Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Oceńcie piłkarzy! - 8 kolejka (Piast Gliwice)

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 13.09.2003 o 17:27
      Ostatnia aktywność 17.09.2003 o 22:51
      73 wyświetleń
    • dario

2.3K
      12
    • 13.09.2003 o 17:27
      Post #15357 13.09.2003 17:27
    Bardzo prosze osoby które wrócą z Gliwic i zechcą wziac udzial w naszej zabawie o oceny dla piłkarzy. Skala 1-10 Bardzo prosze oceniac zmienników w nawiasach! Olszewski Wacek Skrzyński Węgrzyn Baster Nowak (78. Zawadzki ) Giza Baran Makuch Ankowski (46. Szczoczarz ) Bania
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 13.09.2003 o 18:01
      Post #15362 13.09.2003 18:01
    Gratuluję zwycięstwa .Byliście o klasę lepsi.Kibice świetni.Atmosfera na meczu wspaniała.Podobał mi się Węgrzyn i Bania.Gdyby Piast wykorzystał dwie 100% to mógł paść nie zasłużony remis.Wynik jest sprawiedliwy.
    • tuptu?

191
      0
    • 13.09.2003 o 18:06
      Post #15363 13.09.2003 18:06
    A my gratulujemy klasy, marsad. Pozdro.
    • Islander

861
      513
    • 13.09.2003 o 18:16
      Post #15364 13.09.2003 18:16
    marsad dzięki za tą recenzję i gratulacje. To się rzadko zdarza... pzdr
    • PAS

3.2K
      2.5K
    • 13.09.2003 o 19:09
      Post #15368 13.09.2003 19:09
    Olszewski - 6 Wacek - 5 Skrzyński - 8 Węgrzyn - 7 Baster - 5 Nowak - 6 (78. Zawadzki )- 5 Giza - 5 Baran - 7 Makuch - 4 Ankowski - 3 (46. Szczoczarz ) - 5 Bania - 9 Olszewski - Trudno go za coś oceniać. Po prostu poza ostatnimi 10 minutami zupełnie bezrobotny. Wacek - chyba odzyskuje swój wigor. Tylko te dośrodkowania !!! Skrzyński - naprawdę - PROFESOR!!!! Węgrzyn - spokój i rutyna. Notę obniża brak kondycji i w każdym meczu ostatnie 15 minut to możliwość kiksów. Ale na to nic nie poradzimy. Pan Kazio ma swoje lata - niezastąpiony!!! Baster - gorzej; dzisiaj nie wychodziło mu dosłownie nic z jego kiwek i zwodów, a i w obronie większość ataków w ostatnich minutach szło jego stroną ( jak przez sito) Nowak - na dobrej drodze do lepszej formy; no i 70% pierwszej bramki to jego zasługa Zawadzki - nie wiem czemu Stawowy trzyma go uparcie na ławie; w obecnej jego dyspozycji na pewno jest lepszy od Ankowskiego i Makucha. Grał tylko kilkanaście minut, ale widać ,że "akumulatory" ma pełne. Giza - trochę nijak; W I połowie bardzo widzoczny, kilka dobrych strzałów z dystansu, ale w II połowie nikł z oczu. Mam wrażenie, że ta sytuacja powtarza się już w kolejnym meczu. Baran - tak trzymać; nic dodać nic ująć Makuch - poza akcją bramkową nie pokazał znowu nic konkretnego. Widać, że dołek nadal trwa i naprawdę razem z Aną powinien odpocząć na ławie. Dla jego dobra. Ankowski - wszyscy wiemy, że Ankowski nie ma formy. I nie miał jej i dziś. Trudno odmówić mu szalonej ambicji; chłopak tracił piłkę, biegł zażarcie do przeciwnika, próbował odebrać; słowem gryzł trawę, ale po prostu ma taki okres, że trudno, żeby mu coś wyszło. Trenerze; daj mu po prostu odpocząć!!! Dlaczego robisz jemu i nam na złość? Szczoczarz - Za każdym razem pokazuje, że ma talent. Dziś po jego wejściu gra się ożywiła, ale trudno powiedzieć ile w tym jego zasługi. Szarpał; chyba trochę paraliżuje go fakt, że jeszcze nie strzelił bramki w Cracovii, a oczekiwania (patrz Ankowski) są w stosunku do napastników duże. Stąd dziś zmarnował niestety dwie dobre sytuacje; dobrze, że działo się to przy stanie 0:2. Spokojniej Szczota!!! Bania - Piotrek nie błyszczy w trakcie meczu. Piotrek pokazuje się na kilka chwil, pakuje bramkę i znów go nie widać. Chciałbym, żeby było tak już w każdym meczu. Dziś wykorzystał 50% szans (2 na 4). Gdybyśmy mieli dwóch takich napastników... Ocenę zawyżyłem o 1 punkt zupełnie świadomie. Tak musi być, gdy się jest takim "małym Gerdem Muellerem". No i ten strzał na 2:0. Cudowna bramka.
    • misiekm

