TO FAKT ŻE SETKĘ ZMAŚCIŁ ALE DWA RAZY DOSKONALE WTŁOŻYŁ I CAŁKIEM NIEŻLE WYWIJAŁ MIĘDZY GÓRALAMI,DAJMY MU JESZCZE 2 MECZE A POTEM CHWALMY LUB NEGUJMY DO WOLI
-
-
ROMAN TOMAS
My się tu kłócimy o Tomasa ,a tak naprawdę katastrofalnie gra nasza obrona!!!!.Nasi obrońcy są najsłabsi w lidze (osobiście wymienił bym ich nawet za tych z sanoka czy katowic).Kilku z nich zwyczajnie nie nadaje sie do ekstraligi bo po prostu to za wysokie progi dla nich .Reszta zawodników Marcińczak,Cchorich czy stranieri Urban wyraźnie obnizyla poziom sportowy.Błędy popełniane w zasadzie w każdym meczu nie przystoją nawet juniorom ,a co dopiero zawodnikom o takim doświadczeniu.Do tego dochodzą co mecz idiotyczne kary często w tercji rywala kiedy nic nie zagraża naszej bramce.Tomas gra dobrze -ale to nigdy nie byl typ egzekutora.Jego bramkowe statysyki w poprzednich klubach były mizerne i trudno przypuszczać żeby nagle u nas zdobywał dużo goli.Od Rimskiego jest o niebo lepszy bo walczy do upadłego a RImski zwyczajnie przechodził obok gry.Cała 3 naszych stranieri wymienił bym na 3 graczy ze wschodniej granicy.Tam zawodników na naszą kieszeń pokroju Szyndiapinow czy Timotiejewa jest sporo tylko trzeba jechać i szukać.Póki jest u nas Rohaczek wydaje mi sie że w grę będzie wchodził tylko kierunek czeski lub słowacki.Z wielu zawodnikow grających u nas tylko 1 jest gwiazdą na naszą ligę (Jurasek ze stoczniowca)i jeden jest niezły z GKs Tychy (Belica).Reszta zawodników prezentuje poziom naszych średniaków ligowych -a od stranieri powinno wymagać sie by byli znacząco lepsi od naszych hokeistow.
swiete slowa - obrona katastrofa...
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą Potter
Horny jest lepszy od Belicy... - widać to chociażby po statystykach...
ale zgodzę się co do jednego Zdeno Jurasek jest kompletnie bezkonkurencyjny w naszej lidze - to dzięki niemu Stocznia liczy się jeszcze w walce o piąte a nawet czwarte miejsce...
a co do gry naszych obrońców - nie wymieniłbym jednak ich na sanoczan, czy katowiczan - ale poza Urbanem, Marcińczakiem, Csorichem i ew. w niektórych meczach Pawłem Kozendrą resztę bym zdecydowanie wymienił, przebłyski miewa jeszcze Smreczyński, Grzesiek Gąska dopiero uczy się gry w ekstralidze, podobnie jak trudno cudów spodziewać się po Noworycie, natomiast niestety Marcin Kotuła gra dramatycznie słabo...
uwazam ze Horny jest bardzo dobrym zawodnikiem który spełnia nasze oczekiwania (21) bramek w 30 meczach trzecie miejsce w lidze, P,Urban,równiez gra w miare przyzwoicie, 6 bramek 10 asyst.Natomiast Tomas Chociaz moze i chce ale mu to nie wychodzi! 1 bramka z Sanokiem to nic wielkiego!!! jestem pewien ze z Rzymskiego była by wieksza radosc niz z niego (wiecej strzelonych bramek)Zgoda nie ma obronców na pierwsza lige!!!
