zico widac iz nie jestes biegły :P
ta piosnka juz od dawien dawna miota sie po forum i nie moze sie doczekac wkroczenia na stadion
a co do Pasiastych pieśni to jest ich mnóswto ale nikomu nie chce sie ich spiewac skoro jest wisla to stara
:/
Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki klub
Komuchom się zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da się zmienić
gwiazda czerwoną jest
-
-
Doping na LECHU
Jedno jest pewne na Lechu nie ma gwizdania!! Nie można się kompromitować przed Lechem. Ale gromkie CRACOVIA podczas spiewania hitu z sektoru D jest chyba akceptowalne;-)
Co do modyfikacji piosenki to wątpie żeby ludzie się tego nauczyli szybko... Ja prawde mówiąc miałbym problemy żeby nie pomylić nowej wersji ze starą:D
Marcinksc3xl - spora część osób nie była przeciwna samemu antydopingowi tylko tej bezsensownej przyśpiewce, która wku.wia ich bardziej niż samych wislaków. Zamiast zapobiegawczo przed derbami próbować zastraszyć trzeba było wymyśleć nowy przebój na derby i byłoby ekstra. Tekst "wisła to miasta hańba" znany jest od dawna, wiele osób miało go nawet w swoich sygnaturkach ale ani razu do tej pory nie doczekał sie on nawet próby odśpiewania na stadionie. Przypuszczam, że działo sie tak m.in. żeby nie naruszyć tej "chuligańskiej świętości".
A mecz taki jak z Zagłębiem, był najlepszą okazją żeby przećwiczyć takie teksty i na derbach zamiast oklasków i uśmiechów politowania, a nie gwizdów z ich strony, bo tego jednak byśmy się raczej nie doczekali, (nie było się czego obawiać - vide Legia) zobaczylibyśmy ich mocno zdziwione gęby. Jutro mecz ma troche inny charakter, ale i determinacja w ludziach też dużo większa, więc może coś jednak uda się ...
Ja mam tylko nadzieję, że doczekam jeszcze czasów kiedy będzie obowiązywała zasada jak ok 10-12 lat temu, że Wisła nie istnieje dla nas, nikt nie śpiewa na nich, bo każdy czuje naszą wyższość nad ich ubeckim klubikiem.
Proponuje odśpiewanie Hymnu Triady :D
Hymn TRiady koniecznie musi zostac odśpiewany!!
W kwestii przypomnienia bo chyba nie wszyscy znaja...
[i][b]Hymn Triady[/b]
1. Słyszał już o nas cały świat
Ojczyzna jest z nas dumna
Honor i walka to nasz znak
Boi się każda k*rwa
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech
Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech
2. Władcy Północy sieją strach
W trójmiejskiej metropolii
Boi się Lechia, boi Śląsk
Żółto-niebieskiej zbroi
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech...
3. Dziś na południu bije dzwon
I psiarnia znów ucieka
Fanów Cracovii słychać głos
Zwycięstwo Pasy czeka
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech
4. Po grób oddani za swój klub
Nigdy nie pokonani *
Za Kolejorza pójdą w bój
Wierni poznańscy fani
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech[/i]
[na melodię "Roty"]
Ja znam:D
I śpiewać bede jak zwykle na całe gardełko:]
a ja mam pomysł zeby łysy kierowal na gniezdzie tak jak to w 2 polowie z zagłebiem ok 30 min a miedzy d a b swistak i bylby zajebisty doping
kludi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja mam tylko nadzieję, że doczekam jeszcze czasów kiedy będzie obowiązywała zasada jak ok >10-12 lat temu, że Wisła nie istnieje dla nas, nikt nie śpiewa na nich, bo każdy czuje >naszą wyższość nad ich ubeckim klubikiem.
Trafiłeś w sedno. Wiele osób nie śpiewa antydopingu nie dlatego że kibicuje Zwiśle, ale dlatego że poza derbami ich ona nie interesuje.
Co do dopingu: może by tak wrócić do starego "Gola! Cracovia gola! Cracovia gola! Cracovia raz, dwa, trzy, cztery!". Kiedyś wychodziło to całkiem fajnie. A jest na tyle proste, że każdy szybko by to podchwycił.
Siwylubin ----> na forum różne rzeczy można wypisywać, ale z tego, że wy śpiewacie "Jesteśmy zawsze tam gdzie nasze Zagłębie gra" już się cała Polska śmieje :D
kludi nie boj sie o nic na derby sie doczekasz takich bluzgow i nowych spiewow na wisle jakich jeszcze nikt nie widzial
No właśnie! nikt ich nie widział i nikt ich nie bedzie ich znał. I popłynie znana acz lekko już nudna "Wisła to stara ..."
marcinksc3xl Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kludi nie boj sie o nic na derby sie doczekasz
> takich bluzgow i nowych spiewow na wisle jakich
> jeszcze nikt nie widzial
marcinksc3xl, a dałoby się jakoś miast zaskakiwać nas wszystkich, zrobić coś by poza wami twardzielami także B i C te nowe spiewy i bluzgi na derbach mogły uskutecznić???
Podobno Hymn Triady mial byc... :(
pmx przedewszystkim bedzie spiewac B bo tak naprawde to tam siedzi chuliganka a nie jak wszyscy mysla ze na D.
.
a niemożna prowadzić dopingu przez głośniki ??
choćby takie małe ..... ze 6 takich powiesić i wtedy by było równo na całym stadionie !!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)