Yankes, siedywałem ta za czasówe III ligi
był fajnie (do Ruchu, bo te kulki jednak za bardzo swiszczały)
a sprawa jest prosta jak konstrukcja prezerwtywy*:
Zarząd nie ma wyjscia: jesli nie dało sie wynegocjowac spokoju AW/JG
to jedyne co można zrobić to wdrożyć rozwiązania siłowe -NO WIĘC MKS idzie na wojne z chuliganami
co ciekawe: TRUDNO MIEĆ WATPLIWOSCI, IŻ TE WOJNE WYGRA
kto chciał tej wojny? NA PEWNO NIE PIKNIKI. ODP.OLCIE SIE OD PIKNIKÓW RAZ NA ZAWSZE
mitomani osiedlowi
* kiedys sie pisało cepa, ale który "hoolz" z osiedla wie co to jest cep :P
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
Do JG/AW czy kto tam organizowal ta akcje: TERAZ PRZEKONALISCIE SIE JAK BARDZO JESTESCIE POTRZEBNI ZWYKLYM KIBICA??? DZIEKI WAM I WASZYM POCHOPNYM, NIEODPOWIEDZIALNYM AKCJA CIERPIA WSZYSCY KIBICE CRACOVII!!!
a moze wam malo? moze zrobcie podobna akcje na derbach. Wtedy bez watpienia Cracovia dostanie walkowera i zamkniety stadion. Wtedy sie spytacie ludzi czy jestescie im potrzebni.
no to teraz beda dopiero jaja!! i wchodzenie z brama na pelnej.... choc mnie to uwala.. bo karnecik mam :)
Dalej nie rozumiem tych co to popierająi uśmiechająsię z powodu tego oświadczenia. Zastanócie się jak teraz będzie to wygląałó bo dlamnie to będzie jeden wielki piknik !!! :/
piknik na stadionie i atmosfera jak na groklinie... ciekawe kto oprawe zrobi...!!
a pod stadionem beda sie dziac jaja i kazdy o tym wie...
niech sie zastanowią ci , co do tego doprowadzili
Smieszne te postanowienie zarzadu!! A szczegolnie jesli chodzi o ograniczenie ilosci widzow na sektorze D!! Nigdy hooliganem nie bylem a tez tam siedzialem ze wzgledu na cene. Odkad zaczelem chodzic na mecze kilkanascie lat temu zawsze sie spiewalo na wisle, i nieraz ktos "dal sobie po mordzie", a teraz nagle chca wielkich reform i amtosfery jak na kolku rozancowym?!?!
Jednym slowem dla mnie - zwyklego piknika mecze na Kaluzy sie skonczyly bo ni stac mnie na placenie drozszych biletow na inne sektory.
Bradzo dziekuje zarzadowi!
Piszecie że na derbach bedzie 6.5 tys.:?? mi sie to nei widzi bo jak klub da kosmiczną cene 40zł czy coś koło tego to wg. mnie źle będzie bo założe sie ze dużo ultrasow nie przyjdzie i doping bedzie sie opierał na ...a wogule jak bedzie mozna nazwac dopingiem;/!! przeciez bez całego "D" stadion lezy i kwiczy;/ raz na 5-6 min coś z C pojdzie i podziękował;/
Y E B A N I szmaciarze na tym zagłębiu sie wykazali i teraz przez tych debili mamy takie halooooo
A ja jeszcze raz powiem brawa dla zarządu. Pełne poparcie dla profesora Filipiaka
Ludzie w meczu z zagłebiem przyspiewka wisla to stara k...a poszla by 1 raz !! ale nie zamiast nie spiewac i dac sie wyrzyc ludziom ktorzy nie raz odwiedzali szpital za pasy czesc ludzi zaczela gwizdac !! czy tak trudno bylo wytrzymac ta przyspiewke nawet jakby poszla 2-3 razy !! to teraz jest super, widzow 6.500 !! mlynu nie ma, comarch pozbyl sie normalnych ludzi ze stadionu, a wy sie cieszycie !! a juz ci co mowia ze chuliganka przestanie istniec to sa dopiero niezle walnieci !! oni i tak beda na stadionie bo prawda jest taka ze misior i inni za bardzo sa z nimi na Ty !!
