miałam ta gre ale nie dawno dałam w prezencie kolezance dla jej dzieci:)jak bym wiedziała wczesniej...
-
-
Magia i Miecz
Magia i Miecz...
O kurde,sie gralo:)
Tylko tez nie wiem co sie z nia stalo;/
Niedawno chcialem kupic,mialem nawet od kogo,ale jak koles mi z cena wyskoczyl,to myslalem ze sie złoże;/
Baaardzo bym sie pisal na jakas partyjke,tylko bym sobie dokladnie zasady przypomniec.
Ale jestem strasznie chetny:)
/Maciek,jesli chcialbys ja dostac,to probuj o prywatnych "kolekcjonerow",tak jak ja sie staralem,ale mowie,jak uslyszysz cene to zapewne zbledniesz.
Wiadomość zmieniona (26-12-04 18:08)
A jakiej jest wielkości ta gra?
I jaki jest to gatunek?
Sprawdziłem:> mam obydwie plansze co wczensiej napisałem;-) a w pudełeczku w huj postaci itp. tylko nie bardzo pamietam jak w to sie grało:>
A ja nie mam ... przepadlo ... jak bursztynowa komnata ... i wartosc podobna ... rexiu - jak moja desperacja siegnie zenitu to cena nie bedzie grala roli :]
kamil już nie mogłeś edytować postu ? tylko nabić dwa ?
Ja się do twojego nabijania nie przeczepiałem :P Nie rozmywaj tematu :P
ciekawy temat:)
"magia i miecz " najlepsza planszówka jaką znam. Otchłań mi tylko nie leżała, reszta miodzio. Niestety nic już mi się nie ostało. Chętnie jednak pogram jeśli będzie taka możliwość.
Kurcze... kultowe Pokusiowe: [b]<łezka>[/b] mi się zakręciła jak przypomniałem sobie ile w nią nie grałem... musze zrobić poszukiwania w piwnicy, miałem główna planszę i dodatki (kosmiczna otchłań i chyba jaskinia). Do grania jestem chetny... ale kiedy ??
W poniedziałek o 20.30 Dem :)
1347 dni później
I co - doszedł ktos do Korony Władzy? :D
Ależ dawno nie grałem - bardzo fajna gra, tylko że tak strasznie dłuuuugo trwa zanim komuś uda się wygrac :)
No i jak się ma dużo dodatków, to trzeba też miec spory pokój do gry :D
Ja dochodzilem, ale jak bylem maly :)
Dalej nie znalazlem, i chyba w koncu kupie :)
Magia i M(i)ecz , fajne to było i dawni temu, czyżby była jakas reedycja czy co?
Zdecydowanie wole tradycyjne RPG, ale jakby co, to mam MiMa w tak zwanej wersji OEM, czyli bez pudelka. ;]
Co do reedycji - na najblizszy okres zaplanowana jest na zachodzie nowa edycja oryginalnej wersji MiMa - gry Talisman. Prawa do wydania gry posiada obecnie firma odpowiedzialna m.in. za Gre o Tron, wiec mozna sie spodziewac zajebistej roboty edytorskiej.
Tylko, ze sama formula sie dawno zestarzala. Od tego czasu wydano cala armie znacznie ciekawszych planszowek, nawet w Polsce.
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Magia i M(i)ecz ,
fajne hasło na flagę
Mam wszytskie części ale wcięło mi wszytskich poszukiwaczy zostałow mi chyba 5 w tym Ciemny Elf mój ulubiony :D grałem ostatnio ale nie na trzeźwo
Moja ulubiona jest wrozka, ale jesli ktokolwiek ja ma, to rozgrywka praktycznie nie ma sensu, bo wiadomo, kto wygra.
nie moge sie zgodzic..;> zadna postac nie jest zcheatowana do tego stopnia. sa za to BARDZO dobre i KIEPSKIE. co nie zmienia faktu ze jak sie ma farta i madrze pogra, to mozna zrobic siłę/moc i wygrac..:)
wydaje mi sie ze mam komplet, kumpel na pewno ma magiczny miecz-ale chyba tylko podstawke. to sa stare piekne czasy..generalnie dzieki MiMowi od chyba 1 klasy podstawówki zajawiło mnie fantasy..:)
ale szczerze mowiac RPG jest lepsze. (pod warunkiem ze MG nie jest totalna pipą i nie koncyz sesji po 2h bo go brzuch boli po piwie://////////////)
a o MiMa mozna pytać w sklepach specjlaistycznych. kiedys byla Szecherezada na Mikołajskiej, za sklepem z odzieżą, teraz sie przeniesli chyba na Sw Krzyza(?). gdzies przy studenckiej jest tez sklep poswiecony warhammerowi, i na tomexie kiedys bylo stoisko(bardzo dawno nie bylem-wiec nie wiem jak jest teraz). generalnie nie wiem czemu wydawca nie zrobi reedycji, bo to bylo cos PIEKNEGO:) producentem byl chyba Games Workshop ale kto to wydał w PL to nie wiem...
widze ze 4 lata temu chcieliscie robic turniej- i co? udało sie?:) moze wrocimy do tego pomyslu:):):)
a haslo faktycznie super, ale raczej na Oprave:) transparent z Pasiastym rycerzem/barbarzynca/ magiem:D:D:D:D
> generalnie nie wiem czemu wydawca nie zrobi reedycji, bo to bylo cos PIEKNEGO
> producentem byl chyba Games Workshop ale kto to wydał w PL to nie wiem...
Sfera.
> nie moge sie zgodzic..;> zadna postac nie jest zcheatowana do tego stopnia.
W początkowej fazie gry tego nie widać, ale dzieki mozliwosci wyboru karty przygody, ktora sie ciagnie z talii, mniej więcej w połowie rozgrywki wróżka ma tyle magicznych przedmiotów, przyjaciół i innych bajerów, że gra przestaje być zrównoważona. Spotkałem wielu graczy, którzy uznawali, że w ogóle ta postać powinna być wyłączana z losowania.
Ale kłócił się nie będę, bo to tylko szczegóły. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)