Brak aprobaty i nietolerancja dla półgłówków być może sprawi iż wynisą się ze stadionów. Jakoś ich nie widać na meczach kosza, żużla czy siatkówki.
A młodzież nie będzie miała takich "wzorców".
PS: Jeżeli czytają to modowie ze stron internetowych Cracovii, Hutnika i Wisły (kolejność alfabetyczna) to niech się porozumieją i od dziś lub od jutra na prowadzonych przez nich stronkach niech znajdą się bezpośrednie linki do wszystkich krakowskich klubów. Będzie to kolejny krok do normalizacji stosunków.
Pozdro dla normalnych kibiców.
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Zgodze sie z LSD, ze szacunek jest wazny, ale brak sprzetu tzw. (ja sie tam do konca nie znam) nie wystarczy, to znaczy nie bic ludzi, bo maja inne szaliki, jesli bandyci nie beda mogli juz wytrzymac, to niech jada za miasto i tam sie bija. Takie powinny byc uklady. Lamanie ich musialoby spotykac sie z natychmiastowym prostestem innych ludzi!!!
POzdrawiam przede wszystkim wszystkich Pasiakow, ale ich Wislakow i Hutnikow rowniez:)
Popieram Kajtka w sprawie moderatorow. Mysle ze moze niech tez czuwaja, aby na forach nie pojawialy sie tez obrazliwe, podjudzajace nienawisc wpisy.
Moze kogos przeoczylem ale jak do tej pory nikt powazny z Wisly sie nie wypowiedzial.
trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
wlasnie sie dowiedzialem ze grupa przywodcza wisly czyli tzw" szarki"
nie godza sie na zgode dzis podobno mieli zebranie
a wiec kochanie
po 1) dla mnie wogule jest smieszne to ze jakas bandycka grupa decyduje o tym czy jest zgoda czy niema jej!! to my jestesmy kibicami to my chodzimy na mecze sowich druzyn a nie jakies osoby ktorzy nawet nieznaja skladu swojej druzyny !!! dlatego smieszne jest zeby decydowal za nas jakis bandyta !!
po 2) niech sie leja w lesi a od stadionow spier.... i najlepiej pod inna nazwa a nie (cracovia , wisla )
po 3 ) pamietajcie ze kluby sa nasze a nie ich !! kibice to my a wiec to my decydujemy o zgodzie i nie i to nas jest 90 % a ich 10%
nie zmarnujcie tego
Powiem od siebie: jestem kibicem Wisły, czuję ogromne przywiązanie do tradycji, historii i symboli mojego klubu. Jednak, choć to dla wielu może zabrzmieć jak bluźnierstwo, czuję sentyment także dla Cracovii! Zrozumiełem już dawno, że krakowski sport to także Hutnik, Garbarnia, Wawel, Juwenia, Clepardia i wiele innych klubów, bez których obraz Krakowa nie byłby taki barwny!
Piszecie, że "Sharksi" nie zgadzają się na spokój? To ich problem. Wzruszenia, które wczoraj przeżyłem na stadionie Cracovii nikt mi nie odbierze. Nie przypuszczałem nawet w najskrytszych marzeniach, że gdy wyciągnę rękę do stojącego obok bardzo miłego człowieka w pasiastym szaliku, to on nie odtrąci tej mojej ręki, tylko z uśmiechem uściśnie i rzuci krótkie słowo: "Tylko w Krakowie to było możliwe"... W takiej chwili jeszcze bardziej kocham nasze miasto!
Nie zmarnujmy tego. Ja, Wiślak, mówię z całą mocą i przekonaniem:
CRACOVIO, DZIĘKUJĘ ZA TO, CO SIĘ STAŁO W PONIEDZIAŁEK PRZY ULICY J. KAŁUŻY! Dziękuję Wam kibice Cracovii, Wisły, Hutnika, Ruchu Chorzów, Unii Tarnów, GKSu Katowice, Widzewa Łódź, ŁKSu, Polonii Warszawa, Legii, Arki, Korony, Jagiellonii, Lecha i tylu innych (takie szaliki widziałem na stadionie - kolejność przypadkowa!) za to, co mogłem przeżyć.
Powtórzę to, co powiedziałem swojej narzeczonej (była ze mną na stadionie, nie bała się, była wzruszona i zachwycona!): Cracovia może być dumna z siebie za to zaproszenie, wszyscy moga byc dumni, że je podjęli!
