Muertes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kudłaty prezio umywa też ręce w sprawie
> Sosnowca...
>
> "Jako prezes związku nie mam z tą sprawą nic
> wspólnego. To jest temat podjęty przez
> Zagłębie Sosnowiec
I słusznie prawi. Jako prezes związku on nie ma z tym nic wspólnego. Aby podejmować te decyzje wstaje z fotela prezesa PZHL i przesiada się na zwykły taboret więc czyni to już jako zwykły Sosnowiczanin :D
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
...
[quote="Andrzej Stanowski - \"DP\""]
Dużą sensację w hokejowym światku wywołała wiadomość podana przez prezesa PZHL Piotra Hałasika, że znalazł on sponsora dla reprezentacji i Polskiej Ligi Hokejowej.
Prezes nie ujawnił jednak, co to za firma, poza tym, że pochodzi z Wielkiej Brytanii. - [b]Dzisiaj mogę zdradzić tylko tyle, że jest to firma hedgingowa, która na razie nie chce ujawniać swojej nazwy. Firma do 15 września 2013 roku ma wskazać nam sponsora[/b] - powiedział Hałasik.
Na pytanie, czy nie jest to zbyt odległy termin, skoro już na początku września ruszy ekstraklasa, prezes odrzekł: - To jest termin ostateczny, może okazać się, że wiadomość o sponsorze ogłosimy wcześniej. [b]Najważniejsze, że sponsor będzie, a jeśli nie, to jak zapowiedziałem przed rokiem po wyborach na prezesa PZHL, podam się do dymisji[/b]. Jestem jednak dobrej myśli, to będzie sponsor nie tylko pierwszej reprezentacji, ale tworzonej od tego sezonu zawodowej Polskiej Ligi Hokejowej.
Sporo zamieszania wywołała też informacja, że w ekstraklasie ma zagrać reprezentacja Polski. Przed dwoma dniami w Krakowie rosyjscy trenerzy reprezentacji Wiaczesław Bykow i Igor Zacharkin sondowali opinie na ten temat wśród reprezentantów Polski. Kilkunastu graczy wyraziło chęć gry w takim zespole. Pod jakim szyldem ma grać w ekstraklasie taka drużyna? - Jako prezes związku nie mam z tą sprawą nic wspólnego. To jest temat podjęty przez Zagłębie Sosnowiec, który wspierają Bykow i Zacharkin. Oni uważają, że dobrze byłoby, aby większość reprezentantów grała w jednym klubie i wspólnie trenowała. To jest sprawa Zagłębia, które ma mieć na to pieniądze, bo w klub z Sosnowca chce zainwestować firma rosyjska - mówi Hałasik.
A co ze wspólną ligą polsko-słowacką, bo taki projekt też lansował prezes? - Na najbliższy sezon sprawa jest nieaktualna, bo Słowacy mają w perspektywie start w igrzyskach w Soczi. Ale zapowiadają, że o takiej lidze będzie można mówić od sezonu 2014/2015. Jadę właśnie na kongres IIHF do Sztokholmu, będę tam na ten temat rozmawiał ze Słowakami, podejmę także rozmowy z Austriakami na temat ewentualnej gry naszej drużyny w EBEL. W Sztokholmie będziemy się starać o przyznanie Polsce mistrzostw świata kobiet i mężczyzn do lat 20 - mówi prezes Hałasik.
[/quote]
źródło: [url=http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/hokej/1272829-sponsor-na-razie-jest-tajemniczy.html][dziennik.krakow.pl][/url]
To jest hit! Rewelacje o Olivii Gdańsk w KHL i Projekcie Sosnowiec w EBEL się nie umywają do tej informacji.
Zatkało mnie, wybaczcie.
Kabaret na maxa to się dopiero zacząć może jak będą znane wysztkie szczegóły i ktoś mądry w 1 Lidze usiądzie spokojnie na 5 minut, użyje kalkulatora i mu wyjdziez że 200 koła (a zwróćcie uwagę, że haracz dla związku będzie chyba jedynym mierzalnym kryterium przyjęcia, bo w "gwarancje" finansowe budżetu jakoś słabo wierzę) to jest taniej niż tłuczenie się cały rok w 1L. A potem zapłaci i zagra cały sezon w zawodowej PHL juniorami bez kontraktów, albo za symboliczną kasę. I takie będzie to całe zawodowstwo :D A nie jest to wcale takie nierealne...
Również jakiś szejk z UEA (dywizja III) może sobie kupić za śmieszne dla niego pieniądze prawo o gry w PLH. Kupi tych czterech juniorów, a jako resztę weźmie reprezentację UEA (płacąc oczywiście za obcokrajowców ponad limit) i będą grać. Zawsze to poziom PLH (czy też PHL...) jest wyższy niż ligi (o ile jakaś tam jest) w UEA. A dodatkowo może okazać się, że znajdzie się kilku Arabów z polskimi korzeniami, np. jakiś Al-Kolusz albo Al-Odrobny (zbieżność nazwisk przypadkowa).