Podczas piłkarskiego treningu noworocznego krótko rozmawiałem z Karvinem, który był zdziwiony, że nie dostrzegam żadnych walorów u Tomasa. Na pewno Karvin lepiej znasz się na hokeju ode mnie (co do tego nie mam wątpliwości), więc tym bardziej mnie dziwi, że uważasz tego zawodnika za bardzo dobrego hokeistę..... Kilka dni temu w jakiejś gazecie przeczytałem coś takiego: obcokrajowiec w słabej lidze polskiej powinien błyszczec na tle innych hokeistów i prezentować poziom conajmniej równy reprezentantom Polski i takim zawodnikiem jest właśnie Horny, ale absolutnie nie Tomas. Poza tym redaktor, który to pisał podkreślił, że Horny mimo tego, że gra świetnie nie da rady nic zrobić bo brakuje mu wsparcia wśród partnerów z ataku... Trudno się nie zgodzić z tą opinią, choć nie wiem czy była napisana przez fachowca.... Dziś z Toruniem niestety kolejny słaby występ Tomasa.... Cóż mam nadzieję, że jeszcze z niego cos będzie w tym sezonie, ale póki co na pewno nie spełnia oczekiwań kibiców.....
Wiadomość zmieniona (09-01-05 22:08)
Jesli chodzi o Tomasa to niestety nie mialem przyjemnosci go ogladac, natomiast niezwykle cenie Hornego, wciaz dobry chociaz wielu spisalo go na straty w zeszlym sezonie. Co wazne - Wciaz potrafi strzelic "z niczego". Natomiast panowie przeceniacie Juraska, oceniajac na podstawie statystyk robicie wielki blad, ten zawodnik w meczach z Katowicami i Sanokiem zdobyl 27 pkt. Dla porownania Belica zdobyl ich zaledwie 10 z tymi samymi rywalami, natomiast Belica z samym Podhalem w 4 meczach zdobyl 8 pkt to nie jest pies na pkt. w mechach ze dolem tabeli !!! Dobrego zawodnika poznaje sie po tym jak gra z dobrymi druzynami. Zreszta pisze tego posta majac w pamieci to co Belica robil z zawodnikami Unii pare dni temu (czyt.osmieszal ich wielokrotnie) wiec moze ponosza mnie troche emocje.
Podsumowujac.
Jak dla mnie
Belica,Horny dopiero Jurasek chociaz Bacul i Tomas na pewno jeszcze rozwina skrzydla ;)
Pozdrawiam
roman tomas 4 ostaniie mecze 1 bram 1 asysta (z sanokiem)
rzymski 1 brama 5 asyst (w tym 2 z Cracova)
i po co sie go byl pozbywac .Rzymski jest o klase lepszy od tomasa
nalwiekszym blędem Cracovi bylo
pozbycie się RZymskiego , a sprowadzenie Tomasa co widać w ostatnich meczach porównując grę obydwu zawodników .Podejrzewam ,że jest to sprawa Rochaczka ,który nie wiem co robi z drużyną na treningu ,że tak słabo grają.Tą samą robotę zrobiłby Nahuńko ,a pieniądze na Rochaczka lepiej wydać na bardzo dobrego zawodnika i byłby napewno lepszy efekt
SS20 to nie ma problemu Tomasa -cała drużyna gra katastrofalnie słabo ,Rimski gdy by był dalej u nas grał by to samo(w toruniu wyraźnie odzył).To co wyprawiali hokeiści wczoraj (szczególnie w 1 tercji)wołało o pomstę do nieba.Szkolne blędy nie tylko obrońców,straty krążka ,brak jakiejkolwiek koncepcji wprowadzenia krążka do tercji rywala(oprócz wstrzeliwanek i solowych rajdów),brak gry ciałem i gry zespolowej i wreszcie kolejny raz idiodyczne faule w tercji rywala lub środkowej,BRAK WALKI I ZAANGAŻOWANIA.W meczu z toruniem bynajmniej sędzia nas nie skrzywdził bo sędziował wyjatkowo dobrze i obiektywnie.Toruń zagrał przeciętnie ale widać że to jest zespół w którym każdy walczy za 2 -u nas to koszmar.I trzeba powiedzieć sobie wprost -BEZ ZMIANY MENTALNOŚCI ZAWODNIKOW nie mamy najmniejszych szans w walce o miejsca 1-4.Wydaje mi sie że przy Rohaczku jest to niemożliwe!!!!.NIE MA DRUŻYNY -JEST ZLEPEK ZAWODNIKÓW.DLATEGO W TRYBIE PILNYM NALĘZAŁO BY ŚCIĄGNĄĆ DO NAS trenera Borisa Sinicyna.Z najsłabszej personalnie drużyny pod jego ręka wygraliśmy turniej barażowy w Nowym Targu zostawiając w polu w-wski sms ,zaglębie s i polonię B.W lidze do momentu finansowej zapaści graliśmy świetny zespołowy hokej.