Ojciec święty jest z nas dumny!
ludzie oni sa grozni ale my zdeterminowani i silniejsi bedzie bardzo trudno ale nie mamy prawa sie poddac, damy rade, musimy. czasem szansa na zmiane przychodzi dana przez historie a to czy ja wykorszytamy to juz nasza sprawa
jestesmy to winni jemu i sobie nawzajem przede wszytkim, tego miedzy innymi nas uczyl
Najświeższe informacje od prowadzącego Ligę Hools:
Wyniki z wczoraj:
Odbyła się tylko jedna ustawka na Kałuży - Stadion Cracovii.
Wyniki:
Kategoria A
Za obecność kibiców na obcym terenie - plus 1 pkt za każdego kibica (podajemy tylko liderów spotkania):
Wisła 7.000 x 1 = 7.000
Hutnik: 1.000 x 1 = 1.000
inne kluby również punktowały - szczegóły na stronie www.hools.debil.pl
Kategoria B
Za wtargnięcie na murawę "kosy" - plus 10 pkt za każdego kibica
Wisła 4.000 x 10 = 40.000
Hutnik 1.000 x 10 = 10.000
Kategoria C
Bicie brawa zawodnikom przeciwnej drużyny - minus 10 pkt za każdego klaszczącego kibica
Cracovia 10.000 x -10 = -100.000
Wisła 7.000 x - 10 = - 70.000
Hutnik 1.000 x -10 = - 10.000
Kategoria D
Przekazywanie znaków pokoju kibicom z "kosy" oraz wspólne wystąpienia, pochody z kibicami "kosy" - minus 100 pktów za każdego kibica
Cracovia 9.900 x -100 = - 990.000
Wisła 6.900 x - 100 = - 690.000
Hutnik 900 x - 100 = - 90.000
Kategoria E
Propagowanie "szacunku", zalecanie nieużywania sprzętu lub innych zachowań, które nie licują z honorem prawdziwego hoolsa - minus 1.000 za kazdego kibica
Cracovia 5.000 x - 1000 = - 5.000.000
Wisła 3.500 x - 1000 = - 3.500.000
Hutnik 500 x - 1000 = - 500.000
Wyniki łączne:
Cracovia: minus 6.090.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do C klasy i dwuletni zakaz udziału w lidze hools
Wisła: minus 4.213.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do B klasy i dwuletni zakaz udziału w lidze hools
Hutnik: minus 591.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do IV ligi i zakaz punktowania dodatniego w trzech spotkaniach
Wyniki innych klubów oraz świeże wyniki z dzisiejszych spotkań w Warszawie lub na Grn Śląsku znajdziecie również na stronie jw.
Jednocześnie Zarząd Polskiej Ligi Hools zawiadamia, że w związku z powtarzającymi się licznymi naruszeniami regulaminu oraz zapowiedziami innych naruszeń dyscyplinarnych będzie zmuszony do karnego relegowania ekip regularnie łamiących zapisy dyscyplinarne lub też do podjęcia innych środków dyscyplinujących z wjazdem lub wjazdem ze sprzętem włącznie.
Chcesz wziąć udział w zawodach Ligi Hools? Wybor należy do Ciebie!
hahaha klaros wielkie brawa dla Ciebie za ten post!!
ale podejrzewam ze wiekszosc z n ich jest bardzo malo inteligentna ze niebedzie wiedziec za bardzo jak dodawac te pkt :P
ludzie nie dajmy sie !!!!!!!
nie dajmy sie bandytom przestarszyc , nastarszyc itp
wisla i cracovia hutnik itp to MY !!! to my prawdziwi kibice zgodni i z szacunkiem !!!!! to my kibicujemy spiewamy i jest cudownie a pilkarze graja dla nas a nie dla zaboojcow !!
nie dajmy sie !! nie zmarnujmy tylu lez ludzi , kibcow
nie zmarnyjmy tego jak wszyscy sie jednoczyli i byli naprawde wzruszeni ze moga podac sobie reke !!
nie dajmy sie pokonac tym bez mozgom ktorym sie nudzi poprostu !!!
nie dajmy sie sprowokowac !! jak teraz tego nie pokonamy to nigdy ni epokonamy !!
bandycyzm do lasu prawdziwi kibice na stadiony!!
pilkarze graja dla nas!!
Wiadomość zmieniona (06-04-05 01:27)
pytanie: ile osób wpisało adres www.hools.debil.pl
...
przeczytałem calutki temat i dochodze do wniosku że to jest tak jak w polityce - 90% społeczeństwa chce tego i tego a rząd władza robi dokładnie odwrotnie
tu jest podobnie 90% kibiców z obu stron chce pojednania a władza w tym przypadku ładnie przez was nazwani hooligani robią swoje i będą robić
ja pragnę tylko odrzucenia wszelkiego sprzętu bo zdrowa rywalizacja na pięści wg mnie jest wskazana.
