Chciałbym się dowiedzieć co wam się podoba lub nie podoba w Nowej Hucie. Czy macie jakieś swoje ulubione miejsca?? co o tej dzielnicy sądzą jej mieszkańcy a co mieszkańcy inych rejonów Krakowa???
-
-
NOWA HUTA OK?????
Ja jako mieszkaniec innych rejonow Krakowa osobiscie nic do Huty nie mam, dzielnica jak kazda inna. Kazdy jest przywiazany do swojej dzielnicy, w ktorej sie wychowal i ja bedzie wychwalal.
W Nowej Hucie nie podoba mi sie bandytyzm ale to mi sie nie podoba w zadnym rejonie Krakowa.
Bez sensu troche temat bo zaraz ktos zdubluje tema i zrobi wlasny np. "Prokocim OK??" albo "Wola OK ???" badz wiele innych tylko z inna nazwa dzielnicy/osiedla.
Takie klonowanie juz namy z tematu pt. "Ilu nas jest z ..."
Huta to najlepsza po Strym Mieście dzielnica Krakowa, posiada niesamowity klimat, szczególnie okolice placu centralnego i te wszystkie osiedla z lat 50-tych. Nie zamieniłbym na żadną inną!!
bandytyzm jest wszedzie tylko huta jest duza i sie zwala wszystko na blokowiska...ale te parki, alejki i mnóstwo zielenii ... nigdzie nie ma tak jak w hucie! ;-)
NH rulez ! :)
ja nie lubie bo sie gubie miedzy tymi wszystkimi takimi samymi blokami (mowie o "starówce")
NH lepiej wyglada z lotu ptaka niz z ziemi :)
jamieszkam w NH i nie mam do tej dzielnicy zadnych zastrzezen ;)
tylko jakis gumior ostatnio szaleje spreyem po moim osiedlu i nieladne rzeczy na Cracovie pisze ale oprocz tego to ok :)
Ostatnio byłem na koncercie Sacrum Profanym w hali walcowni na kombinacie. Tam dopiero był klimat, czuło się w powietrzu minioną epoke, może ktośz was jeszcze tam był, podzielcie się wrażeniami.
N O W A H U T A
Moja mama była i jej się podobało :)
jako prawie trzydiestoletni mieszkaniec NH powiem tak UWIELBIAM MOJĄ DZIELNICĘ a zwłaszcza jej stara część
Nowa Huta jest ok , coś ostatnio kombinat za bardzo dymi chyba coś Hindus przekombinował
[b]Autor: Jaf (---.veranet.pl)
Data: 02-10-04 10:35
Moja mama była i jej się podobało :)[/b]
Moja siora tez :)
Bywam w NH raz na rok. Może dlatego że mieszkam w centrum i mam wszystko blisko domu. Nie mam po co jechać do NH.
O NH wypowiadaja sie brzydko tylko inni mieszkancy Krakowa , jak sie mieszka w Hucie od urodzenia to się ją kocha za to co jest, ludzie mają czasmi chore wyobrazenia o Nowej Hucie ze tu sie tylko biją gwałcą i zabijają :P, ale wcale tak nei jest , jest duzo pozadnych ludzi :] Ehh co ja bede pisac
Nowa Huta to potęga
Jesli sie zjednoczymy Huta będzie wielka ! ( moze tak ładnie pisze , bo tu mieszkam?;) )
W Nowej Hucie mieszka najwięcej procentowo mieszkańców z wyższym wykształceniem niż, w innych dzielnicach Krakowa !!!.
zburzyc, zrownac - park posadzic :)
Karolo :))))
„HUTA TO POTĘGA HUTA TO NIE KPINA JAK SIĘ ZJEDNOCZYMY NIKT NAS NIE POWSTRZYMA, JESTES SKINHEAD'EM KIBOLEM CZY CHWASTEM SPIEWAJ RAZEM Z NAMI HUTA WOLNYM MIASTEM” !!!!!!!!!!!!!!...i tyle w temacie ;]
W O L N E M I A S T O N O W A H U T A
Ja się urodziłem w Hucie na os Teatralnym teraz mieszkam w podgórzu ale sentyment do NH pozostał. Pytanie do starszych osób:
Kto z was pamięta czasy PRL-u? Jakieś zadymy z zomo itp. Pamiętacie Ojca Świętego w Nowej Hucie??
Dla mnie zajebista dzielnica - może z racji znajomych i przeżyć, ale takie właśnie mam odczucia.
Gąsior - tak się zlożyło, że byłem na Sacrum Profanum. Początko byłem sceptycznie nastawiony, bo co tu dużo nie mówić to nie mój klimat. Namówiła mnie pewna urodziwa kobieta i szczerze mówiąc nie zawiodłem się."Impreza" naprawdę zrobiła na mnie wrażenie. Tak jak mówisz, czuło się ducha minionej epoki, a w konfrontacji ze sztuką - zajebista konwencja...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)