post stał się niestety całkowicie off topic...
Wiadomość zmieniona (15-03-05 23:00)
-
-
Uczmy sie od Angoli (apropo tematu który poleciał)
"Nieprzytomny chłopiec od soboty leży w szpitalu. Ze wstępnej opinii biegłych wynika, że cudem uniknął śmierci. Bandyci pocięli mu nożami nogi i potrzaskali czaszkę. Uderzenia były tak mocne, że wgniotły fragmenty kości do mózgu."
Wiecie co jak czytam niektore wasze posty to az szkoda mi slow :/ Zastanowcie sie czasami.
Tylko nadmienie zebyscie sie nie podniecali artykulami bo jest w nich kupe bzdur, ale to w koncu gazeta RoMana to co sie dziwic. Krakowsa tylk ow miare przedstawila to wydarzenie.
Z chlopakiem juz jest ok i nie ma zadnej spiaczki, to tylko dzialanie pismakow.
Moim zdaniem przy takiej akcji nie moze byc mowy o konfidenctwie.
Pozdrawiam i nalegam zeby Pasy wsrod swoich wytepily sprzet, a najlepszym wyjsciem i chyba jedynym bedzie jesli Lech i Arka skrytykuja Waszych "chuliganow" i ich przycisna to moze pojmą odpowiednie osoby ze sprzet jest dla słabych ...
Adam Akustyk:
Ogolnie dobrze prawisz
"Szkoda, ze to wlasnie Nasz klub jest uznawany za wylegarnie takich ludków." - niez bez powodu
pmx7 - mowiac walka bez sensu z gory sie poddajesz, nie mozna tak. moim zdaniem walka ma sens tylko ze w Polsce na odpowiedzialnych stanowiska sa osoby ktore sie do tego nie nadaja, a gdy ginie kolejna ofiara bandytyzmu w rządzie debatuja nad ustawa o opodatkowaniu pieluszek. niestety w Polsce ludzie maja zaburzony system hierarchii i to wlasnie w takich malolatach nie odrozniajacych chuliganstwa od bandytyzmu to wszystko wychodzi ...
Wiadomość zmieniona (16-03-05 00:07)
Pmx a co ma nasłonecznienie południopwych stoków Klimandżaro do czasu palenia sie zapałki? Ludzkie życie jest bezcenne jak piszesz, święta prawda wiec skoro ktoś może nie zginąć z rąk hooliganów to może i na naszych drogach stanie sie bezpieczniej.
W wakacje z racji pracy jaką wykonywałem miałem styczność z turystami z różnych krajów. Raz zawiozłem grupe gości w jednakowych koszulkach, mówili że są amatorską drużyną hokeja z kądś tam (Angole), do jednego z klubów i czego nie powinienem wypiłem z nimi browarka. Zaczęliśmy rozmawiać o "football violence". Oni mówili jak to wyglada u nich, jak sie dowiedzieli że w Krakowie tak poprostu zginęło juz kilka osób, w biały dzien bo mieli niewłaściwe barwy i byli nie tam gdzie trzeba to im troche szczęki opadły. Powiedzieli że u nich jest w zasadzie tak jak w Football Factory. Jest grupa jest ustawka w czasie meczu i dym. Ale nie ma czegoś takiego że dźgną cie nożem w biały dzień od tak poprostu praktycznie
BartAcid dlatego u nich byle szczyl nie bierze noza z kuchni i nie idzie na ulice bo wie ze jak kgoos dzgnie to bedzie zerem a nie chuliganem, walcza Ci ktorzy powinni i maja do tego warunki i walcza tak jak powinni...
Młodzi nie zdają sobie sprawy jakie to bagno,tragedia do czasu kiedy nie dotknie to znajomego,kogoś kogo widzisz na codzień.Wtedy sobie uświadamiasz,że w chwili niefartu to ty jadąc na mecz,czekając na przystanku mogłeś zostać zaatakowany przez grupe bandziorów z kosami.
Pytasz PMX ocb z moją sygnaturką??To zwykła sygnaturka zaprojektowana przez znajomego,miała być to nasza osiedlowa vlepa,ale nie jest.Nie utożsamiam się z bandytami,hooliganami, ale jesli chodzi ci o te hasła typu "strzeż się tych miejsc" to ja nie widze w nich nic złego. To tylko sygnaturka,a tresć może posłużyc za ostrzezenie.Nie byłem kolegą Bartka nawet nie lubiłem go bardziej niż Piotrek,natomiast postawiłem się w sytuacji jego i jego rodziny.Jego przyjaciele też nie mogli nic zrobić, nie są hooliganami, jak słysze o konfidenctwie to poprostu mnie gotuje. Całkowicie normalny chłopak, nie ze srodowiska hools jeżdzący na mecze swojej drużyny został za to zmasakrowany.Myśle,że jeśli pare osob postawi się na miejscu Bartka i pokoleji jego rodziny,przyjaciół wtedy być może zmieni swoje spojżenie na to,być może postanowi sie zmienić.Do czasu kiedy ludzie sami sobie nie uświadomią co czynią,że to złe to nie ma co licyć na poprawe.Za kilka lat bedzie o wiele gorzej ponieważ,chłopaki 12 letnie już nie boją się niczego,wczoraj moja znajoma widziała kilku małolatów (10-12 lat) którzy szli sobie wybujani w barwach przez planty.
