Przez Skawinę jest krócej, a przez Wielkie Drogi jeszcze o 7 km krócej, ale (np. mój) samochod na krętych wiejskich drogach pali znacznie więcej zwalniając i rozpędzając się niz jadac równo na [b[w miarę normalnej[/b] trasie Kraków- Glogoczow - Kalwaria - Wadowice - Kęty - Bielsko, a tam jest 103 km (wiem bo czesto tam jeżdże. Niemniej chodzilo mi o podane przez Ciebie 156 km
(w tym 79 płatną autostradą).
Można też jechać przez Liszki i Oświęcim, ale to nie ma najmniejszego sensu.
-
-
POCIĄGI SPECJALNE DO BIELSKA-BIAŁEJ I SZCZECINA!
-g- czterokrotnie wypełniłem Twoją prośbę dołączając tylko jedno swoje życzenie... Poszło mailem...
Witaj Klaros...
Klaros, dr Jekyll – za półtorej tygodnia i tak wszystkie drogi czy to krajowe czy leśne dukty prowadzić będą do Bielska...
Pozdrawiam
Crac
Fakt, krócej, ale jak się trafi na zdezelowaną skodziankę 105-kę lub szalonego drajwera Żuka to można się co najmniej o pół godziny na mecz spóźnić!
Awaria. Pamiętam ten wyjazd do Krosna! A pamiętasz te rybki od tego chłopca co wędkował i ten kawior?
Patrzę w "terminator" i nie chce wyjść inaczej niż to, że z ŁKS-em gramy w piątek - SKANDAL! ;-) Nie ma biletów turystycznych!!!
Tutaj "pociąg specjalny" sprawdziłby się na pewno...
Pozdrawiam
Crac
he !!!!!!! kawior w znaleźonej , zardzewiałej puszce!!!! osobiście tego nie kosztowałem.
Crac ja rowniez wyslalem to co chciales. poszlo w 3 mailach.
Z pociagiem na ŁKS mysle ze by sie tez dos dalo zalatwic.
Przejazdy grupowe
Oferta dla zorganizowanych grup złożonych z co najmniej 10 osób, nie wliczając opiekuna (przewodnika) - przejazd 50% taniej w klasie dowolnej wszystkich kategorii pociągów na podstawie odpowiedniego zgłoszenia:
grupa zorganizowana przez szkołę (uczelnię) - w okresie roku szkolnego (akademickiego), ulga na podstawie zgłoszenia przejazdu wycieczki szkolnej,
grupa zorganizowana przez biuro podróży, zakład pracy, parafię, placówkę opiekuńczo- wychowawczą itp. - ulga na podstawie zgłoszenia przejazdu grupy,
[b]uczestnicy zjazdów (rajdów) zwoływanych w celach naukowych, kulturalno-oświatowych, religijnych, społecznych, politycznych, turystycznych, sportowych itp. zamieszkali poza miejscem zjazdu (rajdu) ulga na podstawie karty uczestnika w zjedzie (rajdzie). Opłaty ulgowe stosowane są dla co najmniej 100 uczestników zjazdu lub co najmniej 100 uczestników zjazdu lub co najmniej 30 uczestników rajdu. W czasie podróży opiekun (przewodnik) grupy oprócz biletu zbiorowego powinien okazać w pociągu odpowiednie zgłoszenie przejazdu, które poświadcza uprawnienie do ulgowego przejazdu.
Dla opiekunów (przewodników) przejazdy bezpłatne:
- dla grup dzieci do 16 lat - 1 opiekun na każde dziesięcioro płacących za bilet dzieci,
- dla grup osób w wieku powyżej 16 lat - 1 przewodnik na każde dziesięcioro płacących za bilet osób, nie więcej jednak niż trzech na grupę. [/b]
Ulgi dla grup nie są stosowane w pociągach pospiesznych, ekspresowych i InterCity jeżeli członkowie grupy, uczestnicy zjazdu (rajdu) rozpoczynają przejazd:
po godz. 14.00 do godz. 20.00 w dniach:
- w każdy piątek,
- 23 grudnia
oraz w godz. 00.01 do 24.00 w dniach:
- 30 czerwca
- 1, 14, 15, 30 i 31 lipca
1, 14, 15, 30 i 31 sierpnia.
Jako godzinę rozpoczęcia podróży należy rozumieć godzinę rozkładowego odjazdu pociągu z danej stacji.
Osoby, które rozpoczęły podróż w godzinach lub dniach poprzedzających wyłączenie, mogą ją ukończyć w czasie, w którym ulga nie ma zastosowania, pod warunkiem, że odbywają przejazd bezpośrednim pociągiem.
Ulgi dotyczą wyłącznie należności za bilety na przejazd. Nie dotyczą opłat dodatkowych (np. dopłat do pociągów objętych dopłatą, opłat za rezerwację oddzielnych przedziałów), o ile postanowienia szczególne nie stanowią inaczej.
wiec i do lodzi za 50% mozna jechac. taki bilet powienien z krakowa kosztowac do lodzi ok 18 zl.
Z tego co wiem to Ruch teraz jechal na ŁKS za 30 zł (w tym bilet na stadion). Da sie wiec jakos zalatwic to zeby jechac taniej. pociagi specjalne sa bardzo drogie. Lepiej kupic bilety na pociagi kursowe, przejrzec ulgi wszytskie, zalatwiac z PKP bezposrednio cene przejazdu. Tylko ze zwyklymi pociagami jest problem bo nie jezdza one zawsze o tych godzinach co by sie chcialo jechac. Ruch mial poczatkowo grac mecz w Łodzi o 18 ale kibice zalatwili zeby byl o 17.15 bo pozniej nie mieli polaczenia. Nad takim rozwiazaniem tez w klubie ktos mogby sie zastanowic
Boże, co za multum propozycji..
bardzo proszę o wypowiedź Axe, uważam, że jego propozycja wyjazdu do Szczecina jest bardzo dobra, z Bielskiem jest nieco zaskakująca..
pzdrw
no nie zdrowy rozsądek ponad wszystko - pociąg super, pytam tylko czemu w ramach ratowania zdychającego (przez wewnętrzne przekręty) PKP mam ich ratować kwotą 45 PLN, która jest kompletnie nie konkurencyjna. Dla zasady jechania we wspólnocie - dla Cracovii wszystko, skusiłbym się, ale nie mam zamiaru nabijać kasy jakimś cwaniaczkom z PKP. Cena do Szczecina w miarę rozsądna.
q dzieki za info
nie wiem jakie macie układy z dyrekcją przewozów regionalnych gdzie załatwia się specjale, ale my w Poznaniu zawsze dostajemy 30 % zniżki (za w pewnym sensie naciągany ale "bilet grupowy")
Prośba do organizatorów pociagu specjalnego"
-skontaktujcie sie z Tym który sie wpisał u góry!!!Oni naprawde maja doswiadczenie jak to sie robi!!!!!warto skorzystać z Ich doświadczenia!
No to trzeba przebudować tą oferte !
Do Szczecina wiadomo że ten bilet turystycznt jest najlepszy ! Tylko żeby była taka mozliwośc aby kupować go w klubie (skoro juz był załatwiony pociag specjalny to chyba i to można załatwić) - wtedy wyjazd do Szczecina za 60 zł
Do Bielska wybrać obcje z Biletami grupowi !
Przecież nie bedziemy sie ładować w pociagi specjalne kiedy to drożej wychodzi !!!
Pociągu specjalnego do Bielska nie będzie, za drogo i w ogóle... Szczecin bez zmian. Zapisy już od teraz w klubie!
CRACOVIA NON STOP!
i jest ok. sluszna decyzja.
Awaria i Jacek: "kawior" był extra! A najlepsi byli goście, którzy kazali nam ściągać flagi z barierek knajpy w Zagórzu... Eech, to były czasy...
CRACOVIA NON STOP!
No to jak nie pociąg, to jak?
Jak samochodem, to wypadałoby się umówić gdzieś w terenie po drodze, by wjechać kawalkadą gablot i wspólnie zaparkować.
Jak autobusem, to w jaki sposób?
Bo nie pojadę sam pociągiem kursowym, taki mocarz to ja nie jestem.
Tym bardziej, ze do Bielska jest faszystowski dojazd (niby krótko, ale albo z przesiadkami w Trzebini lub Czechowicach, albo długo przez Wadowice i Andrychów - tempo jazdy jak za K und K Galizien)
klaros pojedziemy pociagiem tylko nie specjlanym !
Może czarter do domu BB
Do Bielska samochodami odradzam,zaglebie napewno sie zjawi i ci co wyrusza autami moga po meczu miec trudnosci z poznaniem swojego samochodu,w bielsku nie ma parkingow kolo stadionu,pociagi jezdza tylko dwa na caly dzien,chyba ze podstawiany,ale drogi,pozatym z pkp jest spory kawalek na stadion,co prawda moga byc atrakcje,najlepiej autokarem poniewaz musimy przejechac kolo kas bks,pamietajcie ze w Andrychowie beda sie dosiadac kolesie,pozatym jesli sie niemyle w tym samym dniu graja rezerwy Cracovii w Wadowicach(fan club wisly),mozna odwiedzic stadion,podobno okoliczne wiochy co kibicuja wisle maja mobilizacje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)