Do KSCZakopane A Ty co? Będziesz czekał co z tego wyjdzie?
Wiadomość zmieniona (03-04-05 22:54)
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Sirjus to jest genialny POMYSL!!!!!!!
Ja jestem za końcem tej wojny !!!
Babar Pasiasty napisał(a):
> Nienawiść sieją bandyci a nie kibice.
> Tak ostro trzeba powiedzieć, oni są po obu stronach i lepiej
> żeby się opamiętali bo szargają dobre imię naszych klubów i
> sieją niepokój, przez nich zamykają stadiony.
>
Dokładnie.... Świat jest jaki jest, ludzie są jacy są i nic tutaj nie poradzi.... Śmierć tak Wielkiego Człowieka jakim był Jan Paweł II niestety tego nie zmieni:-((( Bandyci zawsze byli i dalej będą. Mi marzy się żeby przynajmniej nie dochodziło do bezsensownych mordów pod pretekstem kibicowania bo to niszczy sport, który tak kochał Karol Wojtyła.
kryzys chcesz o tym pogadac?? gg w profilu
Wiadomość zmieniona (03-04-05 22:58)
Ja mysle ze nie musimy sie odrazu sie przyjaznic a wrecz uwazam ze jest to niemozliwe ale mozemy wreszcie przestac sie mordowac i wzajemnie obrazac..... to by chyba wystarczylo......
Wszystko jest ladne piekne.Znalazlem w tym temacie moze 5 osob aktywnie wypowiadajacych sie na tym forum.Powiesz szczerze ze jeszcze czekam na wypowiedz northa ktory zawsze ma cos ciekawego do powiedzenia.Nie chce wam psuc tej wspanialej atmosfery ale Nigdy nie bedzie miedzy kibicami Wisly i Cracovii przyjazni tak do konca.Zawsze cos sie stanie.Wiem ze teraz bedziecie na mnie nadawac tak jak na Zakopane i Koja ale pomyslcie racjonalnie co bedzie za tydzien.Ktos tu napisal ze przeszli kolo niego kibice Wisly i sie przywitali.To jest naprawde super gest,ale uwierz mi ze jakbys spotkal kogos u mnie dzisiaj czy wczoraj a osiedlu a nie byl by to pasiak,to marnie bys skonczyl.
Świeta Przyjaźń!!!
Ojciec Święty uczył przez całe swoje życie jak kochać i wybaczać! W obliczu jego śmierci stoimy przed bezprecedensową szansą zaprzestania, i wybaczenia sobie wszystkich dąsów! Pogodzenie się kibiców obu klubów było by chba najpiękniejszym dowodem nauk Papieża i najpiękniejszym chołdem dla Niego Samego!
Papież pogodził chrześcijan i żydów, My razem możemy w imie Jego pogodzić się w naszej małej ojczyźnie!!
Niezmarnujmy tej szansy, i dajmy dowud życia i nauk Ojca Świętego!!
Niestety Mielec ma racje.
Pamietajmy ze Wisla i Cracovia to kluby SPORTOWE (!!!!!!) Chodzmy na mecze, niech pilkarze rywalizuja na derbach, niech bedzie sportowa wojna na boisku, nie poza nim.
Przeciez jak ktos lubi czarne, a ktos biale, nie znaczy ze sami maja sie nienawidzic i mordowac....
Cala ta swieta wojna jest bezsensowna, popatrzcie np. na kibicow Adama Malysza. Czy oni sie nawzajem zabijaja z kibicami np. Hannavalda. Stoja Polacy obok Niemcow, kibicuja kazdy swojemu i jakos da sie to zrobic. A co dopiero kibice z tego samego miasta....... Przeciez wybijanie sie nawzajem kibicow Wisly i Cracovi jest wyrazem debilizmu z naszej strony, sami sobie Krakow niszczymy....
Pozdro !
P.S. Uda sie, nie ma rzeczy niemozliwych :)
ja jestem za!!!Zróbmy to dla naszego Ojca Świętego
mielec;
zgoda, ze przyjazni nigdy nie bedzie, ale wczorajszy i dzisiejszy dzien sa wyjatkowe w dziejach swiata, a nie tylko naszych klubow!
jestem naiwny moze, ale chce wierzyc ze szacunek jest mozliwy
jestesmy wyjatkowi pod kazdym wzgledem jako Krakusi
wygladam przez okno i widze pijanego kolesia wrzeszczacego jakies bluzgi na Cracovie
jest mi wstyd bo go znam od lat
zaczelo mi byc kur*a wstyd za tych pozbawionych elementarnej przyzwoitosci kretynow
SZACUNEK jest mozliwy
nie mowcie mi ze nie, bo i tak nie uwierze
Jeśli tak będziemy z góry zakładać, że nie uda się to faktycznie się nie uda....
Dlatego kolego Mielec, daj przykład swoim zachowaniem, im będzie nas więcej tym lepiej, pozostała "niekumata" część będzie miała większy problem, bowiem będą już w mniejszym stopniu anonimowi.
Skoro masz podpis "Ojcze Swiety,Twoja Cracovia jest caly czas z Toba" to zrób coś z tym i daj świadectwo.
wierzę...
ja jestem za
gdyby kazdy tak myslał ja nietórzy... a zwlaszcza Jan Paweł II to świat wyglądałby zupełnie inaczej. .
troszke więcej wiary ludzie!!!
Powiedzcie to Tym kibicom Wisly ktorzy latali po naszej czesci wczoraj.
Jestem za. Oczywiście nie da się w jednej chwili pojednać naszych klubów, ale powoli... Już jutrzejsza msza jest wielkim krokiem ku zakończeniu świętej wojny. Tak jak szanujemy Ojca Świętego, szanujmy się nawzajem. Na koniec dodam, że jakiś tydzień temu nawet mi przez myśl nie przeszło, aby nasze kluby się bratały. Teraz te smutne i przykre wydarzenia wywarły na mnie spory wpływ i rzeczywiście uważam, że powinniśmy się szanować.
@ Mielec
masz racje
ale..
co prawda wielkim znawca zycia i nauk Papieza nie jestem
ale mozna tu czerpac nauke z jego zycia
mianowicie z tego ze wszedzie gdzie sie pojawial
dochodzilo do zmian
zmian a nie rewolucji
nigdzie gdzie byl Papiez na nastepny dzien nie obalano dyktatury
ale Papiez zmienial cos swoja wizyta co stopniowo i pokojowo zmienialo ten kraj czy obszar
my mamy tez te szanse, ok niewiele sie zmieni, moze na 1wszy rzut oka nic sie nie zmieni, moze derby beda bluzgane, ale mysle ze wsrod niektorych cos juz sie zmienilo i moze sie to rozwinie i kiedys bedzie normalnie
Zakladam buty mielec i ide im powiedziec!
Jakiej naszej czesci?Szacunek dla Wisly zacznijmy sie szanowac!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)