klaros - niektózy się upierają, że Chorzów to już nie Polska, tylko Oberschliessen (czy jakoś tak), a więc prawie Niemcy, a tam wiadomo: ordnung muss sein :D
-
-
Profesorze Pan to przemyslal?
lodojad gowno wiesz!! ja naprzykald szkole musze sobie oplacic wtedy keidy karnet sprzedaj.I jak nie mam kasy na raz to sobie bilety kupuje ja nie mam takich problemow jak inni jakos uzbieram kase na bilet . Wy wszyscy przejzyjcie na oczy i uswiadomcie sobie ze ci wasi "wrogowie JG " maja karnety tylko mlodzi nie maja. I jak bedziesz chcial wprowadzic znajomego na mecz albo chresniaka, jak masz, kupisz mu odrazu karnet a moze sie nie zakocha w Cracovi a jak kupisz i gdzie bedzie siedzial ???przeciez nie bedzie miejsca kolo ciebie .I co ty tu mowisz Zgredki ???ja sie za siebie wypowiadam wiec nikogo podemnie nie podciagaj .i co z tym kinem bo ja nic takiego nie mowilem wiec sie zastanow.Pozatym karnecik sobie kupie ale nie na te runde bo mnie jeszcze nie poje...o zeby w srodku kupowac karnet po cenie jak na poczatku.A chuliganstwa i tak wam sie nie uda zlikwidowac.Co do mojego chodzenia na mecze to cie to gowno obchodzi bo na forum sobie kazdy moze napisac ze chodzi na kazdy a ja nie mam ochoty sie przekrzykiwac jak wszyscy na forum ze od 80 lat chodza gowno mnie to interesuje ile kto chodzi!!! Ciekaw jestem czy jak wisla na derbach zaspiewa cos na Cracovie to wy im jeszcze odspiewacie czy drugi policzek nastawicie???
Taka rzecz...
Ja wiem, że dla niejednego nawet parę złotych ma ogromne znaczenie.
Ale nieraz, gdy bywała podwyżka cen biletów (w rozmaitych ligach)
a ja stałem przy kasie (zazwyczaj nie sam)
to mówiliśmy do siebie:
"przecież to na Cracovię".
No to jak to jest? Deklarujemy miłość, całe serce
ale kilkunastu złotych nie?
-----------
Co nie zmienia faktu, że uważam,
że puszczenie większości miejsc na karnety ma liczne wady.
Ale rozumiem że rózne restrykcje to sprawa przejściowa.
Natomiast rygorystycznie należy zamknąć możliwość przechodzenia między sektorami.
zgredek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chodzi!!! Ciekaw jestem czy jak wisla na derbach
> zaspiewa cos na Cracovie to wy im jeszcze
> odspiewacie czy drugi policzek nastawicie???
Idziemy na mecz a na na policzkowanie i spłynie to po nas bo nie będę się z nikim na takim poziomie przekrzykiwał.
Moi znajomi - kibice Wisły nic takiego nigdy nie krzykną.To jest ta skromna, przez wielu niezbyt dostrzegalna wielka przepaść która nas dzieli
dolfuss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zgredek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > chodzi!!! Ciekaw jestem czy jak wisla na
> derbach
> > zaspiewa cos na Cracovie to wy im jeszcze
> > odspiewacie czy drugi policzek nastawicie???
>
> Idziemy na mecz a na na policzkowanie i spłynie to
> po nas bo nie będę się z nikim na takim poziomie
> przekrzykiwał.
> Moi znajomi - kibice Wisły nic takiego nigdy nie
> krzykną.To jest ta skromna, przez wielu niezbyt
> dostrzegalna wielka przepaść która nas dzieli
>
>
Dolfuss:
krótko, dosadnie a pięknie!
tylko czy jest szansa że oni to zrozumieją?
Zwłaszcza, że bojówki na Zagłebiu krzyczały"
"Chcesz oglądać mecz to kup sobie Canal +"?
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!
Czy Wy myślicie że, ograniczenie liczby widzów to jest kara za wybryki na stadionie? To jest kara w dużej mierze dla klubu, bo traci nie małe pieniądze.