Wybaczcie, ale nie mogłem sobie odrobiny ironii odmówić :)
Leesior,
masz rację z tym shake-m
Forpocztę, z wielbłądem już wysłał w ub. sezonie (do Katowic) ;)
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Również jakiś szejk z UEA (dywizja III) może
> sobie kupić za śmieszne dla niego pieniądze
> prawo o gry w PLH. Kupi tych czterech juniorów, a
> jako resztę weźmie reprezentację UEA (płacąc
> oczywiście za obcokrajowców ponad limit) i
> będą grać. Zawsze to poziom PLH (czy też
> PHL...) jest wyższy niż ligi (o ile jakaś tam
> jest) w UEA. A dodatkowo może okazać się, że
> znajdzie się kilku Arabów z polskimi korzeniami,
> np. jakiś Al-Kolusz albo Al-Odrobny (zbieżność
> nazwisk przypadkowa).
>
> Wybaczcie, ale nie mogłem sobie odrobiny ironii
> odmówić :)
Przecież my do każdej ligii, a w szczególności słowackiej, chcemy się wkręcić na podobnych zasadach. Nie ze względu na umiejętności, tylko ewentualnie dzięki przyniesionej z zewnątrz kasie.
To wcale nie brzmi jak ironia :)
No tak! Ale ja akurat napisałem absolutnie całkiem serio, wiecie... I w ten sosób wcale się nie zdziwię jak "liga zawodowa" będzie najbardziej amatorską w historii.
Jedyny plus taki, że w typerze rekord będzie gonić rekord, co chwilę ktoś nowy będzie dostawał Lucky Luke'a i skończymy go na 40.W tym roku było 13 i chyba wyżej nie pójdziemy, swoją drogą gratki dla bolka_krk, typujący więdzą o co kaman :D
Halasik bezczelnie klamie.
Obiecałem co dłuższe tematy z Forum wyprowadzić, więc nie będę tu opisywał, ale jakos przypadkiem Wielkiemu Bajarzowi znów się twierdzenia rozminęły z rzeczywistością w sprawie EBEL. Temat z przyczyn już wymienionych opisałem na zewnątrz, co wytrwalszych zapraszam.
ktoś tu kiedyś pisał że się strasznie rozpisujesz, ale wtedy jeszcze wpisów na blogu nie widział ;)
wiesz... w sumie po to mnie grzecznie poproszono o nieśmiecenie, więc tam sobie poszedłem, widzę ze statystyk których tam jest multum, że ktoś czyta, jestem tam bardziej u siebie i do tego, przynajmniej w moim odczuciu pisząc powołuję się na konkrety, daty, liczby, cytaty czy konkretne wydarzenia, więc nie biore tych rzeczy zprzysłowiowej d...py. Oki, może sporo, ale dlatego tam a nie tu...
Natomiast jestem w przygotowaniu fajnego postu, powiedziałbym, że czegoś nowego, parę osób tu wie, ale generalnie to niespodzianka i myślę że to będzie coś ciekawego dla wszystkich, co prawda bardziej dla wszystkich stąd a mało dla wszystkich innych skądinąd, no ale ja jestem stąd, więc czasem tak lokalnie też sobie mogę :) W końcu: "u siebie tam jestem, no nie?" :D
brawo żółta kaczka za spostrzegawczość, naprawdę pełny szacun
Że zacytuje...
Prezes nie ujawnił jednak, co to za firma, poza tym, że pochodzi z Wielkiej Brytanii. - Dzisiaj mogę zdradzić tylko tyle, że jest to firma hedgingowa, która na razie nie chce ujawniać swojej nazwy. Firma do 15 września 2013 roku ma wskazać nam sponsora - powiedział Hałasik.
Wypierdalaj Hałasik !
Tak się zastanawiam co ta tajemnicza firma hedgingowa z tego ma (będzie miała) i kto za to (za)płaci(ł) ? Przecież za friko tego nie robią.
moze prezes zainwestowal w fundusz hedgingowy i zagral ostro na jakies opcje z zapadalnoscia 15 wrzesnia :).
Boję się, że przez jego machinacje finansowe zlicytują cały PZHL i tym samym prezes zostanie ostatnim grabarzem polskiego hokeja ! :(
fundusz hedgingowy-Fundusz hedgingowy (z ang. Hedge fund) - rodzaj instytucji finansowej[1] pobierającej opłatę za zarządzanie powierzonym kapitałem, w którym dokonuje się kupna i krótkiej sprzedaży papierów na rynku kapitałowym w celu ograniczenia (hedge[2]) ryzyka wahań cen obejmujących swoim zasięgiem cały rynek dla maksymalizacji zysków. Jego najważniejszymi cechami są bardzo wysokie ryzyko inwestycyjne jak i możliwość osiągania wysokiej stopy zwrotu zarówno podczas hossy jak i bessy na rynku. Ich strategia inwestycyjna jest często agresywna i spekulacyjna.
tez mam takie obawy jak jurassic
nie słyszałem o firmie hedgingowej. O funduszu hedgingowym - owszem. Ale słyszałem też , że od 2008 roku te fundusze przynoszą potężne straty, idące w miliardy USD. Z każdym rokiem coraz większe
Kryzys w 2008 r.
Wg szacunków podczas kryzysu w roku 2008 fundusze hedgingowe na całym świecie odnotowały łączną stratę w wysokosci 350 mld USD, na Amerykę Płn. przypadło 183 mld USD strat[4].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_hedgingowy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)