A ja myśle że święta wojna się zakończy między nami bo razem będziemy silniejsi, a jak nawet nie to żeczywiście lepiej by było bez sprzętu
kibic WISŁY KRAKÓW
POZDRO DLA CRACOVI
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
No proszę, wypisują mi tu, że brednie piszę, ale nawet ich nie przeczytali dokładnie:|
Wy, co piszecie na tym forum należycie w dużej części do grupy tzw. pikników, ale nie zapominajcie, że jesteście tylko częścią kibiców, częścią, która wcale nie ma większości....... Ja osobiście nie znam osoby która popiera zgodę z wisłą, a ja nie kumpluję się wcale z jakimiś wielkimi hoolsami, mało to, jeszcze wczoraj wszyscy z nich byli skłonni do układu z wisłą, który i ja popieram, aby odłożyć siekiery, noże, tasaki i rywalizować tak jak robią to kibice a nie bandyci, ale powiem szczerze, że właśnie te osoby, które zawsze do wisły wrogo były nastawione a wczoraj chciały układu, teraz czytając te Wasze wizje o wzajemnej miłości zaczynają do swej nienawiści powracać i TO NIE JEST MOJA CHORA WYOBRAŹNIA TYLKO JA TO WIDZĘ, dlatego właśnie zaczynam się bać tych rozmów, obawiam się że ich skutek może być zupełnie inny od przez Was chcianego....
Jak dla mnie to powinni zebrać się przywódcy JG i sharksów i na piśmie złożyć wzajemne deklaracje o nieużywaniu niczego ostrego, ale również tępego, w ogóle niczego, o zakazie robienia wjazdów i o tym, że jak chce ktoś się bić to niech robi ustawki. A przestrzeganie układu to już sprawa wewnętrzna kibiców i ich honoru....
Aha, jeszcze jedno, nawet gdyby do zgody doszło to nie myślcie że to wyeliminowałoby bandytyzm i walki uliczne, to będzie zawsze....
klaros forum Wisły na razie nie chodzi.
Wczoraj jadac z kolega rozkminialismy co bedzie jak sie spotkamy z pasiakami w autobusie jadac na msze, stwierdzil "jak mnie dzis nikt nie zaatakuje, to ja pierwszy nikogo nie uderze", kontynuujac te mysl mozna napisac: jesli on nie wyciagnie noza to ja tez go nie wyciagne !
Postarajmy sie sami doprowadzic do pewnego ukladu w bardzo banalny sposob.
Zostawmy noze w domach ! Zastanowmy sie zanim skopiemy kogos w kilkanascie osob ! Zastanowmy sie zanim kogos uderzymy kijem !
Kazdy z Nas moze cos zmienic. Na prawde nie chodzi tu o zgode, ale o szacunek, o pewne zasady, o honorowe zachowania, nie wiem czy bedzie lepszy czas na zmiane tej sytuacji, tak wiec niech kazdy sam stara sie cos zmienic.
Sorry, jesli kogos urazilem, ze pisze tak globalnie.
Inna taka banalna rzecz, fora internetowe sa teraz nie czynne, ale normalnie kipia od anty hasel, a specjalizuja sie w tym najczesciej najmniej znaczacy kibice. Ciekawe, czy chociaz w tej kwestii cos sie zmieni ...
pMaHsDy chyba przeceniasz rolę kolegów, jak czytam, że jesteśmy "piknikami" i ze nie mamy większości..... to tylko się uśmiecham.
Jak pisałem wcześniej nie znam Cię i trudno mi oceniać Twoje intencje ale proponuje poczytać trochę, jak ktoś już wspomniał wcześniej, na temat psychologii tłumu i jego siły sprawczej.
zacznijmy od siebie....
ku czci Jana Pawła II [*]
Oczywiscie! Bo panowie z Sharks i JG To sa panowie zycia i smierci! Nie bedzie mi zaden bandyta mowil do kogo mam czuc sympatie kogo szanowac a kogo nie! I jesli faktycznie jestescie w wiekszosci to ja przestaje chodzic na mecze bo sie was boje i brzydze! Jestem piknikiem ale nie bandyta!!!
