O, przepraszam. Prezes Hałasik osobiście na tafli Jastoru wręczał złote medale.
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
To był jak dotąd jego jedyny z taflą kontakt :)
Miało się co prawda pojawić w weekend, a jest dopiero dziś, ale i tak dobre :D
http://zw.lt/wilno-wilenszczyzna/piotr-halasik-chcialbym-by-sympatia-miedzy-polakami-i-litwinami-zaczela-sie-od-hokeja/
No prze gość. Teraz będzie jednoczył całe narody :P
jeszcze trzeba mu będzie ksywkę zmienić na Jagiełło :P
[quote]Podpiszę porozumienie z telewizją publiczną o transmisji na kanale sportowym 60 meczy hokejowych. [/quote] skoro wywiad jest z 5 sierpnia a umowa miała być podpisana 25 lipca ...
Ten wywiad chyba wciąż się tworzy, odkąd go zobaczyłem rano pojawiły się już dodatkowe 2 pytania i 2 odpowiedzi oraz dopisano parę słówek w 1 odpowiedzi...
A z tym 25 lipca, to wiesz... szczęśliwi ludzie czasu nie liczą :D ciekawe co będzie 15 sierpnia :P
Święto będzie, więc inwestor pocałuję klamkę i obrazi się, bo sekretarką WB zapomniała poinformować że to jest dzień ustawowo wolny od pracy :)
8 dni później
Dzisiaj wlata ten milion euro, to co, cieszymy się chyba, prawda? Rmszar, klekot, macie jakieś zaproszenie na imprezkę na Modelarską może, albo na Konopnickiej z tej okazji? Będzie jakiś specjalny balet na tą okoliczność? Bo to nieczęsto taka okazja się przecież trafia...
Dziś już 17 sierpnia, a Hałasik Prezes (skrót HP, o czym poniżej) milczy o bańce euro,
szczerze mówiąc(pisząc), musiałem sprawdzić, czy ta obiecywana bańka to nie jakieś moje omamy, czy fakt autentyczny :)
no jednak fakt:
[i]Bardzo dobre wieści z PZHL
Opublikowano: wtorek, 09, lipiec 2013 15:38
Wtorek 9 lipca, to bardzo ważny dzień dla polskiego hokeja na lodzie. Do siedziby PZHL, na ręce Prezesa dra Piotra Hałasika, wpłynęło potwierdzenie otrzymania gwarancji bankowej, dzięki której już wiemy, że 15.08 br. na konto Związku wpłynie minimum milion euro od pozyskanego sponsora.[/i]
to ze strony PZHL - link: [url=http://pzhl.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=685:bardzo-dobre-wiesci-pzhl&catid=7&Itemid=186&lang=pl][b]Bardzo dobre wieści[/b][/url]
Następna wiadomość jest poniekąd niewesoła, ale z góry przewidywalna:
zadłużona czeska drużyna, która nie dostała licencji w swojej lidze (drugiej lidze !) - za długi, nie zagra w również ?HL
link: [url=http://sport.interia.pl/plh/news-czeski-klub-rezygnuje-ze-staran-o-gre-w-polskiej-lidze-hokej,nId,1012436][b]Czeski klub rezygnuje ze starań o grę w polskiej lidze hokejowej[/b][/url]
(niewesoła, bo w normalnych warunkach fajnie by było walczyć z czeską drużyną w lidze,
inna sprawa, co by było, jakby Czesi zostali mistrzami Polski)
Wracając do początku,
usłyszałem dziś od kumpla tekst, wyczytany na h.net,
[b]H[/b]ałasik [b]P[/b]rezes i Szuflada Tajemnic :)
Alko D`Bier Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wtorek 9 lipca, to bardzo ważny dzień dla
> polskiego hokeja na lodzie. Do siedziby PZHL, [b]na
> ręce Prezesa dra Piotra Hałasika, wpłynęło
> potwierdzenie otrzymania gwarancji bankowej,[/b]
> dzięki której już wiemy, że 15.08 br. na konto
> Związku wpłynie minimum milion euro od
> pozyskanego sponsora.
> to ze strony PZHL - link: Bardzo dobre wieści
Czegoś takiego jak potwierdzenie otrzymania gwarancji bankowej, to jak żyję nigdy nie widziałem, ani o czymś takim nie słyszałem ! :D
A wiele razy różnego rodzaju gwarancje bankowe i ubezpieczeniowe przechodziły przez moje ręce z racji mojej pracy zawodowej !