W zamknięciu sektora D nie chodziło zapewne o kare, chodziło raczej o to żeby każdy miał przyporządkowane swoje miejsce na stadionie dzieki czemu łatwiej będzie osoby przeszkadzające w oglądaniu wyeliminować.
Miejmy tylko nadzieje że te ograniczenia zostaną w krótkim czasie zniesione.
Zamiast teraz płakać trzeba było pomyśleć zanim zaczęliście się popisywać chamstwem. Oczywiście, że żołnierze na D byli obserwowani przez Generałów zasiadających na A1, ale rozkazy wykonywali nadgorliwie i teraz mają za swoje. Oni wejdą na mecz bo mają karnety na numerowane miejsca, a wy szeregowcy możecie nasłuchiwać pod stadionem reakcji z trybun. Tego chcieliście? No to macie.
Był kiedyś taki piękny temat, nie pamiętam kto go założył, a mianowicie "Zaprowadź kogoś na Cracovię", wszyscy jak jeden mąż się pod tym podpisywali obiema rękami z aprobatą... A teraz co?
jupiter już wyluzuj Kolego (razem z paroma innymi) "Wyście" "Zrobiliście" "na monte"
nawet biednego zuberega co muchy (no może poza "kochającymi inaczej";) nie skrzywdzi chcielibyście do obozów pracy zagnać.
Po prostu już waszych fanatycznych neofickich tekstów obrażających KAŻDEGO (KAŻDEGO!!!!) co się
skrajnie w ostanich dniach nie nawrócił ostatecznie, czytać się nie da. Dla Was najlepszym rozwiązaniem byłoby wywalenie tysięcy młodych chłopaków i dziewczyn co są za Cracovią a żyją w takim paskudnym świecie w jakim żyją , gdzie diler czeka pod szkoła , młodzi nienawidzą się biją i zabijają, więc maja wzorce jakie mają...byłoby wywalenie ich na śmietnik zamiast PRACA nad nimi i z nimi. Ilu normalnych
porządnych kibiców i u Nas i na Wiśle (i gdzie indziej) za młodu ganiało za szalikami "wroga"...i u nas i na wiśle są nawet na pewnych pozycjach i optują za wzajemnym poszanowaniem pomimo wzajemnej niechęci.
Ale nie wy ich na śmietnik i do obozu pracy i pałą przez łeb i rozstrzelać i co tam jeszcze...bo zaklną na Wisłę. SZKODĘ ROBICIE PANOWIE SPRAWIE NIE POMAGACIE, wrzucając
do jednego worka z wtorkowymi napastnikami setki jak nie tysiące innych kibiców.
Naprawdę tak ciężko zrozumieć ,że o ile może wielu by pośpiewało na W. co na stadionach całego świata się po prostu zdarza ...to tylko nieliczni bardzo nieliczni z akceptacją patrzyli na wtorkowy atak na trybunach...że 95 % stadionu chce powrotu atmosfery z meczów z Podbeskidziem Pogonia Szczakowianką Polkowicami Odrą czy Groclinem.
Kierujcie Panowie swoje posty we właściwym kierunku a nie kulą w płot!
Ps: Bardzo proszę o zamknięcie w celi razem z Zubereg-iem ...nie będziemy się nudzić rozprawiając na tematy "Lesbijki Tak a Pedały NIe";)
Dodam na koniec, wszystko ewolucyjnie szło w dobrym kierunku i zapomnieliśmy ,że zawsze może się coś złego wydarzyć na Pasach. Teraz stoimy przyciśnięci do muru pod pistoletem
a cała Polska się na nas gapi...część życzliwie a część (i to pewnie nie mała) z nadzieją ,że w najbliższych tygodniach SAMI rozwalimy Klub ,którego cudowne odrodzenie jest dla nich solą w oku. A wszystko to na oczach mediów ku uciesze gawiedzi.
Dobrze jakby niektórzy zrozumieli ,że trzeba przekonywać kogo się da a nie wypychać wszystkich "choćby trochę zamało porządnych";) na skrajnie przeciwną stronę.
