Może coś się poprawi? Orlen sponsorem hokejowej reprezentacji.
https://hokej.net/artykul/orlen-sponsorem-reprezentacji-polski
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
4 dni później
- Edytowany
Nowe lodowisko w Katowicach, ma coraz większe szanse na materializację.
[quote]https://twitter.com/Jacek_Sroka/status/1642823689644257280[/quote]
Ciekawe... raczej nie do zrealizowania
NCSL to koncepcja urbanistyczno-architektoniczna ( https://www.medusagroup.pl/projekty/uzytecznosci-publicznej/narodowe-centrum-sportow-lodowych/ ) olbrzymia inwestycja więc to raczej fantazja prezesa związku sportowego z długiem +20 mln. Katowice mają teraz taflę w satelicie i dwie w Janowie, rozgrzebaną budowę stadionu miejskiego z halą do siatkówki, a "idea odżyła" na śniadaniu urzędników z Mistrzami Polski, na którym był obecny również prezes PZHL, któremu trudno było powiedzieć w tych okolicznościach, że mu się rozum wysprzęglił
- Edytowany
Z tym NCSL to pomysł Minkiny.
Ale prezydent Katowic powiedział, że tak czy siak powstanie nowy obiekty na 5000 kibiców, nawet jako samo lodowisko dedykowane hokeistom.
Temat ma ruszyć w przyszłym roku po zakończeniu budowy stadionu i hali do siatkówki.
12 dni później
- Edytowany
W ramach drgawek polskiego hokeja to reprezentacja U18 spadła do dywizji IIA (czwarta liga).
W decydującym meczu pokonała nas Estonia.
Ciekawostka: Awans do IA uzyskała Austria, która odniosła 4 zwycięstwa, przegrywając tylko z Polską. Dla nas to było niestety jedyne zwycięstwo. A starczyło zdobyć choć 1 pkt z Estonią.
Niestety, to pokazuje coraz większą zapaść polskiego hokeja. Jeszcze trochę, a pozostanie tylko liga półamatorska...
Tu jest zestawienie frekwencji -na meczach hokejowych w Europie. I chyba wytłumaczenie, dlaczego nas wyslizgali z CHL:
https://hokej.net/artykul/ranking-frekwencji-w-europie-najlepsze-polskie-kluby-w-drugiej-setce
20 dni później
I brawo !! TVP niech się udławi.
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2023-05-09/hokejowe-mistrzostwa-swiata-w-polsacie-sport-do-2029-roku/
Ha ha ha, za pogrywanie TVP z transmisjami ligi dobrze im tak.
nie wiem z czego taka radość ,że najciekawszy od 10leci turniej kadry hokejowej będzie na kodowanej TV.... zamiast miliona czy nawet dwu obejrzy że 100-200 koła. Nie pomyśleliście Panowie z tą swoją radością
Khalidzie nikt nie pomyślał tylko Ty. Od dawna oglądam hokej na polsacie sport. CHL, Puchar Spenglera. Dla mnie żaden problem. Jakby jeszcze ligę transmitowali o czym już mówiłem ze 2 lata temu byłoby super. TVP niech się wypcha jak było wyżej napisane.
Różnica jest taka, że mecze można było oglądać na TVP w Internecie lub na aplikacji w telefonie ZA DARMO.
Teraz to albo abonament albo szukanie strima albo pooglądane
TVP i tak większość meczy nie pokazywało, trzeba było ogladać streamy IIHF. Polsat sport ma wiele anten i mogą pokazywać wszystkie.
Ja mam dostęp do Polsat Box Go, ale większość Polaków nie ma, więc na razie wcale się nie cieszę, bo kodowane transmisje z występami naszych hokeistów wcale nie pomogą w popularyzowaniu hokeja w Polsce. Inaczej będzie wyglądała sprawa jeśli Polsat pokaże mistrzostwa na ogólnodostępnym kanale (przynajmniej mecze z udziałem polskich reprezentantów). Wtedy OK.
Jak hokej miało TVP to wszyscy narzekali bo było mało transmisji hokeja (z MŚ czy IO zaledwie kilka meczów, z PHL tylko finały PO a np. CHL w ogóle). Przykładowo teraz z naszych MŚ było 5 meczów Polaków + 3 inne czyli łącznie 8 meczów na 15 rozegranych. Z MŚ elity ma być zaledwie 7 meczów fazy grupowej na 56 rozegranych (!!!) + 1/4, 1/2, o brąz i finał. TVP traktowało hokej po macoszemu a nawet szef TVP Sport Szkodnikowski stwierdził jakiś czas temu, że tego się nie ogląda i tego nie będzie w TVP Sport po czym zrezygnował z pokazywania i tak małej ilości pokazywanych meczów PHL.
Teraz wziął się za hokej Polsat i nawet jeszcze nie wiadomo jak to będzie wyglądało ale już większość na froum wie i narzeka - że płatne, że nie będzie Polaków, że to, że tamto... nosz qrwa typowo polskie. Polakowi to najlepiej dać wszystko za darmo bo mu się należy i jeszcze poprosić żeby wziął.