Sygnaturka, którą miałem do tej pory towarzyszyła mi na tym forum od pierwszego wpisu. Od dzisiaj jednak ją zmieniam.
Klaros niestety zapewniam Cię, że również są.
Ja sądze, że pomimo wczorajszego wydarzenia, które i im musiało utkwić w sercu i duszy (bo przecież i to, i to posiada każdy Człowiek, choćby mózg miał wielkości orzeszka laskowego), lecz ponieważ są ludźmi małej wiary, nie wierzą w Pojednanie i sądzą, że po pierwszym skrojonym szaliku przez tych (a po 10 to już z pewnością) "kumatych" dzień 4.04.2005 pryśnie w Nas jak bańka mydlana, więc próbują zaimponować swym kolegom swą niezłomnością.
pMaHsDy - 100% racji ale czy JG i Sharks moga nad tym teraz zapanowac, nawet jesli beda mieli takie intencje? Jako kibic Wisly watpie zeby wasi "hools" np. z NH odlozyli kosy, a to Wy powinniscie zrobic ten 1 krok.
"Bo jak ktos nie moze, to pomoze sobie nozem..."
Pozdrawiam, czas wszystko wyjasni
pMaHsDy: a kto broni Jude Gangowi i Sharksom zrobic takie, nazwijmy to: "spotkanie organizacyjne"? Zaraz sie okaze, ze poprzez nawolywanie do zgody naruszamy wolnosci obywatelskie bojowek i przyprawiamy je bez mala o strach. Robi sie zabawnie.
Jesli sie ktos chce naparzac, to nawet jesli cos takiego jak zapisanie sie na boks jest dla niego zbyt trudne, lub niedokonca go zadowala, to niech uzyje mozgu chociaz do umawiania ustawek. Niech sobie bojowki robia co chca, ale miedzy soba; nie na osiedlach, nie na miescie.
Piszesz na zakonczenie: "Aha, jeszcze jedno, nawet gdyby do zgody doszło to nie myślcie że to wyeliminowałoby bandytyzm i walki uliczne, to będzie zawsze...."
Zgadza sie, tylko dlaczego do k... nedzy ja mam potem sluchac, ze bandytyzm i walki uliczne to Cracovia?!
Co być miało niech się stanie
Kraków- wielkie pojednanie
Za Papieża tony łez
PASY*WISŁA*HKS
Jedni na Reymonta stali
Tam Wiślacy się zebrali
Plac Centralny w trzech kolorkach
Cały w Hutniczych Gumiorkach ;)
Gospodarze w pasy cali
Na stadionie już czekali
Hutnik, Pasy i Wisełka
Wszyscy siedzą na krzesełkach
Starcy, panie i młodzieńcy
Jest 25 tysięcy
Atmosfera jeszcze świeża
Dla żałoby, dla Papieża
Wisła, Pasy i Hutniki
Demonstrują swe szaliki
Wszystko w jedną wielką całość
Połączone, w doskonałość
Wszyscy jak jeden organizm
Połączony dziś w mechanizm
Wszyscy klęczą i spiewają
Dziś za ręce się trzymają
Aby wiecznie była sztama
To jest do pokoju brama
Dzisiaj, juto, po wsze czasy
Zgoda-WISŁA*HUTNIK*PASY
może sie spełni;)
.
Wiadomość zmieniona (05-04-05 16:26)
Myślę że już niedługo kluby będą musiały podjąć próbę zapanowania nad emocjami niektórych grup. Ich działalność z ekonomicznego punktu widzenia to same straty, straty na frekwencji, straty na wizerunku itp. Jak wszyscy wiemy Filipiak nie jest św. Mikołajem i na razie pewne sprawy toleruje ale za czas jakiś będzie potrafił te straty oszacować. A wtedy wejdą w życie a nie tylko na papier zakazy stadionowe i powoli niektórzy panowie zaczną schodzić do podziemia. A z czasem wyginą - jest to moim zdaniem nieuniknione ale na to potrzeba czasu i wtedy Święta Wojna wróci do kształtu sprzed kilkudziesięciu lat gdy polegała na tym że jeden pacjent drugiemu dogryzał jak jego klub przegrał mecz itp.