JR, BartAcid, DSS - nie dam rady teraz duzo napisać bo zbieram sie by wykorzystac jeden dzien urlopu, ktory dzis wykroiłem, i jade na nartki.
nie mniej, tak na szybko:
- nie poddaje sie w tym tepieniu chuliganstwa i bandytyzmu, ale zauważam też małą skutecznośc służb, które dostają kase (m.in. z moich podatków) za to zeby było bezpiecznie. Przykład z ilością ofiar na drogach (ponad 20 osób, często niewinnych co weekend) ma tylko pokazać w jakim kontekscie moga byc i zapewne są rozpracowywane walki bandycko/chuliganskie.
- co do sygnaturki - niby nic, a jak to podchwycił gtx, cos jest na rzeczy. Nie zbawiamy tu świata, wiec wystarczy chwila refleksji nad nią. I tyle.
- pytam co zrobi z tym środowisko Bartka. Słysze oburzenie Twoje i innych, którzy go znali. Wydaje sie, że wszyscy wtajemniczeni znali tych bandytów. Na temat konfidenctwa wypowiedzial sie juz mg - nic dodac nic ujac.
- moj syn ma 12 lat, rozmawiam z nim o tym co dzieje sie wkolo, razem chodizmy na mecze, jezdzimy na narty, chodzimy do kina etc. i nie obawiam sie jego i jego kolegów w przyszłości. Moge sie co najwyżej bac tych dzieciaków (lub o tych dzieciaków), których rodzice nie maja pojecia co sie z nimi teraz dzieje.
tyle na szybko
Karolo, na naszych "kibice" Wisły nie rzucają się tylko z gołymi rękami i prasa milczy o tym, dlazcego???????
Ps.Żal mi ofiar napadu, ale mnie to wnerwia, ze ktoś ma większe przywileje niz ktoś inny, dlaczego?
Ps2. Dlazcego np. na pieskim portalu onecie zamiast o brązie Cracovii pisze się o jej chuliganach?????
Wiadomość zmieniona (16-03-05 08:40)
Zastanawia mnie jedna sprawa, jeszcze do niedawna wsord krakowskiej prasy panowala niepisana umow iz o bojka chuliganow piszemy bez podawania sympatii i zbednych szczegolow, zeby malolatow cwiercinteligentow nie podniecac. Widze, ze GW ta zasade, ktora sama stosowala, zlamala. W jakims konkretnym celu?
I to akurat nie ma znaczenia, ze debile, ktorzy z nami sie utozsamiaja sa "bohaterami" tych informacji. Do drugiej stronny tez sie to zawsze odnosilo.
A teraz maja wzor, pewnie wielu juz wycielo sobie arty i na scianach powiesilo :(
Jeszcze w tym temacie, oczywisci GW manipuluje.
Porownajcie sobie informacje z gazet z komunikatem prasowym KWP
[quote]Jak już informowaliśmy w sobotę w godzinach popołudniowych policjanci KP VI zostali powiadomieni o pobiciu młodego mieszkańca Krakowa. Jak ustalono kibice jednej z krakowskich drużyn spotkali się w rejonie pętli w Prokocimiu, chcąc wspólnie udać się na mecz. W pewnym momencie, gdy czekali na przyjazd autobusu, zostali zaatakowani przez kilkudziesięcioosobowa grupę młodych mężczyzn. Napastnicy pojawili się niespodziewanie; przyjechali w tamten rejon środkami komunikacji miejskiej; byli uzbrojeni w różne niebezpieczne przedmioty (pałki, kije, noże). Zaatakowani młodzi ludzie byli całkowicie zaskoczeni; zaczęli uciekać przed agresorami. Jednemu z napadniętych nie udało się uciec - 16 letni mieszkaniec Krakowa przewrócił się i wtedy został pobity przez kilku sprawców. Chłopak w bardzo ciężkim stanie trafił do szpitala. Natychmiast po zgłoszeniu policjanci Sekcji Kryminalnej KP VI rozpoczęli intensywne działania wykrywcze zmierzające do ustalenia uczestników zdarzenia oraz zatrzymania sprawców pobicia. Dzięki dobremu rozpoznaniu środowiska oraz zaangażowaniu funkcjonariuszy już przyniosły one pierwsze efekty. W ciągu ostatnich 2 dni trwały przesłuchania osób podejrzewanych o udział w tym zdarzeniu. Zatrzymano łącznie 7 osób – mieszkańców Krakowa w wieku 17-19 lat. Zebrany w sprawie materiał dowodowy pozwolił na przedstawienie 3 z nich zarzutów z art. 159 kk (udział w pobiciu z użyciem niebezpiecznego narzędzia) oraz z art. 254 kk (udział w zbiegowisku, którego uczestnicy wspólnie dopuszczają się gwałtownego zamachu na osobę lub mienie. Wnioskujemy o tymczasowe aresztowanie całej trójki. W dalszym ciągu trwają policyjne działania zmierzające do ustalenia i zatrzymania pozostałych sprawców.[/quote]
co ja tu czytam ????? a nie tak dawno temat polecial w kosmos kiedy krytykowalem i to nie sam poparcie dla nozownikow ,co za zmiany ????
a moze nowy napis ktos przygotuje tylko jakiej tresci ????"jestesmy z wami" czy moze "odcinami sie od bandytow i nozownikow"
I co za zmiana aby donosci na bandytow ????nie dlugo musialem czekac .I teraz co panowie moze znowu ktos wywali moj post????