Zdecydujcie się czy chcecie mieć więcej hokeja w TV (wierzę, że tak będzie w Polsacie choć tak jak pisałem wyżej jeszcze nie wiadomo jaki to będzie miało format). Niestety trzeba się przy tym liczyć z tym, że niektórych treści nie będzie za darmo. Ale w dzisiejszych czasach to już chyba powinno być zrozumiałe dla wszystkich, którzy nie żyją na Marsie tylko obserwują rzeczywistość codzienną. Czy może wolicie mieć hokej za darmo w TVP, którego i tak tam nie ma poza małymi wyjątkami. Nie ważne czy jest czy nie ma ale ważne, że za darmo.
Dokładnie. TVP niby mają misję bo publiczna tv a mieli hokej w du... bo oglądalność słaba. Skoro im się nie opłaca to niech weźmie to ktoś kto zrobi z tego produkt który ludzie będą chcieli oglądać. Marzy mi się, żeby wzięli ligę i zrobili z tego coś na kształt tego co zrobili z 1. ligi piłkarskiej.
Bodzio - a czy Polsat zobowiązał się do transmitowania polskiej ligi hokejowej w pakiecie z MŚ Elity? Czy hokej miał dużą oglądalność w TV gdy był transmitowany przez TVP Sport? Sugeruję spojrzeć do artykułów internetowych, które poruszały temat oglądalności hokeja. Teraz mamy inną sytuację, bo reprezentacja awansowała do Elity po 21 latach, a Ty podajesz przykłady z czasów Dywizji IB i I A, w dodatku mieszając kwestie ligowe z reprezentacyjnymi. Akurat wszystkie bez wyjątku mecze reprezentacji Polski były transmitowane w TVP Sport niezależnie, na jakim poziomie graliśmy. Jest duża szansa na wypromowanie w mediach polskiego hokeja o ile nasi reprezentanci nie będą się kompromitować przegranymi po 5:0, lecz z silnymi będą niewysoko przegrywać po niezłych meczach, a z 2-3 drużynami z dolnej części tabeli wygrywać. Zainteresowanie hokejem powinno znacznie wzrosnąć, a Ty cieszysz się, że jak najmniej osób obejrzy hokeja, bo TVP nie transmitowało ligi z powodu słabej oglądalności. Ja chciałbym żeby wypromować hokej na tyle, żeby młodzi chcieli trenować hokej, a sukcesy polskiej reprezentacji i drużyn klubowych z Polski rosły, natomiast telewizje w przyszłości "zabijały się" o prawa do transmisji czy to meczów ligi czy reprezentacji. Szczerze to mam w nosie czy mecze pokaże TVP czy Polsat, byle pokazywali mecze polskiej reprezentacji w ogólnodostępnych kanałach, po to żeby mogło zobaczyć je jak najwięcej widzów i jak najbardziej wypromować hokej, obecnie umierającą w Polsce dyscyplinę jeśli chodzi o popularność. Reszta meczów na mistrzostwach może być kodowana. Jak na razie podali, że mecze będą w Polsacie Sport. Chyba nie jest dostępny w dekoderach ogólnodostępnych TV - jeśli się mylę poprawcie mnie (mam pakiet nc+ i nie zauważyłem tam Polsat Sport, więc w zwykłych dekoderach też chyba nie ma). Jeśli jest ogólnodostępny lub puszczą mistrzostwa w zwykłym Polsacie to dla mnie bez znaczenia czy to puści Polsat czy TVP, bo chodzi mi tylko o to żeby jak najwięcej osób to mogło obejrzeć.
- Edytowany
Hrabio będziemy przegrywać wyżej niż 5-0 w elicie, to raz i nie muszą to być kompromitacje. Dwa, zobaczysz ile meczy w tym roku z elity pokaże TVP, jeżeli to ma być tylko 7 meczy fazy grupowej (jak napisał Bodzio) to po co oni w ogóle mają te mistrzostwa jak ich prawie wcale nie pokazują. Jak mieli CHL to też w ogóle nie pokazywali, tylko mecze polskich drużyn. Od kiedy CHL pokazuje Polsat to z każdego dnia rozgrywek grupowych są co najmniej dwa mecze (czasem to wychodziło kilkanaście meczy w tygodniu).
Jeśli będziemy przegrywać przeciętny mecz różnicą 5 goli to i tak zainteresowanie hokejem nie będzie trwałe. Może większe niż do tej pory, ale nie będzie jakiegoś boomu na hokej choćby tylko w 1/3 takiego jak kiedyś na siatkówkę czy na skoki narciarskie. Ja nie bronię TVP. Co więcej mam Polsat Box Go Sport i raczej będę miał w przyszłym roku, więc walczę o "hokej polskiej reprezentacji prawem, nie towarem", nie dla siebie, lecz dla zwiększenia popularności hokeja 😉 Może być przez Polsat, ale jeśli będą kodować mecze to niewiele osób będzie je oglądać.
Ja też mam nadzieję, że puszczą nasze mecze w ogólnodostępnym kanale.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)