Nie ma sensu kontynuowanie dyskusji w tym temacie. Na dzień dzisiejszy jest naprawdę wspaniale. Mamy znakomitego trenera, który jest młody, perspektywiczny i ciągle się uczy. Za niedługo może to być trener, którego nam będą zagraniczne kluby chciały podebrać, więc przestańcie głupio biadolić.
Nie ma lepszego od WOJCIECHA STAWOWEGO!
-
-
Zbiorczo o trenerze Stawowym dla przeciwników i zwolenników (było: Czy Cracovię stać na lepszego trenera?)
to jeszcze dobijmy malkontentów: w tabeli rundy wiosennej jesteśmy na drugim miejscu za Górnikiem Zabrze, a przed Wisłą.
Wszystkich tych którzy mają swoją koncepcję co do składu, i tego kto powinien grać zapraszam na trening. Wyleczycie się natychmiast ze swoich wizji. Zobaczycie jak kto trafia zarówno w piłkę jak i w bramkę... Ja byłem i wiem że Stawowy ma najlepsze rozeznanie co do dyspozycji swoich piłkarzy.
Wojciech Stawowy - zaufanie które procentuje...
Temat do dupy.........mamy teraz najlepszą druzyne w Polsce a wy sie zastanawiacie czy nas stać na lepszego trenera!!!!!!!Malkontectwo pasiaków poprostu wali na łeb na szyje wszystkie inne nałogi!!!
Koteja, zalecam pijawki na obniżenie ciśnienia.
Przeca zawsze tak było- można się przyzwyczaić, jak do mrozu w zimie.
Niektórzy to by chcieli żeby założyć temat "Niech żyje Wielki i Wspaniały Najlepszy Na Świecie Trener Wojciech Stawowy" i przykleić go u samej góy. Ludzie! Nie tędy droga! Jeżeli ten temat jest bez sensu, to tak samo bez sensu jest 90% pozostałych tematów. Zdrowa krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Inna sprawa, że coraz mniej osób na tym forum jest w stanie napisać coś, z czym większość by się nie zgadzała, ale zmuszającego do przemyślenia sytuacji.
A co do Stawowego - to napiszę jedną rzecz: Z dwóch jego stwierdzeń (pozwólcie że nie będę cytował, tylko napiszę, jak pamiętam) jedno MUSI być nieprawdziwe.
1. Cracovia ma szeroką, wyrównaną kadrę
2. W Cracovii nikt nie gra za zasługi
No i w związku z tym pytanie: czy gra Nowaka, Gizy, Bani to zaprzeczenie twierdzenia pierwszego, czy drugiego?
Według mnie Nowaczek i Bania należeli do najlepszych na boisku w meczu z Lechem!
Monday i Dorwas - gdzie jesteście chłopaki? :)
Nicki pozmienialiście, czy zbieracie siły na zdwojony atak po najbliższym remisie? :)
stary kibol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Według mnie Nowaczek i Bania należeli do
> najlepszych na boisku w meczu z Lechem!
Moim zdaniem nie:
w przypadku Bani - strzelił bramkę - ok! ale widać u niego brak szybkości, przegrane pojedynki z tragicznie słabymi środkowymi obrońcami Lecha, a jak już dostawał piłkę, to zamiast przyjąć i strzelić, to prowadził ją gdzieś, nie wiadomo gdzie.
w przypadku Nowaka - jak zwykle dużo wiatru, a praktycznie zero efektu
Ja nie piszę, jak niektórzy, że jest całkiem źle, do dupy itd., ale [b]dobre jest wrogiem lepszego[/b] i argument, że trzy lata temu broniliśmy się przed spadkiem do czwartej ligi już do mnie nie trafia. Podobnie, jak do coraz większej ilości kibiców.
>Malkontectwo pasiaków poprostu wali na łeb na szyje wszystkie inne nałogi!!!<.....koteja....tekst super....
a co do tematu....
STAWOWY,ZAUFANIE KTÓRE ZAPROCENTUJE !!!
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
dlaczego-ktoś chce zmieniać trenera ,który ma takie osiągnięcia???przecież nasza cracovia ,gra praktycznie w 80%,zawodnikami którzy grali w 3 lidze.oczywiście każdy ma jakieś wady ,czyt.przyzwyczajenia,ale trenera bronią wyniki.a są one co by nie powiedzieć ,wspaniałe.
kibice nie chca zmienic trenera, tylko jego niektóre złe nawyki jak. np. "przywiązanie do nazwisk" 3-cio ligowych zawodników...
Belex - Ci trzecioligowi zawodnicy są właśnie powoływani do kadry...