Brawa dla Zarządu. Teraz tylko konsekwentnie realizować postanowienia. Na meczu z Lechem dojdzie napewno do próby sił (dla niektórych będzie to pożegnalny mecz w tym sezonie).
czy wy rozumiecie oni maja karnety wszyscy
Nie wypowiadając się na fakt próby wprowadzenia radyklanych zmian odnośnie ogranizacji na stadionie, widze że niektórzy już nie pamiętają komu zawdzięczają to że CRACOVIA wogóle gra w 1 lidze, i jadą po tej osobie równo. GDZIE BYLIŚCIE PAJACE JAK MISIOR STAWAŁ NA GŁOWIE ŻEBY COŚ Z TEJ CRACOVII BYŁO, NIESUTANNE KŁOPOTY Z POLICJĄ ABY NA KAŻDY MECZ MIEC ZGODE WPUSZCZANIE KIBICÓW, JEBANE DŁUGI KTÓRE PZRERASTAŁY ZEROWE MOŻLIWOŚCI KLUBU ITP. JEBNIJCIE SIĘ W ŁEB NIM COŚ ZŁEGO NA NIEGO POWIECIE.
No nie było wyjścia. Albo takie działania, albo koniec Cracovii. To jest oczywiste i każdy powinien to zrozumieć. Jeżeli ktoś niszczy Cracovię, to niech nie pierniczy, że robi to dla jej dobra. Teraz niektórzy co zrobią, wypowiedzą wojne klubowi i innym kibicom, też w imię miłości do klubu? Jednego jestem zupełnie pewien. Już wkrótce nie będzie bandytyzmu na Cracovii. Nie będzie ciągłego śpiewania wulgarnych pieśni i nawalonych gości na których trzeba uważać, aby czasem na niego nieodpowiednio nie spojrzeć, bo można dostać w łeb. Tego jestem pewien na 100%, bo albo zostaną oni wyeliminowani i będzie normalnie, albo nie bedzie Cracovii wcale. Dla klubu jest to wojna o życie. Jest to być, albi nie być dla Cracovii. Najsmutniejsze jest to, że to wojna z tymi, co twierdzą, że są kibicami Cracovii.
Pełne poparcie do działań klubu.
Bez satysfakcji stwierdze, ze takich działań zarządu sie spodziewałem i wcale mnie one nie dziwia. Nawet nie będę bił za nie braw - bo dla mnie były one nieco spóźnione. Jednak lepiej późno niż wcale.
Ci którym do tej pory sie udawało łamać bezkarnie prawo mogą mówić o szczęsciu (lub jeśli są wierzący o działaniu Opatrzności boskiej), dziś powinni się zastanowić czy warto to robić dalej. Szczególnie te wszystkie małolaty nie myslace o tym co będzie jutro, o odpowiedzialności za swoje działania. Szkoda marnować swoje życie, zwłaszcza, ze ma sie tylko jedno. Niech to potraktują jak dobra, szczerą radę.
może trzeba rozważyć reaktywację "starego młyna" na B? sporo osób tam zostało, piosenki znamy, chęci są... a pamiętamy, jaki był doping na II lidze.
Można mieć wiele wątpliwości, co do niektórych punktów. Można je uważać za głupie. Można nawet to wszystko uważać za banały. To jednak nie jest istotne. Teraz trzeba jednoznacznie opowiedzieć się po stronie klubu. Wyrazić pełne poparcie dla tego co robią, nawet czasem wbrew temu co myślimy. To jest niemal czas wojny i wszyscy prawdziwi kibice powinni stanąć przy klubie. Dziś trzeba powiedzieć:
CRACOVIO, JESTEŚMY Z WAMI !
W tym co robicie, w tym trudnym czasie, jesteśmy z Wami.
Poparcie i jeszcze raz poparcie dla klubu.
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> (a niektórzy forumowicze ich działalność
> najwyraźniej popierają...)
Chyba nie tyle popierają tylko boją się sprzeciwić bo nie są anonimowi ani na stadionie ani na swoich osiedlach... a to co oni sobie myślą a to co tu piszą to 2 różne bajki :>
Jeżeli PZPN się zgodzi na ten śmieszny zakaz dla kibiców gości... to będziemy mieli derby ja ta lala... i wtedy też my będziemy się mogli zaśmiać z naszej naiwności że wierzyliśmt że jak was wpuścimy na derby to i my wejdziemy...
wszystkim, którzy mówią, że dawniej ich ulubiona piosenka nie była wygwizdywana i pytają co się od tego czasu zmieniło, przypominam, że zmarł Jan Paweł II, PATRON NASZEGO STADIONU. widocznie niektórzy przemyśleli Jego nauki i zastanowili się nad sobą, a inni nawet nie zarejestrowali Jego odejścia, co jest bardzo przykre.
mam nadzieję ,że już nie będzie tego rodzaju głupich pytań.
i jeszcze jedno. błagam, niech już nikt nie pisze o pojednaniu, bo w setce postów jest napisane co o tym myślimy. na wszelki wypadek powtarzam dla półmózgów: nie chodzi o zgodę, tylko o to, żeby można było spokojnie pokazywać się publicznie w barwach ukochanego klubu i nie zaliczyć bęcków albo kosy.
hehe;-) pozdrawiam Karnetowców;] a wisła to stara.......!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)