Witam...
- W związku z organizacją meczu z Wisłą poproszę o spotkanie Pana wojewodę, Pana prezydenta Krakowa i komendanta miejskiego policji - mówi dla Teraz Pasy! prezes MKS Cracovia SSA prof. Janusz Filipiak. - Jeśli władze regionu, policja i Wisła Kraków zechcą wziąć na siebie współodpowiedzialność za organizację tego widowiska być może zmienimy swoje podejście do tej sprawy. Mówię otwarcie. Nie czuję się w tej chwili na siłach, aby wziąć na siebie samodzielnie odpowiedzialność za organizację tego meczu.
Więcej w Biuletynie Teraz Pasy!
Pozdrawiam
Crac
-
-
Teraz Pasy! - O Derbach z prof. Filipiakiem...
Ojej - jaki hardcore :(
Jak filipiak nie wpusci kibicow na derby, to ja sie zalamie.
momencik bo nie rozumiem czyżby Profesor wogóle nie chciał na tym meczu kibiców( puste trybuny) czy chodzi o ponad te 6.500 ?
Przecież wyraźnie się wypowiedział.. Chodzi o ponad te 6.500 !! Wsumie ja wierze w to że będzie pełny stadion i kibice gości też. Jakoś się dogadają. Mam nadzieje...
przeciez wiadomo ze staniemy na wysokosci zadania !! tak dalej , nadzieja jest !! CRACOVIA PANY :)
Wg. mnie chodzi głównie o kibiców "gości", bo co do 6500 raczej sie nic nie zmieni...bo nikt nie zechce wziąć na siebie odpowiedzialności...
niech jeszcze ktos da jakis koment to bedzie ladnie widac jak wszyscy umia czytac BEZ zrozumienia ;-)
Tak przyparliśmy sami Profesora do muru a teraz "ojej ja się...załamie"!
Niby jak ma wziąść na siebie odpowiedzialność. WYcofa restrykcje i co... 9500
Pasiaków stanie na wysokości zadania a 200 naszych i 200 "zgód" zaatakuje Wisłę bo
np będą śpiewać swoją ulubioną piosenkę o gazie trującym (kibole Legii nawet
w czasie żałoby zaczeli obecność na stadionie od ordynarnych prowokacyjnych piosenek
wątpię by Ci Wiślacy co akurat dostaną bilety zachowali się inaczej...znając życie
będzie rozdzielnictwo za "zasługi i ilość wyjazdów" czyli w większości
przyjdą ludzie nienawidzący nas jak zarazy...)
Owszem na meczu będzie spokojnie ale co potem?
Przebudowa stadionu na nowy bezpieczny obiekt jest Fundamentalną sprawą dla dalszego
rozwoju Klubu. Inaczej każdy mecz ryzyka to będzie nerwówka i potencjalny "Sajgon" między
"Algą" a Muzeum Narodowym.
Dla tego celu jestem w stanie znieść nawet inne derby niż takie jakie sobie latami
wyobrażałem ( 10000 - "oficjalnych" + 2000-3000 "na lewichę" Pasiaków robi prawdziwe
nieustanne "piekło" przez 90 minut jak to prawie tylko My potrafimy).
No i już wiem z kim mam do czynienia teraz...
Podejście chore.
Chyba kiedyś Craco prosiłem Cię byś przy wygłaszaniu komentarza w stylu "chore" "żenada"
podawał jednak tłumaczenie powodów dlaczego tak uważasz.
Jest szansa, by na derbach był pełny stadion, ale to by wymagało przede wszystkim sprężenia się wszystkich. A niestety z pewnością nie jest to możliwe, więc co tu dużo gadać - ryzyko jest ogromne..
Craco, ja się najbardziej o zgody boję. Bo z nami jakoś to będzie. Dymy z Ruchem zrobiły [cenzura], podobnie było z Legią.
Nasz stadion naprawdę jest ciężki "do obróbki".
na meczu mysle ze bedzie spokojnie , to raczej wiadome , a to co bedzie po meczu , hmm , derby o 20 , od 22 ciekawe ...
NLB, obawiam się, że masz rację z ich brygadą - już doszły do mnie słuchy, że faktycznie jeśli dostaną 600 sztuk, to mają je dostać hoolsi i ostrzy ultrasi. Jest ostatni moment dla naszego Zarządu, żeby tę sprawę jasno ustalić z szefostwem ich klubu kibica. Ale nie obiecuję sobie za dużo; wątpię, żeby lepiej panowali nad swoją ekipą wyjazdową niż Legia.
Ciekaw też jestem oficjalnego scenariusza na początek meczu. Dzieci w klubowych koszulkach? Ksiądz kapelan? Czy też zero zorganizowanych pomysłów, co oznacza: od początku powitanie TS przez cały stadion wiadomą piosenką...
docent a czego sie spodziewasz ?? moze nie piosenka , ale na pewno nie brawami ,wg mnie powitamy gromkim CRACOVIA obie ekipy , przed meczem , w trakcie zapewne Wisla bedzie trakotowana tak jak zasluguje na to , mysle ze za dlugo nie bylo derbow zeby tanie nie bylo ,a co do sektora gosci , to nie wierze , mysle ze bilety dostana jakies osoby majace wtyki w klubie ( Tele Fonika itd , noi moze ultrasi , a hools , hmm , kto wie ) , ale na stadionie zapewne do nicego nie dojdzie , za duzo policji bedzie !
pasiak na zawsze tak jak u nas pierszeństwo do otrzymania biletów na Wiśle mają hools, do 400 biletów nawet, potem pewnie wybrani i ultrasi. U nich przeciez sharksi są w ochronie więc mają dobre układy z klubem.
Niech sie tu nawet wypowiedzą odwiedzający tą strone Wiślacy, który z nich ma wogóle szanse załpać się na bilet ...
Narazie działajcie żeby nas w ogóle wpuscili a potem sie bedziecie martwic jaki odsetek stanowic bedą pracownicy Telefoniki( chociaz wątpie zeby którykolwiek z nich chciał iśc na derby do klatki hehe :-) ).
Jedno jest pewne. Mnie tam nie bedzie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)