Nesta nie żebym pouczał Cię, broń mnie Panie Boże ;), ale Cracovia;) i Hutnik też z dużej literki rzecz jasna się pisze...
Nie Przesadźmy z tym hurra optymizmem... Będzie ciężko, ale trzeba być wytrwałym.
Wiadomość zmieniona (06-04-05 02:17)
A takie mam pytania wobec tego wszystkiego: Czy jako kibic Wisły z moim przyjacielem Pasiakiem pojde na mecz Cracovii z Legia, Cracovii, ktora szanowalem i szanuje, zaloze na szyje szaliki Wisly i Cracovii, dopingujac krakowski klub wedle pojednania, ktore nastapilo niestety dopiero po smierci Jana Pawła II, czy bede mogl wejsc na stadion, czy beda na mnie patrzeć krzywym okiem, czy ktos kaze mi zdjac wiślacki szalik, czy wstawi sie ktos za mna kiedy 10 lysych otoczy mnie okiem nienawisci czy bedzie mial taka odwage?? Czy bede uznawany za wariata jak tak bede wygladal? Czy mojemu znajomemu obija twarz, za to, ze bedzie tam ze mna?? Czy to jest wogole mozliwe??? Czyto bedzie normalne czy moze to bedzie dewiacja??
Zmienmy oblicze ziemi........Tej ziemi.....
Wiadomość zmieniona (06-04-05 02:49)
Devonisch mnie juz od dawna chodzilo wlasnie o to aby taki ktos jak Ty przyszedla na Cracovie i dla mnie jest to calkiem normalne ,kilka tygodni temu pisalem na tym forum ,ze takie czasy przyjda ale nie przypuszczalem ,ze tak szybko to sie stanie i mysle ,ze nie musisz sie obawiac ,nas prawdziwych kibicow jest naprawde wiecej .
Senior - nie mow hop..
zebys pozniej kolegi nie musial w szpitalu odwiedzac,
ja go bynajmniej nie strasze ale z takimi ruchami, nomen omen dosc ryzykownymi, zaczekalbym jeszcze
Krolu Maciusiu Pierwszy jesli nie teraz to kiedy ????czytam wpisy i to co czytam przerasta moje wyobrazenie o tym co sie dzieje jeszcze kilka tygodni temu toczylem boj o normalnosc i teraz ta normalnos przyszla.
Jesli to co sie stalo 4 kwietnie jest prawda to czego sie mamy bac???
Jesli 25 000 ludzi skanduje Cracovia - Wisla to cos znaczy i do czegos Nas wszystkich zobowiazuje.
A moze to wszystko byla tylko fikcja????
Wiadomość zmieniona (06-04-05 03:46)
Wypowiada sie na non stopie 10 osób plus jakies wynalazki co pierwszy raz na forum sa z jednej i drugiej strony... A cała dyskusja sprowadza sie do:
Chuligan - bee
My - normalni, nie zgadzamy się!! Ma być tak jak w Ameryce a kto przeciwko to debil, półmózg, bandyta itd. itd. :D
Troszke rozwagi panowie internetowi krzykacze wejdzie tu jakieś dziecko, przeczyta te pierdoły oderwane od rzeczywistości i tak jak powyzej ale nie zapyta się... ale przyjdzie w tym szaliku Wisły na mecz Cracovii i ciekawe czy któryś z was sie pokwapi stanąc w jego obronie...
I jeszcze jedno ja rozumiem to co się wydarzyło w pon było czymś wyjątkowym i już zapewne nigdy się nie powtórzy, ale czytając niektóre wpisy wydaje mi się że wy chyba myslicie że to po części wasza zasługa... Powiem tak najmniejszy wkład (jak we wszytsko co się dzieje na stadionach) miały w to pikniki i gdyby nie to że wszystkie grupy stadionowe chciały tego i sie na to zgodziły gówno by wyszło. Więc troche szacunku do tych innych, mówie to wam ja Wiślak lol Do czego to dochodzi... :D
Siekiera... chcesz mi powiedziec ,ze 4 kwietnia pojednanie bylo fikcyjne ...tak....i te 25 000 ludzi tak sobie przyszlo i poszla i nic sie nie stalo i nic sie nie zmienilo ???
Wiesz co siekiera miażdzysz mnie swoimi wypowiedziami - a niby dlaczego się mają nie wypowiadać to jest wolny kraj i każdy może mówić co chce tym bardziej na forum. A wynalazkiem to ty jesteś - z minionej epoki. Czas na zmiany.
Cracovia Płaszów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)