Potter zgadzam się z tobą ,ale tylko w 99%.Nie mogę się z tobą tylko zgodzić apropos Tomasa uważam ,że jest słabszy o klasę od Rzymskiego , z którego napewno mielibyśmy większy porzytek.To co wczoraj wyprawiał Marcinczak grając w przewadze 5 na 3 woła o pomstę do nieba.!!Brak jakiejkolwiek myśli taktycznej ,moim zdaniem zła gra w drużynie jest ewidentnie winą trenera Rochaczka .!!!Musi być trener o twardej ręce .Dlatego Rochaczek sprowadził Tomasa ,bo Tomas nie lubi ciężkich treningów .A w hokeju trzeba wylać trochę potu ,żeby był efekt !!!!!
eee, Marcinczak w tej przewadze zagral ok:
1. nie zlamal kija przy probie strzalu, a mogl
2. nie zlamal nogi przy drugiej probie strzalu, a tez mogl.
Rozbawiony jestem do łez zdaniem "...Dlatego Rochaczek sprowadził Tomasa, b o T o m a s n i e l u b i c i ę ż k i c h t r e n i n g ó w ... "
A przy okazji nazwisko naszego trenera poprawnie pisze się przez samo "h"
- Rohaczek.
Ty SS20 poruszając po raz jubileuszowy temat Tomasa, w celu udowodnienia jego nieprzydatności do drużyny, łapiesz sie za argumenty wręcz kabaretowe.
Tomas sam sie przyznal jednym z wywiadow ze zrezygnowal z gry w lidze rosyjskiej poniewaz sa tam; mordercze treningi, '
a dlatego ciagle pisze o Tomasie bo jestem pewny ze ,pozbycie sie Rzymskiego , a sprowadzenie tomasa bylo najwiekszym bledem
Ajkot : czy uważasz ,że Roman Tomas spełnia oczekiwania kibiców ???????????
Pare osob na forum krytykowalo mnie za czarnowidzstwo na poczatku
sezonu kiedy wygrywalismy wszystkie mecze , niedopuszczalna byla
krytyka trenera Nahunki .
Stwierdzenie ze Horny to znowu nie taki asior wywolywalo
u co niektorych troche histeryczne reakcje , stwierdzenie ze zamiast
wykorzystac nalezycie wychowankow biezemy na etaty dziadorow
bylo kwitowane przez niektorych stwierdzeniem ze te dziadory
zdabeda dla nas mistrza.
Myslalem ze z przyjsciem nowego trenera cos sie zmieni , ze zacznie
sie planowa budowa silnego perspektywicznego zespolu, nie wiem
po co zostawiono Nahunke nie wiem po co sprowadzono bardzo
przecietnego obcokrajowca w osobie Tomasa ktory opowiada
bzdury ze z Rosji wyjechal bo mial dosc morderczych treningow
a tak naprawde to tu go nikt nie chcial bo jest za slaby!
Moge jeszcze zrozumiec sprowadzenie Chabiora , nie widzialem
go dawno ale moze jakims uzupelnieniem jest.
Dlaczego zrezygnowano z Malacza!!!??? przeciez to dobry zawodnik
taki Kotula to za Malaczem w formie torbe ze sprzetem powinien
nosic!!!!
Dlaczego nie graja Pawlik i Drozdowicz przeciez to sa najbardziej
jeszcze perspektywiczni za wodnicy z naszych wychowankow !!!!
Moze jednak warto w przyszlym sezonie idac za` przykladem
unii postawic jednak na trenera z Rosji dac szanse wychowankom
zakontraktowac juz przed sezonem dobrych zagranicznych zawodnikow
wydaje mi sie to mozliwe przy finansowych nakladach porownywalnych
z tymi na ten sezon.