Dokładnie to ujęłaś Wiślaczko TS
Pasy na zawsze !!!
Cracovia+Wisła+Hutnik=Wielki Kraków
Czy możliwe są zmiany?
A czy jeszcze 2 dni temu było mozliwe, aby z obu stron było po kilkaset wpisów i chyba ani jednego bluzgania na siebie.
Tak niewiele nas różni. Jeden kolor więcej lub jak kto woli mniej. Trzy miesiące w historii i kilometr odległości. Czy to są różnice dla których mamy się nienawidzić?
Jestem za tylko czy to się uda?? Pokażmy że naprawdę kochamy naszego Ojca Świętego Jana Pawła II!!! POJEDNANIE CRACOVIA+WISŁA+HUTNIK!!! Jak wytrzymaliście ponad godzinę na stadionie na smzy to nie wytrzymacie na zawsze?? Jakoś nie był ostrasznie jak przekazywaliśmy sobie znak pokoju !!!!
Myśle że kraków to bardzo mocne kibicowsko miasto! Według mnie kibice Wisły, Cracovi, Hutnika nie muszą sie teraz nagle wielce kochać ale naprawde mogą okazywać sobie szacunek!!! Czy nie dość macie bluzgania na przeciwników moze tak wziąść by sie za doping własnej drużyny!!! A jeżeli chuligani chcą się bić to niech to robią i to jest ich sprawa! A Wisła, Cracovia i Hutnik moga iść na układ że nie będą sie już wzajemnie mordować ani kroić z barw na mieście i myśle że jest to realne!!! Wiadomo że rywalizacja dodaje smaczku całemu widowisku sportowemu ale niech ten smaczek podsycają piłkarze swoją grą a wy dopingiem ale własnej drużyny a nie bluzagniu na siebie!!! Smaczek rywalizacji mogą podnieść także Ultrasi...a wszystkie 3 Krakowskie kluby które wymieniłem mają jednych z najlepszych kibiców w Polsce! Wy jako kibice przeciwstawcie się wzajemnemu mordowaniu!!! I zacznijcie życ jak ludzie a nie wiecznie wbijać sobie kosy bo to potrafi każdy...ale okazać ludzkie serce niestety nie!!!!!! Dacie rade jeżeli tylko naprawde bedziecie tego chcieli i jezeli to co piszecie nie jest chwilowym zamieszaniem wokol smierci Karola Wojtyły!!! Okażcie sobie szacunek jako ludzie...a jest to możliwe i sami o tym wiecie! AVE
FORZA LECH
Na poczatku szacunek dla Jana Pawla II, dla calego jego zycia, dla jego dziela zycia!!! Swiat bez niego pozostaje biednejszy...
A teraz na wlasny temat: Szacunek dla wszystkich kibicow, ktorzy chca skonczyc z nienawidzia miedzy klubami! Dotad tylko poczytalem, co sie pisze w tym forum, ale teraz chcialbym cos dodac. Pochodze z Niemiec, ale nauczylem sie polskiego i czesto przebywam w Polsce, a przede wszystkim w Krakowie. Jak mozna chodze na stadion Pasow, bo ten klub najbardziej mi przypomina moj ulubiony klub w Niemczech, RW Essen, w tym roku jako benjaminek w drugiej lidze, od stycznia Kaluzny gra u nas, dotad jestesmy bardzo zadowoleni z niego!
Wydaje mi sie, ze w Polsce dla kibicow ze wzgledu na inne kluby nie ma niczego miedzy miloscia i nienawidzia. Mowie wam wszystkim, w ogole nie chodzi o to, ze kibice trzech najwiekszych krakowskich klubow maja byc zaprzyjaznieni, tak chyba nigdy nie bedzie, a to w porzadku. Kibice potrzebuja rywalizacji, chca miec jakiegos wroga. Bez tego nie ma wlasnej atmosfery na stadionach.
