Kolano jednak boli - mówi Tomasz Wawrzkiewicz
Rozmawiał Filip Łazowy 10-03-2005 , ostatnia aktualizacja 10-03-2005 15:38
Będę ściskał kciuki za kolegów - mówi Tomasz Wawrzkiewicz, podstawowy bramkarz torunian. Stan zdrowia nadal nie pozwala mu na grę.
Filip Łazowy: Jest szansa na to, byś wrócił do zespołu właśnie w meczu z Cracovią?
Tomasz Wawrzkiewicz: Nie. W środę założyłem sprzęt bramkarski i wyszedłem na lód. Przy wykonywaniu ruchów bocznych kolano jednak mnie bolało. To oznacza, że kontuzja nie jest do konca wyleczona. Jedyną szansą na grę jest załozenie blokady. Jednak w tym przypadku istnieje ryzyko pogłębieniu urazu, więc zrezygnowałem z tego pomysłu. Jeśli nie wrócę do normalnej dyspozycji, niestety nie pojawię się na lodzie.
Ale oprócz walki o brązowy medal w tym sezonie są jeszcze mistrzostwa świata na Węgrzech...
- Choć do rozpoczęcia tych zawodów jest jeszcze ponad miesiąc (rozpoczynają się 17 kwietnia - przyp. red.), też nie jestem pewien czy tam pojadę. Nie wiem nawet czy otrzymam powołanie od trenera Andrieja Sidorenki. Przecież w play-off ani razu nie pojawiłem się na lodzie. Dużo zależy od mojego zdrowia. Na razie nie jestem w stanie normalnie grać. Pozostaje mi ściskanie kciuków za kolegów w walce o brąz i reprezentację rywalizującą o awans do światowej elity.
Jak oceniasz szanse TKH/ThyssenKrupp/Energostal w rywalizacji z Cracovią Kraków?
- Obie drużyny prezentują podobny poziom, więć każdej ekipie daję pięćdziesiąt procent na wygraną. Może jednak mamy ich nieco więcej dzięki przewadze własnego lodowiska. To na pewno będzie miało znaczenie. Na obecnym etapie każdy wynik jest jednak możliwy. Ale mam nadzieję, ze to my będziemy cieszyć się ze zdobycia brązowego medalu.
GAZETA. PL.
-
-
TKH Toruń - Cracovia 3-4 (3-2,0-0,0-1,0-1)
TKH/TK/Energostal walczy o brązowy medal MP
Filip Łazowy 10-03-2005 , ostatnia aktualizacja 10-03-2005 15:36
Dziewięć lat minęło od czasu, jak zespół z Torunia stanął na najniższym stopniu podium mistrzostw Polski. Dziś ekipa TKH/ThyssenKrupp/Energostal rozpoczyna walkę o zdobycie kolejnego brązowego medalu.
W marcu 1996 roku torunianie zajęli trzecie miejsce w rozgrywkach - teraz stają przed szansą powtórzenia tego rezultatu. Trener Jarosław Morawiecki w rywalizacji z Cracovią będzie miał do dyspozycji niemal wszystkich swoich zawodników. Grypa, która w dużem mierze zadecydowała o półfinałowej porażce z GKS Tychy nie jest już dotkliwym problemem torunian. - Choć ciągle nie czujemy się zdrowi w stu procentach, to jednak jesteśmy w lepszej dyspozycji - powiedział Przemysław Bomastek.
Trener krakowian Rudolf Rohaczek twierdzi, że dziś jego zespół jest w stanie pokonać torunian. To TKH/TK/Energostal ma przewagę własnego lodowiska i komplet zwycięstw na Tor-Torze zapewni drużynie triumf w rywalizacji. - Błąd sędziego Waldemara Marczuka z Torunia był jednym z powodów naszej porażki w trzecim meczu półfinału z Dworami/Unią Oświęcim. Postaramy się jednak zmobilizować i stanąć choćby na najniższym stopniu podium - stwierdził szkoleniowiec zespołu z południa Polski.
