Bardzo prosze osoby które wrócą z Gliwic i zechcą wziac udzial w naszej zabawie o oceny dla piłkarzy.
Skala 1-10 Bardzo prosze oceniac zmienników w nawiasach!
Olszewski
Wacek
Skrzyński
Węgrzyn
Baster
Nowak
(78. Zawadzki )
Giza
Baran
Makuch
Ankowski
(46. Szczoczarz )
Bania
-
-
Oceńcie piłkarzy! - 8 kolejka (Piast Gliwice)
Gratuluję zwycięstwa .Byliście o klasę lepsi.Kibice świetni.Atmosfera na meczu wspaniała.Podobał mi się Węgrzyn i Bania.Gdyby Piast wykorzystał dwie 100% to mógł paść nie zasłużony remis.Wynik jest sprawiedliwy.
A my gratulujemy klasy, marsad.
Pozdro.
marsad dzięki za tą recenzję i gratulacje. To się rzadko zdarza... pzdr
Olszewski - 6
Wacek - 5
Skrzyński - 8
Węgrzyn - 7
Baster - 5
Nowak - 6
(78. Zawadzki )- 5
Giza - 5
Baran - 7
Makuch - 4
Ankowski - 3
(46. Szczoczarz ) - 5
Bania - 9
Olszewski - Trudno go za coś oceniać. Po prostu poza ostatnimi 10 minutami zupełnie bezrobotny.
Wacek - chyba odzyskuje swój wigor. Tylko te dośrodkowania !!!
Skrzyński - naprawdę - PROFESOR!!!!
Węgrzyn - spokój i rutyna. Notę obniża brak kondycji i w każdym meczu ostatnie 15 minut to możliwość kiksów. Ale na to nic nie poradzimy. Pan Kazio ma swoje lata - niezastąpiony!!!
Baster - gorzej; dzisiaj nie wychodziło mu dosłownie nic z jego kiwek i zwodów, a i w obronie większość ataków w ostatnich minutach szło jego stroną ( jak przez sito)
Nowak - na dobrej drodze do lepszej formy; no i 70% pierwszej bramki to jego zasługa
Zawadzki - nie wiem czemu Stawowy trzyma go uparcie na ławie; w obecnej jego dyspozycji na pewno jest lepszy od Ankowskiego i Makucha. Grał tylko kilkanaście minut, ale widać ,że "akumulatory" ma pełne.
Giza - trochę nijak; W I połowie bardzo widzoczny, kilka dobrych strzałów z dystansu, ale w II połowie nikł z oczu. Mam wrażenie, że ta sytuacja powtarza się już w kolejnym meczu.
Baran - tak trzymać; nic dodać nic ująć
Makuch - poza akcją bramkową nie pokazał znowu nic konkretnego. Widać, że dołek nadal trwa i naprawdę razem z Aną powinien odpocząć na ławie. Dla jego dobra.
Ankowski - wszyscy wiemy, że Ankowski nie ma formy. I nie miał jej i dziś. Trudno odmówić mu szalonej ambicji; chłopak tracił piłkę, biegł zażarcie do przeciwnika, próbował odebrać; słowem gryzł trawę, ale po prostu ma taki okres, że trudno, żeby mu coś wyszło. Trenerze; daj mu po prostu odpocząć!!! Dlaczego robisz jemu i nam na złość?
Szczoczarz - Za każdym razem pokazuje, że ma talent. Dziś po jego wejściu gra się ożywiła, ale trudno powiedzieć ile w tym jego zasługi. Szarpał; chyba trochę paraliżuje go fakt, że jeszcze nie strzelił bramki w Cracovii, a oczekiwania (patrz Ankowski) są w stosunku do napastników duże. Stąd dziś zmarnował niestety dwie dobre sytuacje; dobrze, że działo się to przy stanie 0:2. Spokojniej Szczota!!!
Bania - Piotrek nie błyszczy w trakcie meczu. Piotrek pokazuje się na kilka chwil, pakuje bramkę i znów go nie widać. Chciałbym, żeby było tak już w każdym meczu. Dziś wykorzystał 50% szans (2 na 4). Gdybyśmy mieli dwóch takich napastników... Ocenę zawyżyłem o 1 punkt zupełnie świadomie. Tak musi być, gdy się jest takim "małym Gerdem Muellerem". No i ten strzał na 2:0. Cudowna bramka.
Olszewski - 6 bezrobotny, wydaje mi się, że pod koniec meczu powinien
wyjść do wrzutki zawodnika Piasta, mogła być z tego
bramka.