"Tylko" chodzi o to, ze to normalna rywalizacja, ze nie ma bojek, a wlasnie w Krakowie, ze przy derbach blonia nie sie staje "boiskiem"...
Ja mam dobrych przyjaciol, ktorzy kibicuja Schalke, ja tego klubu w ogole nie lubie, ale to przeciez nie znaczy, ze mam nienawidziec wszystkich takich kibicow! Nie lubie ich klubu, oni nie mojego, i coz? Z tego powodu nie trezba sie bic.
Wiec nie zrobcie wspolnej flagi, to smiesnie. Kto chce miec szaliki "Lowcy psow", "Smierc Wisle" albo odwrotnie przeciw Cracovii, niech on ich ma, nie musicie byc przyjaciolmi, wystarczy miec troszeczke szacunku i grzecznie sie zachowac. Jezeli to wam sie uda, to juz bedzie duzy postep i godna pamiec do tego Wielkiego Papieza!!!
Warto od czegoś zacząć...
Brak bluzgów...
wyeliminowanie szalikow, vlepek i napisów anty...
wszystko jest możliwe trzeba tylko uwierzyć...
stać nas na to...
Cracovia ! Wisła !
Witam wszystkich.
Kibicem nie jestem i nigdy nie bylam ale cala ta sytuacja mocno mnei wzruszyla..cala wogole ta akcja jaka podjeliscie i to wyzwanie!
TO JEST PIEKNE!!!!!!!!ale własnie dla mnie i podejrzewam dla wielu nie kibicow takie bojki na stadionach byly i beda BEZ SENSOWNE GLUPIE I BEZ CELOWE(POMIJAJAC POPROSTU USZKODZENIE CZYJEGOS ZDROWIA..)I WRECZ POJSCIE NA STADION NP. NA MECZ wzbudza we mnie niechec bo utarlo sie ze pojscie na stadion rowna sie ze swiadomym zgodzeniem sie by dostac palka włeb.. a to chyba w meczach nie o to chodzi.. z przyjemnoscia poszlabym na najkis mecz lecz nei chodze bo sie boje..spojrzcie jak jest np. na meczach siatkowki tych miedzynarodowych..tam poprostu jest cudowna atmosfera..przychodza rodziny z dziecmi wymalowani w barwy klubu czy reprezentacji spiewaja ciesza sie chcialabym zeby tak bylo takze na pilce noznej!!!MOZECIE DAC PRZYKLAD CALEMU SWIATU WIERZE W WASZA SILE!
niezmiernie wzruszyl mnie widok szalikow i koszulek wszystkich obok siebie pod Oknem...a juz wogole widok wczorajszego stadionu...--->miejsca wszystkie wypelnione swiatelkami..cos niesamowitego musze Wam przyznac.Jednak sa we mnie male watpliwosci co do tego ze takie pojednanie bedzie na dluzej..-nie chce tu w Was watpic czy niedowierzac..NIE! jesttto dla mnei poprostu neiwyobrazalne ale mocno trzymam za Was kciuki i mam promyczek nadziei ze Wam sie uda ...tak jak juz wielu tu napisalo CALA POLSKA NA WAS PATRZY I CALY SWIAT..bylo by to wydaje mi sie wydarzenie historyczne wydarzenie ktore bedzie na ustach caego swiata.. nei dajcie satysfakcji tym ktorzy choc troszke w Was watpia i w to co robicie.
Jesli Wam sie uda bedziecie wielcy!!!!!
aha i pieknie wygladaja wasze strony www poprostu łzy sie w oczach kreca..
wierze w waswierze :) i trzymam kciuki :)
zapomnialam dodac ze jestem z Krakowa wiec ma to jeszcze wieksze dla mnie znaczenie :) podrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)