klekot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oczywiście że Rohacek jak był trenerem kadry
> nie kaperował w trakcie zgrupowań reprezentacji
> zawodników innych klubów, na zgrupowania kadry
> przyjeżdżał pracownik Cracovii umawiał się z
> zawodnikami w ich czasie wolnym w restauracjach
> lub po prostu w pokojach hotelowych - info pewne z
> pierwszej ręki
to tym bardziej przepraszam Rudiego i Surama, choc zagadniecie wieczorem przy kolacji kogos, czy nie zagralbys w Cracovii? - nie uwazam za cos zlego.
ale siedzenei przy podpisywaniu umow przy prezesie PZHL to rzeczywisxcie sowiecka kpina.
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
cytat z artykułu W. Sowińskiego, który mi się bardzo spodobał i uważam ten pomysł za bardzo sensowny:
[quote]Reprezentacja jest ważna, ale najważniejsze jest wypracowania modelu szkoleniowego do najmłodszych po seniorów Tego rodzaju przedsięwzięcie miałoby racje bytu, gdyby w jednej grupie zgromadzić reprezentację młodzieżową, wspartą najlepszymi juniorami młodszymi. Nastąpiło, naszym zdaniem, odwrócenie piramidy, a wszystko ma być podporządkowane awansowi reprezentacji do wyższej dywizji. Zgoda, awansujemy, ale co dalej? [/quote]
Od dwóch dni zastanawiałem się, co to za możny, brytyjski sponsor będzie wspierał polski hokej.
Dziś trafiłem na trop i chyba rozwiązałem zagadkę.
W "normalnych" warunkach, pewnie nawet bym na to nie wpadł, bo jest to wysoce irracjonalne, ale żyjemy w Wielce Bajecznym ( WB - czyli nomen omen Wielka Brytania) Hokejowy Świecie, gdzie Olivia gra w KHL (choć Ruscy od początku mówili, że nie zagra), gdzie polskie kluby grają we wspólnej lidze ze słowackimi (choć Słowacy praktycznie zdusili ten pomysł w zarodku), gdzie w Sosnowcu powstają super nowoczesne hale dla super drużyn: Bassiejn i Le Bassine (sponsorowane przez gigantów, odpowiednio z Rosji i Francji), gdzie trwa plan naprawy polskiego hokeja, zakończony w 2025r. wart astronomiczne pieniądze, itd, itp
Przeczytałem dziś na stronie [url=http://www.weszlo.pl/news/14811-HIT_Firma_z_Kamerunu_i_licencja_dla_Polonii](tu link: weszło.pl)[/url] o nowym kameruńskim właścicielu piłkarskiej Polonii Warszawa,
coś mnie olśniło i sprawdziłem skład Brytyjskiej Wspólnoty Narodów,
ku memu zdziwieniu okazało się, że Kamerun należy :)
i stała się jasność !
toż to ten sam sponsor !
a może się mylę ?
9. Przez co najmniej dwa sezony ostatnia drużyna PHL nie będzie degradowana z ligi a zwycięzca rozgrywek I ligi będzie nabywał do udziału w rozgrywkach PHL.
to chyba gwoźdź do trumny dla pierwszej ligi hokeja, no i niestety widzę że phl ugiął się i dał "dziką kartę" przynajmniej wiemy na co pójdą pieniądze od sponsora, na zgłoszenie nowego super teamu z Sosnowca
Alko D`Bier Napisał(a):
> Przeczytałem dziś na stronie (tu link:
> weszło.pl) o nowym kameruńskim właścicielu
> piłkarskiej Polonii Warszawa,
> coś mnie olśniło i sprawdziłem skład
> Brytyjskiej Wspólnoty Narodów,
> ku memu zdziwieniu okazało się, że Kamerun
> należy :)
>
> i stała się jasność !
> toż to ten sam sponsor !
> a może się mylę ?
Wiesz, w sumie jakby gość dał jeszcze gwarancję, że sprowadzi jakichś swojaków to quasi-kadry i po dwóch latach nam wzmocnią reprę to by może wcale nie było głupie :) Poza tym (z całym szacunkiem do Polonii) doświadczenie uczy, że jak jakiś sponsor interesuje się Polonią to oczywistym jest że prezentuje on sobą wysoki poziom, stabilność i przewidywalność w działaniach - czyli do duetu z Wielkim Bajarzem partner jak znalazł! :)
Jaki sens w takim razie ma gra w I lidze? Mają sobie grać dla samego faktu z gry?
