"Zrobiono ustawę lustracyjną?"
Zrobiono knot legislacyjny, poparty też przez PO, co nie świadczy najlepiej o tej partii
To co później wyprawiał Mularczyk, próba "unieszkodliwienia" TK
pachniało głęboką komuną, to tak apropo "by na wiosnę zamiast liści...."
(obyś Zubereg nie doczekał że Twoi młodsi koledzy będą chcieli wieszać PiSowców)
"dlatego czekam na wypłyniecie listy 500"
ja też czekam, mam nadzieję że się nie okaże wirtulna
tak jak rzekome tajne konta lewicy w Szwajcarii, które podobno Ziobro
oficjalnie miał dostać od Szwjcarów, czemu oni stanowczo zaprzeczyli
"Rozwiązanie WSi jest FAKTEM, pomimo bredni o tym jak to nasz wywiad ucierpi w Afganistanie. Jak widać nic takiego nie nastąpiło."
Skandaliczne podawanie nazwisk czynnych agentów, kombinacje z usuwaniem niewygodnych nazwisk z raportu,
wcześniej usunięcie ze stanowiska Sikorskiego, którego znajomość realiów w Afganistanie
była ogromna, ale nie chciał się podporządkować Kaczyńskim, wstawienie na stanowisko szefa MSZ służalczego, i bez umiejętności, Szczygłę.
Fatalna polityka zagraniczna, m.in. Min. Fotyga nie pamięta co było ustalane na szczycie UE, mnóstwo polskich ambasad nie obstawionych (czytałem gdzieś o 25%?)
"Inne dziedziny na razie mi latają"
Min. Ziobro wprowadza sądy 24godzinne. Ich praca jest nieskuteczna, zaprzecza świętej idei dwuinstancyjności sądów, ale Zubereg jest w 7 niebie
Ziobro wprowadza możliwość odsunięcia sędziów od spraw i przenoszenia spraw do innych sądów,
komentatorzy nie mają wątpliwości, chodzi o "odpowiednie" wyroki dla głośnych, politycznych spraw
Min. Ziobro chce zaostrzenia kar, podczas gdy więzienia są przepełnione, i nie ma gdzie skazanych zsyłać
Ciche umożenie sprawy "taśm Beger", prokuratury poinformowała prasę bodaj po 3 miesiącach
"Oczywiście chciałbym by "na wiosnę zamiast liści...."
głupie, aż szkoda komentować, szef SLD jest z rocznika 74, też jest komunistą?
-
-
Spory polityczno - ideowe
Gregorio stuprocentowa racja. Od czasu, kiedy Kaczki doszły do władzy wszyscy wokół zaczęli traktować nas niepoważnie. Autorytet Polski drastycznie zmalał. Nie tylko nikt nas się nie boi, ale coraz częściej stukają na nasz widok w czółko.
Co do wieszania komunistów na wiosnę, to mi się przypomina stan wojenny. Lasy też się zaroją od partyzantów jak tamtej wiosny?
Trochę mi żal Zuberka, ale jak się wybierze jego punkt widzenia, to trudno o wzniesienie się ponad poziom deski klozetowej. Przypominam, ze Zubereg jest autorem takich rewelacyjnych sentencji jak:
"Polacy sami sobie powinni wyznaczać swoje granice" i "Ja wierzę w to, że Lwów jeszcze wróci do Polski".
To co, zaczynamy wyznaczać koledzy Polacy granice Polski? Pozwólcie, że ja zacznę:
Na zachodzie tak jak teraz plus reszta Wyspy Uznam; na południu tak jak teraz, plus Zaolzie, Spisz i Orawa; na wschodzie tak jak w sierpniu 1939 plus Mińszczyzna; na północy cała Litwa plus obwód kaliningradzki. Proponuję również, żeby pracownicy zaczęli sobie sami wyznaczać pensje (ja sobie wyznaczam 12.450 zł miesięcznie na rękę), a kluby same sobie wyznaczać miejsca w tabeli końcowej. Oderka Wodzisław niech sobie wyznaczy 1 miejsce, a Cracovia 2. A za rok niech sobie Cracovia wyznaczy 1, a Oderka 2.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poza
> tym waść jesteś niewychowany, a ponoć, jak
> słyszałem prawicowcy są wychowani, a lewicowcy
> nie.
Mhm...jajakoparapsychopatolog stwierdzam że kolega filozof niespecjalnoie się nadaje na arbitra dobrego wychowania.
> Jak ty się do mnie zwracasz
> "Wczoraj profesor Jaworowski śmiał się z takich
> niedouczonych ekologów jak ty, którzy nawet nie
> wiedzą, że klimat ewoluuje", to znaczy, że
> zgodnie z panującymi tu definicjami jestes
> lewicowcem. Za moich czasów, nawet jak nauczyciel
> w szkole czy na studiach był kretynem, co
> oczywiscie się zdarzało, to zgodnie ze
> standardami wychowania jakie mi w PRL-u wpojono
> zwracałem się do niego, np "Nie ma pan, panie
> doktorze racji".
