Okno transferowe zamknięte, a więc już jest wszystko jasne.... Od kilkunastu tygodni mówiło się, że konieczne są wzmocnienia, gdyż obecna drużyna nie gwarantuje nam awansu do finałowej czwórki....Niestety nie przyszedł żaden gracz, który mógłby znacząco wzmocnić zespół.... Może nim być Tomas, ale nie ma takiej gwarancji, na pewno też coś wniesie Darek Musiał.... Jeżeli trener Rohaczek nie sprawi jakiegoś cudu to będziemy walczyć o miejsce 5. Jak by na to nie patrzeć, w tej chwili 4 zespoły mają znacznie silniejszy skład od nas, tj. Unia Oświęcim, GKS Tychy, Podhale Nowy Targ (zwłaszcza po przyjściu Oliwy) i TKH Toruń.... Moja prognoza to walka o piąte miejsce ze Stoczniowcem.... Oczywiście wierzę, że osiagniemy coś więcej, ale bedzie bardzo ciężko.... Jak natomiast Wy to widzicie???
-
-
Wszystko już jasne, o co zatem walczymy w tym sezonie???
Zgadzam się z tobą w 100 procętach żal mi tylko HORNEGO bo nie bedzie miał z kim grac . Myślałem że będzie jedno bardzo dobre wzmocnienie a tu same cieniasy .Teraz obawiam się sanoka bardziej niż stoczniowca i katowic a mistrzem będą TYCHY 2UNIA 3 PODHALE 4 TORUŃ taki moim zdaniem będzie pierwsza 4 .
-"zatem o co walczymy.." - o złoty medal.. jeszcze nic straconego...Tychy...owszem faworyt i najlepsza drużyna, Podhale..owszem dobre..ale jeszcze zagadka...Unia- dla mnie chyba największa niespodzianka na plus-mimo ubytków radzi sobie bardzo dobrze, torunianie- hmm- niespodzianka in minus, ale kto wie jak będzie po Nowym Roku, Stoczniowiec- najsilniejszym punktem tej drużyny jest...trener-umiał poukładać ten nie najsilniejszy przecież zespół ..i .. Cracovia - krytykowana ..i słusznie, bo grała słabo, ale potencjał w niej drzemie...
- w sumie liga raczej dotychczas słaba ..zespoły równają ..ale w dół..jak na razie bez spektakularnych widowisk... sześć w miarę wyrównanych ekip..więc jeszcze wiele może się zdarzyć.. w co wierzę.. i czekam na emocje
S.
A mnie sie wydaje że mamy szanse góra na 4 miejsce.Z TKH i Stoczniowcem rywalizacja może być ciekawa.Wierze że wyjdziemy zwycięsko.Natomiast z Podhalem bedzie ciężko, zwłaszcza po przyjściu Oliwy.Bedzie dobrze, ja czekam na odrodzenie Tomasa, według mnie za niedługo bedzie jednym z najlepszych graczy Pasów.
Jestem pełen nadziei i nie boję się bardzo Podhala nawet z Oliwą
Na pewno Tychy, Unia i Stoczniowiec to najmocniejsze drużyny choć Stocznia z Nami nie ma lekko ;)
Wszystko pokażą pierwsze trzy mecze po przerwie, może się okazać że zmieni się układ sił. Oby na Nasz plus.
Nie mogę się doczekać 28 XII ....
A co do zawodników - Tomas, Musiał i inni choć nie są gwiazdami NHL mają możliwość zabłyśnięcia na Polskiej arenie, bo mają wszystko co potrzebują ze strony klubu oraz "wyrównany" poziom ligi. Wszystko w ich rękach i nogach - Do Boju CRACOVIA .. !!!!
Jak czytam wypowiedzi takiego fachowca jak Strzałka, to krew mnie zalewa.
Wkradają się złe obyczaje. Wszyscy nowi to cieniasy a biedny Horny cierpi, bo nie ma z kim grać. To robienie złej krwi. Najpierw zobacz a potem wyrażaj swoje zdanie.
A ja się cieszę, że są nowi zawodnicy. Ci z Unii zawsze są dobrze przygotowani, dobrze najeżdzeni, zaawansowani technicznie. Bibrzycki był w ub. sezonie wyróżniającym sie zawodnikiem Orlika. Chabior zbierał dobre opinie za grę w Krynicy. Pisac o Musiale, że cienias to po prostu sabotaż. Bramkarze są potrzebni, bo licho nie śpi.
Większa liczba zawodników to większa konkurencja. Nie od razu Kraków zbudowano.
