"kradzenie czasu" no i 30 razy w drugiej połowie "remisuje choć przegrywa, wygrywa choć remisuje", aby awansować musi strzelić (tu wstaw dowolną cyfrę między 2 a 4) goli aby awansować.
Po prostu vice-pierdoła.
-
-
Szpakowski:niech ktoś go zabierze!!!
61 dni później
Szpakowski wychował sobie niestety następcę,śmiem twierdzić że uczeń przerósł mistrza.Żewłakow kończ waść....
Merapi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szpakowski wychował sobie niestety
> następcę,śmiem twierdzić że uczeń przerósł
> mistrza.Żewłakow kończ waść....
Dwie strony temu, ponad pół roku temu pisałem:
Kacyk Napisał(a):
> Szpakowski to dramat - patrz tytuł wątku - ale
> jakiś czas temu zauważyłem (a może ktoś to
> tutaj napisał?), że może być coś gorszego od
> Szpakowskiego.
> Mianowicie Szpakowski w parze z Marcinem
> Żewłakowem.
>
Miło, że różni ludzie mają podobne zdanie...
Niemiło, że pan Brat Żewłakow się w TV "udziela". Pieprzy niewiarygodnie... I pewnie mu za to grubo płacą...
77 dni później
Finał LM (kto tego buca tam wysłał, ja się pytam?) i cytat: "Ta drużyna nie strzeliła żadnej głowy bramką". Matoł..
Diego mnie uprzedził. Szpaku z każdym meczem coraz bardziej pierdoli od rzeczy
Ponownie "marszczył rano" razem z "alwesem". Po ręce Neymara nie było "trzech do jednego" i sędzia nie mógł tego zapisać w "protokule".
Liczę, że po jesiennych wyborach będzie czystka w tvp i ktoś pana Darka odeśle na emeryturę.
sterby Napisał(a):
> Ponownie "marszczył rano" razem z "alwesem". Po
> ręce Neymara nie było "trzech do jednego" i
> sędzia nie mógł tego zapisać w "protokule".
> [u][b]Liczę, że po jesiennych wyborach będzie czystka
> w tvp i ktoś pana Darka odeśle na emeryturę.[/b][/u]
Macierewicz z przywroconym Hofmanem beda wtedy komentowac ;)
Zebrane do kupy rarytasy:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Cytaty:Dariusz_Szpakowski
"Ho ho? sam Carl Lewis przyleciał dziś na mecz do Mediolanu!"
Opis: komentując obraz z kamery pokazującej siedzącego na trybunach Marcela Desailly'ego
B)
Edit:Coś mi linka psuje forum.
co chcecie od niego? przynajmniej jest beka jak on komentuje:) jak dla mnie to może komentować do końca życia bo z każdym rokiem jest coraz głupszy hehe
Jeden z najlepszych polskich komentatorów, pomimo wpadek, mecz reprezentacji z jego komentarzem dużo lepiej smakuje
Mam nadzieję, że nawet pisowska zawierucha go nie wymiecie i nie wróci jakiś Jasina.
Jak go usłyszałem przełączyłem pośpiesznie na C+
szpetota Napisał(a):
> Jeden z najlepszych polskich komentatorów, pomimo
> wpadek, mecz reprezentacji z jego komentarzem
> dużo lepiej smakuje
> Mam nadzieję, że nawet pisowska zawierucha go
> nie wymiecie i nie wróci jakiś Jasina.
No chyba żartujesz. W samym TVP bije go na głowę chociażby Laskowski. Błogosławię dzień, w którym C+ wykupił prawa do LM i na całe szczęście nie muszę już słuchać komentarza tego kretyna, któremu nawet nie chce się porządnie przygotować do meczu.
szpetota Napisał(a):
> Jeden z najlepszych polskich komentatorów, pomimo
> wpadek, mecz reprezentacji z jego komentarzem
> dużo lepiej smakuje
> Mam nadzieję, że nawet pisowska zawierucha go
> nie wymiecie i nie wróci jakiś Jasina.
Kiedyś tak było. W tej chwili to już staje się coraz bardziej żałosny. Myli się, przekręca nazwiska, nie potrafi wymawiać zagranicznych nazwisk, wielu rzeczy juz nie wie bo nie ogarnia współczesnego futbolu o hokeju nie spominając (przepisów nie zna a komentuje mecze hokejowe). Niestety starość.
W TVP w tej chwili Laskowski to klasa sama w sobie, wiedza o piłce i hokeju jakiej Szpakowski nigdy nie miał i jakiej nie ma szans w tej chwili mieć z racji demencji.
Zawsze przekręcał nazwiska i gadał głupoty, tylko w latach 80-tych był najlepszy, bo inni komentatorzy byli jeszcze gorsi, poza tym Szpaku zawsze miał znakomite warunki głosowe (to chyba zresztą jedyne, co miał i ma).
Rzeczywiście, po śmierci Jana Ciszewskiego, Tomasza Hopfera a potem Stefana Rzeszota zapanowała straszna posucha przed mikrofonem, ale nie wiem czy to od razu znaczy, że DS był najlepszy.
Ja zdecydowanie wolałem, też śp., Andrzeja Szeląga, a trawiłem jako tako Andrzeja Zydorowicza, zwłaszcza, że znał się jako tako na hokeju.
A ja pamiętam taki mecz w końcu lat 80- tych. REAL- MILAN 1:1 było w Madrycie. Szpakowski był tam na miejscu, opisywał co piszą o tym meczu gazety itp słowem był świetnie "przygotowany" ... a mówiąc o prezesie Milanu cały mecz gadał BURLESCONI ;-)
Podobna historyjka z początku lat 90-tych, w Milanie grał Czarnogórzec (po włosku Montenegro) Dejan Savicević. Szpakowski przez cały mecz mówi "przy piłce Montenegro Savicević" itd myśląc, że to imię. :D
I takich historyjek są dziesiątki i to bynajmniej nie tylko z ostatnich lat, kiedy jest już starym piernikiem, ten gość zawsze tak miał, wiecznie nieprzygotowany merytorycznie, bazujący na kilkudziesięciu utartych sloganach, bezmyślny.
PS. Sterby, z całym szacunkiem dla dwójki redaktorów z lat 80-tych, których wymieniłeś, ceniłem ich jako rzetelnych dziennikarzy-reporterów, w szczególności śp. Andrzeja Szeląga, pod względem intelektualnym samo porównywanie ich z DSz byłoby nietaktem, ale oni po prostu nie mieli daru do komentowania, nie mieli "tego czegoś".
Być może, choć dla mnie jedynym przejawem "tego coś" u Szpakowskiego było słynne "Jezus, Maria!" po pudle Leśniaka(?) z 10 metrów w meczu z Anglią.
sterby Napisał(a):
> Być może, choć dla mnie jedynym przejawem "tego
> coś" u Szpakowskiego było słynne [b]"Jezus,
> Maria!" po pudle Leśniaka[/b](?) z 10 metrów w meczu
> z Anglią.
Pamietam :)
Ja go jeszcze zapamiętałem tym, że po którychś tam kolejnych przegranych eliminacjach nie wytrzymał na antenie i wyżalał się, że już ma dość dziadostwa i nie chce więcej komentować takich występów reprezentacji :D
Co do Zydorowicza to ja lubiłem oglądać mecze przez niego komentowane, zawsze jak gieksa (w latach 90 nasz etatowy eksportowy zespół) grała w PZP albo PUEFA to komentował.
Dobre podsumowanie tego co robi TVP przy okazji meczów piłkarskich i pracy "szpaka":
http://zzapolowy.com/tvp-powinna-sie-wstydzic/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)