zastanawia mnie jak jest u was na gwiazdke czy tez macie prezenty a jezeli tak to kto je przynosił (wersja dla dzieci:)
-
-
HO Ho Ho
"wersja dla dzieci" HAHAHAHA
Ale co wy tak z tym kompotem... pewnie Wam kazali pić ciepły, albo co...
Senior junior - dzieki.
Arkapina - u nas pod choinke wszyscy wszystkim robia prezenty, włącznie z dziecmi - i jest to zupełnie oficjalnie powiedziane. Wraz z przygotowywaniem stołu do kolacji Wigilijnej pojawiaja sie pakunki pod choinka, które po kolacji przy spiewie kolend (choc nie zawsze on wychodzi) sa rozdawane.
Docent - kompot-cudo oczywiscie na zimno :)
Noooo,co jest z wami? mieliscie sie pochwalic co dostaliscie:)
Ja dostalem wielka czekolade i inne słodyczaki,chyba juz jestem na to za stary,bo liczylem na cos fajnego:) Zreszta w liscie do mikolaja nie bylo slowa o czekoladzie,heh. Pozdro,ja zmykam na praktyki.
kurcze kiedys czlowiek sie cieszyl jak dostal od "mikolaja" :D jakikolwiek prezent a teraz jakies to bezduszne troche, dostane kaske od babc od rodzicow podziekuje i na tym sie skonczy a jak bylem czyms mniejszym to jak glupek sie bawilem tym co dostalem :)
Pmx, u mnie jest taki sam system i dobrze działa.
A przy okazji... Niektóre smutne wątki otworzyły mi w mózgu dawno zamkniętą klapkę i stwierdziłem kolejny raz, że stary Freud miał kupę racji. Czytając Wasze posty zdałem sobie sprawę, że nie pamiętam widoku mojego Ojca przy Wigilii... bo odkąd pamiętam, faktycznie go z nami nie było. Nie przy Wigilii, nie przy wielu innych okazjach rodzinnych, choć z czasem stosunki się unormowały. A ja przez tyle lat wypierałem to z pamięci...
Rodzina to jest trudna rzecz. Ale tym bardziej trzeba dbać, żeby tego nie schrzanić, póki jest czas, póki można naprawić to, co się schrzaniło. Dlatego bardzo pilnuję tych rytuałów świątecznych. Pokuś, czemu sam nie zrobisz porządku ze sprawą choinki?
A kompot z suszu (oczywiście zimny, niemal wprost z balkonu, i oczywiście dobrze zrobiony, najlepiej śliwki, gruszki i koniecznie skórka cytrynowa) pozwala nie pęknąć z niestrawności po wszystkich obowiązkowych daniach i ostatniej łyżce kutii.
Grzesiek, nie sposób nie przyznać Ci racji.
Ale nie ma się co załamywać tylko trzeba się cieszyć z tego co jest.
Zawsze patrze optymistycznie, przynajmniej się staram i mam nadzieje że tak mi zostanie na starość :D
Pozdrawiam wszystkich, którzy mają nadzieje że jeszcze wielka atmosfera świąteczna powróci do ich domów i znów będzie jak za małolata. Kto wie może nastąpi to wcześniej niż myślimy! :]
Grzesiek ja pamiętam rok (chyba 1982) jak się bawiłem skarpetkami i książką o polskich olimpijczykach..A na urodziny dostałem podkoszulek bawełniany bez rękawkiów. Nie żeby rodzice mnie nie kochali... Takie czasy gówniane były. Dedykując tym wszystkim co mówią że "za komuny" itd itp
Elwood, w sumie miłości to nie wyraża się w prezentach :D
Na szczęście czas komunizmu znam tylko z opowieści bo za mały byłem żeby go pamiętać!
Kto dostał dzisiaj jakiś ciekawy prezent? Chwalcie się...bo ja nie mam czym. Kasa jak co roku ostatnio...24 za to na pewno dostane coś super...Siostra zawsze trafia idealnie w moje gusta :]
docent - wzruszyłam się..
Zycze Ci pogody ducha, bys bez Viagry w Swieta ruchal.
Niechaj dziewcze czuje w kroku, ze Mikolaj jest raz w roku!
Jasna sprawa Franc! Ja się cieszyłem z tych skarpetek, ale to świadczy nieco o czasach jakie były
Pozdrowienia
ja na szczęście tych czasów nie pamiętam. Wiadomo że się cieszyłeś bo każdy prezent sprawia że dzieciak staje się radosny:]
A tak w ogóle kto już zaczyna robić świąteczne prezenty?
Jakieś pomysły...ja jak zawsze musze coś kupić Siostrze i rodzicom!
Nio..ja dostałam wypas prezenciki:D W szkole robimy sobie jeszcze mikołjaki i to jest na prawde pełen wypasik.Dostałam odjechany szaliczek Polonii ULTRAS POLONIA=] i wiele innych rzeczy;] Musialam być baardzo grzeczniutka=)
Wszystkim pasiakom zycze,by spędzili te świeta w miłej,świątecznej atmosferze z rodziną.By na chwile zapomnieli o tej codziennej monotonii,o tym że ciągle gdzieś latamy i zapominamy o tym co najwaznejsze.Pokuś-popieram Liptoona;] WESOŁYCH ŚWIĄT!! !! !! =]
A Cracovii mistrza zycze=D
ehhehe LiPtOoN miażdżysz.....:D:D kompocik, czekoladki, lego technics haahahah zwariowałam.....:D
a u mnie to tak tradycyjnie..... prezenty pod poduszką, ubieranie choinki , wigilia, pierwsza gwiazdka, .....wszystko tak jak ma byc....i cieszę sie z tego...Swięta to niezapomniane chwile.....
no i przecież w Swięta mam urodzinki to już w ogóle jest pięknie....ehhh......rozmarzylam sie.....
Do mnie w tym roku przyszło dwóch Mikołajów......i szaliczek Cracovii dostałam i kosmetyki i sweterek i zdjęcia....na na na ....duuużo tego..:D:D no i dwa worki słodyczy i owoców......ale już pozjadałam wszystko.....:/....ehheheh
całuski :P
Wiadomość zmieniona (06-12-04 17:47)
Zoya napiała : "ale już pozjadałam wszystko.....:/ "
hahhaha jaki z Ciebie jest ŻARŁOK!!! haha :P:P:P
Ja dostełem Pasiastą koszulke ;] i worek słodkości :)
heheheh
Lipek to nie ja staje do walki z dwudziestoma pierogami i wygrywam.......ahhahah
taka już jestem ze jak coś mam słodkiego to wszamiam odrazu wszyściutko..:D:D haahha
a pozatym to taki magiczny dzien dziś.......:P:P
pozdro
Zoyka już Ty się nie zasłaniaj magicznym dniem:) hahahaha
Czas spojrzeć prawdzie w oczy;) hahaha
Pozdrowki:))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)