Mamy wielkie szanse na grę w Wielkiej Czwórce. Sukcesy w pierwszej rundce nie spadły z nieba. Tą drużynę stać na bardzo dobry wynik w tym roku. Tylko do wszystkiego należy podejść spokojnie. Wierzę, że drugą Gwiazdą po Profesorze Hornym będzie Roman II. Reszta Chłopaków też wie na czym polega hokej. Już pisałem, że zmiana regulaminu rozgrywek działa w tej chwili na naszą korzyść.
O co walczymy ?
Nie napiszę nic odkrywczego :
-- najpierw o jak najwyższe miejsce po rundzie zasadniczej,
-- potem należy wygrać pierwszy cykl play-off'u,
-- aby dalej walczyć w górnej czwórce o medal, tak, o medal,
Jakie to proste, prawda ?
ajkot niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu zobazczymy na końcu sezonu kto bedzie miał racje obym się mylil
Musiał był zajebisty,mam nadzieje ze sobie przypomni to i tamto!!!
Hattori Hanzo napisał(a):
> Jestem pełen nadziei i nie boję się bardzo Podhala nawet z
> Oliwą
>
> Na pewno Tychy, Unia i Stoczniowiec to najmocniejsze drużyny
> choć Stocznia z Nami nie ma lekko ;)
>
Dla mnie jest to conajmniej dziwne zestawienie.... Skąd ten Stoczniowiec??? Owszem, jest rewelacją tych rozgrywek, ale przede wszystkim ma najwięcej jak narazie rozegranych meczy, stąd tak wysoka jest jego pozycja w tabeli.... Poza tym drużyna ta w zasadzie nie ma żadnych nazwisk a o jej obliczu decydują bardzo dobrzy (chyba najlepsi w lidze) obcokrajowcy z Juraszkiem na czele.... Faktycznie ta druzyna zadziwia swoimi wynikami, ale moim zdaniem nie jest tak mocna jak to wskazuje wysokie miejsce w tabeli.... Według mnie Podhale i Toruń chyba są lepsze....
> Dla mnie jest to conajmniej dziwne zestawienie.... Skąd ten
> Stoczniowiec???
Jak na swoje możliwości grają ponad stan - to oznaka dobrego ustawienia drużyny. To co zwróciło moją uwagę to ich ofensywa u Nas.
Podhale będzie cieniutkie ;)
Ale dopiero w styczniu okaże się czy mam nosa...
A mi się wydaje, że to jednak ja mam nosa (niestety). Chciałbym się bardzo mylić.... Nie rozumiem jak można nie doceniać Podhala, zwłaszcza, że aktualnie jest mocne, a będzie jeszcze mocniejsze po przyjściu Oliwy.... Po prostu nie wyobrażam sobie by ten zawodnik nie był dla Podhala (juz i tak silnego) ogromnym wzmocnieniem.... Dziwi mnie ten hurraoptymizm niektórych, biorąc pod uwagę dotychczasową formę naszych graczy i wyniki.... Jeśli nasi hokeiści nie zaczną znacznie lepiej grać to 5 miejsce jest szczytem marzeń.... Jakiś jeden transfer uznanego zawodnika był potrzebny, nie mówię oczywiście że miał to być Oliwa bo bezsensem byłoby tyle kasy wydawać na niego.... Skoro jednak nie ma to trzeba się cieszyc tym co jest. Na pewno bardzo cieszy powrót Dariusza Musiała.... Ja mam jedynie nadzieję i mocno wierzę, że Rohaczek dokona jakiegoś cudu.... Na pewno jest to mozliwe bo to dobry fachowiec....
Wiadomość zmieniona (23-12-04 20:01)
17 dni później
Wrócę jeszcze raz do tematu, który poruszyłem przed świętami..... Niestety moje przewidywania się sprawdzają..... Po pierwszym meczu po przerwie z Unią miałem nadzieję, że coś ruszyło w dobrym kierunku i liczyłem nawet na medal..... Kolejne dwa mecze z Podhalem i z Toruniem sprowadziły nas na ziemię, gdyz okazuje się, że tak naprawdę nic się nie zmieniło - dalej jest źle, druzyna kompletnie bez formy..... Mimo wszystko trzeba walczyc o jak najwyższą lokatę w tym sezonie, a po nim zweryfikowac kto ma zostać, a kto odejść i szykować drużynę na następny sezon.... Na pewno trzeba zatrzymać przede wszystkim czterech hokeistów: Radziszewskiego, Hornego, Słabonia i Sarnika i znacznie wzmoćnić zespół.... Nie mówię, że reszty należy się pozbywać, ale kilku zawodników nie nadaje się do gry o najwyższe cele.... Zdaję sobie sprawę, że będzie to trudne, zwłaszcza że w hokeju nie obowiązuje prawo Bosmana.... W każdym razie tym składem nic nie zwojujemy. Z przykrością stwierdzam, że ten sezon jest na straty:((((( Przykro to mówić, ale taka jest prawda. Maksimum co możemy w tym sezonie osiągnąć to piąte miejsce..... Ja jeszcze mam iskierkę nadziei na jakiś cud przed play off, choć coraz mniej na to liczę bo juz po meczu z Unią myślałem, że ten cud się zdarzył, ale niestety jeszcze nie tym razem:(((((.....
Niestety trzeba się zgodzić z Vasago. Napastników to może mamy na średnim poziomie ale obrońców to chyba w ogóle nie mamy, bo to co z nimi robił Toruń ostatnio woła o pomstę do nieba. Pozdro dla wszystkich jeszcze wierzących.
wracam to wątku zasadniczego....
aby go rozwinąć należało by znać (ja nie pamiętam w tej chwili) dokładny terminarz do końca rozgrywek i różne obliczenia robić (Klarosie - pamiętasz piłkarkską drugą ligę?)...
w skrócie:
... chodzi o to by nie trafić w I rundzie (bez względu na miejsce rozgrywania pierszego meczu) na Podhale a na Toruń!
Tacy Dwaj - służę informacją o wybranych, interesujących nas spotkaniach :
14.01.
Tychy - CRACOVIA
Stoczniowiec - Podhale
Toruń - Katowice
16.01.
CRACOVIA - Katowice
Unia - Toruń
Podhale -Sanok
Tychy - Stoczniowiec
21.01.
Stoczniowiec - CRACOVIA
Toruń - Podhale
Z moich wyliczeń wynika, że możemy zająć 5 miejsce tylko wygrywając w Gdańsku. Oczywiście wcześniej trzeba pokonać Katowice.
Jednak zarówno z 5-tego jak i nawet z 6-tego miejsca możemy grać z Toruniem.
Dla przypomnienia tabela, stan na 10 stycznia.
1. Unia 31 70
2. GKS Tychy 32 66
3. TKH 32 59
4. Podhale 32 57
5. Cracovia 31 50
6. Stoczniowiec 32 50
Jeżeli wygramy w Gdańsku to bez względu na wyniki innych spotkań mamy piąte miejsce pewne (zakładam pewną wygraną w piatek z Katowicami).... Tylko tak sobie myslę, że w tej chwili to bez znaczenia czy zajmiemy piąte, czy szóste miejsce, bo priorytet mają tylko pierwsze cztery zespoły..... Różnica jest tylko taka, że możemy trafic albo na Podhale, albo na Toruń.... Jednak jakie to ma znaczenie na kogo trafimy przy formie jaką prezentuja nasi hokeiści??? Dlatego kalkulacje przedstawione przez Tacy dwaj wydają mi się zdecydowanie mylne - jedni i drudzy póki co są poza naszym zasięgiem.... Powtarzam po raz kolejny - nie liczę na wiele w tym sezonie, ale mam małą iskierkę nadziei, że zdarzy się jakis cud i do czwórki się dostaniemy.... W tej chwili trzeba mysleć przede wszystkim o budowie drużyny na nastepny sezon bo teraz trzeba się liczyć z tym, że nic nie osiągniemy....
Vasago w piątek gramy z Tychami ,a z Katowicami w niedziele i wazne jest zajęcie 5 miejsca chocby nawet ze wzgledu na kibicow , ale rowniez z tego wzgledu by grac u siebie o jeden mecz więcej
SS20 napisał(a):
> Vasago w piątek gramy z Tychami ,a z Katowicami w niedziele i
> wazne jest zajęcie 5 miejsca chocby nawet ze wzgledu na kibicow
> , ale rowniez z tego wzgledu by grac u siebie o jeden mecz
> więcej
Faktycznie z Katowicamy gramy w niedzielę - pomyliłem się.... Nie rozumiem jednak dlaczego mielibyśmy grać o jeden mecz więcej zajmując piąte miejsce?????????????????
bo gdybysmy walczyli o5 miejsce z 6 druzyną to rozpoczynamy od siebie jako gospodarz
A już wiem o co Ci chodzi..... Zakładasz, że na koniec sezonu będziemy mieć priorytet w walce o piątą lokatę..... Mimo wszystko trzeba byc dobrej mysli i wierzyc, że to ostateczność..... Zreszta na pewno nic gorszego nas nie spotka w tym sezonie.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)