Moim zdaniem zjednoczenie kibiców obu naszych klubów to była wola Papieża. Pokazał nam to między innymi gdy spotkał się z kibicami Wisły. Zapomnijmy o historii, winy napewno są po obu stronach, ale to nie jest ważne w takim momencie. Zapomnijmy o tym dla tego człowieka, chyba zasłużył na to... Szanujmy się nawzajem tak jak on szanował wszystkich ludzi bez względu na wszystko... Szacunek ponad wszystko...
-
-
WISŁA KRAKÓW
MX-ie czytając Twój post aż mnie korciło aby ci coś odpisać apropo win i krzywd... ale przez wzgląd na Naukę Największego Polaka w Naszej Historii, oraz przez wzgląd na to iż dzisiaj mamy Dzień Miłosierdzia Bożego, i przez to iż nie chcę zaśmiecać wzajemnym ciupaniem tego Szczytnego Tematu... ugryzłem się w język, przełknąłem ślinę i chciałem Wam wszystkim powiedzieć tylko tyle, że pewnie jeszcze nieraz zdarzy się, że na obu Naszych Stadionach jakiś dureń wstanie i zaintonuje "było ich sześciu..." bądź "Wisła to stara...", tego się nie da uniknąć po prostu są Ludzie i "klamki", ale nie Zniechęcajcie się chodzi o to aby każdy kto myśli podobnie jak My po obu stronach Błoń i na Suchych Stawach nie podejmował tego... "grafomaństwa", lecz zagłuszył ich dopingiem dla Swojego Klubu. Kiedy zobaczą jak jest ich niewielu, może sami zmądrzeją, są bowiem mocni tylko w grupie, pasożytują na odczuciach tłumu...
ide sobie dziś k.rynku i widze 2 kolesi obok siebie,jeden w szalu Wisły drugi Cracovii....
i nie tylko jeden taki przykład...
Kochać Wisly na pewno nie będę!!Chcę jednak wzajemny szacunek...chce by każdy mógł iśc w barwach przez miasto...i nie bać się że nie wróci do domu...
Na mszy będe oczywiscie...
^^Maniurqa^^ DOKLADNIE!!!!!! ja jutro napewno bede, chociaz , nie ukrywam , mam pewne obawy, ale morda nie szklanka, nie zbije sie, a bardzo mi zalezy zeby byc na Waszym stadionie jutro. i napewno przez kozlowek nie przejde w moich barwach, ale chce wejsc na Pasy razem z Gregiem , ktory jak powszechnie wiadomo jest za Pasami. I bardzo bardzo bardzo bym chciala,zeby zapanowal wzajemny szacunek , bo dlaczego to,ze kibicuje Wisle ma sie nierownac temu,ze mama wielu przyjaciol Pasiakow. Badzmy tam jutro razem!!
Aha tak a propos, to porozsyllam ludziom na gg wiadomosc, poinformowalam tych bez netu telefonicznie i slyszalam w tv, nie pamietam na ktorym kanale, mowili o naszym jutrzejszym pojednaniu.
naprawde duzy szacunek,za inicjatywe!!!!!
Nie musimy się kochać, ale NIE MOŻEMY SIĘ NIENAWIDZIĆ!
Tego na pewno chciałby ON....
Wiadomość zmieniona (03-04-05 20:20)
mam nadzieję, że uda mi się zjawić, choć lekkie obawy mam ...
Inicjatywa jak najbardziej słuszna!
Wiślak.
:(( [*]
Wiadomość zmieniona (03-04-05 20:24)
Zrobie wszystko by jutro byc na tej Mszy Świętej. I postaram się bym nie przyszedł sam. Ubiorę naszą koszulkę, wezmę szalik i świeczkę. Mam nadzieje, że wokół mnie będzie wielu nie tylko Pasiaków ale także zobacze kibiców Wisły i Hutnika. Wierzę, że nasza wspólna modlitwa dotrze do Ojca Świętego i że zmieni nas wszystkich na lepsze.