Dobrze też jakby druga strona zrozumiała ,że doszliśmy do sytuacji gdzie Klub już nie
ma gdzie się cofnąć ani jak uskoczyć na bok. Musi stać twardo na stanowisku ,że PASIAK na Ziemi Świętej MUSI czuć się na meczu bezpieczny, albo upadnie.
"... w życiu to jest tak, że raz biorą a raz dają
ale zgredzi to naprawdę już nic nie kumają!"
Jest taki mądry, co kiedyś tak śpiewał...
"lodojad gowno wiesz!! ja naprzykald szkole musze sobie oplacic wtedy keidy karnet sprzedaj". Jak już coś to lodożerca ;o) A Ty jesteś "mondry" jak to napisałeś na początku wątku i pewnie dlatego otwarłeś ten wątek, nie wiele różniący się od mojego założonego kilka godzin wcześniej. I pewnie dlatego nazwałeś się zgredzikiem - bo chyba nie wiesz co to znaczy... Robisz z siebie na siłę wszystkowiedzącą gwiazdę forumową. Jak chodzisz do szkoły to mnie nie pouczaj, bo jestem bezrobotnym po UJ, ale na karnet dla dziewczyny i siebie pieniądze znalazłem. Dobrze wiem, że wydatek na karnety to znaczna suma: ale później masz przez rundę spokój. No chyba, że się trafi sparing z Katowicami za który nawet posiadacze karnetów muszą zabulić, ale to już zupełnie inna sprawa... A karnety mogłeś kupić od grudnia do marca to spory rozrzut czasowy i jakbyś chciał kupić to pewnie byś kupił! A sos za internet płacisz czy masz darmowy?
"I jak bedziesz chcial wprowadzic znajomego na mecz albo chresniaka, jak masz, kupisz mu odrazu karnet a moze sie nie zakocha w Cracovi a jak kupisz i gdzie bedzie siedzial ???przeciez nie bedzie miejsca kolo ciebie". Jak piszesz - to pisz CRACOVII - na to jestem wrażliwy! Każdy ma swoje problemy i łeb, żeby sobie z nimi radzić! A jakbym miał 5 chrzśniaków, kupiłbym im karnety a Ci na pierwszym meczu zaczęliby śpiewać: "Jazda jazda.." Takich problemów to każdy wymyślić może tysiące... Żałośnie improwizujesz... Ale jak masz taki problem to weź ich na Trening Noworoczny - mam nadzieję, że zawsze będzie darmowy i usiąść będziesz mógł gdzie chcesz. To znaczy jeśli przyjdziesz odpowiednio wcześnie - podobnie jest z wejściem na mecz ligowy; jakby ludzie wykupili karnety - co zawsze teoretycznie może się zdarzyć - to i tak nie wejdziesz na bilet - bo po prostu nie będzie miejsc!
"Wy wszyscy przejzyjcie na oczy i uswiadomcie sobie ze ci wasi "wrogowie JG " maja karnety tylko mlodzi nie maja" - nie mam wrogów w JG, wręcz przeciwnie znam tam kogoś, ale to naprawdę nieistotne. JG z założenia nie jest wrogiem kibiców Cracovii, dlatego jak kogoś z Pasów biją to to jest patologia, czyste wynaturzenie!!
"I co ty tu mowisz Zgredki ???ja sie za siebie wypowiadam wiec nikogo podemnie nie podciagaj .i co z tym kinem bo ja nic takiego nie mowilem wiec sie zastanow." Z kinem to nie było do Ciebie tylko do innego zgredka czyli twojego poplecznika, ale nie jesteś widać nazbyt domyślny: Mahomet - mahometanie; Zgredek - zgredki ;o)
"Pozatym karnecik sobie kupie ale nie na te runde bo mnie jeszcze nie poje...o zeby w srodku kupowac karnet po cenie jak na poczatku" - tu duże brawa, dobrze prawisz!
"A chuliganstwa i tak wam sie nie uda zlikwidowac." - zrobi to za nas Profesor, zagłosuj w sondzie, o której mowa w moim wątku.