W tym sezonie oba zespoły zmierzyły się pieciokrotnie. W Krakowie trzy razy wygrywali hokeiści TKH/ThyssenKrupp/Energostal - triumfowali 2:1, 3:0 i 4:1. Natomiast na Tor-Torze lepiej zaprezentowali się goście. Raz zwyciężyli 4:2 i zanotowali remis 2:2. - Czeka nas bardzo trudne zadanie. Krakowianie mają w swoim składzie kilku doświadczonych graczy, którzy w trudnych momentach biorą na siebie ciężar gry. Zapomnieliśmy już o porażce z GKS Tychy i zamierzamy zrobić wszystko aby wywalczyć brązowy medal. Przed rozpoczeciem sezonu zakładaliśmy awans do czołowej "czwórki", więc zajęcie miejsca na podium byłoby dla nas dużym sukcesem - stwierdził Proszkiewicz.
BILETY OD GAZETY
Bilety na dzisiejsze spotkanie można wygrać w konkursie "Gazety" i TKH/TK/Energostal. Pięć wejsciówek czeka na osoby, które jako pierwsze zadzwonią pod numer telefonu 619 69 17 i odpowiedzą, który z toruńskich zawodników rozpoczął obecny sezon w barwach Cracovii? Początek konkursu o g. 11.30.
GAZETA.PL
LIVE
na razie 1:0 w plecy
i już 2:1 dla nas:):)
- rozpoczęła się I tercja meczu
- 2' spokojna gra obu zespołów
- 4' kara 2min K.Horny
- 6' zarysowuje się lekka przewaga optyczna TKH
- 7' 1:0 bramka dla TKH T.Proszkiewicz, asysta D.Rimski
- 8' kara 2min P.Bomastek
- 9' 1:1 bramka dla Cracovii O.Marcińczak, asysta R.Tomas
- 4' kara 2min K.Horny
- 10' 1:2 bramka dla Cracovii Śliwa
- 11' kara dla Cracovii
http://www.hokej.torun.com.pl/index.php?strona=407
i tam rzeczywiście jest LIVE
PASY ASY
[url]http://www.radiopik.bydgoszcz.pl/article/live/[/url]
tu są wejscia live w radiu
- 4' kara 2min K.Horny
- 11' kara dla Cracovii
- 13' kara dla M.Voznika z TKH
- 14' kara dla P.Urbana
- 15' 2:2 bramka dla TKH P.Bomastek
3:2 w plecy
- 4' kara 2min K.Horny
- 11' kara dla Cracovii
- 14' kara dla P.Urbana
- 17' kara dla D.Musiała
- 17' 3:2 bramka dla TKH S.Kiedewicz, asysta M.Furo
- 4' kara 2min K.Horny
- 11' kara dla Cracovii
- 14' kara dla P.Urbana
- 17' kara dla D.Musiała
- 17' 3:2 bramka dla TKH S.Kiedewicz, asysta M.Furo
- 18' groźny strzał D.Rimskiego
- 19' strzał Cieslaka z niebieskiej linii
- 20' kara dla R.Tomasa z Cracovii
- koniec I tercji
Cudze chwalicie - swojego nie znacie
Nasz live duzo lepszy
i znów mamy remis:-)
jaki wkoncu wynik?
3:3
Czat mi nie działa.
Sarni z podania Slabonia
- rozpoczęła się II tercja
- 22' niewykorzystana przewaga TKH
- 23' kara dla M.Voznika
- 24' kara dla A.Chabiora
- 25' 3:3 bramka dla Cracovii P.Sarnik, asysta D.Słaboń
- 27' mecz nadal wyrównany
- 28' groźny strzał D.Laszkiewicza z prawej strony
- 30' kara dla M.Furo i M.Malinowskiego
- 30' kara dla J.Dołęgi
- 32' grożny strzał M.Furo
- 35' grożna akcja Laszkiewicz, Bomastek, Voznik
- 37' kolejny raz grożnie strzela M.Furo
- 38' kara dla D.Laszkiewicza
- 39' nieskuteczne rozegranie zamka przez Cracovię (3 razy)
- 40' koniec II tercji
Wiadomość zmieniona (11-03-05 20:41)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)