Kosztorys był robiony zapewne tak, aby nie przestraszyć decydentów :))))
-
-
Projekt stadionu.
Ja cały czas twierdzę że potrzebna jest budowa nowego stadionu, a nie przebudowa.
O rany Doktorze ten projekt z przekryciem całego stadionu, z częścią rozsuwaną nad boiskiem, no bomba, ale realnie patrz i inni też niestety. No i ta sprawa własności. Na Kablu rozgrywać mecze to się równa z wybudowaniem tam stadionu. Kasa z miasta które ma widmo komisarza?
Moje zdanie przedstawiałe wcześniej i inni (Szymciu) i myślę, że to jedyna szansa na kasę i stadion w mieście. Też serce boli za Kałuży, ale realizmu trochę kochani.
Ale wy jesteście smutni!!!
Projekt stadionu powstał na prawde bo mówił to prezes grupy 100.
Niektórzy widze maja ładnie nasrane do łba ,że chcieli by miec wspólny stadion z milicjantami.
Najgorsze, ze w tym temacie nie wypowiedział sie nikt kto wie na ten temat coś konkretnego.Najwyrazniej wszystkim sie wydaje że chodzi o projekt za czasów kiedy to IVACO miało stadion postawić.
Nie wspólny z milicjantami tylko MIEJSKI, czytaj zresztą wcześniejsze posty.
Miejski nie miejski ale i zwisla bedzie tam grac !! juz widze te wszystkie klotnie miedzy nami !! zaczynajac od terminarza kto ma grac w sobote a kto w niedziele !! bo napewno cos takiego zaistnieje a pzpn nie bedzie specjalnie dla Krakowa ustalał terminarza !! zreszta moim zdaniem wspolny stadion na dzien dzisiejszy jest nierealny - i dobrze !!
No będzie, ja też bym wolał z Arką lub Lechem tylko to trochę daleko jedni od drugich. Samodzielny obiekt nowoczesny na Kałuży to wizja piękna tylko mało realna, no przeczytaj te wcześniejsze posty.
Jakoś w mediolanie udało się dogadać Interowi I Milanowi. A kibice się nienawidzą. Za to mają zajebisty stadion. Podobnie jak w Rzymie jest z Lazio i Romą. Ja nie jestem zwolennikiem wspólnych stadionów, ale jeżeli wspólny stadion będzie łatwiej zbudować (kasa) to nie mam nic przeciwko. I dla mnie bęzdie się tylko liczyć, że na tym boisku będą grać Pasy!!
Czy chciecie jeździć gdzieś do NH na mecze? Chyba was pojechało! Stadion Pasów od dawien dawna jest na Kałuży i tam ma byc!!! Koniec !!! Nie mam zamiaru chodzić na mecze na wspólny staion czy to do rajmonta czy na plac cenrtarlny... (to poidałem tylko dla przykładu). Tradycja jest taka ze mamy swoje stadiony po przeciwnych stronach błoń i tak powinno zostać...
w takim ukladzie tak zostanie i na mecze bedzie chodzic po gora 9 tys a LM czy UEFA zarowno my jak i sąsiedzi bedziemy rozgrywac na Śląskim. W sumie nie daleko jest wiec nie ma problemu czy jedzie sie 15 min czu 2 h.
jak sie patrzy tylko na swoje to niestety gowno sie ma... takie realia. A jak nas wyruchaja to bedzie jeszcze gorzej, z extraklasy spadna kolejne druzyny z tradycja ale brakiem miejsca i porozumienia co do stadioow... spadna do nizszych lig a na ich miejsca pojawia sie (co juz widac golym okiem) druzyny ktore nie maja pieknej historii anie nawet jakiejkolwiek bo daty zalozenia bedą pewnie cos kolo 2000 roku ale jedynym no i podstawowym ich plusem bedzie mozliwosc zainwestowania bo oddadza sie calkowicie przebudowom itp itd i nie beda grymasic ze z nimi nie tam nie bo nie a tu znowu nie tak...
Ciekawe kiedy pojawi się poniższe infa o treści:
"Miasto Kraków zainwestuje 21 milionów złotych w rozbudowę stadionu WIsły. Wisłą SSA, MSWiA oraz TS Wisła doszły do porozumienia w sprawie przekazania praw własności do terenów na ulicy Reymonta"
Prezydent Majchrowski:
"Cieszy, że tak rożne podmioty (spółka, towarzystwo, ministerstwo) doszły do porozumienia i otwiera się szansa na zbudowanie stadionu na jaki Kraków zasłużył. Wiem, że wielu wolało by widzieć za 10 lat w Krakowie stadion miejski. Sam byłem zwollennikiem takiego rozwiązania. Ale teraz nie możemy zmarnować sytuacji, która umożliwia na podarowanie tak zasłużonemu miastu stadionu, którego nie będzie się musiał wstydzić"
Ciekawe co wtedy będziecie mówić, drodzy kibice Cracovii?
A moze by tak zatrudnic boba budowniczego napewno by cos zaradzil.. :PP
Popieram Cie KrzysieKSC i tak powinno zostać !!!
Inaczej być nie może ...
dobre.... Już jeden inzynier budownictwa lądowego sterował Klubem. Wy mlode Pasiaste Serca nie możecie tego wiedzieć, ale narobił takiego bajzlu, że szkoda gadać :))))
no to co ? tylko jeden jest na świecie ?
ladnie to wyglada w Koronie
[img]http://www.korona-kielce.pl/pic/konf_stadion03.jpg[/img]
[b]WIECEJ NA :[/b]
[url]http://www.korona-kielce.pl/show.asp?id=914[/url]
mnie sie podoba :-)
Ja bym wolał tak: na Kałuży hala, z lodem i bajerami, a nowy stadion na tkzw. małych Błoniach - miedzy Rudawą, a Al. AK - zajebiste tereny.
Oczywiście stadion tylko Cracovii.
Filipiaka na to stać.
"Filipiaka na to stać" dobry tekst :)
Szkoda, że oderwany od rzeczywistości :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)