Wacek - 6 Piast prowadził 90 % akcji środkiem pola więc roboty miał
mało, w drugiej połowie szarpnął parę razy. Raz wycięty
30 metrów od bramki Piasta z tego mogła być bramka.
Skrzyński - 7 kolejny dobry mecz ale pamiętajmy, że przeciwnik był słaby,
raz zaczął kombinować pod bramką w swoim stylu to
Stawowy omało nie wyszedł z siebie.
Węgrzyn - 7 potwierdzam tak jakby mu zabrakło sił, po za tym dobry
mecz. W pierwszej połowie po uderzeniu głową bramkarz
odprowadzał piłkę wzrokiem. Gdyby szła w światło bramiki
to byłby gol.
Baster - 6 Kilka razy ładnie dogrywał piłkę, te pozostałe 10% akcji
Piasta prowadzone były po jego stronie.
Nowak - 6 Kolejna asysta przy bramce. I tyle. Nota 6 za ambicję.
Zawadzki - 6 Bardzo dobre dośrodkowania z rzutów rożnych. Myślę, że
złapał formę.
Giza - 7 Dobry mecz w odbiorze piłki, spokój, opanowanie, kiedy
należało podciągnąc to podciągał, kiedy zrobić kółeczko z
piłką aby ją trochę poszanować to robił kółeczko.
Baran - 8 Bezprzecznie najlepszy na placu gry. W odbiorze
bardzo doby, konstruktywny jak zawsze, dobry
przegląd pola.
Makuch - 5 Wydaje mi się, że pomału zaczyna pokazywać swoje
możliwości ale niestety pomału
Ankowski - 4 Starał się, starał się starał się. Gdyby grał w pomocy
dostałby 5
Szczoczarz - 6 Świetnie wypracowywał sobie sytuację, dobrze się
ustawiał, mam nadzieje, że skuteczność i spokój przyjdą
z czasem.
Bania - 9 Mało widoczny ALE SKUTECZNY I NIECH TAK JUŻ ZOSTANIE
DO KOŃCA ROZGRYWEK. Nota 9 za drugą bramkę.
Właśnie wróciłem z Gliwic. Super wycieczka, tylko po meczu paru gliwiczan pluło mi na samochód. ( zapomnieli że najpierw jest mecz a potem rewanż)
Olszewski - bezrobotny. Niech będzie 7.
Wacuś - dobry mecz , chodził do przodu ( Piast grał bez ataku to mógł) - 7
Skrzynia - 7
Węgrzyn - 6 Jeden gruby kiks naprawiony za moment zresztą.
Baster 7 vide Wacek
Nowak - 5
Baran - 6. Grał super ale ta głupia kartka.
Giza - 8 super
Makuch - 6 na zachętę.
Ankowski - do d... .
Bania - 9 druga bramka "stadiony świata"
szczota miałeś sete -- poszło
ale twoja gra przypadła mi do gustu
baniowy - beautyfull - chyba tak sie pisze
kazio- kozak
skrzynia - jak nielubie tak szanuje - super
bastinio - chyba każdy widział - extra
waci - ok - ale za dużo niewidziałem
baranek -- EKSTRAKLASA
gizmo - ok
nowaczek - hearts
makuch - coś się nie kleiło ale ok
ANA - hearts szacunek
NO I NIEZASTĄPIONY SŁAWEK OLSZEWSKI
DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY
Olszewski - 7
Wacek - 5
Skrzyński - 9
Węgrzyn - 8
Baster - 5
Nowak - 7
(78. Zawadzki )- 5
Giza - 6
Baran - 8
Makuch - 3
Ankowski - 4
(46. Szczoczarz ) - 6
Bania - 8
Olszewski - niewiele pracy, zero strachu.
Wacek-szarpal, zasuwal na tym skrzydle, ale dosrodkowania wolaja o pomste do nieba!
Skrzynia-ABSOLUTNIE BEZBLEDNY. Dobry przeglad pola, rozegranie i klasa sama dla siebie w obronie. Jestem gotowy zaryzykowac stwierdzenie, ze nawet lepszy od Kazia.
Kaziu-solidny, no wiadomo, miotla jakich malo, aczkolwiek w koncowce zdarzyl mu sie bardzo nieprzyjemny blad, ktory na szczescie zdolal naprawic. Ogolnie na dotychczasowym, bardzo wysokim poziomie.
