Ludzie jaka zgoda?
Jeśli będzie tylko tolerancja, czyli że dojdzie do tego, że będziesz mógł sobie przejść przez miasto w barwach nie narażając życia to będzie prawdziwy cud, który uczyni Nasz Papa.
Jeszcze chciałem dodać, że dziewczynom w szalikach Cracovii nic nie brakuje... :)
I na koniec mała napinka. Chyba nieźle wyglądał nasz przemarsz przez Błonia...
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Nie lekajcie sie powiedzial nasz Papiez, wiec ludzie, NIE LEKAJMY SIE grupy bandytow, malolatow! - Nas jest więcej!
W przemarszu wygladaliscie niezle;) Widzialem Was:) Ja nie mowie o pelnej zgodzie, rywalizacja musi pozostac, ale zdrowa! Koniec z bandytyzmem, nienawisicia, obrazaniem:) Zareagujmy na meczach, dopingujmy nasza Cracovie, a nie skupiajmy sie na bezmyslnym obrazaniu!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 00:53)
Szanujmy się nawzajem! Przeciez jesteśmy Polakami! Śp. Jan Paweł II chciałby tego!
Ja jestem za jestem kibicem cracovi ale jak patrzyłem na tych kibiców Wisły Cracovi Hutnika Jagieloni Arki Lecha Sląska Wrocław i innych to aż mi się miło zrobiło bo pierwszy raz można powiedziec ze zrobilismy cos z czego możemy być dumni a Papież napewno był by dumny!! mysle że dobra organizacja i kilkuset oshotników i tolerancja kibiców może się udać no i jakies hasło np"Tolerancja dla Barw" albo jakos tak :D:D
KIBICE NIGDY NIE PROWADZILI WOJNY!!!!!
WOJNE PROWADZĄ BANDYCI PODAJĄCY SIE ZA KIBICÓW!!
Tak ale kibice dawali społeczne przyzwolenie na to co się działo i po cichu przyklaskiwali bandyckim zachowaniom.
"KRAKÓW TO STOLICA POLSKI, PERŁA UKRYTA WE MGLE W NAJDALSZYCH KRAINACH ZAMORSKICH KAŻDY WIE ŻE CRAXA I WISŁA POGODZIŁA JUŻ SIĘ!!"
Tutaj zwracam się z prośbą do Waszego serwisu o usunięcie obraźliwych obrazkow wobec Wisly i innych klubow - o to samo poprosze serwis wislakrakow.com
dobra to moge sobie dzisiaj jechac na zajecia w szaliku Wisły bezpiecznie juz,czy jeszcze nie??
prawda jest taka,ze w wiekoszsci wpisują sie tacy ludzie,którzy raczej nie trudnia sie w gonitwach z nozami,problemem jest dotarcie i przemowienie do tych ortodoksyjnych,którym tylko to w głowie(osobiscie uwazam,ze jest to niemozliwe) i dlatego wielka akcja spali na panewkach.
Podstawą żeby był w miare spokój jest organizowanie takiej mszy co rok 2 Kwietnia o 21.37. Wiele osób zapomni o tym co było wczoraj za kilka tygodni czy miesięcy i trzeba im będzie to corocznie przypominać.
Co do zgody wiadomo, jest to bardzo ciężka sprawa tak naprawde nie zależna od zwykłych kibiców tylko od kilkudziesięciu osób zarówno z jednej strony jak i z drugiej. Fajnie by było żeby ci ludzie przedstawili swoje stanowisko w tej sprawie przy okazji najbliższego meczu.
Trzeba z tej szansy jaką dał nam Papież wycisnąć jak najwięcej. Przynajmniej odłożyć sprzęt, w dni meczów Naszych drużyn nie kroić barw itp. To bedzie już bardzo wiele i jest to jak najbardziej realne.
Pierwszym krokiem napewno powinno być złożenie już zkrojonych barw w jedno miejsce i oddać je symbolicznie np do Kurii (to jest już mało realne).