Skoro do ekstraligi nie bedzię dało się awansować, gdyż będzie hermetycznie zamknięta?
Moim zdaniem związek na czele z prezesem zabijają i niszczą polski hokej!
Akurat co do I ligi, to bodajże podali, jakoby zwycięzca ma co roku awansować. Czyli przybywac będzie drużyn w Ekstralidze.... jesłi oczywiście będzie kasa.
Ale 1 liga zdechnie już całkowicie. I to jest tak naprawdę najgorszy punkt tego zarysu regulaminu.
umrze śmiercią naturalną wraz z kilkoma ośrodkami, które nie wywalczą awansu a nie będzie ich stać na wykup dzikiej karty, ale czas pokaże
To się zrobi z 2 ligi pierwszą albo nawet z 3-ej (Pani Ministra pomoże :D)
Boje się, że to pozbawi takie ośrodki hokejowe jak np. Krynica resztek nadziei na jakikolwiek sens walki w dalsze ich funkcjonowanie.
A do nich mam wielki szacunek i życzę im wszystkiego co najlepsze... a to ich zniszczy.
Alko D`Bier Napisał(a):
> Od dwóch dni zastanawiałem się, co to za
> możny, brytyjski sponsor będzie wspierał polski
> hokej.
> Dziś trafiłem na trop i chyba rozwiązałem
> zagadkę.
> W "normalnych" warunkach, pewnie nawet bym na to
> nie wpadł, bo jest to wysoce irracjonalne, ale
> żyjemy w Wielce Bajecznym ( WB - czyli nomen omen
> Wielka Brytania) Hokejowy Świecie, gdzie Olivia
> gra w KHL (choć Ruscy od początku mówili, że
> nie zagra), gdzie polskie kluby grają we
> wspólnej lidze ze słowackimi (choć Słowacy
> praktycznie zdusili ten pomysł w zarodku), gdzie
> w Sosnowcu powstają super nowoczesne hale dla
> super drużyn: Bassiejn i Le Bassine (sponsorowane
> przez gigantów, odpowiednio z Rosji i Francji),
> gdzie trwa plan naprawy polskiego hokeja,
> zakończony w 2025r. wart astronomiczne
> pieniądze, itd, itp
>
> Przeczytałem dziś na stronie (tu link:
> weszło.pl) o nowym kameruńskim właścicielu
> piłkarskiej Polonii Warszawa,
> coś mnie olśniło i sprawdziłem skład
> Brytyjskiej Wspólnoty Narodów,
> ku memu zdziwieniu okazało się, że Kamerun
> należy :)
>
> i stała się jasność !
> toż to ten sam sponsor !
> a może się mylę ?
To co Hałasik robi to na prawdę jak Kamerun zaczyna wyglądać.
MSC Napisał(a):
> To się zrobi z 2 ligi pierwszą albo nawet z 3-ej
> (Pani Ministra pomoże :D)
i w ten sposób Żubry i Czarty znajdą się w 1. lidze i zaczną bić pokłony Wielkiemu Bajarzowi (bez jego "reform" byłoby to trudniejsze) :P :P
qsss Napisał(a):
> Boje się, że to pozbawi takie ośrodki hokejowe
> jak np. Krynica resztek nadziei na jakikolwiek
> sens walki w dalsze ich funkcjonowanie.
Mógłbyś napisać dlaczego?
Skoro: "zwycięzca rozgrywek I ligi będzie nabywał do udziału w rozgrywkach PHL." to chyba sensu walki odbierać nie będzie.
Faktycznym problemem jest ewentualne zmniejszenie I ligi o 2 zespoły w ciągu 2 lat. Pozostaje nadzieja, że jakieś nowe ośrodki dołączą, np. Lublin, Dębica, może Łódź.
Bo Krynica o zwycięstwo walczyć raczej nie będzie a boję się o jeszcze większą marginalizację I ligi.