Baster-w obronie tylko pod koniec zdarzalo mu sie zaspac, w ataku poprawnie. Ogolnie jednak stac go na lepsza gre, tak samo jak Wacka.
Nowak-Nadal uwazam, ze to nie jest ten Nowak, ktory olsniewal w zeszlym roku. Wciaz brakuje mu swiezosci. Na szczescie chyba wszystko zmierza ku lepszemu, poprawe juz widac. Zreszta, jesli Nowak bez formy zaliczyl w ostatnich 2 meczach 4 asysty, to ile zaliczy jak bedzie mial forme??:)
Zawada-ten ma forme, za to jakos nie ma do niego przekonania Stawowy. Zasluguje na pierwszy sklad, zamiast Makucha.
Giza-ogolnie dobrze, walczyl w pomocy jak nalezy.
Baran-kolejny bardzo dobry mecz Arka. Jak zwykle wszedzie go pelno. Mozna go uznac obecnie za lidera pomocy. Chlopak ma papiery na pierwsza lige.
Makuch-bezbarwnie, za duzo niepotrzebnych kiwek, za malo myslenia. Bez ikry. To nie ten zawodnik co w sparingach przed sezonem. Zalecany odpoczynek.
Ankowski-Zaangazowanie jest, formy brak. Zalecenia: jak wyzej.
Szczoczarz-szybki, dynamiczny, trudny do upilnowania. Ozywil atak, wniosl do gry sporo inwencji, niestety zmarnowla tez przynajmniej jedna "setke". Godny partner dla Baniowego.
Bania-w pierwszej polowie bardziej widoczny od Ankowskiego, ale bez rezultatow bramkowych. W drugiej: popis. Przy drugiej bramce obyl sie bez asysty Nowaczka: sam odebral pilke zawodnikowi gospodarzy i wspaniale huknal z 20 metrow. W meczu z Arka byl wygwizdywany, teraz jest noszony na rekach i w pelni na to zasluguje. Kapitan, co sie zowie!
Mecz wygrany dzieki wypelnieniu w stu procentach zalozen taktycznych. Przez 3/4 meczu Piast nie mogl sie wydostac z wlasnej polowy. Cracovia byla w kazdym elemencie lepsza. Pressing, znakomite rozgrywanie Skrzynii i Baranka do tego solidnosc Banii. Cala druzyna stanela na wysokosci zadania. Jak to powiedzial w wywiadzie dla RADIA KRAKOW Kazio: "gra sie w Cracovii teraz z przyjemnościa". Moge dodac, ze ogladalo sie mecz w Gliwicach rowniez z duzo przyjemnoscia :-)
Aha, no i jeszcze duzy plus dla gliwickich kibicow: doping naprawde na poziomie!
Pozdrawiam!
depesz
Jako całość grę Cracovii oceniłbym na 7
Olszewski - 7 /ogólnie bezrobotny, ale jedną setkę wyciągnął/
Wacek - 6 /brak dokładnego wykończenia akcji/
Skrzyński - 8 /za znakomite rozgrywanie piłki/
Węgrzyn - 7 /solidność/
Baster - 6
Nowak - 7 /jak to on, dużo wiatru, ale nie zawsze wychodzi. Asysta jest/
(78. Zawadzki )- grał za krótko, ale faktycznie może by go Stawowy wpuścił na trochę więcej
Giza - 8 /środek pola należał bezprzecznie do Nas/
Baran - 8 /jak wyżej + znakomity odbiór, szkoda tylko kartki, bo chyba była to jego czwarta i nie ujrzymy go z Zagłębiem - obym się mylił, bo moim zdaniem jest to obecnie najlepszy zawodnik Cracovii/
Makuch - 6 /spora poprawa po ostatnich wyczynach, ale i tak oczekuje się od niego więcej/
Ankowski - 4 /no cóż, stara się/
(46. Szczoczarz ) - 6 /więcej szans dla niego - mimo zamarnowanych setek. Różnica między nim a Aną jest taka, że Łukasz ma ciąg na bramkę, a Ana gra tak trochę jak na hali, zastawi się, odegra piłkę - a tutaj trzeba po prostu - uciec obrońcy i przyłożyć/
Bania - 9 /za skuteczność + super bramka/
Ogólnie Cracovia panowała w środku pola i wygrała bardzo zasłużenie. Po meczu wielu z kibiców Piasta oklaskiwało naszych. Jestem pod wrażeniem bardzo przyzwoitego dopingu miejscowych. Nawet w 90 minucie kibicowali swoim, dopraszając się chociaż o jedną bramkę. To takie przeciwieństwo Naszego zachowania w meczu z Błękitnymi.
ocena, a raczej jej róznicowanie dla poszczególnych zawodników jest o tyle trudne, że PO PIERWSZE - wygrała cala drużyna - całej drużynie za ten mecz należą się słowa uznania .... PO DRUGIE - na tle Piasta (co tu kryć - grającego słabiutko) oceny winny być nieco zrelatywizowane. Dlatego ocena wyjściowa dla wszytkich "&", z małymi korektami ....