Gwarancja bankowa albo wpływa w albo nie, tj. albo gość ją przynosi i to w oryginale albo nie, takie są reguły rynku, biznesu, nawet w sferze publicznej w naszym kraju ! Jakby gwarancja wpłynęła, to PZHL by ją miał !
Chyba, że bank (gwarant) wystawił gwarancję na podmiot uprawniony z gwarancji inny niż PZHL, to może wtedy ten inny podmiot powiadomił PZHL, że otrzymał taką gwarancję (ale wystawioną na ten podmiot (uprawniony z gwarancji) a nie na PZHL), ale czego dotyczy ta gwarancja to już inna bajka ! A w takim wypadku PZHL i tak nie otrzyma z tego ani grosza !:D
Tak, że to jest następna bajka z 1000 i jednej nocy (ale tyle to chyba Wielki Bajarz nie dotrzyma, bo to jest aż ponad 3 lata) ! :D
Jurrasic, właśnie takie wpadki i lapsusy powodują, że ludzie mają dość. Całkiem prawdopodobne, że to było potwierdzenie od "firmy headgingowej", że otrzymała gwarancję bankową od sponsora, którego miała znaleźć. Niestety, jest to kolejna tajwmnica szuflady.
Zółta Kaczka na prezesa PZHL :)
Nic się tym PHL nie chwali, a chyba powinien. Kasy tam nie ma. Za wyjazd do Poruby nie płacił klub, więc to chyba zbyt optymistyczne info.
rmszarze moglbys uchylic rabka tajemnicy kto oplacil wyjazd do Poruby?
Chyba raczej nie trudno się domyśleć... mam nadzieję, że się mylę.
Nie, nie PZHL.
to moze jesli pozwolicie i ja doloze swoje 3 Nowotarskie grosze...otoz jesli nic sie nie zmieni jutro a najpozniej we wtorek ukaze sie info ze Podhale w PHL nie zagara !!!tak tak to niepomylka...juz od dluzszego czasu nasza Pani prezes jest bombardowana przez Pana Wielkiego Bajarza grozbami iz w trybie natychmastowym ma uiscic oplate za dzika karte i podpisac jednoczesnie umowe z PHL-em.pani Michalska owszem moze by i zaplacila gdyz pieniazki na ten cel sa ale po konsutacjach z pozostalymi klubami i prawnikiem poprostu nie chce wsadzic klubu na mine!!prawnik wrecz zabronil podpisywac Pani prezes umowy proponowanej przez Wolosza z w oboecnej formule...I tu na zakonczenie mala ciekawostka..czyz to nie dziwne ze Bajarz zaczal naciskac na placenie kasy w okresie w ktorym Krynicki DT zaczal upominac sie o przelewy??(a tak jest)..:)ba wracajac do tego co napisano na gazecie ze Krynica wykupila dzika karte....bujda na kolkach!!!nic krynica nie zaplacila a jak to okreslil jeden z tamtejszych dzialaczy "w poniedzialek maja z kads pozyczyc i cos zaplacic"heh normalnie paranoja....malo tego prezes skoszarowal na miesiac U_20 i z dobrze poinformowanego zrodla zrobil to na kredyt mamiac hotel i wszytkich w okolo ze zaplaci ministerstwo sportu....i w tym momencie owy informator(de facto dzialacz PzHu )wybuchnal smiechem.niewspomne juz o tym ze wciaz rosnie dlug wobec Zacharkina i Bykowa...zal zal i jeszcze raz zal...takiego burdelu w hokeju bynajmiej ja niepamietam a siedze w tym sporcie juz 28 lat
...i w ten prosty sposób, choć wszystkim się wydawało, że w hokeju wyżej od stopnia prezesa PZHL awansować się nie da, może okazać się, ze jak ktoś się uprze wysiodłać Wielkiego Bajarza, ten awansuje na funkcję Wielkiego Wierzyciela PZHL :) echhh, 6-zespołowa niezależna liga rebeliancka w składzie Cracovia - JKH - Tychy - Sanok - Oświęcim - Podhale, bez patronatu Wielkiego Bajarza i Mariusza gumowego zegarka W. tak by się marzyła...
Może nawet dla odmiany taką ligę nawet ktoś by chciał pokazywać w tivi...
#28 - ale jaja. No to góra za parę dni któraś bomba musi wreszcie wybuchnąć. A start ligi już tak blisko...
Tylko śmiać się czy płakać...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)