"Co do mojego chodzenia na mecze to cie to gowno obchodzi bo na forum sobie kazdy moze napisac ze chodzi na kazdy a ja nie mam ochoty sie przekrzykiwac jak wszyscy na forum ze od 80 lat chodza gowno mnie to interesuje ile kto chodzi!!!" Też nie będę brał udziału w przekrzykiwaniu się. Na mecze chodził mój ŚP Dziadek, póżniej brał na mecze mojego Tatę. Tato z kolei przyprowadził na Kałuży mnie - byłem wtedy dzieckiem... Od małego jestem za Pasami i jestem z tego dumny!!! Teraz na mecze chodzę z Ukochaną... Nie pytałem Cię od ilu lat chodzisz na mecze? Ani ile masz lat. Ale jak chodzisz tylko na wybrane, interesujące Cię mecze to nie zabieraj głosu w kwestii karnetów!! Logiczne że Ty ich w takim przypadku nie kupisz!!! A może Ty w ogóle nie chodzisz na Cracovię?!?
"Ciekaw jestem czy jak wisla na derbach zaspiewa cos na Cracovie to wy im jeszcze odspiewacie czy drugi policzek nastawicie???" - A Ty po której stronie "barykady" jesteś? Sam piszesz, że jesteś tu nowy... Siejesz zamęt między Pasiakami, podburzasz Pasiaków przeciwko sobie! Obrażasz nas - kibiców Cracovii - a nie wiesz (?) że piszę się Cracovii przez dwa i. Oj, coś mocno jesteś Zgredku podejrzany. Odciągasz uwagę ludzi od poparcia dla Profesora - o czym piszę w moim wątku... Musimy wszyscy poprzeć Profesora, mimo, że jego działania są dla nas trudne... A te Twoje słowa: "A chuliganstwa i tak wam sie nie uda zlikwidowac." - Wam się nie uda!!!!!! Ej czy Ty czasem nie jesteś wiślackim prowokatorem Zgredku?!?
lodojad- czy ja cie obrazam ???Jesli juz tak bardzo chcesz wiedziec to ominiete mecze w ostatnich 3 latach moge policzyc na palcach jednej reki nie chodze na cracovie bo jest taka moda a nie bylo mnie na meczach bo bylem zagranica i tam nawet sie zwolnilem z pracy w czasie meczu tracac dobry zarobek zeby tylko sluchac na necie radia krakow. Co do przeszczeni czasowej sprzedazy karnetow to ja dobrze wiem jaka jest ale niektorym nie jest latwo 1600 zl na szkole w 2 dni zalatwic. Co do pisowni cracovi to ty moze jestes po polinistyce?? Zrobilem blad i jest mi glupio ale dla mnie cracovia moze byc pisana przez V i 3 i na koncu i tak bede ja miec w sercu .Od zgredka sie odwal czy ja sie ciebie czepiam ze lubis lody?? moze robic ?? milo ci ?? wiec nie obrazaj mnie przez nick ktory wpisalem dla beki ok?Wclae nie uwazam sie za wszystko wiedzacego a to ze wymyslam nowe powody by bronic swojej tezy to chyba po to jest to forum tak?? ludzie tu wypowiadaja swoje poglady ??? Co ma byc to bedzie .
A jeszcze skoro tak bardzo chcesz wiedziec skad mam kase na neta to powiem ci ze nie mam bo siostra za niego placi. Heppy??
Obrażasz - przekręcając mego nick'a. A lody to może robisz sam - wszak głodnemu chleb na myśłi... Jaka jest ta twoja teza, co? Że Profesor nie przemyślał swoich decyzji??? Nie chcę wiedzieć skąd masz sos na neta, bo to nie moja sprawa - ale jak z tym sobie radzisz to wyru*hasz też na karnet... Nie jestem po polonistyce, ale przyzwoitość nakazuje pisanie pewnych wyrazów z dużej litery...
A tak poważnie - przeczytaj swoje posty, przeczytaj inne tematy, zastanów się... Czy moje przypuszczenia są całkowicie nieuprawnione. Piszesz, że masz Cracovię w sercu. Można Ci wierzyć lub nie... Ja Ci wierzę. I jest to dla mnie wystarczający powód żeby Cię przeprosić. Dość się ostatnio złego stało między kibicami Cracovii - nie mam zamiaru znieważać Pasiaka, nigdy nie miałem...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)