Olszewski 7
Wacek 7
Skrzyński 7
Węgrzyn 7
Baster 7
Nowak 7
78. Zawadzki - choć krótko zagrał, to i jemu 7
Giza 7
Baran 7
Makuch 8
Ankowski 6
46. Szczoczarz 7
Bania 9
Jak wkońcu grał Makuch bo tak skrajne oceny jak depesza i tacy dwaj daja wiele do myslenia?
Olszewski - 7
Wacek - 6
Skrzyński - 7
Węgrzyn - 7
Baster - 7
Nowak - 7
Zawadzki - 7
Giza - 7
Baran - 7
Makuch - 7
Ankowski - 6
Szczoczarz - 7
Bania - 8
Generalnie Pasy zagrały naprawdę bardzo dobry mecz. Tak trzymać...
No coz, Elo, ja Ci tego nie wytlumacze :-) Sam nie rozumiem dlaczego niektorzy twierdza usilnie, ze Makuch byl lepszy od Barana, tudziez najepszy w pomocy (moze na innym meczu bylem :-) ). Ale kazdy ma prawo do wlasnej oceny.
...hmmm meczu nie widzialem ale np w Dzienniku Polskim bardzo chwalą Makucha...
Makuch: w I połowie świetnie ciągnął akcje po prawej stronie, na pelnej szybkości wchodził na odległość kilunastu metrów, niestety - ale to inni nie wykorzywstywali jego piłek, robił z obrońcami niemal co chciał. a w II połowie: to po jego akcji padła pierwsza bramka, bodaj dwukrotnie świetnie zagrał Szczocie (szkoda że sytuacje nie wykorzystane), niezły strzał.... w sumie wyróżniał się - zwłaszcza na tle dotychczasowych swoich meczy (stąd może nieco zawyżona ocena, ale ja przynajmniej tak to widziałem)
czy zostałem usprawiedliwony:):):)?
mam nadzieje, że jeszcze ktos oceni!
na teraz tylko 7 ocen
Jestem gotowy nieco zweryfikowac moj osad Makucha i za ten udzial w bramce dac mu 4, czy 5, no ale ocenianie go wyzej niz Arka Barana to juz lekka przesada :-) Ale nie jest to takie wazne, juz wkrotce Makuch bedzie mial okazje zaprezentowac swoja forme przeciwko lepszemu rywalowi... Wtedy sie okaze, czy rzeczywiscie wraca do formy z przedsezonowych sparingow (oby!). Pozdro!
Olszewski 7 ( to tak za przeszłe i przyszłe zasługi, bo roboty miał niewiele)
Wacek 6 stabilizuje formę, ale może być lepiej
Skrzyński 8 ( jest coraz lepiej, świetnie, chyba wiele uczy się od Kazka)
Węgrzyn 8 ( aczkolwiek popełnił 1 błąd poważny, +1 za serce do walki, spokój, defensywa przy nim jest pewniejsza)
Baster 7 bardzo chłopak szarpie, dużo biega, aktywny, dla mnie od początku rundy pozytywne zaskoczenie)
Nowak 8 asysta, walka jak zawsz, nie jest tak jak by być mogło, ale widzę przebłyskiznowu wysokiej formy
(78. Zawadzki ) za krótko grał, duży talent myślę, że bęzie z niego dużo pożytku
Giza 7
Baran 8 ponownie pokazał klasę, szkoda tej głupiej kartki
Makuch 7
Ankowski 5 ( +1 za serce do gry, wszyscy wiemy na co go stać, ale powinien odpocząć dla swojego i naszego dobra)
(46. Szczoczarz ) 7 cholernie duży potencjał, ale jeszcze trochę niedojrzały piłkarsko, jeśli okrzepnie to drżyjcie wrogowie, niesamowicie aktywny, koniecznie powinien grać z zagłebiem od początku)
Bania 9 ciężko inaczej ocenić bohatera
.
temat do góry
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)