A w ogóle Grzegórzki "Nowe" to dupa a nie Grzegórzki - to się kiedyś (do I wojny światowej) nazywało "Piasek" i było dziurą między Grzegórzkami właściwymi a Dąbiem. I w tej szczelinie zomo się zalęgło. Wezwany do tablicy przez Maniexa podzieliłem się paroma uwagami a teraz idę spać.
-
-
Historia Kazimierza (oraz dostep do internetu w jego rejonach...)
Maniex napisał(a):
> a Wolnica, no cóż: z tego co "na oko" (vlepy, szlaiki, grafy)
> widać to: Gazowa, Trynitarska, Bocheńska, Skawińska to Reymonta
> Józefa, Bozego Ciała, Miodowa, Maiselsa czy też Paulińska to
> Pasy
>
> [b]Kid, a ty który (mniej wiecej) rejon?[/b]
>
Raczej te "pasiaste" rejony...
A konkretniej to Paulinska-Augustianska-Orzeszkowej-[b]Dietla[/b]...
Tamten rewir ;-)
Mowi Ci to cos ?
A mam takie pytanko:
Ogolnie wiem gdzie sa Grzegorzki lecz nie znam podzialu na Stare i Nowe...
Moglby mi to ktos przyblizyc ?
Tak mniej wiecej jakie ulice cos jest...
Kid. Jak pomykam na meczyk Stradomską
to od Augustiańskiej słychać Hej Hej Cracovia :)
NG to Nullo, Szafera, Kordylewskiego
Łysenko. 3.15? no ładnie sie Pan bawisz
Maniex: to w takim wypadku - gdzie mieszkasz ?
Dzieki na info o NG... ;-)
Czyli dobrze kminie:
SG - rejony bliskio Hali Targowej, Ronda Grzegorzeckiego, dawniej Zakladow Miesnych
NG - blisko Dabia, al. Pokoju, za Rondem (jadac od Hali Targowej) ??
BartAcid napisał(a):
> jak ktoś ma mamiar na kogoś udostepniającego net na Kaziku to
> prosze o jakieś info an maila albo gg. Dokładnie chodzi o
> ul.Brzozową. jest dwoje cie Pasiaków do podpięcia, biedni netu
> nie mają i nie sa na bierząco.
BartAcid: a moze classcom ?
Tylko nie wiem ile to wyjdzie bo to zalezy czy w tamtym rejonie maja juz kogos podpietego bo jak nie maja to trzeba bedzie te wszystkie satelitki po podlaczac itp. i wyjda troche wieksze koszty...
Ale jesli by sie tak zdarzylo to niech popytaja ludzi w ich rejonie - moze ktos bedzie chcial neta i sie uda tanszym kosztem ;-)
Łysenko napisał(a):
>[b] Ale za przejście na Miodową z okrzykiem "Pasy" podobno można było
> ciężki vpierdol zaliczyć i mało kto się na to ważył.[/b]
>
Jakos teraz ciezko mi jest to sobie wyobrazic :/
??
ja mieszkam na Starych Grzegórzkach i od kąd pamietam to tu zawsze były Pasy:-) Kid ale to chyba wiesz??:-)
Akurat w Twoich rejonach sie ostatnio orientuje ;-)
Dawniej GTS mial flage z napisem Kazimierz na swoich barwach.
Nowe grzegórzki to 70%wisly bo ci słabsi juz sie nie odzywają bo dostają od dąbia a stare grzegórzki to wiadaomo 100%pasy kazimierz i grzegórzki sie lubią wydaje mi sie że to za sprawą hokeja:D
Niestety tak było.
Nieszczęsny bajkopisarz Cygan z Kazimierza, syn milicjanta, opisuje "akcje fachowe" Wisły na ich forum, bredząc czasami, a czasami mając trochę racji.
Koniec lat 70. i początek 80. Można poczytać jeśli się nie ma wrażliwej natury tak jak Maniex.
Ale niestety tak było że wiśloki z Kaźmirza toczyły na Miodowej ciężkie boje z pasiastymi ekipami wracającymi z hokeja...
podajcie strone wisły:> forum gdzie sie rozpisuje cygan o przeszlosci.......??
Wiadomość zmieniona (18-12-04 18:21)
http://www.wislakrakow.com/forum/viewtopic.php?t=20141&sid=ac5ec4a6ccf360d290437f4bf876408f Poczytajcie troszkie historii =]
Wiadomość zmieniona (18-12-04 18:22)
ThX Wiślaku:>
Ech Łysenko - też żeś mnie wypuścił z tym czytaniem ichniejszego forum :) - pomijajac estetyke - a miałem wrażenie, ze znalazłem sie na Tandecie przez tą ilość latajacych emotów ikonek, wykrzykników i całą game kolorów - to niewiele niestety się dowiedziałem - ujmując sprawę inaczej - Pasiakom czytania Wiślackiego forum nie polecam
poprzeczytaniu czesci wypowiedzi Cygana.... ze rozjebali auto Sb , SB wyskoczyło z bronią i zdupcylo przed nimi Ci zabrali jakies miotacze z tego autka i podpalili je..... hm....... S-F ;] wszystko było ok aż do tego momentu;] dalej nie czytam bo fantastyki nie lubie.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)