Mam wielki szacunek dla pana Wojciecha Stawowego, ale nie będę się powtarzał i nie muszę wyliczać jego zasług oraz zalet, bo jest ich bardzo wiele. Zastanawiam się tylko czy nie nastąpiło u nas obustronne zmęczenie sobą? Pamiętam taką sytuację w Proszowiance, gdy pan Wojtek udał się na krótki urlop w chwili kryzysowej, a później powrócił w glorii ...
Niektórzy fani Cracovii tęsknie wzdychają na myśl o panu Henryku Kasperczaku ... Coś w tym jest!
Napiszcie co o tym myślicie, ale mnie nie napadajcie, bo - podobnie jak Wy - ja dobro naszego Klubu stawiam ponad wszystko.
-
-
Zbiorczo o trenerze Stawowym dla przeciwników i zwolenników (było: Czy Cracovię stać na lepszego trenera?)
Zdecydowanie bardziej wolałbym na stanowisku trenerskim Kasperczaka niz Stawowego, to moja prywatna ocena.
Sądzę jednak, ze Stawowy dostał kredyt zaufania ( niezależnie od wyników w tej rundzie) od Filipiaka, który ma spłacić fenomenalna grą i takimi wynikami w sezonie 2005/2006.
Osobiście podchodze do tego sceptycznie, ale cóż 23 lata z Pasami robi swoje:-)
Ja mysle ze marudzisz jak stara baba na placu.
co Ty czlowiku chcesz 1 sezon w 1 lidze i takie wyniki! jest dobrze! czy spodziewal bys sie takiegi miejsca jaki mamy typujac na poczatku sezonu! no wiec nie mow nic bo jest dobrze a nawet bardzo dobrze!
stare baby vel placzki zydowskei;)
Temat wart przemyśleń. Musimy jednak poczekać do czerwca, a wtedy wszystko się wyjaśni. Sytuacja bieżąca nie napawa jednak optymizmem.
Całe szczęscie że w Cracovii rządzi profesor Filipiak a nie wy bo byście co tydzień trenerów zmieniali
No Smude sobie weźmy :)) albo Wdowczyka :))
O ja pierdole - post roku to byl . Ja proponuje na stanowiska trenera I druzyny Stanislawa Chemicza,bo przeciez odnosi ze swoimi druzynami prawie same suxesy :] . Monday i Tomecki - panowie, bez jaj ...
Wezcie sobie Czesia Michniewicza ;)
Szybkilopez musisz sie liczyc z tym, że nie każdy myśli tak jak Ty!
A autor przedstawił temat do dyskusji, a nie jak to odebrałes jako postulat do natychmiastowej realizacji.
Panowie nie poznaje was.Ja osobiscie wcale nie wzdycham za Kasperczakiem ani innym trenerem.Wiem ze Stawowy robi co moze i napewno chce dla Cracovii jak najlepiej.
Pomyslcie tez w takich perspektywach (nie obrazam i nie krytykuje naszych pilkarzy) jak na mozliwosci i doswiadczenie (w ekstraklasie) naszego zespolu to moim skromnym zdaniem mamy super miejsce.I to jest wlasnie zasluga Pana Stawowego.Bo majac pod soba zawodnikow ktorzy juz graja po 10 lat w ekstraklasie i wygrywac z nimi mecze to jest standard,a majac u siebie w zespole 2 zawodnikow z doswiadczeniem pierwszoligowym i pokonywac takie zespoly jak Legia to to naprawde cieszy.Wiec nie depatujmy tu nad naszym trenerem bo on robi wszystko co w jego mocy,tylko ze nie zawsze jest ten Najlepszy dzien.Pozdrawiam :)
A moze pan Edward Jojko;) HAHAHAHA
Boże dać Pasiakowi palec to by chciał odrazu całą ręke!!Jak sie komuś nie podoba że weszliśmy z 3 do 2 i odrazu do pierwszej ligi i jestesmy beniaminkiem to niech chodzi na reymonta tam zazwyczaj wygrywają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moim zdaniem Cracovia gra powyżej oczekiwań z przed 2 lat! jężeli jest osoba która na początku ostatniego sezonu 3 ligowego powiedziała by że jak Pasy będą zajmować 5/6 miejsce w 1 lidze TO ZNACZY ZE TRENER JEST SŁABY to niech to powie!CHCĘ WIEDZIEĆ CZY JEST KTOŚ TAKI!
Koteja to nie tak, nasza liga jest slaba ;)
Trener ma swoją koncepcję gry na zdobycie w przyszłym sezonie mistrzostwa Polski. Zawodnków nie ma złych, ale czy mają oni wystarczające dyspozycje do gry spełniającej wymagania NOWEJ taktyki? Jeżeli mają to i tak trzeba czasu. Trenera można niestety rozliczać dopiero po przyszłym sezonie. Nie czuję sie kompetentny w ocenach, ale sądzę, że trzeba oceniać przydatność zawodników do gry 4-3-3 w przyszłym sezonie.
Koteja. Zapomniałeś jakie buńczuczne plany na przyszłość miał Stawowy w przerwie zimowej? Czy nie wiesz jaka bieda gnębi większość klubów pierwszej ligi, a my praktycznie możemy mieć każdego z zawodników naszego zasięgu, ale ktoś tu grymasi i sprowadza ... Moskałę. A nie słyszałeś o dwu naszych obozach w Turcji? I co Kicha!!!!!!!!!?
Ciekawe jak długo będziecie demagodzy przypominać III ligę, kiedy to nasza kasa świeciła pustkami? Tamte czasy to zupełnie inna epoka, bo teraz jesteśmy całkowicie w innej sytuacji finansowej!
Ja wiem, ze wszystkich krew zalewa po tym co zobaczyli w Wodzislaiu i w Zabrzu, ale zmiana trenera nic nie da. Gwarantuje Wam, ze zaden Broniszewski, zaden Baniak, czy Smuda nie osiagnalby z ta druzyna tak wiele i do tego tak szybko.
Karperczak to dobry trener, ale nie widze naprawde powodu, zeby go sporwadzac na miejsce Stawa. Raz: jest duuuuuuuuzo drozszy, dwa: tez mial niemale wpadki w Wisle i to nie raz (Valarenga, Dynamo). Jesli w okresie przygotowawczym byly zaklocenia - a byly, glownie ze sparingami - to po prostu trzeba byc cierpliwym i czekac az chlopaki "zaskocza". Nic innego nie mozemy zrobic w tym momencie, a wolanie o zmiane trenera jest ostatnia rzecza, ktora moze druzynie w tej chwili pomoc. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
. Stawowy nie gra na boisku, tylko zawodnicy. Tyle w tym temacie.
Stawowy jednak wystawia tych zawodników, a nie innych. Ponadto może żądac sensownych transferów, ale jakoś nie notuje w tym względzie sukcesów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)