Suram: Ja nawet w przypadku gdyby nas zaprosił do swojej nowej ligi to nigdy mu się nie pokłonie :)
co roku kluby upadają, lub tracą na wartości, zatem ciężko zakładać by w nowych ośrodkach coś powstało, to nie piłka gdzie każdy biedak marzy i zapożycza się byle dobrać się do koryta (kasa z c+), zatem najbardziej możliwy wariant to właśnie upadek dalszy hokeja w niektórych ośrodkach, jest też wariant średnio optymistyczny, otóż licencje na grę w eklasie tak spacyfikują kluby że połowa z nich będzie ponownie grać w 1 lidze, zatem nie ma o co się martwić
qsss Napisał(a):
> Bo Krynica o zwycięstwo walczyć raczej nie
> będzie a boję się o jeszcze większą
> marginalizację I ligi.
Kiepskie założenie zwłaszcza wobec doświadczeń ostatniego sezonu, ale OK, dzięki za odpowiedź.
Muertes Napisał(a):
> to firma
> hedgingowa, która na razie nie chce ujawniać
> swojej nazwy. Firma do 15 września 2013 roku ma
> wskazać nam sponsora - powiedział Hałasik." DP
no nie, przecież dziś jest 10 maja, a nie 1 kwietnia. Gdyby to było w normalnej, cywilizowanej, firmie to po takiej zagrywce każda Rada nadzorcza wywaliła by takiego bajkopisarza na zbity pysk.
> Kudłaty prezio umywa też ręce w sprawie
> Sosnowca...
a tu mu się nie dziwię. Gdyby się przyznał że ma z tym cokolwiek wspólnego - to oznaczałoby dla niego śmierć cywilną. Chroni własny tyłek, bo głosy protestu przeciwko temu "genialnemu pomysłowi" rosną. I spychotechnika - to nie ja, to Ruskie. A kto Ruskim podpowiedział COCHOBEU, gdzie - zupełnym przypadkiem - mieszka i prezes i jego syn? Oczywiście zaraz odezwie się jego naczelny adwokat - wymyślając podobne bajeczki mające pokazać , że świetlana postać H..a sika jest bardziej czysta niż dziewica orleańska, a wszystko o czym się pisze to zarzuty zawistnych osób
Nie mam nic przeciwko odbudowie Zagłębia przez bogatego sponsora, ale nie metodą okradania innych, a na dodatek szermując przy tym hasłem "dobra reprezentacji"
Taki "model" przerabiano w byłym NRD. Najpierw była tam normalna liga, a reprezentacja odnosiła jakieś tam sukcesy (np. lała nas, a nawet była medalistą mistrzostw Europy). Ale mistrz z lat 50-tych SG Frankenhausen został okradziony z wszystkich co najlepszych graczy (metodą legijną tzn. "wcieleniem do służby"). Potem przyszła kolej na inne kluby. I w ten sposób w 1969 klub Dynamo Weisswasser stał się pełną reprezentacją. W tym momencie jednak resortowi z Berlina zaprotestowali i połowa graczy przeszła do innego Dynama - ze stolicy. A żeby nie było problemów to protestujące przeciw temu pozostałe kluby z ligi wyrzucono. I liga grała sobie systemem: Kadra A - Kadra B (pod szyldami klubowymi)
Od tego momentu zaczął się zjazd poziomu reprezentacji DDR.
i to samo może nas czekać.
czepiasz się szczegółów, sponsor jest! tylko go jeszcze nie ma, ale już jest i to jest pewne!
co do Zagłębia zespół już jest, tylko jeszcze nie taki jaki by chcieli, ale jest! reprezentacja też jest, ale jakby nie do końca w jednym klubie, ale jest!
czyli same fakty
Muertes Napisał(a):
> Kudłaty prezio umywa też ręce w sprawie
> Sosnowca...
>
> "Jako prezes związku nie mam z tą sprawą nic
> wspólnego. To jest temat podjęty przez
> Zagłębie Sosnowiec
I słusznie prawi. Jako prezes związku on nie ma z tym nic wspólnego. Aby podejmować te decyzje wstaje z fotela prezesa PZHL i przesiada się na zwykły taboret więc czyni to już jako zwykły Sosnowiczanin :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)