oto co znalazłem na blogu kibiców wisły w oświęcimiu (www.oswiecimianie.blog.pl). rzecz dotyczy sobotniego meczu KS Górnik Brzeszcze z Beskidem Andrychów...
"Na tym blogu są poruszane tematy dotyczące życia naszego FC. Nie można więc nie wspomnieć o o meczu KS Górnik Brzeszcze - Beskid Andrychów, który odbył się 30 października br. Wraz z kibicami Unii Oświęcim, która przyjażni się z kibicami Górnika na ten mecz wybrał się jeden członek naszego FC. Mecz jak to mecz... V ligi nie ma co komentować a zainteresowanych zapraszam na www.ksg1922.republika.pl
Kibice Górnika-Unii-Fabloku-Victorii nie chcąc kupować biletów wchodzą przez ...dziure w siatce. Od razu też odpalają race. Po ok 10 minutach naszą grupę atakuje andrychowski FC cracovii połaczony z miejscowymi bywalcami siłowni. W sumie ok 30 osób. Dziwi jednak ich postawa, że mając widoczną przewagę niemal każdy z nich ma sprzęt. Są to w większości pałki i kije bejsbolowe. Młodzi kibice G-U-F-V zrywają się a do walki stają głównie kibice Wisły. W tym 4 osobowy skład z Wadowic. Dochodzi do starcia. Mimo iż jego wynik był z góry przesądzony pokazaliśmy, że potrafimy walczyć. Kilka osób po wszystkim potrzebowało pomocy ambulatoryjnej. Kilka osób z Andrychowa również ucierpiało. Na koniec chciałem tylko dodać, że gdy obie grupy stanęły naprzeciwko siebie nasza grupa klaskała w ręce chcąc aby doszło do starcia banda na bande ale bez sprzętu! Niestety pasiastym kibicom pojęcie honoru i uczciwej walki jest obce. I bez znaczenia jest tutaj fakt czy akcja ma miejsce w Krakowie czy też w totalnie zabitej dechami dziurze takiej jak Andrychów... Morał jest prosty: żyd to żyd !!!"
był ktoś w andrychowie? macie jakieś info na ten temat? chciałbym poznać jakąś obiektywną relację.
ciekaw jestem waszych opinii, bo dla mnie to jest jakiś totalny obłęd i dorabianie śmierdzącego ogona kibicom i klubowi.
pozdrawiam
-
-
honor CRACOVII - ZNALEZIONE w necie
cracovia i sprzęt ? i tak nikt w to nie uwieży !!!
qwert szczekaj na swoim forum
Jakokoś kilka kilkanaście lat temu nikomu do głowy nie przyszła nagonka na Wisłę za powiązania z pasami , wszyscy wiedzieli że władza za czsów komuny mogła przejąć co chciała i zaopiekować się tym , byliśmy przede wszystkim kojarzeni z walkami przeciw zomo . Część teraz chyba jest za młoda , albo chuj wie czemu , zapomina o tym , pierdoli i robi transparenty .
nie na temat pojebały mi się fora
czekamy na wpis FC Andrychów...
SWISTAK ty nie czekaj na wpis FC Andrychów bo napisza tak jak Ty kiedyś " pijany byłem i nie pamietam" wiesz oco chodzi chyba nie baw sie w prokuratora !!!
Wiadomość zmieniona (09-11-04 13:03)
qwert napisał:
> Jakokoś kilka kilkanaście lat temu nikomu do głowy nie przyszła
> nagonka na Wisłę za powiązania z pasami
Z pasami na pewno nie, z psami - owszem.
> byliśmy przede wszystkim kojarzeni z walkami przeciw zomo
Taak, jak się między sobą dwie kompanie w koszarach w Toniach pobiły...
Nie pisz dyrdymałów. Proszę Cię.
Jakiś głupkowaty syn milicjanta napisał na waszym forum pierdoły o walkach zorganizowanych kibiców Wisły na manifestacjach. Opowieści o walkach prowadzonych z ZOMO na... Kazimierzu :-))) O tym, że w '82 należał do organizacji Młodzież Walcząca będącej przybudówką NZS-u i z opaskami NZS-u na rękawach kibice GTS-u bili się z ZOMO :-))) To kłamliwe brednie.