Przyznajcie że miło było iść sobie przez miasto w barwach bez strachu, obok Wiślacy i wszystko jest git.
Ja :D :]
Do nas wszystkich ktorzy chcemy spokoju i pojednania musza sie dolaczyc oficjalnie wladze klubowe! Oni teraz musza intensywnie kontynuowac dialog ktory zostal wczoraj nieformalnie bez slow rozpoczety! Kluby musza zajac stanowiska w tej sprawie! Jest nas zdecydowana wiekszosc i musimy walczyc z bandytami i oszolomami i wierze ze walka ta moze zakonczyc sie zwyciestwem! Miejsce bandytow jest w kryminale a kibicow na stadionie!!!
Misio Pas spójrz na oficjalną stronę Wisły Kraków tam z niezwykłym szacunkiem podkreśla się wagę wczorajszego wydarzenia.
I tak ma być...
Wierzę w pojednanie.
Zacznijmy od siebie...
Giddi!!! Jest nas mnogo! Widziales sam wczoraj! Nie moga zepsuc teraz tego jednostkowe incydenty! Nie raz poniosly mnie nerwy na tym forum i zbluzgalem Wisle i jej kibicow! Jednak dzis zaluje tego bardzo i :
PRZEPRASZAM Z CALEGO SERCA KAZDEGO KIBICA LUB CZLOWIEKA ZWIAZANEGO Z WISLA KRAKOW JESLI POCZUL SIE PRZEZ MOJA OSOBE URAZONY!!!! ZALUJE TEGO BARDZO!!! SZACUNEK!!!
Dlatego te jednostkowe incydenty musimy teraz wspólnie w sposób szczególny i symboliczny napiętnować, by wyeliminować ten chory wulgaryzm i bandytyzm z naszych ulic i stadionów.
Ja wierzę, że to jest możliwe.
zacznijmy od siebie.....
Gdybym nie wierzyl to by mnie tam wczoraj nie bylo! Wszyscy ktorzy sa za musza wyjsc z ukrycia to musi srac sie spontanicznie i masowo! Duzo ludzi jeszcze sie boi wiec musza zobaczyc ze nie sa sami i warto zdecydowanie wlaczyc sie w ta kampanie!
Czytam po kilka razy wpisy i mnie samemu trudno uwierzyc ,ze to co sie stalo ,stalo sie tak nagle .Nie musimy sie obawiac ,ze cos lub ktos to zniszczy ,bo to jest niemozliwe ,moze beda przypadki ,ktore zakluca ten wspanialy czas ale jestem dobrej mysli ,ze zaden z bandytow nie bedzie miec poparcia i aprobaty ze strony kibicow Cracovii ,Wisly ,Hutnika czy jakiegos innego klubu.Na te 25 000 kibicow ilu tak naprawde chcialo zadymy a ilu przyszlo z otwartym sercem i to serce napelnilo przyjaznia a kto wie moze miloscia do kibica innego klubu ,bo z tekstow wynika ,ze nie jedna Cracoviaczka i Wislaczka wpadly nie tylko w oko i moze juz niedlugo bedzie wspolny slub na ktorym beda kibice Cracovii i Wisly .
Jednak wszystko jest mozliwe ,i naprawde nie obawiajmy sie ,ze ktos to zniszczy ,bo czy ktos 3 lata temu przypuszczal ,ze Cracovia bedzie w I lidze i czy jeszcze ktos tydzien temu wierzyl ,ze dojdzie do takiego spotkania jakie odbylo sie na naszej "Ziemi Swietej".Na tym swiecie zawsze beda zlodzieje ,prostytutki ,bandyci i tego nikt nie zmieni ale tez jest duzo ludzi wspanialych i tykimi wlasnie jestesmy my kibice Cracovii ,Wisly ,Garbarni ,Hutnika i wszystkich innych klubow w Krakowie i w calej Polsce .
Wiadomość zmieniona (05-04-05 17:25)
nie dajmy zniszczyć tej zgody jakimś debilom!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)