1.1K
      905
    • 13.09.2003 o 20:52
      Post #15420 13.09.2003 20:52
    Olszewski - 6 bezrobotny, wydaje mi się, że pod koniec meczu powinien wyjść do wrzutki zawodnika Piasta, mogła być z tego bramka. Wacek - 6 Piast prowadził 90 % akcji środkiem pola więc roboty miał mało, w drugiej połowie szarpnął parę razy. Raz wycięty 30 metrów od bramki Piasta z tego mogła być bramka. Skrzyński - 7 kolejny dobry mecz ale pamiętajmy, że przeciwnik był słaby, raz zaczął kombinować pod bramką w swoim stylu to Stawowy omało nie wyszedł z siebie. Węgrzyn - 7 potwierdzam tak jakby mu zabrakło sił, po za tym dobry mecz. W pierwszej połowie po uderzeniu głową bramkarz odprowadzał piłkę wzrokiem. Gdyby szła w światło bramiki to byłby gol. Baster - 6 Kilka razy ładnie dogrywał piłkę, te pozostałe 10% akcji Piasta prowadzone były po jego stronie. Nowak - 6 Kolejna asysta przy bramce. I tyle. Nota 6 za ambicję. Zawadzki - 6 Bardzo dobre dośrodkowania z rzutów rożnych. Myślę, że złapał formę. Giza - 7 Dobry mecz w odbiorze piłki, spokój, opanowanie, kiedy należało podciągnąc to podciągał, kiedy zrobić kółeczko z piłką aby ją trochę poszanować to robił kółeczko. Baran - 8 Bezprzecznie najlepszy na placu gry. W odbiorze bardzo doby, konstruktywny jak zawsze, dobry przegląd pola. Makuch - 5 Wydaje mi się, że pomału zaczyna pokazywać swoje możliwości ale niestety pomału Ankowski - 4 Starał się, starał się starał się. Gdyby grał w pomocy dostałby 5 Szczoczarz - 6 Świetnie wypracowywał sobie sytuację, dobrze się ustawiał, mam nadzieje, że skuteczność i spokój przyjdą z czasem. Bania - 9 Mało widoczny ALE SKUTECZNY I NIECH TAK JUŻ ZOSTANIE DO KOŃCA ROZGRYWEK. Nota 9 za drugą bramkę.
    • D.J.Cat

