Widział ktoś już i może napisać co napisali?
Dla nie zorientowanych: Sami Swoi to tytuł artykułu we WPROST, w którym po nas pojechali... że pozwolę sobie jedynie na mały cytacik: [i][b](...)Prof. Janusz Filipiak, właściciel Cracovii, podburza kibiców przeciw sędziom, którzy prowadzą mecze z udziałem drużyny Pasów. (...) Skoro szefowie polskich klubów to ludzie o mentalności kiboli, nie można się dziwić, że stadiony są u nas przystanią dla bandytów.[/b] [/i] - no ciekawie się zapowiada, a nóż ktoś już czytał???
Cytat pochodzi z oficjalnej strony WPROST, pełnego arrtykułu niestety nie ma.
[url]http://www.wprost.pl/ar/?O=75661[/url]
-
-
Sami Swoi... (WPROST)
...swoja droga to ciekawe. kiedys ten tygodnik jawił się jako wielce liberalny, adresowany do pączkującej polskiej klasy średniej. Od jakiegoś czasu mocno sie radykalizuje i mocno się też wygłupia...
Radykalizują się ??
Na czym polega ta radykalizacja?? na tym że afery opisują .........??
ten artykuł kwalifikue Wprost do pozycji na równi z wiekszoscia 'damskich' czasopism :|
Mam ich w nosie! Kiedyś czytałem nagminnie, ale od kilku lat już nie!! Brak obektywizmu wyklucza gazetę z kręgu dziennikarstwa i wpędza ją w jakiś podejrzany populizm, niejednokrotnie ukierunkowany na sponsorowaną opcję! Kicham na takich!!! A Ci co to czytają, przważnie sami dochodzą do wniosków snutych przez te czasopisma ( przecierz są one pod nich pisane) i ani to szkodzi, ani pomaga opisywanym osobom, przedmiotom zdarzeniom. Howg!
Możemy im coś odpisać. Kto chętny?
Niestety ja to też potwierdam. Robią się bardzo sensacyjni...
Jak dorwe gdzies Wprost i przeczytam co te szrajbusie wymyslily to chetnie sie nimi zajme ;-P
wiedzialem ze wprost jest zalosny...wiec sie nie dziwie, Prof. Filipiak powinien sie ty zajac.
Wiadomo że Filipiak jedzie po sędziach równo i sie temu nie dziwie bo praca połowy z nich woła o pomste do nieba. Ale dziennikarza rozliczają z artykułu, ma byc on chwytliwy. Taki pismak nie napisze przecież że prof. krytykuje prace sędziów bo tego nikt nie bedzie czytał. Ale jak napisze że podburza przez to kibiców i że chuligani werbalnie, to odrazu jest materiał na artykuł. Zresztą RoMan wam to wymtłumaczy lepiej, ma praktyke w tym. ;-)
Jest to artykuł który zawiera tezę że prezesi Cracovii, Lecha, Legii, GKSu K., ŁKSu po cichu wspierają szalikowców ponieważ po pierwsze sami są kibicami (zachowują się jak kibice), po drugie uzywają kibiców jako bata na piłkarzy(to już jest nadużycie bo żadnych dowodów na to dziennikarze nie mają) Chodzi konkretnie o zeszłoroczną "rozmowę" kibiców Gieksy z piłkarzami, "rozmowę" kibiców Lecha z piłkarmi podczas ich treningu (to było niedawno), oraz "rozmowę" kibiców ŁKSu z piłkarzami po meczy z Zagłębiem S.
Z tego pomieszania dwóch postaw wyszedł taki artykulik......
kulek - ja bym powiedział, ze wprost niedługo trza bedzie zaliczac do brukowców pokroju FAKT:D haha
nieno, az tak dramatycznie to chyba jeszcze nie jest :D jednak Wprost zajmuje sie tez nieco poważniejszymi tekstami niż Fakt. chociaż odnosze wrażenie że źródła informacji podobne... :/
Hmmm jakbym sie postaral to jest w archiwum forum artykul gdzie pod niebiosa Profesora wychwalali...
W każdym klubie sie ktoś znajdzie kto był kiedyś związany w ten czy inny sposób.Ale to chyba dobrze, bo taki ktoś ten klub kocha i przynajmniej wiadomo że ma szczere chęci.
Powiem szczerze że sie zdziwiłem bo Wyborcza wiadomo,ale wprost?Uważałem ich za normalną gazetę:)Każdy korzysta na maxa i szuka sensacji.Jest jednak postęp- po raz pierwszy pojechali nie tylko nam ale też innym klubom;)
[Drogi Gosciu naduzywasz gosciny, oskarzanie i pomawianie jak i rozpowszechnianie nieprawdziwych faktow na ten temat nie bedzie mile widzane]
Porąbane te pismaki.Ale jak nikt niebedzie reagowal i niebedzie rzecznika prasowego to teksty tego typu beda sie pojawiac !!
niech opisza juz jutro co bedzie dzialo sie na derbach ... a tak naprawde nie wiedza o tym sami hoolsi jeszcze
hmmm... kurcze nikt nie czytał całego artykulu??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)