przeniose ten watek na głowne forum ...
uwazam , ze na to zasługuje ...
-
-
Co sadzisz o serwisie www.90minut.pl?
Ja tam kiedys dostalem bana za to ze zwrocilem administratorowi uwage ze zanizyl ilosc widzow na jednym z naszych meczy :))
Ja lubie ten portal, chodziaz ma troche wad
No coz,
ja tam komentarzy nie czytam i nie wpisuje - wiec dla mnie problemu nie ma.. Jak jest problem z niusem, wiadomoscia - pisze do redaktorow.
Nigdy nikt mnie nie zbluzgal, zingorowal, obrazil.
Konkretne przedstawienie arumentow za i przeciw. I wszystko jasne.
Zaden email nie zostal bez odpowiedzi.
Nie uwazam aby byl jakis specjalny problem z 90minut.
A chocby moja dzisiejsza korespondencja z Mogielem.
Rzetelnie, przerzucilismy sie faktami. Jemu sie chcialo poszukac pewnych rzeczy choc nie musial. Sprawa zostala wyprostowana i to bardziej w naszym bylo interesie niz 90minut.
Sprobujcie tak podchodzic do 90minut, Onetu i innych portali z komentarzami - koncentrujcie sie na tresci, a nie na tym co pod artykulem.
No Robert tekst o Valerendze ostro napinkowy, założe sie że zebrałbys conajmniej 50 odpowiedzi, w tym 20 typu:
Wypie***aj
10 typu:
Pamietasz ż***ie Skalnik Gracze.
a 20 typu:
Je**ć xTS, I love Oslo.
I każdy post z tych 50ciu też zostałby storpedowany przez następne kilkanascie odpowiedzi.
Wiadomość zmieniona (21-01-05 19:38)
Sam portal, a zwłaszcza jego archiwum z lat ubiegłych oraz archiwum klubów i zawodników, jest świetną kopalnią informacji. Potwierdzam natomiast niektóre Wasze spostrzeżenia odnośnie usuwania niewygodnych dla nich komentarzy - i to wcale nie takich, które zawierają wyrażenia powszechnie uznane za obraźliwe.
Nie zauważyłam tam jakichś preferencji dla Białej Gwiazdy, ale myślę, że ci co trzymają władzę na 90minut.pl to fanatycy Legii i jej zgód. Jeśli tylko napisze się coś, co nie jest pochwałą L, albo nie jest neutralne, to jest to natychmiast kasowane. I nie chodzi wcale o wulgaryzmy, napinki między kibicami poszczególnych drużyn, chodzi o zwykłą krytykę. Czasem nawet niewinne żarty są usuwane. O L można tam pisać albo dobrze, albo wcale, czyli tak, jak za komuny można było pisać o Związku Radzieckim.
Oczywiście wszelkie sprostowania co do frekwencji również są usuwane. Nie chodzi mi tu o sytacje, w których kibice kłócą się o to na jakim meczu była większa widownia, lecz o rzetelność informacji. Jeśli byłam na meczu i widziałam na ile był zapełniony nasz stadion, a potem na 90minut.pl czytam relację i mam wrażenie, że pochodzi z jakiegoś zupełnie innego meczu, to oczywistym jest, że chcę to sprostować. Komentarz w stylu: "W mojej ocenie frekwencja wyniosła ........ " z pewnością nikogo nie obraża, nie jest napinką i nie zasługuje na usuwanie, ale oczywiście natychmiast jest usuwany.
Dlatego nie szanuję tych ludzi, bo skoro są portalem o polskiej piłce nożnej, to powinni wznieść się ponad swoje sympatie klubowe, a najwyraźniej do tego nie dorośli. Jak dla mnie - taka postawa to gówniarstwo.
Karolo ma jakieś wyjątkowe szczęście do kontaktów z nimi, ja takiego szczęścia nigdy nie miałam.
Mi też się podoba ten serwis ale też nie moge sie wpisywać bo mnie wyżuca wiec wali mnie to tylko czytam;-)
Papryczka - sprobuj napisac w zartach cos niepochlebnego o Cracovii - dla sprawdzenia swojej teorii :) Tam jest kasowane wszystko co moze spotkac sie z jakimis bluzgami ... poczytajcie chocby komentarzy do tego kogo powolal Janas ... wpisuja sie tam rowniez ludzie z Cracovii, ale prowokacyjne posty sa kasowane (prewncyjnie).
