarzyskiego meczu piłkarskich reprezentacji Polski i Meksyku (1:1), który odbył się w Chicago.
30-letni Zając opuścił boisko w 43. minucie. Po meczu został odwieziony do szpitala na dokładne badania. Był to jego 11. występ w drużynie narodowej.
źródło: Onet.pl
Marcin Zając nie zagra więc przeciw nam 2 maja.
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę...
Wymowa tej przykrej historii dla naszej potyczki z Groclinem jest jednak
(przy tragedii osobistej zawodnika) dla nas pozytywna.
Jest to kolejne oslabienie rywala.
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Bez siedmiu zawodników wystąpiła Dyskobolia w piątkowym meczu z Zagłębiem Lubin. Na ławce rezerwowych zasiadło wówczas zaledwie czterech piłkarzy z Grodziska. Wszystko wskazuje na to, że przed najbliższym meczem ligowym (poniedziałek 2 maja na swoim boisku przeciwko Cracovii) sytuacja kadrowa Dyskobolii zdecydowanie się poprawi.
Duszan Sninsky - nie zagrał w Lubinie z powodu grypy i powikłań po tej chorobie; będzie gotów na mecz z krakowianami.
Marek Sokołowski - pauzował za kartki (kara się już skończyła); przeciwko Cracovii będzie mógł wystąpić, mimo że ma złamany palec u ręki. Usztywniający opatrunek nie powinien mu przeszkadzać w grze.
Radim Sablik - chorował na anginę przez 10 dni; wznowił już treningi i będzie w pełni sił na poniedziałek.
Mariusz Pawlak - ma najpoważniejszą kontuzję w drużynie - problemy z więzadłem rzepki w kolanie. Właśnie kończy leczenie według wskazówek lekarzy z Niemiec, gdzie był na konsultacjach. W czwartek czeka go badanie USG i po nim okaże się, czy Pawlak będzie mógł wznowić treningi z piłką (na razie tylko biega), czy też konieczna będzie operacja.
Sasza Cilinsek - w Lubinie skończyła mu się kara za czerwoną kartkę.
Andrej Porazik - Po ataku Marisa Smirnovsa z Amiki Wronki miał szytą nogę. Rana była głęboka i Porazik musiał pauzować w meczu z Zagłębiem, będzie gotów na spotkanie z Cracovią.
Adrian Sikora - trener Radolsky na 90. proc będzie miał go do dyspozycji na najbliższą kolejkę. W miniony weekend odpoczywał ze względu na problemy z mięśniem dwugłowym nogi.
Po pojedynku w Lubinie z kadry Dyskobolii na mecz z Cracovią wypadł Piotr Piechniak (czwarta żółta kartka w sezonie). Niepewny jest też los Michała Golińskiego, który zagrał przeciwko Zagłębiu z urazem mięśni brzucha. W tym tygodniu ma wyleczyć tę kontuzję (z tego powodu nie poleciał na mecz reprezentacji Polski do Chicago). Jest duża szansa, że Goliński zagra jednak z Cracovią.
źródło: www.dyskobolia.pl
Widzę, że derby zdominowały to forum. Hehe, a napinali się niektórzy że przeważa w nas antywiślackość zamiast propasiastości.
Pozwolę sobie w takim razie podbić w górę ten temat, zacytować i opatrzyć komentarzem słowa naszego wspaniałego trenera wypowiedziane przed równie ważnym (piłkarsko) spotkaniem jak i derby:
"...Tym bardziej, że w tych dwóch kolejkach jeszcze nic się nie rozstrzygnie. Dla nas najważniejszym spotkaniem sezonu będzie to, w którym może się przesądzić sprawa naszego ewentualnego udziału w europejskich pucharach..."
Otóż z matematycznego punktu widzenia to sprawa może się już przesądzić, ponieważ zakładając że przynajmniej dwie z górnej pólki drużyny osiągną optymalne wyniki do końca rundy, to musimy wygrać wszystko by załapać się na trzecie miejsce. Przegrana w Grodzisku spowoduje że będziemy musieli liczyć na błędy dwójki z: Amici, Legi, Groclinu. Ponieważ drużyny te nie grają najlepiej do tej pory, mniemam, że końcówkę będą miały dużo lepszą. Moim zdaniem teraz albo nigdy.
licze na hat tricka Moskały
niechze sie wreszcie chłopina przełamie
Kurczę zapomniałem o Moskale :| Życzę mu duuuużo powodzenia w tym meczu! Jak chłop da nam zwycięstwo to sobie walnę tatoo z jego podobizną :D
Wie ktoś ile ma żółtych kartoników na koncie Bojar?
Wg. moich zapisków DWIE ,więc ewentualne żółtko w Grodzisku nie eliminuje go z gry w derbach.
Z tego co pamiętam po trzeciej zółtej kartce teoretycznie zawodnik może pauzować ,lecz jeżeli klub wpłaci jakąś tam karna sumkę pzpn-wi to pauzę odracza sie do kolejnego, czwartego żółtka.
ipswich, mnie sie wyadje, że trzy.. niedawno to mi się chyab obiło o uszy.
Wiecie może czy dziś jest jakis trening wieczorem na Kałuży ?Ktoś mi mowil ze jest podobno o 20 chialem sie przejsc tylko chce wiedziec na 100%.
jest transmisja na C+?
Jest
To co z tym wyjazdem , jest organizowany ???Jak nie jest to co z biletami ??? Niech ktoś udzieli jakiejś informacji
wystarczy się zapisać na listę telefonicznie. Kupujesz w Grodzisku.
www.cracovia.pl są szczegóły.
Górnik Z może zagrać dla siebie i dla nas. W niedzielę grają z Amicą a w środę z Legią. Fajnie by było gdyby nasi wygrali z Groclinem, oj fajnie.
Wygramy 2-0. Trzeba dobrze zagrać w obronie. Sporo pracy bedzie miał też Arek Baran.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)