2.8K
      254
    • 13.09.2003 o 21:10
      Post #15428 13.09.2003 21:10
    Właśnie wróciłem z Gliwic. Super wycieczka, tylko po meczu paru gliwiczan pluło mi na samochód. ( zapomnieli że najpierw jest mecz a potem rewanż) Olszewski - bezrobotny. Niech będzie 7. Wacuś - dobry mecz , chodził do przodu ( Piast grał bez ataku to mógł) - 7 Skrzynia - 7 Węgrzyn - 6 Jeden gruby kiks naprawiony za moment zresztą. Baster 7 vide Wacek Nowak - 5 Baran - 6. Grał super ale ta głupia kartka. Giza - 8 super Makuch - 6 na zachętę. Ankowski - do d... . Bania - 9 druga bramka "stadiony świata"
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • 13.09.2003 o 21:18
      Post #15431 13.09.2003 21:18
    szczota miałeś sete -- poszło ale twoja gra przypadła mi do gustu baniowy - beautyfull - chyba tak sie pisze kazio- kozak skrzynia - jak nielubie tak szanuje - super bastinio - chyba każdy widział - extra waci - ok - ale za dużo niewidziałem baranek -- EKSTRAKLASA gizmo - ok nowaczek - hearts makuch - coś się nie kleiło ale ok ANA - hearts szacunek NO I NIEZASTĄPIONY SŁAWEK OLSZEWSKI DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY
    • depesz

1.3K
      0
    • 13.09.2003 o 21:24
      Post #15434 13.09.2003 21:24
    Olszewski - 7 Wacek - 5 Skrzyński - 9 Węgrzyn - 8 Baster - 5 Nowak - 7 (78. Zawadzki )- 5 Giza - 6 Baran - 8 Makuch - 3 Ankowski - 4 (46. Szczoczarz ) - 6 Bania - 8 Olszewski - niewiele pracy, zero strachu. Wacek-szarpal, zasuwal na tym skrzydle, ale dosrodkowania wolaja o pomste do nieba! Skrzynia-ABSOLUTNIE BEZBLEDNY. Dobry przeglad pola, rozegranie i klasa sama dla siebie w obronie. Jestem gotowy zaryzykowac stwierdzenie, ze nawet lepszy od Kazia. Kaziu-solidny, no wiadomo, miotla jakich malo, aczkolwiek w koncowce zdarzyl mu sie bardzo nieprzyjemny blad, ktory na szczescie zdolal naprawic. Ogolnie na dotychczasowym, bardzo wysokim poziomie. Baster-w obronie tylko pod koniec zdarzalo mu sie zaspac, w ataku poprawnie. Ogolnie jednak stac go na lepsza gre, tak samo jak Wacka. Nowak-Nadal uwazam, ze to nie jest ten Nowak, ktory olsniewal w zeszlym roku. Wciaz brakuje mu swiezosci. Na szczescie chyba wszystko zmierza ku lepszemu, poprawe juz widac. Zreszta, jesli Nowak bez formy zaliczyl w ostatnich 2 meczach 4 asysty, to ile zaliczy jak bedzie mial forme??:) Zawada-ten ma forme, za to jakos nie ma do niego przekonania Stawowy. Zasluguje na pierwszy sklad, zamiast Makucha. Giza-ogolnie dobrze, walczyl w pomocy jak nalezy. Baran-kolejny bardzo dobry mecz Arka. Jak zwykle wszedzie go pelno. Mozna go uznac obecnie za lidera pomocy. Chlopak ma papiery na pierwsza lige. Makuch-bezbarwnie, za duzo niepotrzebnych kiwek, za malo myslenia. Bez ikry. To nie ten zawodnik co w sparingach przed sezonem. Zalecany odpoczynek. Ankowski-Zaangazowanie jest, formy brak. Zalecenia: jak wyzej. Szczoczarz-szybki, dynamiczny, trudny do upilnowania. Ozywil atak, wniosl do gry sporo inwencji, niestety zmarnowla tez przynajmniej jedna "setke". Godny partner dla Baniowego. Bania-w pierwszej polowie bardziej widoczny od Ankowskiego, ale bez rezultatow bramkowych. W drugiej: popis. Przy drugiej bramce obyl sie bez asysty Nowaczka: sam odebral pilke zawodnikowi gospodarzy i wspaniale huknal z 20 metrow. W meczu z Arka byl wygwizdywany, teraz jest noszony na rekach i w pelni na to zasluguje. Kapitan, co sie zowie! Mecz wygrany dzieki wypelnieniu w stu procentach zalozen taktycznych. Przez 3/4 meczu Piast nie mogl sie wydostac z wlasnej polowy. Cracovia byla w kazdym elemencie lepsza. Pressing, znakomite rozgrywanie Skrzynii i Baranka do tego solidnosc Banii. Cala druzyna stanela na wysokosci zadania. Jak to powiedzial w wywiadzie dla RADIA KRAKOW Kazio: "gra sie w Cracovii teraz z przyjemnościa". Moge dodac, ze ogladalo sie mecz w Gliwicach rowniez z duzo przyjemnoscia :-) Aha, no i jeszcze duzy plus dla gliwickich kibicow: doping naprawde na poziomie! Pozdrawiam! depesz
    • ar