Mhm...zaraz, zaraz a kto to nieustannie powtarza że forum to taga gadka przy piwie gdzie i przykląć można i w mordę dać ? :-)
> Zawsze mi na
> konferencjach bili brawo, a w Wilnie q swojemu
> kompletnemu zaskoczeniu skonstatowałem, że
> mówię lepiej po rusq, niż Liwini, którzy zyli
> w ZSRS po kilkadziesiąt lat.
Mamo, mamo - chwalą nas !
Lamalutomski-Radzi
geopijatyk i tu sie mylisz...
bo autorytet Polski maleje w oczach przeciwników prawicy i Polski....
nie muszę przypominać co to za gazeta porównała L Kaczyńskiego do ziemniaka.... tym g.ó.w.n.e.m żal nawet tyłka wycierać... takia niemiecka wybiórcza...
a za rządów PiSu nie jesteśmy już kopalnią pieniędzy dla złodziejskiego sld i obcego kapitalu. jeśli uważasz że walcząc o swoje rząd zmiejsza autorytet państwa to Ty jesteś Polskiem??
oczywiście lepiej iść zawsze na kompromis tracąc wiele dla narodu tak jak to robiła pewna czerwona partia pare lat temu, ale czy takie osoby powinny rządzić państwem??
Wogóle nie tylko w Polsce ale i w EU jest coraz trudniej prawicy. Kiedykolwiek dojdzie do władzy zaczyna sie lament czerwonych. Ostatni przykład Sarkozy. Powiedział ,że nie bedzie masowej amnestii- od razu podniosł się krzyk,że robi państwo policyjne.
Nie wspmne o rodzimej reklamówce tych czerwonych k.u.r.e.w.e.k.Szczyt hipokryzji został osiągniety.
jakiej reklamowce??
Heh. Chciałem Ci zapodać linka z youtube ale video zotało wykasowane. Może zawiera kontrowersyjne tresci. Ogólnie PiS zawłaszcza państwp , które powoli staje się totalitarnym i sld jako prawdziwi demokraci chca nas bronic przed faszytami.
pan kracy - to wszystko pieknie brzmi i są to śliczne zaklęcia, jak to czerwone szmaty szły na kompromis a te wladze tak wiele wywalczyły, ale czy mógłbyś podać przykłady? bo jak do tego dochodzi to tylko potraficie powiedziec ze to "oczywista prawda" itp.
Oklahoma ale w Polsce w zasadzie nie ma prawicy - więc jak jej może być trudno? - chyba że mówisz o polskim rozumieniu prawicy ale to nie porównuj jej np. do partii konserwatywnej w Wlk Brytanii
Zależy jak rozumiesz prawice. Jezeli chodzi o sprawy gospodarcze takowej nie ma . MI bardziej chodziło o światopogląd.
Pan kracy, skoro 90% ludzi w Polsce i na swiecie to Lewactwo, to opinię Prawicy, zwanej też Ciemnogrodem, jako mało znaczącą można pominąć. Sądząc po nicku i znajomości lektur szkolnych, a zwłaszcza komedii, która za bardzo boska nie była, jesteś Lewakiem pełną gębą, jak i zresztą ja.
Sorry, ale muszę konczyć, bo jade do Wodzia. Wracam w niedzielę.
przeciez PO to książkowa prawica
PO to w ogóle ciężko zakwalifikować ;)
Oklahoma no toż właśnie mówię że nie ma u nas prawicy - ten światopogląd to też jest tak trochę naciągany...
gregorio Napisał(a):
> przeciez PO to książkowa prawica
to zależy w którą strone Rokicie się usta ułożą, czy w prawą czy w lewą.
Oklahoma - czemu wg Ciebie nie ma prawicy gospodarczej w Polsce?
To co maja w programie a to co będa ralizowac to dwie rózne sprawy. PO przejechała sie na podatku liniowym plus rozdawnicze myslenie Polaków ( spadek po komunie) uniemozliwia powstanie prawicowej partii z prawdziwego zdarzenia. Jest jescze UPR ale ich postulaty ( z całym szacunkiem dla sympatyków) sa nierealne wbrew nazwie parti.
no co do upr, to zgodzic sie musze, ze to kompletne bajki, do tego napisane przez ludzi, ktorzy kompletnie nie znaja sie na gospodarce. co do tej prawicy, to jak wedlug Ciebie powinien wygladac program takiej partii by mozna bylo mowic o prawicowosci? (chodzi mi oczywiscie o sprawy gospodarcze)
nierozumiem co takiego w programie gospodarczym Upr mozna uznac za bajki?
no właśnie :)
do tej pory widze że wszystcy, którzy rządzili:
gregorio Napisał(a):
> kompletnie nie znaja sie na gospodarce. co
w dodatku - zgodzisz sie ze mną - bardzo kontrowersyjne. rozdanie kilku orderów np. lepperowi czy giertychowi to nie jest sukces.
Ja tam kontrowersji nie widziałem. O lepperze ani giertychu ani słowa nie napisałem....
Co do władz poprzednich to mnie rozsmieszyłeś, wkleiłem Ci co w tym czasie zrobiło sld...
"w sprawie embarga to nie jest to sukces, bo efektow brak, a zyskalismy sobie dzieki temu opinie pieniaczy" Jeśli przyjecie stanowiska Polski przez UE to pieniactwo, to więcej TAKICH pieniactw:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)