A ja ide na msze z przyjaciolka-wislaczka ja jestem pasiasta ale przyjazn i wzajemny szacunek daje nam to ze nigdy nie klocimy sie o abrwy. A kazda z ans szanuje klun drugiej!!
do wszytskich Wislakow:
Co Wy na to zeby umowic sie np o 19 na Reymonta pod naszym stadionem i przejsc na Kaluzy na Pasy? bo ja np osobiscie jak mam byc szczera to obawaiam sie tyhc kibicow Cracovii dla ktroych Papiez nie byl autorytetem i nie zrozumiej inicjatywy. PROSZE O ODPOWIEDZI
ruda: TAK! Doskonały pomysł! Wszyscy spotkajmy się o 19 na Reymonta! Przy wejściu na sektor C!
nie pozwolmy na jakies glupie incydenty jutro !! jak bedzie sie cos dzialo wszyscy musimy reagowac czy to za wisla czy to za cracovia
musimy usunac tych swirow z naszego
a co do mszy to zobaczcie tutaj
http://www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=14&ns=49331
KIbice Lecha i Pogoni dali prtzykład całej Polsce że sa ważniejsze sprawy niż klubowy szowinizm. Przez pamięć dla Wielkiego Polaka Krakusa niech kibice pokażą, że stadiony mogą być bezpieczne i przyjazne. To jest dobry moment aby pogodzili się Kibice Wisełki, Crakowii, Legii , Poloni, Widzewa i ŁKS-u i można takl wymieniać . To nic nie kosztuje, a będzie najwspanialszym pomnikiem dla Niego.
Wiadomość zmieniona (03-04-05 21:03)
Ja przyjade z sąsidem Wislakiem już się z nim umówiłem i obiecałem mu że nic mu sie nie stanie.
Cracovia Pany !!!!!!!!
ja tez mojej kumpleli obiecalam ze jej sie nic nie stanie, ale do stadionu raczej pojdziemy pewnie ze schowanymi szalikami bo niestety sa tacy kibole (bo to nie kibice a razcej bandyci) ktorzy niczego nie uszanuja.
sms od kolezanki ktora jest pod kurią: "pasiaki* zaslonili wszystkie wislackie szaliki i maja flage, robia sobie zdjecia. robia sobie jaja ze smierci papieza pozory robią niezle. na oknach zostaly tylko barwy cracovii"
*inne slowo tu bylo ale sie powstrzymalem
do Wislakow wybierajacych sie jutro do was: lepiej sie powarznie zastanowcie. do to co ustalilo pare osob na necie moze sie dosc drastycznie roznic od tego co bedzie w rzeczywistosci.
to nie sa kibice...to jacys po****** idioci ktorzy udaaj milosc do klubu...Tak sie nie robi. jestem pasiasta i czuje wstyd za takich kudzi...:(
jesli było oficjalne zaproszenie ,nie ma obaw napewno będzie ochrona
i chciałem Wam wszystkim powiedzieć tylko tyle, że pewnie jeszcze nieraz zdarzy się, że na obu Naszych Stadionach jakiś dureń wstanie i zaintonuje "było ich sześciu..." bądź "Wisła to stara..." nieksoniecznie tak jest od takich rzeczy sa osoby ciagnace dopingi jesli ona niepociagnie to inni za nim niepojda.. wiec to musi byc miedzy wami ustalone czy spiewamy na "nich" czy nie.... u nas sie tego juz niepraktykuje... wiec nic niejest niemozliwe
Jak pisalem w innym temacie, rowniez bede, wraz z kolega...
To bedzie moj pierwszy raz na Waszym stadionie...
Oczywiscie wezme szal Sandecji...
ja juz sama nie wiem.....jakos odzewu nie ma od WIslakow , wiec albo przyjde z Gregiem (bede sie bezpieczniej czula) albo jak bedzie jakis odzwe to spod naszego stadionu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)