Którzy? Nowak? Bania? Bo przecież nikt rozsądny nie przyczepia się do tego, żę gra Baran czy Radwański - a to akurat oni najbardziej na tą kadrę zasłużyli. Tak naprawdę problem z ciągłym wystawianiem zawodników trzecioligowych dotyczy tych dwóch pierwszych nazwisk. (Może jeszcze jednego zawodnika)I nie więcej.
Problem jest z Gizą, ale jeżeli Drumlak faktycznie nie zaleczył kontuzji z zimy, to szkoda go żęby grał cały mecz. A Citko? - tu jest pytanie, czy jakby grał od początku to by coś więcej pokazał. Jest spore ryzyko, że niewiele. A więc robimy założenie, żę Giza gra, bo na jego pozycji nie ma nikogo lepszego. Ale akurat powołanie Gizy do kadry to mimo wszystko lekkie nieporozumienie.
Aston1906 - bądźmy obiektywni, janczer podał 2 nazwiska, ja też mógłbym dopisać jakies 2-3 nazwiska niekoniecznie 3-cio ligowców wychodzących w pierwszym składzie, ale też rezerwowych. Co do Citki, to uważam, że powinien dostać szansę zagrania od początku zamiast Gizy, albo Przytuły, jak będzie mu kiepsko szło, to po 1 połowie można go zmienić.
Mamy rozumiec,ze jestes Belexie zwolennikiem gry zawodnikow,ktorzy od 20 roku zycia graja w ekstraklasie i nie maja w swoich pilkarskich cv rys w postaci gry w Proszowiance i innych klubach nizszych klas??To,ze ci chlopcy grali w kieyds w III lidze nie moze miec wplywu na to czy zasluguja teraz na gre w pierwszej 11. Liczy sie aktualna forma, perspektywa rozwoju.
I stad gra Gizmo a nie Citko, bo po pierwsze Marek lepszy niz jest teraz juz nie bedzie, a po drugie wcale nie jest w lepszej formie niz Giza. Wiec dlatego gra Giza.
Czemu na szpicy gra Bania a nie Citko? Jak dla mnie to szybkosciowo sa porownywalni, a Bania ma ta przewage,ze jednak potrafi sie znalezc tam gdzie trzeba.
Teraz wszyscy zawodnicy z kadry pierwszego zespolu to zawodnicy pierwszoligowi.
Sądząc po waszych wypowiedziach to wy oszaleliście! Już niepamietacie co stawowy zrobił dla nas ? Gdyby nie on to byśmy dalej w 3 lidze siedzieli. A może chcecie zmienić prezesa na Cupiała ??- śmiech warte.
szybkilopezie nie chce mi sie wyszukiwać wypowiedzi trenera W.S. z okresu przygotowawczego styczeń-luty 2005 o 22 zawodnikach (dwóch 11-kach), którzy mogą wywalczyć sobie miejsce w składzie i żadne wcześniejsze zasługi nie będą brane pod uwagę. Nie jestem "fanem" Citki, ale uważam, że trzeba mu dać szanse gry od początku,
a nie od 70 min. meczu i wtedy go ocenić. na pewno nie jest w gorszej formie niż Giza, czy Przytuła a technicznie jest od nich lepszy. Uważam, że Wawrzyczek powinien dostać szanse przynajmniej jako rezerwowy, a nie grać tylko w rezerwach (co do Wiśni nie wypowiadam sie).
MaŁy_Ru3aj - Cracovia byłaby nadal w 3 lidze gdyby nie Filipiak (zasługi Stawowego też są ważne, ale bez kasy z Comarchu W.S. niewiele by zrobił).
Ale pitolicoe mosci panowie. Trenuje nasz zespół Stawowy i bardzo dobrze!
W temacie piłkarzy III ligowych i ich gry za "zasługi" to jak żywo przypomina mi się okres zeszłej wiosny, gdzie P. Bania był tak samo mocno krytykowany. W.S. dał mu odpocząć w końcu w meczu z Podbeskidziem (moim zdaniem decyzja pod presją otoczenia, ale może to tylko tak wyglądało).W drugiej połowie wszedł na boisko przy stanie 0:2 w plecy i w 47min strzela fajną bramkę, która rozpoczęła super grę piłkarzy na boisku i doping na trybunach! A przedewszystkim uciszyła róznych takich malkontentów. Pamiętacie jak fajnie było?! Tego życzę im i sobie właśnie teraz!!! Nikt, nigdy nie jest w stanie utrzymać wysokiej formy przez cały sezon. Nawet Mourinho i ta jego Chelsea!!! Gramy gorzej? Tylko się cieszyć, bo i tak wygrywamy a będzie jeszcze lepiej za chwilę :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)