Jeśli Cię to interesuje to poczytaj trochę publikacji (np. polecam Antoniego Dudka) i pogadaj z ludźmi, którzy w tym uczestniczyli. Służę swoją skromną osobą a od 16.12.81 do okupacji KW PZPR w styczniu '90 włącznie opuściłem może z sześć zadym (albo wyjazdy albo "dołek").
Chcesz się dowiedzieć czegoś - pytaj na priv.
wydaje mi sie ze byla to Federacja Mlodziezy Walczacej, a nie Mlodziez Walczaca.
No i to sa wlasnie kozaki z Cracovii!!!Walczycie bez honoru
Tylko że Cracovii było tam 20 osób a wisełki 40, to po pierwsze.
Po drugie mecz był w Andrychowie i to czworonożni napinali się co to zrobią z Cracovią. To tyle
Jake Blues napisał:
> wydaje mi sie ze byla to Federacja Mlodziezy Walczacej, a nie
> Mlodziez Walczaca.
A mnie się wydaje, że "to" to zwykła konfabulacja.
FMW nie istniało w roku 1982 oraz nigdy nie było przybudówką NZS-u.
Dlatego wymysły niejakiego Cygana oceniłem jako kłamstwa (nie tylko te, szkoda czasu na prostowanie tych bredni).
do Andrychowa poszedł sms, by napisali jak było, tyle w temacie..:))
Autor: papay (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 09-11-04 14:54
No i to sa wlasnie kozaki z Cracovii!!!Walczycie bez honoru
My walczymy bez honoru??????
Pieski nie pamietaja jak zaatakowaly KORONE KIELCE,ktora wracala z meczu Rezerw Wisly.Korona klaskala ze chce sie bic bez sprzetu a wisla roz.jebala im busy.I wy macie honor??Przestan bo umre ze smiechu
Wiadomość zmieniona (09-11-04 15:25)
mg, chodzilo mi o to, ze o organizacji Mlodziez Walczaca jako zywo nie slyszalem... co potwierdza Twoja teorie o konfabulacji
Wiadomość zmieniona (09-11-04 15:32)
Jake Blues i mg
to co wypisuje jegomosc na ichniejszym forum jest sama sprzecznościa i kłamstewkami przy których mlodzi gtsowscy onanizuja sie z radosci.Dziwi mnie ze tego typu konfabulacje i wspominki zyczeniowe nie sa czytane dokładnie bo jesli ktos to czyta to zobaczy tam same sprzecznosci -ale tyle w temacie bajek z forum gts
ja kiedys na blogu wyczytalem ze w Andrychiwie wyladowalo ufo i porwalo ratusz... w to tez wierzycie? :P
nie jestem z Andrychowa ale napisze dwa zdania.w zeszłej rundzie do andrychowa przyjechało ok 25- 30 kibiców z Brzeszcza.dostali po mordzie od kilkuosobowej ekipy Cracovii.w tym roku się mobilizowali od dawna dlatego przyjechało ich ponad 50 z kilku miasteczek(wadowice, oświęcim,brzeszcze,chrzanów).w efekcie dostali po zębach od 20 chłopaków z Andrychowa.jak wyglądała walka, kto się ewakuował przez płot i ten sprzęt widać na zdjęciach zamieszczonych także w internecie.ogólnie porażka fc wisły.jeśli coś się nie zgadza piszcie.
ancymon jak coś to wal linkiem z tymi fotami
Znalazłem na necie coś o tym meczu:
Zdjecia z tego meczu na stronce:
[img]http://www.beskidya.webd.pl/brzeszcze/gornik14.JPG[/img]
heh, chyba mamy niezły FC.
Ps.Ta stronka jest troche śmiszna:). Głównie wypowiadają się pieski z wiosek.
Wiadomość zmieniona (09-11-04 23:19)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)