Robert - Twoj post wlasnie byl prowokujacy, nie dziwie sie, ze go skasowali, bo admini nie zycza sobie, zeby pod wzgledem komentarzy powstal tam onet - czemu sie zupelnie nie dziwie. Staraja sie stworzyc portal na najwyzszym poziomie. Wszyscy uwazaja, ze tylko bluzgi powinny byc kasowane. 90minut.pl to nie forum kibicow - IMO dobrze, ze kasuja takze prowokacje, choc szczerze powiedziawszy nie wiem jakie dokladnie posty byly kasowane.
Nawiasem mowiac jesli chcialbym napisac cos do autora artykulu (np. o niescislosciach), to pisalbym do niego na e-mail, a nie w komentarzach ...
Pozdrawiam
Post do artykułu "Cracovia jedzie na zgrupowanie do Turcji "
lida - 21 stycznia 2005, 17:52:23 - publiczny038.gryfnet.szczecin.pl
i już tam zostańcie, ale jak puszczą was
z siekierami?
jeżeli to jest rzeczowa dyskusja to ja już nie mam więcej pytań.
Post jest od 17 godzin i nic ! :(((
Gratulacje dla 90minet
ERNESTO ...
czytaj uwaznie ...
nie chodzi mi o kasowanie postu ...
ja za tego posta dostałem bana ...
a to jest "lekka" róznica ...
jak dla mnie super stronka ..
90 minut pl..
czytam w miarę regularnie..
pzdrw z Zakopanego..
a jesli chodzi o mnie to jako serwis uwazam za bardzo dobry co do forum to nie zabieram glosu,wystarcza mi forum Cracovii gdzie mam tu swoich przyjacol i tych co mnie troche mniej lubia...
osobiscie wole http://www.ekstraklasa.net/ z kilku powodów
Czyli moje obawy sie potwierdzaja w kazdym calu! Jestesmy tam dyskryminowani! Uwazam ze trzeba zwyczajnie ich olac! Mamy swoje forum tutaj mozemy sie wypowiadac swobodnie! Informacje i archiwum owszem a komentowac nie ma sensu! Jak ktos ma klapki na oczach i jeszcze ma na czole L w koleczku to niech .........! I tyle w tym temacie! Dzieki za podzielenie sie spostrzezeniami!
Wiadomość zmieniona (24-01-05 09:26)
DareCki napisał(a):
> Post do artykułu "Cracovia jedzie na zgrupowanie do Turcji "
>
> lida - 21 stycznia 2005, 17:52:23 -
> publiczny038.gryfnet.szczecin.pl
> i już tam zostańcie, ale jak puszczą was
> z siekierami?
>
> jeżeli to jest rzeczowa dyskusja to ja już nie mam więcej
> pytań.
>
> Post jest od 17 godzin i nic ! :(((
>
> Gratulacje dla 90minet
>
Post DareCkiego jest właśnie potwierdzeniem mojej tezy: na 90.minut.pl można pisać źle o Cracovii, Koronie, ba .... nawet o Wiśle - w takich przypadkach głupich, złośliwych czy nawet wulgarnych komentarzy nikt nie usuwa.
Nie można tam czynić tylko jednego: napisać czegokolwiek żartobliwego, a nie daj Boże złośliwego (o wulgarnym nie wspominając) na temat Legii bądź jej zgód. Wtedy reakcja jest natychmiastowa - post jest usuwany z prędkością światła a jego autor dostaje bana.
To tylko jeden mały przykład, ale takich sytuacji było tam wiele, tylko że nikt nie notował przykładów.
Nie zgadzam się z Ernesto co do sprostowań: skoro redakcja 90minut.pl przewiduje możliwość publicznego komentowania wiadomości od razu pod danym artykułem, to nie powinna usuwać sprostowań zamieszczanych przez kibiców. I nie ma tu znaczenia, że można wysłać do admina e - mail. Potrzebna jest jakaś konsekwencja w działaniu: jeśli chcieli aby sprostowania były na e - mail a nie jako komentarze, to po co dawali w ogóle ludziom możliwość komentowania wiadomości ? Po to żeby zaraz usuwać komentarze niewygodne dla nich ? A co jest złego w sprostowaniu ?
MisioPas popieram. Niech - - - - - - - - - - - ! Autorzy 90minut.pl to p - - - - - - - - - sympatycy L !
Wiadomość zmieniona (24-01-05 21:26)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)