A mnie sie wydaje ze my jako kibice podeszlismy dotej mszy jako do mszy pojednania miedzy kibicami a ksiadz ktory wyglosil kazanie chcial oddac hold przede wszystkim ojcu swietemu i z tad roznica w odbiorze!
SZACUNEK DLA WSZYSTKICH!
-
-
ŚLICZNE KAZANIE w NIM CRACOVIA
edit napisał(a):
> www.wisla.krakow.pl , tutaj popoludniu bedzie do sciagniecia
> mp3 z mszy
>
a gdzie konkretnie bo nie moge znalezc ( jestem chyba pierwszy raz na tej stronie)
kazanie słabe niestety
kazanie slabiutkie..
Brylant.. oddaj mi szalik wreszcie!! :)
Kazanie słabiutkie.... msza miała dwa akcenty : główny to śmierć Papieża, a drugi to spotkanie kibiców zwaśnionych drużyn i aż się prosiło żeby połączyć te dwa elementy. Zamiast tego było "sprawozdanie" z ostatnich chwil Ojca Świętego. Wyglądało to tak, jakby ksiadz dowiedział się o tym, że będzie wygłaszał kazanie 5 minut przed meczem. Wstawki o tym, że to my zawsze byliśmy klubem zrzeszającym inteligencję i nie wspomnienie o innych klubach, było conajmniej niestosowne, skoro ich zaprosiliśmy. Na szczęście ksiądz Łukaszka stanął na wysokości zadania :)
Ogólnie zdarzenie to jednak należy rozpatrywać w kategori cudu. Mam nadzieję, że coś drgnęło w świadomości kibiców....
przeklejam swoje z innego tematu:
kazanie lekko mnie rozczarowało. zamiast "prasówki" można było bardziej "docisnąć" w kierunku może nie pojednania, ale odrzucenia przemocy. po prostu - zamiast przypowieści czy metafor, to kawę na ławę, jak do kibiców!
do Króla Maciusia Pierwszego !!!
chyba mnie z kimś pomyliłeś!!!
otrząsnij sie i przeproś że mnie z kims pomyliłes !!!!
Brylant..
a Ty przypadkiem na Proko nie mieszkasz ?
szalik Cracovia - Arka 75 lecie pozyczony na mecz z Amica ?
chłopie zwariowałeś doszczętnie...od Proko dzieli mnie cały Kraków!!!
mieszkam na osiedlu zwanym az.ylem ....
no to sorry, w takim razie znajomy mi zrobil wkreta ze ma na necie Twoja ksywe
nie ładnie sypać kolegów , to nie ta strona ....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)