482
      105
    • 13.09.2003 o 23:04
      Post #15477 13.09.2003 23:04
    Jako całość grę Cracovii oceniłbym na 7 Olszewski - 7 /ogólnie bezrobotny, ale jedną setkę wyciągnął/ Wacek - 6 /brak dokładnego wykończenia akcji/ Skrzyński - 8 /za znakomite rozgrywanie piłki/ Węgrzyn - 7 /solidność/ Baster - 6 Nowak - 7 /jak to on, dużo wiatru, ale nie zawsze wychodzi. Asysta jest/ (78. Zawadzki )- grał za krótko, ale faktycznie może by go Stawowy wpuścił na trochę więcej Giza - 8 /środek pola należał bezprzecznie do Nas/ Baran - 8 /jak wyżej + znakomity odbiór, szkoda tylko kartki, bo chyba była to jego czwarta i nie ujrzymy go z Zagłębiem - obym się mylił, bo moim zdaniem jest to obecnie najlepszy zawodnik Cracovii/ Makuch - 6 /spora poprawa po ostatnich wyczynach, ale i tak oczekuje się od niego więcej/ Ankowski - 4 /no cóż, stara się/ (46. Szczoczarz ) - 6 /więcej szans dla niego - mimo zamarnowanych setek. Różnica między nim a Aną jest taka, że Łukasz ma ciąg na bramkę, a Ana gra tak trochę jak na hali, zastawi się, odegra piłkę - a tutaj trzeba po prostu - uciec obrońcy i przyłożyć/ Bania - 9 /za skuteczność + super bramka/ Ogólnie Cracovia panowała w środku pola i wygrała bardzo zasłużenie. Po meczu wielu z kibiców Piasta oklaskiwało naszych. Jestem pod wrażeniem bardzo przyzwoitego dopingu miejscowych. Nawet w 90 minucie kibicowali swoim, dopraszając się chociaż o jedną bramkę. To takie przeciwieństwo Naszego zachowania w meczu z Błękitnymi.
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 14.09.2003 o 11:23
      Post #15558 14.09.2003 11:23
    ocena, a raczej jej róznicowanie dla poszczególnych zawodników jest o tyle trudne, że PO PIERWSZE - wygrała cala drużyna - całej drużynie za ten mecz należą się słowa uznania .... PO DRUGIE - na tle Piasta (co tu kryć - grającego słabiutko) oceny winny być nieco zrelatywizowane. Dlatego ocena wyjściowa dla wszytkich "&", z małymi korektami .... Olszewski 7 Wacek 7 Skrzyński 7 Węgrzyn 7 Baster 7 Nowak 7 78. Zawadzki - choć krótko zagrał, to i jemu 7 Giza 7 Baran 7 Makuch 8 Ankowski 6 46. Szczoczarz 7 Bania 9
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.09.2003 o 13:11
      Post #15587 14.09.2003 13:11
    Jak wkońcu grał Makuch bo tak skrajne oceny jak depesza i tacy dwaj daja wiele do myslenia?
    • Baylay

1.2K
      0
    • 14.09.2003 o 13:17
      Post #15590 14.09.2003 13:17
    Olszewski - 7 Wacek - 6 Skrzyński - 7 Węgrzyn - 7 Baster - 7 Nowak - 7 Zawadzki - 7 Giza - 7 Baran - 7 Makuch - 7 Ankowski - 6 Szczoczarz - 7 Bania - 8 Generalnie Pasy zagrały naprawdę bardzo dobry mecz. Tak trzymać...
    • depesz