Rosjanie ktorych proponowalem jeszcze w 1 lidze graja teraz z powodzeniem na zapleczu tutejszej estraklasy i jestem pewien
ze grajac w Cracovi byliby czolowymi zawodnikami naszej ligi!!
Byli podobno za starzy , ale moim zdaniem 33 i 34 letni zawodnicy
ktorzy maja wieloletnie doswiadczenia w rosyjskiej ekstrlidze i obecnie
pewne miejsce w 2 piatce solodnej 1-ligowej druzyny byliby dla nas
znaczacym wzmocnieniem!!!
Ale przeciez ja sie nie znam na hokeju , przeciez mamy w sekcji
tak wspanialych fachowcow.
Jak zwykle muszę się prawie całkiem zgodzić z "masserem".
Musimy już teraz (jeżeli dalej kierownictwo klubu, sekcji ma plany żeby drużyna odgrywała czolową rolę w PLH) budować zespół od fundamentów.
Potrzebujemy dobrych obrońców (Kozendrze, Kotule, Smreczyńskiemu a może nawet i Marcińczakowi) trzeba powiedzieć pa! bo z nich się już nic więcej nie wyciśnie.
Tak naprawdę to nie mamy wychowanków którzy mogliby w przyszlości stanowić o sile drużyny ( kłania się zaniedbanie w pracy z mlodzieżą w ostatnich latach)
Piszesz masser np. o Pawliku ale jak już gdzieś kiedys pisałem on traktuje hokej jako cos dodatkowego bo conajmniej 8 godz dziennie poświęca pracy zawodowej. Nie ma szans w takiej sytuacji o porządne przygotowanie do sezonu, poszczególnych meczy.
Myślę że już teraz trzeba rozmawiać z zawodnikami kończącymi SMS i zdolniejszych namówić do gry w Cracovii podpisując z nimi dłuższe kontrakty aby ich związać z Krakowem. Nie mamy innego wyjscia no i zatrudnić naprawdę obcokrajowców którzy bedą liderami drużyny bo
zatrudnienie Tomasa to grube nieporozumienie przecież on jest typem "jeźdźca bez glowy" mając dobre warunki umie owszem zawalczyć na bandach ale technika użytkowa, celne strzały to poziom bliski "0"
Cieszę się ,że Masser i Torreador ,oraz inni mają pododne zdanie do mojego bo Ajkot chce mi wmówić ,że mam obsesję na punkcie Tomasa !
Panie SS20
Tak masz pan obsesję na punkcie Tomasa - Drużyna gra do dupy jako całość, a Ty swoje Tomas i Tomas - niczym Lepper atakujący przy każdej okazji Balcerowicza.
Tomas jako jeden z nielicznych zawodników Cracovii w meczu z Toruniem [b]walczył[/b] ale tego pan SS20 nie raczyl zauważyć, nie raczył pan SS20 czepnąc się zawodników którzy mieli 1-2 udane zagrania w całym sezonie -pan SS20 uznał że należy atakowac Bogu ducha winnego Romana Tomasa , który w odróżnieniu od reszty druzyny walczy. Bronisz Rimsky'ego? a powiedz mi kochany - widziałeś Rimskyego w akcji? czy oceniasz zawodników tylko po statystyce, w takim razie Radzik to dopiero chybiony transfer - przecież on wogóle jeszcze punktu nie zdobył!!!!
Tomas spełnia swoje zadanie, może nie jest rewelacyjny ale nie odstaje wiele od drużyny, rowniez obcokrajowców, do których SS20 się nie czepia? Może Ci poderwał babę?
Masser napisz do mnie maila - to Ci cos prześlę...
Rincewind po pierwsze nie jestem panem , a apropos Tomasa on tu przyszedl po to zeby strzelac bramki , lub choc asystowac nie gra nic lepiej niz DROZDOWICZ , PAWLIK I INNI a mial byc liderem druzyny. MAM TYLKO W TYM JEDEN CEL DOBRA GRe DRUZYNY. Zgadzam sie z toba ze nie odstaje, ale powinien sie wyrozniac.TY mnie nie musisz przekonywac do niego on to sam powinien zrobic dobrą grą(bramki ,asysty)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)