Wiadomość zmieniona (16-03-05 08:55)
ja prosze osobiscie o pozbycie sie postow SB.
Karolo a moze dostane od ciebie zakaz wstepu na Cracovie bo to ty wywaliles tamten temat ,to moze odrazu wywalic wszystkich ?????ktorzy maja inne zdanie niz ty....
SB nie gadaj Wasc glupot bo ja sobie moge wywalic smieci, a nie temat z forum.
Dziwna sprawa. Wiślak pisze ,że z chłopakiem jest już dobrze. Oby nic mu sie nie stało i jeszcze wiele lat sobie na swoja Wisełkę jeździł! Czy North może potwierdzić?
Gazeta Wyborcza co wprowadza obyczaj nie wychwalania aktów przemocy pisze
artykuł ,który zaogni maksymalnie atmosferę. Jeżeli jak pisze JR oparty jest na plotkach nie faktach to dramat. Dziwna sprawa!
Realia są oczywiste. Napody na wrogich kibiców są częste w Krakowie. Napadają ze sprzętem "kibice" obu klubów. Ludzkie odruchy maja wyblokowane narkotykami. Prasa opisuje przypadki gdy agresorami są debile z południowej strony Błoń.
Jak "Wiślacy" napadają z nożami na Jończyka to są nieznani sprawcy.
"Sprzęt" i narkotyki to głowne źródła zła.
ale podgrzewanie atmosfery w miescie tylko pogorszyc moze sytuacje, a celem mediow powinno byc naprawianie swiata chyba co nie?
Karolo doskonale wiesz o co chodzi ja jako jeden z pierwszych potepilem przemoc ,chamstwo i nozownikow nie bylem zreszta sam na tym forum ,niestety kilku kibicow odeszlo i juz nie pisze zreszto ja sam przestalem sie interesowac tym co sie tu dzieje ,ale kolejna tragedia sprowokowala mnie abym zobaczyl jaka jest reakcja forum na kolejny bandycki napad kibicow niestety ale Cracovii na kibicow Wisly ,
I moje zdanie dalej jest takie samo jesli nie potepimy takich zachowan to napewno tego typu wypadki beda mialy miejsce i kto bedzie za to odpowiedzialny ??? Sa tu glosy ,ze ci ktorzy chodza z nozami nie czytaja forum ,moze nie czytaja , ja co prawda mam inne informacje , zostawmy to , ale napewno czytaja to co wywiesimy na stadionie !!!! a co??? to juz zalezy od nas ....nie jest moim zamiarem zklucic srodowisko kibicow ale powaznie sie zastanowic co powino byc wywieszane na naszym stadionie bo jak widze juz wszyscy maja dosc tego co sie w Krakowie dzieje z powodow kibicow Cracovii i Wisly.....
"Dziwna sprawa. Wiślak pisze ,że z chłopakiem jest już dobrze. Oby nic mu sie nie stało i jeszcze wiele lat sobie na swoja Wisełkę jeździł! Czy North może potwierdzić?
Gazeta Wyborcza co wprowadza obyczaj nie wychwalania aktów przemocy pisze
artykuł ,który zaogni maksymalnie atmosferę. Jeżeli jak pisze JR oparty jest na plotkach nie faktach to dramat. Dziwna sprawa! "
100% jest z nim dobrze :)))))))
Artykul ma w sobie kilka faktow, ale zamykaja sie oni na miejscu zdarzenia i godzinie ;) Ale to standard, kupe artykułow juz o tym zajsciu przeczytalem i musze powiedziec ze w zadnym nie byla rzetelnie przedstawiona sytuacja.
Ps. moim zdaniem to ze wywiesicie transparenty to 10% sukcesu, musza potepic te akcje Wasze zgody, a pozniej kazdy akt dzialanai ze sprzetem musi byc potepiony wsrod swoich, wierzcie mi ze gdy tylko Craxa pozbedzie sie w miare sprzetu WISŁA GO OD RAZU ODRZUCI! wszystkim Wislakom z ktorymi rozmawiam nie idze sprzet na reke, wiekszosc nie lubi go uzywac, a pozatym jest przypal z policją, poprostu Wiuslacy nosza sprzet bo poki co jest to koniecznosc, ale staraja sie ograniczac jego uzywanie, na Pasach wrecz na odwrot. pomyslcie nad tym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)