1.3K
      0
    • 14.09.2003 o 17:02
      Post #15695 14.09.2003 17:02
    No coz, Elo, ja Ci tego nie wytlumacze :-) Sam nie rozumiem dlaczego niektorzy twierdza usilnie, ze Makuch byl lepszy od Barana, tudziez najepszy w pomocy (moze na innym meczu bylem :-) ). Ale kazdy ma prawo do wlasnej oceny.
    • dario

2.3K
      12
    • 15.09.2003 o 01:22
      Post #15814 15.09.2003 01:22
    ...hmmm meczu nie widzialem ale np w Dzienniku Polskim bardzo chwalą Makucha...
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 15.09.2003 o 10:09
      Post #15853 15.09.2003 10:09
    Makuch: w I połowie świetnie ciągnął akcje po prawej stronie, na pelnej szybkości wchodził na odległość kilunastu metrów, niestety - ale to inni nie wykorzywstywali jego piłek, robił z obrońcami niemal co chciał. a w II połowie: to po jego akcji padła pierwsza bramka, bodaj dwukrotnie świetnie zagrał Szczocie (szkoda że sytuacje nie wykorzystane), niezły strzał.... w sumie wyróżniał się - zwłaszcza na tle dotychczasowych swoich meczy (stąd może nieco zawyżona ocena, ale ja przynajmniej tak to widziałem) czy zostałem usprawiedliwony:):):)?
    • dario

2.3K
      12
    • 15.09.2003 o 13:12
      Post #15897 15.09.2003 13:12
    mam nadzieje, że jeszcze ktos oceni! na teraz tylko 7 ocen
    • depesz

1.3K
      0
    • 15.09.2003 o 13:55
      Post #15911 15.09.2003 13:55
    Jestem gotowy nieco zweryfikowac moj osad Makucha i za ten udzial w bramce dac mu 4, czy 5, no ale ocenianie go wyzej niz Arka Barana to juz lekka przesada :-) Ale nie jest to takie wazne, juz wkrotce Makuch bedzie mial okazje zaprezentowac swoja forme przeciwko lepszemu rywalowi... Wtedy sie okaze, czy rzeczywiscie wraca do formy z przedsezonowych sparingow (oby!). Pozdro!
    • sirjarooo

50
      0
    • 15.09.2003 o 14:43
      Post #15916 15.09.2003 14:43
    Olszewski 7 ( to tak za przeszłe i przyszłe zasługi, bo roboty miał niewiele) Wacek 6 stabilizuje formę, ale może być lepiej Skrzyński 8 ( jest coraz lepiej, świetnie, chyba wiele uczy się od Kazka) Węgrzyn 8 ( aczkolwiek popełnił 1 błąd poważny, +1 za serce do walki, spokój, defensywa przy nim jest pewniejsza) Baster 7 bardzo chłopak szarpie, dużo biega, aktywny, dla mnie od początku rundy pozytywne zaskoczenie) Nowak 8 asysta, walka jak zawsz, nie jest tak jak by być mogło, ale widzę przebłyskiznowu wysokiej formy (78. Zawadzki ) za krótko grał, duży talent myślę, że bęzie z niego dużo pożytku Giza 7 Baran 8 ponownie pokazał klasę, szkoda tej głupiej kartki Makuch 7 Ankowski 5 ( +1 za serce do gry, wszyscy wiemy na co go stać, ale powinien odpocząć dla swojego i naszego dobra) (46. Szczoczarz ) 7 cholernie duży potencjał, ale jeszcze trochę niedojrzały piłkarsko, jeśli okrzepnie to drżyjcie wrogowie, niesamowicie aktywny, koniecznie powinien grać z zagłebiem od początku) Bania 9 ciężko inaczej ocenić bohatera .
    • dario

2.3K
      12
    • 15.09.2003 o 22:42
      Post #16050 15.09.2003 22:42
    temat do góry

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie