Już nie długo mecz między Craxą a Legią. Dla mnie to najważniejszy wyjazd w tym sezonie. W tych chwilach, tak ważnych dla wszystkich kibiców doping może wyglądać różnie.
Co myślicie o pomyśle by na początku meczu, po (prawdopodobnej) minucie ciszy.. zaśpiewać "Barkę' ulubioną piosenkę Papieża?
Przy realizacji takiego pomysłu, pewnie trzebaby nakserować tekst pierwszej zwrotki i refrenu i rozsypać też na trybunie dla gości.
Pozdrawiam
-
-
Cracovia - Legia (kibicowsko)
dobry pomysl ... wkoncu ta piesn prowadzila Naszego Ojca przez caly okres pontyfikatu
I oczywiście bez wyzwisk...
Pomysł godny zrealizowania
było by naprawde rewelacyjnie!!
dla mnie to wogole bez dopingu 1 polowe , a druga juz normalny doping na maxa , ale bez zadnych wyzwisk , a pomysl z Barka super !
Musicie więc zadziałaś ze swoim zarządem by ewentualnie podkład zorganizował lub zaśpiewamy a' capella(przychylam sie do drugiej opcji) i by spiker zapowiedział to przed rozpoczęciem meczu. Najważniejsze by rozsypać tekst pierwszej zwrotki i refrenu na Waszej trybunie i by o akcji wiedzieli wszyscy ktorzy bea na stadionie..
O wyzwiskach możecie zapomnieć..nie czas na bluzgi.. ufam że bedzie kulturnie.
z Poznania jedziemy zwami
Mam nadzieję, że wszystko odbędzie siękulturalnie i z powąga należną sytuacji.
BARKA.
1. Pan kiedyś stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim,
By łowić serca
Stów Bożych prawdą.
Ref. O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię.
Swoją barkę pozostawiam na brzegu.
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.
2. Jestem ubogim człowiekiem,
Moim skarbem są ręce gotowe
Do pracy z Tobą
I czyste serce.
3. Ty potrzebujesz mych dłoni,
Mego serca młodego zapałem
Mych kropli potu
I samotności.
4. Dziś wypłyniemy już razem
Łowić serca na morzach dusz ludzkich
Twej prawdy siecią i słowem życia
Nigdy żadne wyzwisko nie padnie z mojej strony na Legie, nie dajmy sie sprowokowac i proponuje brak dopingu zupełnego przez pierwsza polowe.
Nigdy juz tez nie padnie na Wisłe, za wszystko co kiedykolwiek powiedziałem przepraszam.
I tylko HEj PASY GOL.
AMEN
Tak mi się ten Wasz stadion spodobał, ze na Legię chyba też się przejdę :)
kibic Wisły
a CAPELLA MOŻE BYĆ CIĘŻKO, DOBRZE BY BYŁO ŻEBY BYŁ KTOŚ KTO UMIE ŚPIEWAĆ Z MIKROFONEM I ŻEBY ON KIEROWAŁ ŚPIEWANIEM TEJ PIEŚNI.
zaprosmy ponownie braci misjonarzy (wystarczy nawet 2-och) z gitarkami ze zgromadzenia sw. Wincentego a Paulo ktorzy otrzymali wczoraj tak wielkie brawa od nas za oprawe muzyczna :))
zachecam nasza grupe Opravcow do nawiazania wspolpracy z bracmi misjonarzami, niech nas ewangelizuja jak nasz Papa, oni zawsze beda o nas pamietac w modlitwie i wtedy nasza Ziemia Swieta moze stac sie swieta doslownie:))
A tak serio Ci bracia wracali wczoraj przez Rynek z szalami Cracovii na sobie, wygladalo to niesamowicie, zatrzymywali ich wszyscy (turysci z zagranicy, kibice innych klubow) i robili sobie z nimi zdjecia, to byl niesamowity widok, robili niezwykla reklame dla Cracovii.
Mysle, ze jesli pojawiaja sie glosy nazwy stadionu imieniem Jana Pawla II, bialego fotela, zastrzezonego numeru 1, to jesli przejda takie pomysly to przed rozpoczeciem kazdego meczu nasz Kapelan czy ktokolwiek inny moze przywitac kibicow przyjezdnych i po prostu ze wzgledu na naszego Kibica nr 1 poprosic o krotka modlitwe o wzajemny szacunek, zeby Bog byl z nami, czy Duch Jana Pawla, wystarczy krotkie zawolanie "Boze miej nas w swojej opiece" i znak krzyza i wszystko, nie trzeba cudowac- mysle ze ksiadz Lukaszka chetnie by to poparl. Sam mowil wczoraj ze jesli naszym wzorem jest Jan Pawel II to musimy pamietac to, ze wzorem dla Jana Pawla byl Jezus. A on zawsze wzywa do modlitwy, zreszta jak Papa - "módlcie sie za mnie za zycia i po smierci". I od razu bedzie inaczej. Pozdrawiam Legionistow, zycze milego pobytu (w kwestii ducha przede wszystkim:)) w Krakowie i pieknej atmosfery w czasie meczu. Licze na wspolny kulturalny doping, chcialbym zeby caly stadion i wszyscy Pasiacy przywitali Was gromkimi brawami i zaprosili do kulturalnego dopingu!
Niech kazdy pamieta o tym zawolaniu:
"Kazdy to powie Wojtyla laczy w Krakowie" :))
Świetny pomysł
-minuta ciszy
-barka
-kulturalny dopiong ale jednak przez cały mecz
-i moze jeszcze jakas oprawa okazjonalna(ja proponuje sektorówke z wizerunkiem Ojca Świetego i jakieś race ułozone w krzyż)
No tylko teraz to trzeba zorganizowac jakos...
no prosze jak to wszystko zaczyna ladnie wygladac!
A ja dodam do tego jeszcze jeden pomysł (nie mój). Jedna , jedyna flaga na meczu z napisem "Ojcze nasz , któryś jest w niebie..."
To co piszecie to robi sie czesto po smierci kazdego kibica. A ze umarl kibic nr 1 to trzeba zrobic cos specjalnego
Proponuje wziąść gwizdki na mecz.
Jakby któryś wyrwał się z jakimiś głupimi przyśpiewkami bądź powiedzonkami możnaby go skutecznie wygwizdać, lub zagłuszyć.
[url]http://www.kki.pl/cracovia/forum/read.php?f=8&i=3113&t=3113[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)